Monday, March 21, 2016

22hb03thn2016 jam 1.50 ptg

Assalamualaikum..
Selamat petang..
Ade di pejabat n sekrg ni wak2 rehat..tp kebiasaan nye aku x rehat lah sbb nye nnt xade org plak kat opis, so sape nak angkt tepon..memg muke aku jelah yg jg pejabat ni bile wak2 rehat..huhuhu...
Memandgkan wak2 rehat so aku bukak lah fb, kdg2 aku bukak ye fb even bukn wak2 rehat..saje nak celik kan mate yg mengntuk ni..
Bile aku bukak fb, aku tgk 1 video ni..video thai..xtahu knp hati aku pedih aje tgk video ni..air mate rase nak bergenang je..
Yelah...video pasal kecurangan suami...x sanggup rase nye aku nak tgk habis..
Tapi bile in the end video ni..aku memg x sangka..setiap perbuatn yg kt bt dibalas dgn perbuatan..suami tersebut curang sbb isteri nye curang..
Hari ni aku belajar sesua2..perasaan n emosi kt as manusia kdg2 kt sendiri x boleh nak kawal..Ermm..
Hari ni jugak aku tgu ade msg die if nak tny 'dah mkn ker', 'keje mcm mane, ok ke'...sbnrnye bukn arini je aku tgu, ari2 sebelum ni pun aku tgu jugak..
Kdg2 aku xtahu perlu ke aku,penting ke aku..
Yelah..xade ucapan syg..xade ucapan rindu..terkeliat kut nak sebut perkataan 2..betul, xckp syg, xckp rindu xsemestinye x sygkan...
Tapi aku ni perempn yg ade emosi, yg kdg2 rase nak kene amik tahu, rase nak kene manje...even bnd 2 kecik tp bg aku bermakne..bermakne sgt2..
Ermm..

#yaAllahjikakuatjodohakudengandieKauteguhkanlah
#Kaukuatkanlahkasihsayangantarakami
#danjikadiabukanuntukakuKaujauhkanlahkamidenganbaik
#akuredhadanbersedia


21hb03thn2016 jam 11.15mlm..

Assalamualaikum..
Selamat malam dunia..
Lama dah tak jengah ke dalam blog, dulu blog ni lah sahabat aku. Bile aku rase sedih, bile aku rase nak menangis, bile aku rase hepi, blog ni lah tempat aku blow kan ape yg aku..segala2nye..
Dan hari ni aku jmp lg shbt aku ni..seorg pendgr yg baik..yg sanggup pinjam kan berjela2 lembaran utk aku menulis..no limited..smpai nak muntah hijau pun tak ape..hahaha..
Betul..bercerita panjang pun blm ten2 dpt hilangkn ape yg aku rase tp ni lah slh satu care utk aku luahkn ape yg terkesan kat hati aku..Ermm..
Aku sebenarnye xmampu nk simpan sorg2, nk tgung sorg2..aku perlukn sesorg utk berbual, berborak..tp org nye xade, hahaha..
Jadi alternatif aku menulis lah dlm badan ko ni blog..jangan marah haaaa..
Aku hny boleh tgk aje, nak wat ape pun xmampu sbb nye aku dah byk kali cube utk perbetulkn tp perkare yg same ttp berulang2, jadi berdiam diri 2 lebih baik kan..so xkan ade yg kecik hati dgn ape yg aku cakap..aku pun xperlu nak ckp perkare2 yg kdg2 aku sendiri x sedar yg aku dah pun ckp..mksd nye perkare yg x sedap di dengar..
Selagi masih terpahat dlm hati aku ni..aku cube utk pertahankn ape yg aku pilih xkan sia2..aku tak nak tersalah pilih..ye betul, kt sbg manusia hny mampu merancg tp Dia Yang Maha Mengetahui yg mengaturkan segala2nye..
Soal jodoh, soal rezeki n soal kematian sumenye dah tertulis sejak azali..sejak kt lahirkan..segala2nye dah diaturkan oleh Maha Pencipta, Allah swt..
Aku xpernah kesal, malah aku rase ni lah pilihan terbaik yg aku pernh buat dlm hidup aku cume aku terkilan, tingkah laku aku, keinginan aku xade sape yg cube faham..
Hahahaha...dah ke mane lah aku melalut ni, syahdu plak mlm ni aku rase..tapi ape2 pun my blog, u are the best..the best fren that I ever had..

#yaAllahtetapkanhatiakuuntukterusistiqamah
#tinggikankesabarandalamdiriaku
#berikanketenangandalamhatiakuagarakutidakterushanyutdibawaemosi
#ampunilahsegalakekhilafanhambaMuiniyaAllah

Thursday, February 11, 2016

1st Entry 12/2/2016

knp ye kdg2 hati terase kosong look like there no one inside walhal aku punye segale2nye...pelik kan but 2 lah yg really happen...urmm soal kehidupan kdg2 susah nak dijangka..agknye usia yg dah nak msk ke 30 ni agknye bt emosi kt kdg2 sering terggu..aku lah yg terggu..org lain aku xtahu lah...aku cb utk make its fun but mcm pakse diri plak kan..tp aku tahu sbbnye..mgkin sbb aku dah lupe kat Dia..

aku ingt lg pesanan sorg insan yg ckp istimewa ni even kitorg xpernh jmp hny berhubg secara on9 but kata2 die aku lebih fhm yg perjalanan hidup kt ni adalh sesua2 yg kt xterduga..ape yg kt perlu bt just go on the flow..berani face 2 face dlm ape jua kemgkinan kat hadapan kt sbb ia akn jdkn kt lebih faham what will going on..ke hadapan not ke belakang..

1 lg pesanan die yg aku ingt spai bile2..yg always tersemat aje dlm otak aku ni..wawa kene ingt sebelum kt nak dpt keredhaan dlm idup kt ni..kt kene dptkn keredhaan dr Dia dulu..if x idup kt akn rase kucar kacir..wawa kuat that why Dia bg ujian yg maha hebat yg kt sendr sbg insan x terduga..yup kak..ape yg akak ckp memg betul sgt2...tq kak sbb always ade beside ur adik ni n sentiase bg kata2 semangat..kata2 nasihat..tunjuk ajar walhal kt bukan sape2 pun...sebtlnye wawa syg sgt kat akak..love u so much akak!!!!

salwa...wake uppppp!!!jgn mudah terpedaya ngn mainan emosi..berpijak di bumi nyata..lenypkn fantasi2 yg kau ciptakn 2..ia x wujud..just face the reality..ape yg berlaku tetp dah berlaku..yg akn dtg kt mesti get ready..bersedia dlm ape jua kemungkinan..

aku sentiase berhrp yg aku adalh antara insan yg akn kuat dlm menghadapi hari2 mendtg..Aamiin...

Thursday, July 9, 2015

HaTi PeReMpUaN iTu AkU

Kali ini entry yg ke3 - 9/7/2015 jam 4petang

Aku x kate aku adalah yg sempurne dan aku jugak x kate yg aku lbh baik dr selayaknye. Tetapi sekurg2nye hati dan perasaan aku yg senipis kulit bawang ni kau boleh jaga n hormati. Susahkan nak buat dari berckp. Berckp ni lbh mudah sbb kau boleh ckp ape pun. 1 dunia kau ckp kau syg aku pun its not a big deal. Cuba kau buat. Kau praktikkan. Susahkan. Inilah fitrah idup kalu kau nak tahu. Mengucap syg, cinta, rindu 2 mudah. Tapi nak tunjuk kan yang kau caring, loving 2 amatlah teramat payah kan. Hari ni kau campak kan hati dan perasaan aku mcm sampah hny sbb aku dah pun selayaknye jd milik kau. Pernah tak kau tertanya2 kat diri kau, ape yg kau buat ni mengguriskan hati aku ke x??Hati n perasaan kau aku perlu jaga,aku perlu hormati sbb darjat ko yg lebih tggi dari aku.Tapi aku??sape pulak yg ptut jg hati dan perasaan aku yg dah sekian lame aku pendam,perit yang dah lame aku telan,sakit yg terlalu lame simpan. Kau pernah tny ke??Tak pernah kan.Sbb aku sentiase menunjukn yg aku ok,aku xnk jd manusia yg meremehkn sesua2 hal yg kecik. Yelah kecik bg kau tapi besar bg hati perempuan seperti aku ni. Tahniahhhh...mungkin care ni buat kau rase bahagia.Terpulang.

#ilovehimmorethanworldcansay#

#lovemakemefeelsosuck#

#justletmegoifimnotinyourheartanymore#



Monday, June 29, 2015

kErAnA cInTa - Aku Bukan Seperti Aku

Alhamdulillah...meet again on 2nd entry for 2015.

Jom kita ke topik hati dan perasaan. Nampk mcm simple tapi sebenarnye complicated kan. Bile bercakap tentg hati dan perasaan aku adalah di kalangan insan yg boleh dikategorikn sebagai perempuan pencinta. Aku mendambakn ksh n syg dari lelaki yang bertindak sebagai pelindung dan penjaga. Jadi aku hny akn mencurahkan rase ksh n syg ni pd insan yg hny meletakn aku di hati nye bukn sape2 n bukn jugak yg lain. So dlm setiap care aku, tingkahlaku aku n jugk doa aku, aku berharapkn n sentiase mendoakn yg hubungan restu ni akn trs kekal simpulan nye dan menjadi lembaran hidup yg akn terus kekal buat tatapn anak2 dan cucu sekalian. Menjadikn ia pengakhiran di jannah nnt. Itu lah impian aku. Berckp x semudah yg kt buat. Jadi usaha aku adalh sentiase memperbaiki diri ni kiranya ade kekurangn yg kdg2 kt xnmpk tetapi org lain yg boleh melihat. Utk insan yg aku kasih dan cintai, ksh lah aku syg lah aku semampu kamu kerna bagi aku engkau adalah hadiah kurniaa Allah swt yg terbaik yg pernh aku miliki..Aamiin...

#iloveumydearhoneysweetheart#
#mayAllahswtalwaysblessourjodohuntiljannah#
#mayyouandmealwaysbeingforeachother#


wElCoMe HoMe aGaIn!!!!

Alhamdulillah...almost a year aku menyepi. Hahaha..bukan ape xade ape yang nak diceritakan. Kurang menarik, xade yang meletop pun.. Oppsss..Cume hari ni aku berkesempatan utk ade dalam entry dunia ke 2 aku ni iaitu blog. Suupose nye as blogger aku kenelah slalu mengupdatekan segala aktiviti aku kan. But now it only a beginning, maybe after this korang confirm jemu tahap termuntah2 bace entry aku ni. Just miss dunia penulisan aku. Yang pastinye ade sesua2 yang menarik what i mean yg make my feeling berbunga2 bile nak story kan. It all about the hole of my life past a year. So as a beginning cukup sekadar aku gtahu yang i'm back!!!So follower2 jgn x bace tau, if x suke pun bace aje. Hahaha...See u on the next entry. Daaaa...

#akusdgmengisihobiakuyangdulu#
#missmyoldlifeago#
#29/6/2015isninjam3.00ptg#






Monday, July 14, 2014

I'm PrEgNaNt...TQ Allah

Assalamualaikum...kengkwn,kt hepi sesgt2
why2?coz kt dh pregnant..alhamdulilllah..right now dah 4months
huhu..xsngka kan yelah kt dah kawin almost 3years
thn ni alhamdulillah rezeki kt n hubby tuk ade baby
rezeki Allah xade sape yg tahu,xade sape yg dpt menjgkakn kan
yelah kt mane tahu kt pregnant sbb mase 2 kt demam,batuk2 n selsema
so selera pun xmenen2kan yelah bnd2 yg kt mkn sumenye kt xnak mkn
so ingtkn perubhn selera sbb baru baik demam
test punye test rupenye kt pregnant..excited nye
my hubby pun excited..hubby hrp sgt dpt twin tp memg sorg aje..hihihi
my hubby mcm xcaye..kan cayang kan,mcm xcaye kt akn dapat member baru on
our family in the end of year...
so far keadn baby dlm keadn baik,denyut jantg pun dah dgr
subhanallah...sempurnanye ciptaan Allah
maaf buat shbt2 yg baru dpt tahu berita gembire ni
bukan xnak gtahu cume yelah org kate berita baik ni eloklah dihebah2kan kan
cume xnak terlalu menonjol sbb kt bukan retis kan kan kan
t kang org dok komen,pasal mengandg pun nak heboh kat org ker
yelah org ni kdg2 mudh terslh tafsir walhal niat kt baik
hny family2 terdekat yg tahu ni..tp mcm kt ckp lah bnd baik kan memg terhebah dgn
meluasnye lah..huhuhu
xape2 kt izinkan,moga berita gembire ni turut same diikuti dgn doa yg baik2
moga sy n baby ni dlm kesihtn yg baik2 hga tibe saat utk melahirkan
amin...


p/s:-i wish i could have a baby boy..doakn ye