Monday, December 13, 2010

Mr.Z...Mr.R....Mr.M n sekrg Mr....????

awat byk sgt Mr. ni hahaha nak wat mcm mane mcm org slalu ckp adat bercinta ade mase ok..ade mase x..mase xok 2 hah ape lg clach lah jwbnyer...from 21thn aku blajr kenal ape 2 cinta..rase syg n rindu yg hadir bt sesorg yg istmewa...terlewat ke???rasenye x kot tp bermula dr saat 2 bermcm2 ragam yg perlu aku lalui..suka duka hepi sedih meroyan huhuhu mcm2 ada...

Mr.Z insan yg plg lame ade dlm hati aku 1thn++ tp yelah mencintai 2 xsmstnyer memiliki kan.bukn slh sape2 aku or die cm aku lbh byk terkilan maybe ianye kebodohn aku sendr...aku xkisah n blh menerimanye sekrg..cm terlalu byk kenangn jd aku amik mase utk lupekn..org slalu ckp tempt jth lg kan dikenang mcm 2 jgaklah aku...

Mr.R hadir saat aku bnr2 memerlukan seseorg mase 2..perkenln yg xterduga yg akhirnye mencuri hati aku..pelik kan ht ni sensitf sgt huhu mdh benar tersenth ngn kate2 puitis seorg lelaki yg kt xtahu ikhlas or x...hungn yg xslame mane akhirnye gone mcm 2 aje even mase 2 aku dah bina impian2 yg indah utk idup bersm ngn die...sumenye ilang..mcm die ckp jodoh xpanjg..maybe...aku redha..

Mr.M munculkn diri lepas hubngn aku n Mr.R dah brada pd tahap kritikal...pd mulenyer berat utk aku trima tp xslh bukn beri peluang mane tahu kalu ianya benar2 jodoh aku...hubngn yg singkat aku xpernh jmp xpernh kuar date just berhubng melalui internet dunia cyber..ym..ok xade mslh pd pemulaanye cm akhirnye bermslh jgak maybe sbb aku terlalu sibuk ngn keje aku hngga aku lupe kehadirn die..yg ni aku xslhkn die mlh aku sendr yg bt keputsn utk jauh dr idup die...2 yg terbaik..

yg sekrg ni Mr....????jeng3x..yg ni br lah rahsia dulu cm ape yg pst aku yakin yg hubngn ni akn kekal utk slame2nyer...yer btl mencintai 2 xsmstnyer memiliki kan tp sekurg2 nyer kt berusaha utk menjdkn ianya hakmilik kt...trima diri aku seadanya mlh stp ari aku dilimphkn dgn ksh syg die...indah bukan...aku hrp jodoh perhubungn ni akn berkekalan..aminn...

Sunday, December 12, 2010

sahabat??aku dan blog

utk setahn yg dulu..5bln yg dulu yer memg aku ade kwn..kwn utk menangis...kwn utk ketawa n kwn utk meroyan hah yg kategori ni ramai skt sbb kpale memsg gile2 kan...>>ade aku kisah..tp 2 citer ....sekrg???erm kwn2 aku kat dunia blog ni...fbook???kwn2 cyber aje tp kwn2 yg btl2 ade kat side kt..memg dah xade dah...

knp??ntah aku pun xtahu sbb satu2 mule xade dlm rutin harian aku..slh aku kot ntahlah aku pun xtahu ape slh aku maybe yer aku slh yelah manusia xsempurnenkan kdg2 keslhn sendr xnampk tp kurg2nyer xslh utk gtahu ape slh aku...berterus trg 2 lbh baik dlm hubngn pershbatn 2...

knp xtny??aku nak tny??huhu bukn bodoh sombg tp berdiam 2 lbh baik right wat ape kt still kenang2 org yg dah xnak amik peduli idup mati kt maybe membuang mase bg die..."hargai org yg ade ngn kt bukn yg jauh dr kt"...2 je yg aku pgang sekrg..

tp trs terg nyer blog aku ni lah kwn aku..tempt aku story kish duka..suke..gembira..saat2 yg menyedihkan...ye aku rase dgn menulis 2 lbh baik pendektn nyer..>>bg aku ler...so mulai saat n ketika ni kt akan bershbt baik yer blog..huhuhu moga2 pershbtn kt kekal ke anak cucu...:))

Thursday, December 9, 2010

maha international 2010 kat serdang









sorylah kengkwn dah kat semggu g sane baru sekrg aku post..hehehe gmbr nyer baru dpt pun..ape yg pasti memg best giler..brg2 murah aje pun korg pun leh tengok kan penuh tngn aku bwk brg ade je bnd nak beli rambang mate aku nsb baik xkaye kalu x 1 tempt 2 aku beli wakakakaka...

tp ape2 pun kesn tetp ade..dek trlampau byk sgt berjalan pakai heel lak 2 kan hah pdn muke aku dpt skt kaki mengidap makcik 3 ari adoyaiiiiii huhuhu nsb baik tukang jg ade sape lg kalu x my darling kan..jgn jeles tau...

sepnjg aku kat sane x aku lepaskan peluang melawat dr 1 booth ke 1 booth yg lain...so sempt gak lah aku snap pic2 yg cun2 kat sane...>>>cun lah sgt...tp 2 lah kan sebulan sekali jer kalu lah ade tiap2 buln kan best huhuhu kalu cam 2 hbslah dwit kerjn dok blanje n kt pun tiap2 buln mulelah kering sbb hbs shopping jer...

so sape2 yg xg 2 korg telan air liur jelah yer tngok pic2 ni..wakakaka...

rapuhnya kasih ilangnya cinta


title ni bukan utk aku tp secr umumnyer utk couple2 kat luar 2 kan..either gf or bf..suami isteri n yg seadanye lah.lately kalu kt buka jer surat khbr ade 1 part mst cite pasal org bercerai..artis bercerai lah..bukn artis bercerai pun ade gak ats sbb hal2 terten2..maybe kt xtahu ape yg diorg rase or alamikan..but aku terkilan (dr sdut masykt prihatin)

knp yer hubngn yg kt bina ats dasar cinta..syg 2 tb2 dlm sekelip mate akn ilang mcm 2 ajer..for the couple maybe xade mslh kot biaselah adt org bercinta ade mase baik...ade mase xok..yg part xok 2 kang mst pts nyer lah (aku pun mcm 2 gak) but tp bg suami isteri...husband n wife...

maybe pandgn aku ni org xleh accept yelah org bujgkan mane reti pasal umahtagga ni sbb umah aku pun xade tangga lg hahaha..ok2 ksh syg 2 mulai ilang hny sbb 1 kesilapn...ala adatlah umgtangga ade psg surut mcm air laut yer x??cm ape kate kt fikir dr sdt positif xade manusia yg dilahirkan sempurne..kesilpn 2 pengjarn menjdkn kt manusia yg berfikir tp kalu xreti gak fikir elok ko hantuk je kpale ko ke dinding hbs cite...

lelaki n permpuan 2 sling melengkapi...yg baik lwn nyer buruk..yg hodoh lwnyer cantik...mase bercinta walawei yg pahit rase manis aje bile dah kawin awat yg pahit makin rase pahit hitam kelat sume ade lah...ade beza ke mase bercinta n kawin???bila dlm keadn mcm ni kt xleh dah nak tuding jari slh kan sape2 sbbnyer sume ni bermula dr kt sendr..pilihn kt...nak xnk ke trima..

back 2 basic...ape yg boleh disimpulkan bile keadn dah meruncing 1 aje statementnyer "ajal maut jodh pertemuan di tngn DIA" maybe yer jodoh hny smpai kat si2 jer tp slagi kt leh berusaha utk selmtkn jambtan ksh syg kt InsyaAllah DIA jgak akn slalu ban2 kt kan...kalu x kt msh lg blh bt yg terbaik sbb sumenyer bermula dr tngn kt sendr...



Wednesday, December 1, 2010

Biru Turquoise

aku bukn nak kate baju 2 cantik yer tp cntik gak lah...aku suke warne die 'biru turquoise' sweet kan...aku dah mula jth cinta with this colour...kalu boleh hari yg plg pentg dlm idup aku nnt..wedding aku lah..aku nak warne ni gak...mix with putih mst sweet giler...

aku dulu xbrape suke ngn warne biru ni...kalu pakai rase mcm lahir wak2 bulan gelap..kelam jer hehehe...tp biru turquoise ni die lain skt..biru kehijau2an...smooth n berkilat...2 yg nampk cantik sgt...my abg syg pun suke colour ni tp die memg suke ape jenis pun jnj biru...

kalu boleh my home sweet home t pun aku nak colour ni gak..sejuk jer umah aku so barulah aman damai kerukunan umahtangga...jeng3x hehehe....tp idak ler sumenyer biru t lgsg xnmpk ape plak...some of part dlm umah jer...

sume org ade warne2 keperibadian nyer tersendr...cm aku belum pernh lah ade koleksi baju2 ngn colour ni maybe coming soon kot...who's know kan???so from now being biru turquoise akn jd my favourite colour...huhuhu....


Tuesday, November 30, 2010

Pelamin Indah

Daisypath Wedding tickers

2 ari lepas topik perbualn aku ngn die...1 jer our wedding...wahhh bersemngt aku dgr citer die...aku hepi sgt..mane xnyer yelah sekurg2nyer die seyes ngn hubngn ni n ikhlas sygkan aku..cm xsngka die dah fikir sejauh 2..n aku memg tgukn saat2 2 cm tkt nak mengimpikn sesua2 yg xpasti..mcm dulu...sumenyer dlm planning akhirnyer bnd 2 gone mcm 2 ajer...

but aku hope sgt not for this time...dgn keikhlsn n kejujurn die aku percy sume ni akn jd kenyatn..aku sentiase berdoa agr pengakhirn hungn kitorg yg terbaik...sygkan aku ngn die??halooo mstlah aku syg..die aje kekasih hati aku n die jgaklah bakal pembimbing n pelindung hidup aku nnt...aku telalu sygkan die...

7 buln dulu hati aku ni mcm serpihan puzzle...berselerak n xtahu mane pangkal n mane hujung sbb terlalu byk yg menyakiti hingga kan aku rase hati aku ni kosong..totally zero..but bile kenal die aku kutip balik serpihan2 2...msh jgak xlengkap sbb aku tertinggl 1 serpihan iaitu hati die...hati die akhirnye berjy menglengkap hati aku hinggakn xade 1 pun ruang utk disakitkn oleh sape2 pun...

menarik kan??ye btl kisah lame sush nak kt lupekan...bnd yg plg menyakitkn xkan aku lupe smpai bile2 sbb ianya kekuatn bg aku...cm makin hari bygan 2 makin ilang sbb adenye die dlm stp saat hidup aku...xtahu aku nak gmbarkn betapa aku syg sgt kat die...ksh syg ni terlalu ikhlas mlh lbh dr ape yg pernh aku rasekn dulu...

"b percy abg pun mcm 2 kan...kt punye rase syg yg same...kt berkongsi indahnye rase rindu..n yg lbh pasti kt bersm2 mengimpikan cinta yg berpnjgan..."

bila kau jauh...aku selalu rindu...
bila kau ada...hatikan berbunga...
ku akan selalu bintangmu...
menerangi gelapnya mimpimu...
aku setia di sini mengusap tangismu...
menemani sunyi di hatimu...

Monday, November 29, 2010

Genap 4bulan

Alhamdulillah ari ni aku ngn die genap 4bulan hubngn kitorg..rase mcm baru semlm je kenal...yg lebih happening nyer kitorg xpernh nak gaduh..xpernh nak msm2 muke...everythings kitorg share same2 even susah or senang...

ala skt2 nyer hal 2 biaselah..name pun bercinta kan..kalu xcemburu xade lah syg maknenyer...tp walupn mcm 2 aku ngn die akn same2 perbaiki mane2 yg perlu...demi kebaikn bersame kan..untk aku n utk die jgak..rase mcm makin hari makin syg plak...

even die xbg ape2 pun genapnye hubngn kitorg tp aku xkisah yg pentg ksh syg die kat aku xberkurg n akn terus berkekaln smpai bile2..harta benda xjd mslh bg aku..keihlasan n kejujurn hati yg pentg...n yg pasti aku yakin die xkan sia2kn hubngn yg sedia ade ni...

aku berhrp hungn ni akn kekal smpai bile2..ksh syg ni akn berpnjangan...

LOVE U so much my dear prince .....




Thursday, November 25, 2010

Majlis Graduasi My Little Brother












my little brother...hafizi@ijie dah 6thn cept mase berlalu n dah makin degil pun sekrg ni...ari 2 majlis graduasi die..tabika lah tp aku xsempt nak g aku keje so aku suruh mys sis..alang yg g so byk jgak lah pic2 die yg sempt disnap...

mak aku pun aktif gak lah since adik aku msk tadika ni...ade je aktvt die ngn masyarakt kat kg 2..mase ari 2 pun mak aku amik bhagian dlm acara sukaneka...lawak pun ade jgak yelah ngn adik aku sorg ni je mak aku giat dlm aktvt2 sek ngn aku adik beradik dulu xade lah plak..just jg mkn minum kitorg jer....

anyway bgs gak mcm 2 kurg2nyer mak aku pun xboring kan...so next year adik aku msk darjah 1..jd makin nakal lah die...anak manje n plg manje ngn ayh aku...huhuhu...hope sgt nnt dah sek rendh die xnakal2 lg mase kat sek tadika...penat jgak mak aku nnt nak lyn kerenah die...cian mak..

tp yg bestnyer die sek tadika pun die dah tunjk kan prestasi plg baik...kat sek bukan punyer baik die...ckp cikgu die dgr hbs...bdk2 kan...so hope bile die msk sek rendh nnt pencpaian die akn terus baik n cemerlang...

along hope ijie akn jd bdk baik n pelajar yg cemerlang yer...jgn degil2....rajin2 belajar spy nnt jd anak yg soleh utk mak n ayah....

Monday, November 22, 2010

1 tahun 6 bulan

pejam celik pejam celik 1thn 6bln 2 rase mcm sekejap jer..yelah kalu tngok pd angka lame kan..tp aku akn nntkan saat 2 ngn penuh sbr...kalu dulu 2thn 6bln tp sekrg dipendekkn jd 1thn 6bln...mcm2 leh buat 2...kalu org kahwin dah pregnat n dah beranak pun..huhuhu...

jd kalu dikire2 tempoh 2 akn genap on feb 2012....wahhhh tahun dpn je pun "abgggg...xleh pendekkn lg ker...huhuhu xadelah b gurau jer...."ade ape ngn tarikh 2???erm nak gtahu sekrg ker tp nnt xsurprise plak n ade yg merah2 mate bc nnt..better xstory dulu kt tgu kemunculan nyer nnt di episod akn dtg yer...soryyy....

mgkin mase yg akn aku lalui 2 nnt agk sukar tp InsyaAllah sumenyer akn menjd ok..hope so sbb kt tahu ape kt nak..kt tahu ape yg terbk utk kt ye kt manusia yg xlari dr bt silap tp kt jg perlu sedar kt xleh lari dr mslh...that day will come n aku sbgai slh 1 dr wataknyer akn berhdpn dgn situasi 2 dgn hati yg tebuka...

xsmstnyer yg buruk xleh jd baik n yg baik xleh jd buruk...stp pilihn kt...stp tindkn kt..kt perlu bertgjwb kan...2 lah yg septutnyer n pengalamn lalu btl2 mengajar aku utk lebh teliti n berfikirn lebh rasional kali ni...but better 4 this time i just shut my mouth out from saying something which i did know its will happen or not...

mulai ari ni aku akn terus melgkah tnp meliht ke belkg lg...aku xkan kalah nak2 plak aku dah pun berada di separuh jln...hny bebrape langkh je lg n everthing will become the true...

esok dia balik

huhuhu sernknyer...yelah esk my abg syg dah balik dr trip die ke thailand...die g ari jumaat lame 2 xjmp die yelah since aku balik kg on selasa jmp2 cam gi2 jer...tp xaper esk die dah balik jd leh lah nak nnt make a date with him..hehehe...rindu sgt ngn die...

duk jauh kan nak msg pun mahal ni kan plak nak kol...msg boleh dikire lah dlm skali...kalu duk dekat hehehe stp saat dok msg ajer...yelah 1/2 sen je pun xrugi ape pun kan...maybe right now die dlm perjalanan balik yelah thailand n malaysia kire jauh gak lah 2 bg aku yg xpernh pg ni..hehehe..

b hope abg hati2 yer dlm perjalanan balik n slamat smpai kat umah...xsbr nak tgu kul 10.00am ni yelah leh msg ngn die stp saat sbb line tepon dah kembali ok..yelah kalu die kat thailand aku pakai line malaysia die line siam kan...tp t leh jer 1 line..line malaysia...

ade sesua2 utk aku dr sane..hehehe 2 yg suke aku dgr sbb if die g mane2 trip mst xlupe aku ade je ole2 .....kali ni pun ade but kene tgu until die balik esok sbb nak surprise...jeng3x...bg aku kalu xade ape2 pun aku xkisah sbb yg pentg die ok kat sane n slamat balik....

xsbr nak tgu die balik...miss him so muchhhhh....


Sunday, November 21, 2010

kenangan lama kembali menerjah

ptut bnd2 ni sume aku dah lupe kan tp ade mgkuk2 ni suruh aku ingt balik...membosankan...mase 2 lah nak suruh aku ingt kenangan2 manis konon mcm mengarut ajer...so mood aku kembali menegang ape xnyer diasak ngn kisah2 lame yg menyakitkan so mangse kepd emosi aku yg xbrape stabil time 2 adelah my abg syg..sowyyyy dear...

msg nak jmp lah???nak kol lah???for what???utk bt hati aku ni makin skt...bile aku boleh melupekn ngn care baik..hope accept lah...msg2 pun dah ade new life so unfair kt pasangn kt sekrg...andai kate kt nak rapatkan balik ape yg renggang 2...

lgpun xade ape nak dicitekan kenangan lame akn jd kisah silam..kisal silam akn jd sejarh hidup...2 sume perjalanan idup..hope trima bnd ni sume ngn ahti yg terbuka n beri kebahagian n kegmbiraan ngn pasangan kt sekrg...hargai die spy nnt ksh lame kt xkan berulang....

aku pun msh xfaham knp still nak jmp aku??xade ape2 makne dah...kt bt haluan msg2...aku pun xpernh nak ungkt kisah lame...angp je ia 1 kebodohn aku sbb mase 2 aku xbrape pandai nak gunekan kpale otak yg DIA bagi ni nak berfikir secr waras...no 1 perfect anyone can make a mistake..termsk lah aku n yg 2 aku akui...

hope leave me with my on way n wish u happy with ur new life....

interview lagi

nak dijdkan kisah aku balik dr kg lepas berct slame 2hari...msk2 je umah aku tngok kat kabinet tv umah aku ternmpk surat spa..aku dah biase ngn surat2 spa ni dah kenal sgt mcm ade chemistry lah plak kan..ade bau2 bacang gi2..hehehe..

aku ingtkan surt jwpn utk temudg aku yg lepas..tp arsenyer aku dah sumbt dlm tongf sampah(hukum karma) so tngn ni pun ringan gak lah nak gi bace...bace punyer bace "anda adalah dijemput untuk meghadiri temuduga pada............"wahhhhh intervw lg...3x dlm sethn ni pecah rekod makcik....

intervw kali ni utk jawtn pembantu tadbir(perkeranian/operasi) under suk negeri sembilan...kali ni dah msk 4x kali jejak kan kaki kat tingkt 4, wisma negeri 2...rase mcm kurg confident jer..yelah intervw yg kali ke-9 ni....dah lah frust intervw ari 2 xilang2 lg...

anyway...aku gtahu my dear darling....he say "pg jelah mane tahu kali ni rezeki...belum cb belum tahu...jgn cpt mengaku kalah....." so dah abg syg ckp cam gi2 percnt aku nak g intervw bertmbh ler...btl gak xcb mane nak tahukan rugi plak kalu xg bukn sume dpt peluang mcm ni..hope kali ni rezeki aku....

wish me luck on 27hb 12 nnt.....

welcome back to the work

uikkssss huhu lepas 4 ari aku berct lepak2 2 hari balik kg n baki 2hari lg kat umah aku lak..akhirnye aku kembali semule menghadap keje2 yg xpernh sudah ni..kire dah get ready dr aspek mental n fizikal lah ni...angp jelah 4hari aku berct 2 tempoh pemulihan..hehehe...

yg best nyer aktvt aku kat umah..kemas umah..masak...lepak2 with lappy..2 lah keje aku slame 4 ari 2..memg btl2 rileks...mane xnyer ni jelah peluang yg ade utk berct bile my bos dah balik dr haji nnt xade maknenyer dpt ct dah ten2 as a bos die pun keje kan..kan aku just setkt pekerja die ni nak duk umah rileks2 goyang kaki tngok tv...mengarut jwbnyer 2...

ats semngt keje yg dah kembali pulih kul 7pg td aku dah pacak kan diri aku kat pejbt ni..kelakar ke xkelakar huhuhu.. 2lah namenyer kesan dr tempoh pemulihan mental n fizikal..hahaha...so pg ni agk kebzan lah skt..tepon 2 pun mcm tahu2 je aku ade kat pejbt..xsudah2 panggiln msk..anyway..i like my job...

so ari ni mcm2 bnd nak bt..mcm2 bnd nak settle...so akn ku teruskn dgn kebzan yb xbrape nak bz ni kan..huhuhu.....

Sunday, November 14, 2010

esok last keje..hooreyyyyyy

huhuhu seronoknyer xsbr2 nak tgu esok..ptg esok lepas je keje aku terus pacak balik kg..rindu ngn bunyi cengkerik mlm..rindu nak dgr aym berkokok n yg penting rindu nak bfast same2 ngn family...huhuhu...2 lah aku bile balik kg berkumpul ramai2 adik-beradik seronoknyer...

esok aku last keje...khamis n jumaat aku amik ct sempena raya haji ni ala alang2 bos xade kan...so amik lah ct bukan slalu pun tp dont worry bos aku bwk balik keje yg xleh nak siap esk...saje nak ct puas2 nnt ntah bile2 plak aku nak balik kg kan..alamatnyer 4,5 bln sekali ler smpai mak aku 2 berleter2..baru aku nak balik...hehehe....


with my abg syg aku ckp nak balik kg n ct 2,3 ari huhuhu dgn muke sebalnyer die jwb awat lame sgt syggg...sory dear peluang ct ni dtg sekali dlm sethn...kdg2 2,3thn pun blm ten2 ade..hehehe...dont worry ok xke mane pun darling abg ni...

home sweet home..i'm cominggggggg......

Monday, November 8, 2010

cemburu tandanya syg

xtahu knp ngn diri aku 2,3 ari ni..terlbh2 plak senstfnyer tp aku tahu knp aku jd mcm ni cm ntahlah better aku diamkn jer sbb kalu aku ckp kat dia pun persn ni xkurg ape pun...mlh makin sesak lam kpale otak aku ni adelah...

slalu kalu die citer pasal permpuan 2 mst die ok jer tp knp semlm die menangis..mstlah sbb die syg permpuan 2 kan???ermm....tp memg permpuan 2 berhak utk jd kesygan die cm aku jer yg ptutnyer sedarkn diri berpijak di bumi nyata tp kan knp aku msh xsedar2...ksh syg aku kat die dah butakan hati n fikiran aku nak berfikir secr rasional...

ntahlah aku xtahu ape penyudah kat sume ni tp yg pasti andai 1 mase nnt saat 2 kan tb n kalu die xmampu jg aku mcm yg die slalu ckp...aku xkisah coz aku ade life aku sendr sbb kalu dulu pun aku xade die aku msh bt sume bnd sendr n boleh je....

lame aku berfikir n aku rase ini jgklah yg terbaik sbb xselyk nyer menerima bhgia pd yg xseptutnyer....mst sekrg die kuar ngn permpuan 2..ya memg aku cemburu sejk dulu pun 2 jgak yg aku rase tp saje nak sedpkn ht..kdg2 aku rase mcm diri aku bodoh sgt...

huhuhu memg sejk dulu pun aku bodoh dlm menilai sume bnd ni...smpai ke hari ni pun aku msh bodoh....n smpai bile2 pun aku akn kekalkn kebdhan aku ni...rasenye

Wednesday, October 20, 2010

ayu x aku????


erkkk ade yg ckp aku ngah tahan tebing..mengonggg huhuhu ni gmbr mase g jalan2 kat melaka with fizi..biela n izie...memg sronok sgt...aku bkn ape saje sndar kat dinding 2 penat siut berjalan jer dah lah ngn kasut tinggi confirm skt kaki..so kire dah sandar kat dinding 2 dptlah rileks kejap huhuhu...

gmbr ni aku dah upload kat fb so ramai ler yg ckp aku sweet sgt huhuhu >>>adoyaiiii perasan sudah lbh maaa....ade aku kisah suke hati aku ler dah bakul aku kan so aku lah yg kene angkt xade suruh sape2 pun angkt hehehe..jgn jelezzzz...

thanks kat biela sbb sudi amik kan gmbr ni n aku rase lah dlm byk2 gmbr aku amik nilah gmbr yg menyerlahkan keayuan aku..wakakaka adoyaiiiii perasan dah weiiii....my abg syg pun ckp what yg pic ni sweet sgt..ok darling t kt 2 g ke melaka lak erk..nak amik gmbr byk2 with honey...huhuhu...

so kpd sape2 yg tngok pic ni jgn tengok lame2 tau..kang dari mate turun ke hati lak..xlena tido plak nnt dok mimpi kat aku jer...hahahaha...

Monday, October 18, 2010

love between me n him


kalu die jauh je dari aku mst aku rindu punyer kat die...nak2 lak kdg2 die kene g kelantan lah..langkawi lah..cameron lah adoyaiii tp 1 jer tentg die yg bt aku + syg sgt kat die ...die xpernh lupe pun kat aku, nak tny khbar aku, keadn aku walu jauh mane pun die pg...24jam msg jer ngn die kdg2 2 kalu rindu sgt ade je call dr die...so sweet...

nak tahu knp aku syg sgt kat die??care die lyn aku..amik perhatian ngn aku..tunjukkn yg die syg kat aku...sume yg dibt btl2 melekat kat dlm hati aku ni..kdg2 aku senyum sesorg bile bace msg2 romatis dr die...1st time dlm idup aku dilyn bagaikan puteri oleh insan yg bergelar lelaki sedgkan seblm ni.....ermmm lupekan jelah cite lame aku pun xmo ingt huhuhu yg pentg sekrg aku xtahu nak ungkapkn bagaimana n betapa aku syg kat die sgt2..aku xnak kehilangan die...

ape saje aku mst nak share ngn die..sedih..hepi..nak menangis ker..nak gelak ketawa ker...sumenyer ngn die..bg aku slain dr blog ni dielah dunia ke-2 aku...byk mase yg kitorg hbskan bersame yg xdpt aku lupe smpai bile2 walupn sekejap tp amt bermakne sgt2...hope die pun mcm 2 jgak...never forget on me...

even kitorg baru kenal tp mcm dah berthn berkawan sbb kitorg faham memahami ant 1 same lain 2 yg pentgkn dlm relation mlh aku xpernh sangsi pun ngn die.....sentiasa ade rase PERCAYA dlm hati aku untk die..malah die pun mcm 2 gak...die pernh ckp selagi ade rase PERCAYA 2 walupn ape pn jd dlm hungn kt...pasti kt leh hadapi same2...alangkah bhgianyer....

die pernh ckp mintk lah ape saje syg tp bukan bulan n bintg huhuhu tp aku tahu ape yg die buat utk aku sekrg ni lbh dr yg sepatutnyer utk tunjukn betape die sygkan aku...malah kalu aku ade dismping die skalipun aku seolah mengenggam bulan n bintang...sbb ksh syg 2 lbh dr segala2nye..

stp saat n detik aku bersame2 ngn die xpernh aku bazirkn walu skt pun sbb bg aku saat2 2 ckp bermakne dlm idup aku...walupn singkat tp memberi berjuta2 kenangn yg xdpt aku nak ungkapkn ngn kate2 sbb ianya terlalu indah..kalu boleh aku nak ade je kat samping die setiap mase..temankan die tnp ada skt pun wak2 yg terluang....

hope ksh syg ni akan kekal smpai bile2...i wish i can love u forever n ever my dear...

minggu yg membzkan+demam

aku telah dilanda kedemaman huhuhu xtahu ape yg aku bt tetb jer aku demam...ape yg pasti mlm aku ok bile time tengahari jer mulelah tangan n kaki aku sesejuk jer adoyaiiiii tp aku gagahkn jgak ke pejbt sbb byk keje2 yg perlu dibt lgpun boring dok umah xade ape nak buat kan...

lately aku kerap balik awal dr biase dah demam2 ni xlarat plak nak stay kat ofis smpai lewat mlm..nak kuar ngn my abg syg pun memg xlarat lah smpai mintak excuse dgn die huhuhu sory my dear b xbrape sihat lah...

kat umah aku xrehat gak buat jgak keje2 umah kalu xnanti bile mak aku dtg weeknd mst die bebel aku kow2 punyer yelah anak dara tp pemalas huhuhu sory lah mak along bz xsempt nak buat keje2 umah sbb 2 kalu boleh bile aku ade kat umah 2 aku gagahkn jgak diri ni nak wat keje2 umah 2 spy xkene bebel lagi tp best ape kene bebel hehehe...

aku hope sgtlah demam aku ni xmelarat sbb aku pun dah memg xlarat n dah memg fiil aku xbrape gemar nak mkn ubt bile dah sakit2 ni bg aku sakit mcm mane pun tetp leh sembuhkan...so let it be as itself hehehe..elok sendr lah gamaknyer...still ganggu keje2 aku kat pejbt tp msh boleh berthn..kalu x nnt xsiap plak kan...marah big bos..takutnyerrr...

tp alhamdulillah aku leh cover keje2 di pejbt n umah..cume penat skt lah n tiap2 mase gak ler aku kene bebel ngn my abg syg spy mkn ubat...at last just say aku ni degil..huhuhu baru tahu ker...aku leh handle sendr ala demam skt je pun..dont worry my dear baby akan cepat sembuh yer....

ape boleh buat keje2 kene beres seblm my big bos berangkat ke Mekah utk menunaikn fardhu haji....so mggu2 terakhir ni memg membzkan lah nak2 lak xlame lg my big bos nak wat kenduri tahlil n doa selamat on 28hb n 30hb huhuhu masak2 confirm aku kene berhempas pulas di kedua2 hari kejadian..ape blh buat demi bos kan....

Sunday, October 10, 2010

jalan2 cuci mata kat melaka











lepas jer majlis sanding naemah..izie terus plan nak lepak2 dulu kat tempt2 yg menarik kat area melaka..yelah alang2 dah smpai melaka kan...so juru pandu kitorg si fizi trus suggest jejalan cuci mata kat kota a famosa..aku n izie yg sememgnye xpernh jeln lg kat melaka ni follow ajer..jnj ade tukg bwk....

kire si fizi ni boleh dianugerhkn juru pandu tercemerlang pd hari 2 lah....huhuhu krn berjaya bt kitorg enjoy round2 kat area kota melaka..bandaraya bersejarah 2...mcm biase mstlah nak snap mcm2 pic kan..dgn mcm2 posing huhuhu si izie apeth lg sememgnye muke interframe nak bt kenangan bile dah jauh nnt...

dah puas jalan2 kat a famosa smpai sakit kaki>>kaki aku lah sbb pakat kasut heel nak xnak aku redah ajer..xnak ilangkn mood member...yg pentg kt enjoyyyyyy....kitorg lepak2 plak kat dataran pahlawan...its really sweet...

fizi ckp kalu dtg jalan2 wak2 mlm lg happening sbb ade live band..bt show....tingggg idea dlm kpale dah dtg nak ajak my dear darling nnt...cuaca xbrape panas angin pun sepoi2 memg best lah sbb kat sane pun kt leh jmp byk beca berhias...with flying colours..org xpyh ckp lah memg ramai....

biaselah dah jalan2 mstlah lapar kan so kitorg decide mkn kat mcd jer even aku xbiase mkn kat mcd...tp aku lyn jer sbb 2 je yg ade utk menu yg cept n menjimtkn mase...hehehe...aku order aym goreng je ler....

memg best n after ni kalu ade mase terluang lg...kitorg nak g kat tempt2 lain lak...just wait n here we come...:))

majlis perkahwinan sahabat baik aku...naemah








10/10/2010...berakhirlah sudah zmn remaja my best fren naemah...huhuhu selmt dijabkabulkn dgn jejaka pilihan hati dr k.pilah..mohd shah...hope korg berbhgia ke anak cucu...ksh syg terus kekal dunia n akhirat...naemah nampk manis n ayu dlm bju pangntin warne coklat...

aku..biela..izie..fizi...same2 ke melaka semlm sbb majlis sanding 2 buat di sg udang,melaka...sernk sgt..sempt jgak kitorg snap bebrape pic utk keng kenangan..jgn mrh emah...senyum kene lbh sikit taw...n selps 5thn aku jmp balik my best fren time skul..habshah@eisya...rase best sgt kitorg dpt jmp balik even eisya ckp aku dah makin pendek..huhuhu...

kitorg wait until kul 2pm sbb nak tengk naemah sanding..memg ayu sgt...dlm ramai2 kengkwn time skul dulu emah dah bergelar wife org...pasni xleh lah nak perangai manje2 lg..xleh lah nak majuk2 lg mcm time skul dulu..sbb emah dah ade hubby tau so kenelah jg hubby baik2...n jd sorg isteri yg solehah..aminnn....

sempt jgak semlm eisya tny aku bile lg???alahaiiii soklan cepu emas 2..>>>br dulu not get ready yet 2 become a wife...korang rase kire jwpn 2 leh ditime x..huhuhu...izie masih solo tp semlm die yg paling over nak snap pic2 kat bilik pengantin...minah interframe btl...biela n fizi lak kitorg masih tgu nasik minyak korg ni cepat2 kan lah yer...huhuhu..leh nengok korg sanding lak pasni...

lepas je meah snding kitorg terus plan nak g a famosa...si izielah sibuk sesgt nak jejalan..aku just lyn ajer...:))

Wednesday, September 22, 2010

tinggal kenangan

sumenyer tingl kenangan jer...mcm2 rase ade hepi sedih pilu perit dah bercmpur aduk dlm 1 rase yg kosong...kt merangcg DIA menen2kan segala2nye rase terbeban di hati tp aku kuatkn jgak...tbhkan hati utk time sume ni dgn tngn yg terbuka...

kalu dulu impian 2 dikongsi bersm tp kali x lg sbb insan yg menjnjkn kebhgiaan 2 dah pergi dr idup aku....mgkin 2 jln yg die pilih jd aku redha ats ape pun cm xsngka 2 yg akn berlaku...pyh benar menganyam impian tp mudah menghancur lumatkn sekping ht yg sensitf ni...

kalu dulu aku mengimpikn berdiri di ats pelamin indah bersm insan tersyg tp kini sume 2 dah xade lg hny tingl kenangn...kalu dulu bercita2 utk membina mahligai bhgia tp kini sumenye lenyp perlahan2....kalu dulu aku inginkn name2 ni menjd penghias rutin idup aku...Nor Adila Fadlyana...Nor Dhiya Fadzrina...Mohd Adam Fadly...Mohd Hakimi Fadzrin...Nor Humaira Fadzura...tp sume 2 hny angan2 kosg...ape yg diimpi xsecntik yg digenggam....

mgkin aku hny dpt bermimpi tp utk merasai tidak sesekali...aku sedar smpai bile2 pun impian 2 xkn tertunai mlh aku sendr xkn lg berhrp utk kali yg ke brape pun aku xtahu...aku dah letih mgkin dah tb masenye aku berhnt...berhnt mengejar mimpi kelam...berhnt memasang angn2 yg xseindah rupe...

Tuesday, September 21, 2010

entah...try 2 fool myself

aku cb memperbodohkn diri aku sedgkan aku tahu hakikat duduk letak sebnarnya sape aku ni kat sisi dia...aku xkisah org nak ckp ape pun yg pentg die ade kat smpingaku mlh slame ni pun xade kurg walu sktpun perhatian die kat aku..

tp aku msh lg merasekn aku cb memperbdhkn diri aku sprtmane yg pernh aku buat sethn yg lepas...cume ari ni dpt aku rasekn sume bnd ni seolah2 batu yg terhempap ats kpale aku sendr...septutnyer aku sedar tentg sume ni sblm aku accept kehadirn die...yer aku fikir dgn membutakn mate hati aku sendr...menidakkan sesua2 yg xpasti mengiyakan sesua2 yg aku sendr xtahu die mane kebenarannyer....

aku sedg melalui fasa kehancuran hidup aku sprtmane sethn yg lepas...bodohkan aku sbb xmampu menggunakn akal dgn baik..tp aku sygkan die walupn hakikatnyer aku sedar sape die...siape yg lbh berhak ats die...walupn nampk aku xksiah tp sebnrnye aku kisah....kisah sumenye tentg die...senstf ape saje yg ade dipersekitaran die....

bersedia ke aku nak hadapi penhujg cerita yg perit???bersedia ke aku utk merasai kembali luke yg sekrg ni aku susah pyh cb sembuhkn....???ermmm knp baru ari ni aku rase pedihnye sedgkn selame sebln yg lalu aku seolah2 berada di puncak kebhgiaan....???

same2 kt lihat sejauh mane aku mampu berthn....di mane letaknye aku di penghjg kisah ni sape tahu kan....

izinkan sy menawan hati awk semula

"izinkan sy menawan hati awk semula..." 2 lah ayt yg bt aku berfikir n akn terus berfikir hgga ke ptg ni...kdg2 aku pelik ngn org ni mase rase syg 2 hadir ko xnak hargai bile rase syg 2 makin lame makin tglkn ko baru ko terkejar2 n tercr2 ke mane perginya sedgkn mase wujudnye kehadiran cinta 2 ko seolah2 kaya dgn berjuta2 rase cinta....shgga ko lukekan sekeping ht yg xberslh ni...

knp?knp?knp?bile keadn dah kembali ke sediakala ko dtg balik dlm idup aku menuntut sesua2 yg sua2 ketika dulu dah ko tglkn...baru ko nak ckp pasal rindu baru ko nak sebut soal syg n baru ko nak berceramah tentg cinta...seolah2 ko lah pencinta yg setia...

alasan ko mudah perantara jarak menyebabkn kt xserasi dlm cinta..hahahah alasan paling bodoh yg pernh aku dgr....alasan yg xrelevan utk ko gunekan akal ko yg cerdik pandai 2...aku terkilan sbb saat aku jth tersungkur xade pun ko kat sisi aku...xade pun ko utk temankn aku...xade pun ko utk trs berduka ngn aku...

tp bile aku dah boleh kembali bangkit ngn kaki sendr...ko dtg mengoffer diri seolah2 ko insan yg maha hebat dlm dunia ni...luke yg ko benamkan akn terus2an luke smpai bile2..berusaha lah ko seribu or sejuta kali skalipun...luke 2 xkan sesekali sembuh....walupn aku mampu tersenyum tp xkan ade ruang dlm ht ni utk ko lukai sesuke hati...

ckplah sakit yg aku rase slame mane ape yg ko dah lakukan tp utk terus2an brkan ko sakitkn lg hati aku ni tidak sesekali...n aku xkan berikn walupn skt pn ruang dlm hati ni utk ko terus bermaharaja lela seprt mane yg ko pernh buat dulu...elok lah ko simpan niat suci n murni utk menawan semula hati aku yg dah twr utk time kehadiran ko....

Sunday, September 19, 2010

minggu2 yg memenatkan

adeshhh memg penat giler...semlm aku cuti so mase yg aku gunekan sepenuhnyer utk tido jer..huhuhu so ape lg my mom membebel ler...coz on 26hb ofis aku ade wat open hause 2 yg agak kebzan prepare ape yg ptut..so sepnjg mgu 2 jgak lah aku balik lewat..sekrg kpale pun msh agak keblur2an...

pg2 msk je pejbt dah dpt call dr pegawai mintk btkn surat 2 surat ni..adeshhh dah blur xtahu nak bt yg mane 1...kalu mcm ni slalu leh jam kpale otak aku yelah 24jam mengadap pc ni dah 2 mate pun dah naik pedih..adoyaiiii...

mlm td mak n ayh aku balik kg..mak siap peluk aku n pesan "keje baik2 jgn slalu balik lewat...tengok2kan adik2 kat umah...." dont worry mom i remember on that...kdg2 komitmen ats keje menuntut mase sepnuhnyer dgn keje...hal2 family terpkase diketepikn dulu but aku xpernh lupe....mase aku tuk family jgak....

kwn2 yg xberkesemptn nak beraya ngn aku...say sory sesgt sbb aku memg sibuk ngn keje huhuhu..jgn mrh yer mare..yam...n anim...xdpt nak elak bile dah terikat ngn keje2 ni...

Monday, September 13, 2010

rindukan dia

aku rindu die...seriously since aku amik keputusn pts ngn die hingga ke ari ni aku msh rindukan die....die???die xkan rindu aku lah...knp aku rindu die??ntah xtahu maybe sbb relation aku ngn die lame...segala2nye tentg die dah sebati ngn diri aku...maybe..

kembali pd die???hehehe agk mustahil sbb kesilapn yg lame aku xkan ulang...yg bukan hak aku tetp xkn jd hak aku...n aku slalu jgak berharap die akn dpt ape yg die nak slame ni..aku xpernah lupe ats ape die bt utk aku slame aku pernh kenal die..terima kasih byk2...aku jgak doakn moga kebhagian 2 akn sentiase jd milik die...dgn ape yg die miliki sekrg...

aku xpernh mintak die ingt aku mlh aku berharp sesgt agr die akn lupekan aku terus...ingtn die tentg aku akn ilang...aku??aku akn terus basahkan ingtn aku tentg die sbb sekrg pun aku sedg melalui 1 keadn sepertimane yg aku pernah lalui bersama die dulu...sejarah berulang..

smpai bile aku akn perthnkan pun..aku xtahu sbb di akhir kisah pasti aku yg akn merase lukanye...2 adalh pasti...aku yg pilih jd aku perlu hadapi seprtmane dulu cm dulu die ......erm xperlulah kot nak citekan sbb bnd pun dah lame aku pun xmampu nak ingt...yg lepas tetp kan lepas...xkan mampu kt nak ulang mase sekrg....terime ngn hati terbuka 2 lbh baik...


selamat hari raya aidilfitri

alhamdulillah thn ni walau aku sibuk mcm mane pun aku berkesmptn jgak di pagi syawal bersame2 ngn adik2 n mak n ayah...syukur n xsngka raye thn ni rumah aku ade takbir raye...sayu je rasenye yelah sepnjg 23thn aku membesar nilah kali pertm..alhamdulillah...seronok rasenyer dpt jgaklah aku ct lame skt walupn xsmpai semggu jd lah dari xade lgsg kan....

tp ari ni aku dah kembali bekerja...yelah byk jgak keje2 yg perlu dibereskan huhuhu dah komitmen kt kan...so kenelah fokus...rase ckp dah kot rehat 4 hari 2 kurgnyer2 ilang jgaklah penat sepnjg bulan Ramadhan...berbaloi2x hehehe....

so pd kengkwn yg kenal diri aku ni aku mohon ampun menyusun jari nan sepuluh mengucpkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI..MAAF ZAHIR & BATIN... kalu ade silap n salah sepnjg kenal ngn aku manelah tahu kot2 ade yg terlebih n terkurg dr mulut aku ni...ape2 pun yg buruk 2 dtg dari aku n yg baik 2 dtgnye dari DIA....


Friday, August 27, 2010

siapa aku

erkkk asyik dok story pasal emosi n persn so kali ni ape keta ku cite tentg diri aku..who truly i'm..ok name penuh aku siti salwa bt arifin anak sulung dr 7 beradik ...sedara mara pangil along jer..but kwn2 pngil wawa@sal@salwa n kwn2 cyberlak pangil fad huhuhu tp memg xade org pangil aku dgn name siti nak2 lak aku xbrape gemar org pngil aku siti...

umut aku dah 23thn dah besar pnjg dah 2 kalu kawin boleh ler ade anak 2 org>>>mak aku kate ler...pendidikan tertinggi aku stpm jer...2 jer yg termampu mksd aku rezeki nak smbg ke peringkt lbh tgi dr 2 xade lg..aku bg peluang utk adik2 timba lbh byk ilmu..mgkin rezeki aku hny kat si2 jer..tp ape2 pun aku bersyukur sbb berpeluang smpai ke thp 2..

aku keje kat pejbt wakil rakyat..politician ofis...lame jgaklah keje kat almost 2 years++ bulan 4 thn 2011 aku dah 3thn berkhidmat with my bos huhuhu...keje ok alhamdulillah..penat???biaselah mane ade keje xpenat..kene mrh???2 lg biase kalu xnak keje kene mrh jd bos kan...huhuhu...kat ofis ni aku keje sbgai kerani jer...just berkaitan hal2 pentadbiran dan surat menyurat pejbt shj....lbh2 2 diluar bidg kuasa aku ler....

mase lpg aku lbh suke tido...utk mase sekrg ler hehehe biaselah beb keje penat...mcm2 bnd dok nak fikir kan..tp longtime ago punyer hobi aku ni kaki novel n dgr lagu..sekrg pun kalu buat keje 2 aku lbh selesa kalu dpt dgr lagu2 ni...novel aku dah kurg kan cm giat lbh pd cerpen 2 pun sbb bace secr on9 kalu x xade ke semptnyer jgak....

kahwin??huhuhu yg 2 xmo story sbb sekrg aku blm fikir lg bnd 2..smpai mase jodoh aku nnt kawin ler aku..dont worry2 kpd sape2 yg berkenaan akn dijemput...calon???ramai kot wakakaka baik2 nnt ade yg jelous....mcm aku ckp berkwn n kenal ht budi...tp blm lah lg dlm alm perkahwinan sbb kebzan aku menghlg aku utk fikir sume bnd 2 kan....

fiil aku???huhuhu mcm2 fiil ade..kejap2 aku blur...agak2 kebengongan ckt...slumber n sempoi xpeduli ape org nak ckp sbb diorg ade mulut...yg pentg aku adalh aku...

aku jelous...ohhh tidak

hahahaha agak kelakar tp bodoh pun ade jgak...tp 2 lah yg berlaku...xtahu ape niat die ckp bnd 2 sume ngn aku tp aku xlak rase ape2 cm lately aku terfikir knp plak die nak ckp mcm 2...huhuhu manusia2 mcm2 ragamkan tp aku xlah kisah sgt sbb bnd 2 dah lali ngn aku...malah xkan terkesan skt pun kat hati aku ni ....

die memg dah lame xmeet aku kat ofis...maybe sibuk buat kuih raye kot yelah dah xlame lg nak pose kan...tp yg xsedap n xbestnyer die msk2 je ofis aku...ckp bnd yg aku rase agak kebengongan>>>bg aku ler...huhuhu....

leh lak die ckp "salwa ari 2 akak kuar ngn future husband u" erkkk aku pun tny lah sape??? die pun jwb "alaaaa si Mr.R 2....." oooo...yeker....aku lak tny "jumpe kat ner..." di jwb "kat seremban..." jd die pun buat lah gelak die yg gedik2 2 kan...aku xamik port sgt sbb that time aku bz sesgt sbb big bos ade...dr lyn die baik lyn bos aku kan...

nak dijadikn cite Mr.R pun kol ler aku nak bertny khbr so alang2 die dah kol..akupun tnylah ape yg akak 2 ckp kat aku...die ckp "sape 2???xkenal lah...orang ofis gak ker???sape???....." aikkkk aku pun pelik...die ckp lg "xkenal lah..bile lak jmp die kat sermbn..sy ade keje kat cherating..." adoyaiiii...apelah game diorg ni kan...n ape plak lah motif akak ni ckp bnd 2 sume ngn aku..

nak aku jelous???hahahhaah ohhh tidak...tidak akn...perkara 2 x terkesan pun kat aku sbb aku dah pun redha ngn ape yg berlaku ant aku n Mr.R so rasenyer cite2 mcm ni membazir jelah kot..bazir air liur die je bulan2 pose dok wat cite2 mcm 2 n for Mr.R kalu die nak jmp sape pun 2 hak die ape kene mngena ngn aku..dulu maybe..right now sorry 2 say xbg ape2 makne pun kat aku....

ntahlah aku pun heran ngn perangai manusia2 ni...byk sgt phd kot..xleh tngok org seng..lantak kome ler...baik aku wat keje aku ...huhuhu....anyway but thanks kat akak 2 jgak sbb kalu story 2 benr die dah selmtkn aku....berbaloi2...

Tuesday, August 24, 2010

sakit perut + banyak keje

adeshhh memg giler2 sakit perut aku pun xtahu knp bulan2 pose ni perut ni boleh lah plak nak meragam..kusut2...huhuhu nak2 lak time tngah byk keje ni..semlm jer dah dekt 5x kuar masuk toilet...rase lembik 1 badan..alahaiii nsb baik ari ni rase kurg skt tp xbrani gak nak mkn sebarangn sbb nnt kene msk lg toilet xtahan aku....nak wat keje pun xade mood...

2 lah mak ckp mcm2 mkn kot yelah ikut bos buka pose sane buka pose ni...huhuhu mcm2 bnd pelik msk agaknyer yelah mcm2 rase mcm2 warne...abih nak wat cam mane mak dah koje kan...semlm buka pose kat masjid kampai pun mkn sikit jer..lauk bukn main sedap lg..tengok air sirap bandung die teruja jer..tp nak wat mcm mane pndang jelah sbb perut sakit...cian kan...

ngn Mr.M xade plak gtahu yg aku kene sakit perut...xmolah ckp die pun bukannyer sihat sgt jd xaperlah ...sakit pun skt jer blm bwk ke mati lg>>>uikss cabulnyer mulut...

hope ari ni aku xlah kene msk toilet g...adeshhhh tidakkkk....

Wednesday, August 18, 2010

sakit kepala + muntah2 + demam

ermm aku btl2 xlarat ari ni..kene sakit kpale pas2 masuk angin sampai dah muntah2..rase nak demam makkkkk along nak demam....uwaaaaaa xtahu knp 2,3 ari ni dah kerap kene mcm ni maybe sbb ngadap keje2 yg byk ni....24jam dlm kpale otak aku cm fikir 1 jer..keje..keje n keje..2 jelah....nak wat mcm mane dah komitmen yg diamanatkn oleh bos so as pekerja aku kenelah follow...huhuhu...

ari ni aku btl2 teruk..member2 yg dok nak chat ngn aku sorry ah beb kpale aku dah pusing ah esok2 jelah kt story erk huhuhu sbb aku btl2 dah xlarat....dah lame xdemam ni hope jgnlah demam teruk sbb still byk lg keje2 yg perlu aku adapkan tiap2 hari..aku kalu dpt demam confirm xkan boleh bngun punyer sbb kpale dah berat smpai...confirm pitam...

rase nak balik umah pun xlarat...nak xnak aku kene stay kat ofis gak n tgu ayah aku jemputlah gamaknyer...rase leh tersungkur kalu aku menapak balik wak2 sekrg ni..tangan dah sejuk2...jgn lah demam..jgn lah demam...

Monday, August 16, 2010

tak kenal..takkan maafkan...

huhuhu agak kelakar bg aku maybe pd org lain jgak...aku buknlah manusia yg kejam sgt smpai xdpt nak maafkn keslhn org lain n smpai terlalu mrh kat org ckp xkenal...tp manusia yg ni lain skt...yup maybe mrh sgt kat aku kot tp kan aku rase aku yg ptut mrh sbb ape yg pernh die bt kat aku..rase2 aku ptut mfkan ke x???tp aku mfkan sbb aku fikir kekurgan 2 dtg dr diri aku sendr..tp xsngka hati die keras sgt...

aku pemusnah idup org ker...penghancur idup org smpai org 2 xrase nak idup lg...maybe pd pndangan manusia ni...xperlulah aku nak ungkit stp ape yg die bt kan...mcm aku ckp td kekurgn n xkesempurnaan 2 dtg dr diri aku sendr...n xperlulah jgak aku jelaskn knp aku bt die rase mrh n benci ngn aku smpai ckp xkenal aku n xkan maafkn aku smpai bile2...

sape orgnye???huhuhuhu xpyhlah aku nak kenal or sebut sape orgnyer br die fikir sendiri n renungkn.... 2 hak die sm ade die nak maafkan aku or x..nak benci aku or x...xkan kt nak pakse n xkan kt nak terus menagih pd org yg xnak..rase mcm keje xberpaedah plak...sendiri bt sendiri fikirlah...maybe ade perbutn n perckpan aku yg menyinggung prsaan die...aku mohon maaf dr ujung rambut ke ujung kaki..n kepadaMu Ya Allah aku mohon keampunan atas segala kekhilafan hambaMu ini...

mgkin die fikir aku akn terus menagih kat die mcm dulu...smpai aku meletkkan harga diri aku ditempt yg pling rendah rase mcm bwh tapak kaki plak...dunia...dunia...tp InsyaAllah kali ni aku rase aku xperlu lg mcm pengemis kot sbb die dah xkenal aku...moga2 ingtn die tentg aku akn terus lenyap smpai mati....

Tuesday, August 10, 2010

puasa yg pertama

alhamdulillah aku msh lg bernafas utk ramadhan thn ni...huhuhu semlm aku balik awl kul 6.30ptg aku dah angkt kaki yelah balik nak msk utk mkn mlm n utk sahur...bulan pose ni aku rajin nak menjengah ke dapur 2 hehehe kalu hari2 lain ntahlah asyik mkn roti n maggie je lah xpun telur hahaha...favourite 2...

adik2 aku apelg seronok ler kalu aku balik n msk utk diorg cume abg(adik lelaki) je xsahur same ngn aku semlm sbb die g tido umah cikgu die n yg buat aku happy adik aku 2 dah byk berubh..yelah terkesan jgak kat hati aku semlm bile die slm n cium tngn ckp 'tahniah along..thn ni kt smbut puase lg..slmt berpuase' sejuk perut mak aku mengndgkn die....alhamdulillah...hari ni mak n ayh dtg buka same2 kat umah huhuhu ni yg best ni ptg ni kul 5.30 confirm aku dah terpacak kat umah...yelah sbb mggu depan aku dah sbk ngn progrm buka puase bos t mane berkesmptn lg nak buka pose ngn mak n ayh..nsb baik diorg fhm...

Mr.M awal2 dah ckp die sibuk ngn keje die n maybe akn jgr berhubg ngn aku...aku xkisah yelah msg2 ade komitmen nak wat mcm mane..so kalu honey pun sibuk nnt darling jgn ler mrh erkkkk...lgpun sepnjg bulan Ramadhan ni memg aku pun sibuk ngn koje2 aku....

for kwn2 selamt berpuase n berbuka puase yer so ptg ni ramai2 kt serbu bazar ramadhan huhuhu jgn membeli smpai membazir nnt xmkn lbh byk buang jer pas2 nak bngun sahur pun pyh sbb kenyg sgt kan...niat 2 jgn lupe bace 2 fadhilat puase...xbermakne puase kalu xberniat..


Monday, August 9, 2010

aku rase aku bahagia tp msh ada luka

xtahu knp tb2 ari ni aku sedih...sedih memikirkn hal2 lepas yg septutnye aku simpn n aku buang jauh2..tp hati kt siap yg tahu hny DIA yg lbh tahu...persn sedih n kecewa yg cb aku pendmkn tp sebnrnye aku xmampu sepenuhnye...

org msh lg bertny knp aku xjd kawin ermm perlu ke aku ceritekn keseluruhn story ape yg terjd tp rasenye aku xperlu kot sbb segala2nye adalah ketentuanNya...aku dah pun redha cm kdg2 soklan 2 terkesn kat hati aku n yg pasti aku akn sedih balik seprt sekrg ni...walupn bnd 2 dah 5 bln berlalu...

aku sygkan Mr.M tp aku tkt ngn ape yg aku rase sekrg akn lukekn ht die..Ya Allah bantulah umatMu ini untuk cekal hadapi sumua ini aminnn....aku tkt sgt2 persn 2 makin lame makin surut InsyaAllah aku cb yg terbaik utk perthnkan ape yg aku ade sekrg...tp knp die msh hrpkn aku n knp msh cr aku n die boleh khiant aku????

aku ckp bahagia ngn ape yg aku ade sekrg walupn xsame mcm dulu jd aku hope die jgak perlu time hakikt ant aku n die hnylah kwn biase...n aku jgak hrp hati aku ni xkan sedih memikirkn hal yg dah lepas2 n trs bahagia ngn ape yg aku ade skrg...

Sunday, August 8, 2010

selamat berpuasa


Alhamdulillah atas kesibukn yg melanda aku msh lg berkesmptn nak menjenguk blog aku ni dan msh lagi bernafas utk terus berblog huhuhu dan xlame lg umat islam di selurh dunia akan menyambut bulan Ramadhan yang penuh kesyukuran ini. jadi aku gunekan kesemptn ni utk mengucapkn selamat berpuasa bt teman2 kat luar sane yg kenal diri ni mahupn x hehehe...bile dah pose mstlah rayekan so mcm 2 persiapn ler sepnjg bulan Ramadhan ni nnt..mcm biase apelg shopping baju raye...kuih raye n mcm2 lah yg nak ditukar baru..langsir umah..cat umah...huhuhu...

mak aku mcm biase dah hint2 suruh tukar langsir baru....ok ler mak utk mak anytime anyplace hehehe tp thn ni aku blm g shopping raye....blm decide nak pakai warne ape sbb msh ade 5 pasang kain yg msh belum guntg nak jd baju huhuhu alamtnye thn depan ler aku tempah...raye thn ni pun aku xcuti lame sbb on 3rd raye ofis aku dah bt open hause aiseyman alamatnyer kene ler pujuk mak aku ni kalu x confirm die melenting sory mak kono koje huhuhu...

sempena mantai bulan pose ni pun aku xdpt balik utk same2 ngn mak n ayh coz keje nak2 lak adik2 aku yg lain sibuk sek ape nak bt so my mom kenelah dtg umah aku sbb nak sahur same2 katenye ni yg best ni leh mkn rendg aym yg mak msk..sygggg mak heheheh...mlm td pun adik aku dah tny 'along balik lewat gak ke pose ni' kalu xade progrm balik awl ler buka pose same2 kat umah kalu x kenelah korg buka pose dulu..nsb baik2 adik2 aku ni pandai urus diri sendr kalu x teruk gak aku nak terkejar2....

bt teman2 kat luar 2 perbanyaknlah ibadah mase bulan puase yg mulia ni moga2 ape yg dikejekan akn mendpt berkat drNya....SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN...


Saturday, August 7, 2010

Dari anakanda




Kami anak-anakmu
Ingin memohon restu
Wahai ibuku wahai ayahku
Ampunkan dosa-dosaku
Wahai ibuku wahai ayahku
Redhakan akan diriku

Ku hulurkan salam
Untuk Rasul Junjungan
Moga disyafaatkan
Ya Allahu Ya Rabbi
Ya Fattahu Ya 'Alim
Ya Rahmanu Ya Rahim

Wahai Tuhanku
Kasihi daku
Kasih ibu dan ayahku
Wahai tuhanku rahmati daku
Rahmati ibu dan ayahku

Selamatkan mereka dari azab neraka
Dan bencana dunia
Hubungkan mereka dengan talimu
Amin ya rabbal alamin

Ku hulurkan salam
Untuk Rasul Junjungan
Moga disyafaatkan
Ya Allahu Ya Rabbi
Ya Fattahu Ya 'Alim
Ya Rahmanu Ya Rahim

Wahai Tuhan limpahkan hidayahMu
Untuk ayah dan ibuku
Wahai Tuhanku
Berkati daku
Berkati ibu ayahku

Sayangilah mereka sepertimana
Mereka menyanyangiku
Dan mengasihiku waktu kecilku
Tak terbalas budi jasanya

Ku hulurkan salam
Untuk Rasul Junjungan
Moga disyafaatkan
Ya Allahu Ya Rabbi
Ya Fattahu Ya 'Alim
Ya Rahmanu Ya Rahim

Wahai ibuku wahai ayahku
Didiklah anak-anakmu
Moga menjadi penyejuk di mata
Penawar resah hatimu

Ampunkan segala keterlanjuranku
Halalkan makan minumku
Doakan semoga aku selamat
Dunia dan di akhirat

Ku hulurkan salam
Untuk Rasul Junjungan
Moga disyafaatkan
Ya Allahu Ya Rabbi
Ya Fattahu Ya 'Alim
Ya Rahmanu Ya Rahim

Wednesday, August 4, 2010

rindu yg bermusim

last 3 days aku g lawatn komuniti with my bos kat cameron..well memg seronok sgt tp balik perghhh letih+ngntuk yg teramatlah sgt..tp alhamdulillah sehingga ke hari ni fail2 yg mcm bukit dah makin surut huhuhu kurg jugak keje2 yg tertinggal slame 3 ari 2..

Mr.M pun merajuk ngn aku sbb sepnjg 3 ari aku kat sane aku xmsg2 or kol die..bukn xnak but mase yg xmengizinkn..maaf ye dear hehehehe...mcm biase aku kan kene bebel ngn die..jgn keje lewat2 balik..jg kesihatn 2..nnt kalu dah jd wife abg xpyh keje duk umah jg abg n anak2..erkkk nak tercekik aku weiiii huhuhu syg 2 ngn keje ni..Mr.M kate kalu nak keje gak bg 5 sbb n jnj 5 perkara perghhhh pecah otak ni kene pikir..but i know him very well dont worry my dear even syg keje pun syg xkan abaikn abg....

mase aku balik dr cameron i got email from Mr.R ...hari ni baru teringt nak kol die kot2 die ade pesanan pentg ker...jwpn die saje nak bertny khbr...soklan yg akhir xmenahan...salwa xrindu kat abg ker???ermm...beljrlah time hakikat menyintai xsmestinyer memiliki..ye btl dulu pernh bina impian dgn die tp krn die jg impian 2 mati separuh jln...just forget about the past....

balik dr cameron gak adi(xbf) aku kol why aku ke cameron xade send2 msg or kol die..dah 2 tny mcm mane nak contact aku..crlah mcm2 mane pun ermmm kdg2 bnd2 ni merimaskn aku...kdg2 aku pelik knp baru sekrg cari aku..knp x dari dulu lg...mase aku ade byk ruang utk perbtlkn ape yg silap..right know its difficult...trima lah hakikat rase ksh n syg 2 xleh nak dipakse...ianya sesua2 yg fitrah...

tb2 aku jd runsing n tkt..tkt persn aku pd Mr.M kan berkurg tp alhamdulillah sehingga ke ari ni aku dpt perthnkannyer...hrp ia akn berterusn utk hari2 yg mendtg..Ya Allah Ya Tuhanku Kau perkukuhkn lah ksh syg kami..Kau tautkanlah jodoh kami ats keredhaanMu Ya Allah..



Wednesday, July 28, 2010

Doaku Buatmu


Ya Allah
jika aku jatuh cinta
cintakanlah aku pada seseorang
yang melabuhkan cintanya padaMu
agar bertambah kekuatanku
untuk menyintaiMu....

Ya Muhaimin
jika aku jatuh cinta
izinkanlah aku menyentuh hati seseorang
yang hatinya bertaut padaMu
agar tidak terjatuh aku dalam jurang
cinta nafsu.....

Ya Rabbana
jika aku jatuh hati
jagalah hatiku padanya
agar tidak berpaling daripada hatiMu....

Ya Rabbul Izzati
jika aku rindu
rindukanlah aku pada seseorang
yang merindui syahid di jalanMu....

Ya Allah
jika aku menikmati cinta kekasihMu
janganlah kenikmatan itu melebihi
kenikmatan indahnya bermunajat di
sepertiga malam terakhirMu....

Ya Allah
jika aku jatuh hati pada kekasihMu
jangan biarkan aku tertatih dan terjatuh
dalam perjalanan panjang menyeru
manusia kepadaMu....

aminnnn........




Tuesday, July 27, 2010

Pelangi Indah



org ckp pelangi 2 indah memglah sbb ade 7 warne kan huhuhu warne-warni ade biru..merah..jingga...purple erm lg aku dah lupe lah kalu time sek lu leh lah nak ingat2 sbb msk perikse sekrg ni mane nak ingt dah sbb ingt keje pun x hbis2 huhuhu...aku akui pelangi 2 memg indah org tua2 ade ckp jgn tuding jari ke pelangi nnt tngn kodong heheheh ntah ye ntah tak ntah buaya ntah katak huhuhuhu ....opssss dongeng cite org2 tua...

sape xnak cipta pelangi..sape yg xteringin nak membina warne2 yg indah 2 tp adakalanye kt perlu menerima hakikat bhwa tiap2 warne yg terbntuk 2 perlukn keje keras...seprt kt bina impian..kan sbb sblm kt bina impian mst kt berangan2 nak yg mcm 2 nak yg mcm ni..erm impian 2 mcm pelangi indah sesgt...

impian aku???mase sek2 dulu cite2 aku nak jd doc xpun nak berkhidmt utk bangse..jd cikgu ler tp xsangke plak sekrg ni aku koje ngn wakil rakyat...berkhidmt utk msyrkat jgak what huhuhu..alhamdulillah aku bersyukur ngn ape yg aku ade sekrg..aku nak jd anak yg baik utk mak n ayh aku n utk adik2 aku...aku nak berbakti utk diorg sbb diorg lah harte aku dunia n akhirat..n aku nak jd isteri yg baik pd suami nnt erkkkk heheheh sape xnak kawin weiii kumbg pun tahu cr debunganye...

hidup dlm keadn yg simple tp bhgia...2 lah aku sekrg mlh insan2 yg ade kat sekeling aku sekrg ni amat2 pentg dlm idup aku sape lg kalu x mak aku..ayah aku..adik2 aku..n xketinggaln Mr.M...cik mun n cik ani yg aku anggap bonda aku di pejbt...byk tunjuk ajr diorg yg bt pemikirn aku makin dewase...alhamdulillah...

so korg punyer impian lak mcm mane???mst indah mcm pelangi gak kan...anyway wish kwn2 yg always ngn blog ni akhirnye dpt capai pelangi yg korg cipta..




kesibukan yg melanda




huhuhu...bru berkesmptn nak jenguk2 jap lam blog ni..dilanda ribut taufan kebzan yg amat dasyat hehehehe mane taknyer 30hb julai until 01hb ogos nak ke cameron for lawatn komuniti so bagai nak giler ler cari penginapan sbb lewat booking jd byk hotel2 yg dah full book alahaiii tp alhamdulillah pencarian akhirnyer berakhir...aminnnn

aku ngn Mr.M mcm biase..xada yg kurg berlebih 2 ade ler even kitorg jauh tp die xpernh lupe darling die ni heheheh..syg sgt ngn die n yg seronknyer i want he meet my parents dlm bulan pose ni so aku pun dah suggestkn kat alang...alang pun support plan aku ni huhuhu yup relation 2 msh baru tp aku rase xslh kalu gtahu mak n ayh kurg2 xler diorg risau pasal aku kan..kan..

Mr.M risau ngn kebzan aku huhuhu mane taknyer kdg2 2 smpai aku xade mase nak kol die alahaiii syg nak wat cam ner kan dah keje tp alhamdulillah Mr.M msh leh time lah kebzan aku ni..2 ler yg membhgiakn aku sbb dlm ape keadn skalipun he always support aku..syg doakn moga relation kt akn terus kekal sepanjg hayat..dunia n akhirat....

erm cian ngn akak Mr.M sbb kene demam teruk..Mr.M ckp smpai xleh bangun baring ajer dlm bilik..Mr.M gtahu gak yg his mom pun demam tp alhmadulillah dah beransur ok...yg bestnyer this year Mr.M akan smbut hari raya kat jb jer so xadelah jauh sgt mcm thn2 sblmnyer kat kelantan...so aku xade mslh lah kan nak jmp bakal keluarga mertua huhuhuhu...26hb Ogos ni birth Mr.M so aku ingt nak celeb same2 ngn die tp Mr.M kate die maybe xdpt sbb die dah bz almaklumlah dah nak raye kan tp xapelah nak wat cam ner kan so celeb dr jauh jelah hehehe...

ni tngah tgu Mr.M sbb die kate nak g ofis die jap..huhuhu memg tiap2 hari tgu die erkkk mcm tgu hubby je kan huhuhu memg bakal hubby pun jgn jeles ...InsyaAllah moga2 perhubungan ini akan sentiase diredhaiNya dan diperkuatkan jodoh aminnn....

Friday, July 23, 2010

Jolobu..tempat lahir aku


Menurut cerita orang-orang tua yang diceritakan secara lisan dari satu generasi ke satu generasi, kisah tentang seorang Tok Batin yang telah membuka sebuah ladang labu dan tanaman labunya cukup subur sehingga akar labunya menjalar ke Ulu Klawang. Kerana kesuburan labu Tok Batin itu, maka ramai orang datang ke ladang labu Tok Batin tersebut.Mereka menamakan tempat itu sebagai ‘Jalar Labu' sehingga lama-kelamaan bertukar menjadi Jelebu.

Sejarah pembukaan Jelebu selalu dikaitkan dengan kedatangan orang Minangkabau. Pada asalnya Jelebu didiami oleh kaum orang asli keturunan Temuan dari suku Biduanda. Kisah bermula apabila Batin Terjali anak kepada Maharaja Alif yang memerintah kerajaan Pagar Ruyung Minangkabau, pergi mengembara untuk mencari pengalaman dan meluaskan lagi pemerintahan ayah baginda. Setelah jauh mengembara Batin Terjali dan pengikut-pengikutnya sampai di Bukit Kundik di Jelebu. Kedatangan mereka disambut baik oleh orang-orang asli di kawasan tersebut.

Semasa di Jelebu, Isteri Batin Terjali iaitu Puteri Embong Sari melahirkan seorang anak lelaki dan diberi nama Datok Niko Menteri Mangku Alam Raja Sehari. Sebelum meninggalkan Jelebu untuk meneruskan pengembarannya, Batin Terjali telah mewariskan putera baginda kepada ketua suku orang asli supaya menjaga puteranya dan apabila besar kelak hendaklah dijadikan penghulu Jelebu. Ketua orang asli itu bersetuju dan berjanji akan patuh dengan apa yang telah diperintahkan.

Ketua orang asli telah menepati janjinya dan Datok Niko Menteri Shah Maku Alam Raja Sehari dilantik menjadi penghulu Jelebu. Maka wujudlah pemerintahan putera Batin Terjali dan hubungan antara orang Minangkabau dan orang asli pun terjalin dan sejak itulah orang Minangkabau mula berhijrah ke Jelebu. Dalam senarai daftar nama penghulu di Jelebu, orang pertama dicatat namanya sebagai penghulu Jelebu ialah Datok Gombak, kemudian Datok Metunggang dan diikuti oleh Datok Moyang Salleh.

Jelebu juga terkenal sebagai kawasan lindungan hujan kerana letaknya di dataran tinggi dan jarang menerima hujan berbanding kawasan lain di Negeri Sembilan. Kerana itu tanahnya subur dan terkenal dengan pengeluaran buah-buah tempatan dan penanaman tumbuhan di Jelebu adalah sangat subur.


p/s:bukan aku yg create story ni huhuhu aku copy n paste jer dr ternet :D

Thursday, July 22, 2010

Apa Itu CINTA


Cinta tidak pernah meminta, ia sentiasa memberi, cinta membawa penderitaan, tetapi tidak pernah berdendam, tak pernah membalas dendam. Di mana ada cinta di situ ada kehidupan; manakala kebencian membawa kepada kemusnahan.

Tuhan memberi kita dua kaki untuk berjalan, dua tangan untuk memegang, dua telinga untuk mendengar dan dua mata untuk melihat. Tetapi mengapa Tuhan hanya menganugerahkan sekeping hati pada kita? Karena Tuhan telah memberikan sekeping lagi hati pada seseorang untuk kita mencarinya. Itulah namanya Cinta.

Ada 2 titis air mata mengalir di sebuah sungai. Satu titis air mata tu menyapa air mata yg satu lagi,

” Saya air mata seorang gadis yang mencintai seorang lelaki tetapi telah kehilangannya. Siapa kamu pula?”

Jawab titis air mata kedua tu,

” Saya air mata seorang lelaki yang menyesal membiarkan seorang gadis yang mencintai saya berlalu begitu sahaja.

Cinta sejati adalah ketika dia mencintai orang lain, dan kamu masih mampu tersenyum, sambil berkata: aku turut bahagia untukmu

Jika kita mencintai seseorang, kita akan sentiasa mendoakannya walaupun dia tidak berada disisi kita

Jangan sesekali mengucapkan selamat tinggal jika kamu masih mau mencoba.

Jangan sesekali menyerah jika kamu masih merasa sanggup.

Jangan sesekali mengatakan kamu tidak mencintainya lagi jika kamu masih tidak dapat melupakannya.

Perasaan cinta itu dimulai dari mata

sedangkan rasa suka dimulai dari telinga

Jadi jika kamu mahu berhenti menyukai seseorang, cukup dengan menutup telinga. Tapi apabila kamu Coba menutup matamu dari orang yang kamu cintai, cinta itu berubah menjadi titisan air mata dan terus tinggal dihatimu dalam jarak waktu yang cukup lama

Cinta datang kepada orang yang masih mempunyai harapan walaupun mereka telah dikecewakan. Kepada mereka yang masih percaya, walaupun mereka telah dikhianati. Kepada mereka yang masih ingin mencintai, walaupun mereka telah disakiti sebelumnya dan kepada mereka yang mempunyai keberanian dan keyakinan untuk membangunkan kembali kepercayaan.

Jangan simpan kata-kata cinta pada orang yang tersayang sehingga dia meninggal dunia , lantaran akhirnya kamu terpaksa catatkan kata-kata cinta itu pada pusaranya . Sebaliknya ucapkan kata-kata cinta yang tersimpan dibenakmu itu sekarang selagi ada hayatnya.

Mungkin Tuhan menginginkan kita bertemu dan bercinta dengan orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat, kita harus mengerti bagaimana berterima kasih atas kurniaan itu.

Cinta bukan mengajar kita lemah, tetapi membangkitkan kekuatan. Cinta bukan mengajar kita menghinakan diri, tetapi menghembuskan kegagahan. Cinta bukan melemahkan semangat, tetapi membangkitkan semangat

Cinta dapat mengubah pahit menjadi manis, debu beralih emas, keruh menjadi bening, sakit menjadi sembuh, penjara menjadi telaga, derita menjadi nikmat, dan kemarahan menjadi rahmat.

Sungguh menyakitkan mencintai seseorang yang tidak mencintaimu, tetapi lebih menyakitkan adalah mencintai seseorang dan kamu tidak pernah memiliki keberanian untuk menyatakan cintamu kepadanya.

Hal yang menyedihkan dalam hidup adalah ketika kamu bertemu seseorang yang sangat berarti bagimu. Hanya untuk menemukan bahawa pada akhirnya menjadi tidak bererti dan kamu harus membiarkannya pergi.

Kamu tahu bahwa kamu sangat merindukan seseorang, ketika kamu memikirkannya hatimu hancur berkeping.
Dan hanya dengan mendengar kata “Hai” darinya, dapat menyatukan kembali kepingan hati tersebut.

Tuhan ciptakan 100 bahagian kasih sayang. 99 disimpan disisinya dan hanya 1 bahagian diturunkan ke dunia. Dengan kasih sayang yang satu bahagian itulah, makhluk saling berkasih sayang sehingga kuda mengangkat kakinya kerana takut anaknya terpijak.

Kadangkala kamu tidak menghargai orang yang mencintai kamu sepenuh hati, sehinggalah kamu kehilangannya. Pada saat itu,

tiada guna sesalan karena perginya tanpa berpatah lagi.

Jangan mencintai seseorang seperti bunga, kerana bunga mati kala musim berganti. Cintailah mereka seperti sungai, kerana sungai mengalir selamanya.

Cinta mampu melunakkan besi, menghancurkan batu, membangkitkan yang mati dan meniupkan kehidupan padanya serta membuat budak menjadi pemimpin. Inilah dasyatnya cinta !

Permulaan cinta adalah membiarkan orang yang kamu cintai menjadi dirinya sendiri, dan tidak merubahnya menjadi gambaran yang kamu inginkan. Jika tidak, kamu hanya mencintai pantulan diri sendiri yang kamu temukan di dalam dirinya.

Cinta itu adalah perasaan yang mesti ada pada tiap-tiap diri manusia, ia laksana setitis embun yang turun dari langit,bersih dan suci. Cuma tanahnyalah yang berlain-lainan menerimanya. Jika ia jatuh ke tanah yang tandus,tumbuhlah oleh kerana embun itu kedurjanaan, kedustaan, penipu, langkah serong dan lain-lain

perkara yang tercela. Tetapi jika ia jatuh kepada tanah yang subur,di sana akan tumbuh kesuciaan hati, keikhlasan, setia budi pekerti yang tinggi dan lain-lain perangai yang terpuji.~ Hamka

Kata-kata cinta yang lahir hanya sekadar di bibir dan bukannya di hati mampu melumatkan seluruh jiwa raga, manakala kata-kata cinta yang lahir dari hati yang ikhlas mampu untuk mengubati segala luka di hati orang yang mendengarnya.

Kamu tidak pernah tahu bila kamu akan jatuh cinta. namun apabila sampai saatnya itu, raihlah dengan kedua tanganmu,dan jangan biarkan dia pergi dengan sejuta rasa tanda tanya dihatinya

Cinta bukanlah kata murah dan lumrah dituturkan dari mulut ke mulut tetapi cinta adalah anugerah Tuhan yang indah dan suci jika manusia dapat menilai kesuciannya.

Bukan laut namanya jika airnya tidak berombak. Bukan cinta namanya jika perasaan tidak pernah terluka. Bukan kekasih namanya jika hatinya tidak pernah merindu dan cemburu.

Bercinta memang mudah. Untuk dicintai juga memang mudah. Tapi untuk dicintai oleh orang yang kita cintai itulah yang sukar diperoleh.

Satu-satunya cara agar kita memperolehi kasih sayang, ialah jangan menuntut agar kita dicintai, tetapi mulailah memberi kasih sayang kepada orang lain tanpa mengharapkan balasan

Tuesday, July 20, 2010

Janji Kekasih



Ku menatap dalam kelam
Tiada yang bisa ku lihat
Selain hanya nama-Mu ya Allah

Esok ataukah nanti
Ampuni semua salahku
Lindungi aku dari segala fitnah

Kau tempatku meminta
Kau beriku bahagia
Jadikan aku selamanya
Hamba-Mu yang slalu bertakwa

Ampuniku ya Allah
Yang sering melupakan-Mu
Saat Kau limpahkan karunia-Mu
Dalam sunyi aku bersujud

Friday, July 16, 2010

Saat Yg Terindah


Mr.M ckp die suke warne putih so
aku decide tema majlis perkahwinan
yg coming soon nnt sumenye putih....simple
tp sweet sesgt huhuhu :D


hehehe...so disbbkan tema majlis 2 putih so
aku jgak decide baju pengantin aku n Mr.M pun putih ler
mcm Dato Siti n Dato K ni pakai hehehhe
kan sweet je 2...opssss huhuhuhu :))

alahaiiiii lmbt lg ler..saje je nak share perncngn
akan dtg..jgn jelesssss...dulu ingt nak warne biru kehijauan
tp sekrg xmolah nnt nampk mcm anak keling lak
sbb Mr.M 2 dah lah gelap...opssss jgn mrh darling huhuhuhu :))
umpat skt jer yer :P

astagaaaa adeshhhh aku dok berangan hahahahah :))
xape2 angan2 akn jd kenyataan kan2...:))

Wednesday, July 14, 2010

madah dari kekasih...


assalamualaikum.......
syg,,,,,,
maaf ye,,tdi da tido,,,tpi terjaga lak,,,,so sajer nk ambik kesempatan tulis ni jap,,,,,,,,
maklum la kan,,,tgh2 mlm ni byk ilham ckit,,,,
syg,,,,,,
abg syukur pd tuhan kerna kembalikn syg pd abg,,,,,
abg gembira sgt2,,,happy sgt2,,,,abg harap syg pun mcm 2 jgk yer,,,,,,
sok pg2 lagi abg nk jumper ngan makcik2 kat opis,,,,,abg nk dia org thu
bahawa mazri yg muram,,cdih n nangis siang tdi kembali nakal,,,hahaha
ciap la makcik2 tgu jer sok,,hehehe,,mesti kene ngan abg,,,abg bg katak kembung.
syg,,,,
abg akan jg syg sebaik mungkin,,,abg janji x kn buat syg nangis lg,,,
syg seorang jer yg ada dlm hati abg,,syg la yg akan melahirkan anak abg,,,
yg menjaga abg,,dunia & akhirat,,,,,aminnnnnn,,,,,
nor adila fadzlyana bt mazri,,nor dhiya fadzrina bt mazri
syg..............
tiada aper lg yg dpt abg katakn pd syg,,,,,ni mmg salah abg,,,terseksa jiwa abg,,,
ya allah kau bukakan lah pintu hati salwa bt arifin,,,,atau "syg",,untk menerima diri ini seadanya...
kerna aku terlalu "cinta"syg"rindu"kasih"pd nye...
syg,,,,,,
terima kasih x terhingga pd syg,kerna bg abg 1 peluang lg....13/07/2010...mula dri saat ini
abg janji pd syg,abg x akan melukakan hati syg,x akan biarkan syg menangis,x akan biarkan syg terluka lg.
kini abg da gembira,,gembira syg da x marah lg,da tak cdih lg,,
syg abg terlalu menyayangimu,,,,,abg takut kehilangmu,,
syg2,,,abg lapar la,,dri mlm tdi lom mkn,,,pas mkn abg nk tido,,nk mimpi yg indah bersama syg...
,,nk mkn byk2,,,ok syg,,,thank honey,,
,,,,,rindu kt syg,,cinta kt syg,,kasih kt syg,,,syg kat syg,,

hari yg menceriakn....


walupn ari ni aku penatkan tp aku hepi sbb mase g interview td aku dpt jmp kwn lame..dah lame xjmp akak ni dah 6 thn..xsngka pejam celik..celik pejam kitorg jmp balik..hehehe dunia ni kceik n 2x sngka sbb die interview skali ngn aku..heheheh...namun disebalik kehepian aku ni aku dikejutkan dgn berita yg menyedihkan sbb mak kwn baik aku meninggal dunia tngah ari td..aku sempt ziarah di kubur...yg pergi tetp akn pergi kan jd yg hidup ni perlu teruskn idup..moga2 mak ejoi(kwn aku) ditemptkn bersama-sama org yg beriman..al-fatihah...aku actually baru je smpai office..heheheh apelg smbg bt keje ler sbb kak su (sukns) nak dtg ari jumaat ni so ape2 keje2 kat ofis aku ni keen ler settle kalu x confirm ke bebel free ngn kak su..huhuhu..xsbr2 aku nak msk pejbt sbb 1 ari ni xade contact2 pun ngn Mr.M...bukan ape xberkesemptn...lepas je ziarah kubur td terus g sermbn interview plak...mase nak g interview 2 ujan plak alahaiiiii lejun kain aku bsh..nak xnak dlm kesejukn 2 jgaklah aku interview...hahahaha sekrg dah kering dah pun..Mr.M kate die lupe ari ni aku interview..ntah ape2 yg die ingt 2 yerrr..mcm biaselah apelg aku tgu die ym aku ler..rindu sgt kat die...mentg2lah jauh ni kan huhuhuhu jgn jelesssss...alaaaaa cite skt pun xleh erkkk...haaa yelah2 hbs dh cite..org nak cite pasal abg kt pun xleh erk..kakakkaka salwa2 jiwang meroyan ko ni.....>>>erkkk alahaiiii apeslhnye kan bukn slh pun lgpun die lah buah hati pengarang jantung pisang aku..kakakakka adoyaiiiiii...uiksss ilang skt perut aku td punyelah aku skt perut mase nak g interview memulas2...lepas je interview skt perut pun ilang...ape2 pun thanks kat kwn aku sbb hntr aku g interview td..InsyaAllah ade rezeki aku dpt job ni aku belanja ko jus sky yer hehehhe 2 je yg termampu dek aku...ok ah xmo smbg pepnjg sbb t mcm karagn plak pas2 mst bosan nak bacekan anyway kt jmp die episod akan datg....coming soon :D

Tuesday, July 13, 2010

aku dah kembali ok .....(+_+)


emosi aku dah stabil...kembali ceria hehehe :)) sbb td abg syg dah pujuk puas jgk lah Mr.M duk pujuk aku mintk maaf ape sume bagai..aku lak dok diam jer xbls2 msg die...mrh tetap mrh tp actually aku syg kat die....so bile bnd ni happen aku xleh trime..xslh bukn kt kasi peluang kat die sbb sume org akn bt silap cume bezanyer kali ni silap 2 akn diperbaiki....from now being kt jg hubngn kt baik2 ok dear..alahaiiiii berbunga2 je ht aku ni..nsb baik kat pejbt ni xade org kalu x confirm muke tebal sbb dok senyum sorg2 depan pc..heheheh :)) trase nak nyanyi lagu ni lah.....:D

Dulu kita angankan cinta sehebat kisah lagenda
Aku laksamana engkau puteri di gunung kita bersemadi
Kau aku cinta itulah kata terakhir buat diriku
Jiwa gelisah kita terpisah akan aku tebus dirimu

Cinta kita berdua memang tiada penghalangnya
Sekukuh tembok batu pasti juga kan runtuh ku rempuh
Cinta kita berdua seluas langit tanpa hujungnya
Takkan tercari semua terletak di hati

Mereka bilang cintakan hilang sebelum kau temu yang baru
Jika tu benar tak terciptalah puisi ini untuk dirimu
Kau pejam mata fantasi cinta guna mata ketigamu
Aku pimpinmu terbang ke sana tuju istana rahsia

Cinta kita berdua memang tiada penghalangnya
Sekukuh tembok batu pasti juga kan runtuh ku rempuh
Cinta kita berdua seluas langit tanpa hujungnya
Takkan tercari semua terletak di hati

Hulurkan tanganmu jika kau terjatuh
Ku di sini untukmu… (ku di sini untukmu)
Kau bersedialah untuk menerima
Cinta yang takkan luntur…

Cinta kita berdua memang tiada penghalangnya
Sekukuh tembok batu pasti juga kan runtuh ku rempuh
Cinta kita berdua seluas langit tanpa hujungnya
Takkan tercari semua terletak di hati

22hb03thn2016 jam 1.50 ptg

Assalamualaikum.. Selamat petang.. Ade di pejabat n sekrg ni wak2 rehat..tp kebiasaan nye aku x rehat lah sbb nye nnt xade org plak kat op...