Posts

Showing posts from April, 2010

01hb Mei, 2010 11.21am

hari buruh..org lain ct aku keje..erm ade keje yg perlu disiapkan untk event komuniti aku on 16hb mei ni..erm aku dilanda kebzan 2,3 ari ni smpai xade mase nak coret2 lam blog aku..ari ni bru berkesmptn..walupn kpale agak blur skt but still on control maa...kekeke...2,3 ari yg memg meletihkan balik lewat mlm bngun awl pg..perghhh kpale confirm blurrr weiiii...hehehe..pg td kaki kene kejang2..terpakse lah berguling2 lu ats katil..nilah penyakit aku biler terlalu letih..tp aku gagah2kn gak g keje..b4 g keje td pekena mee akri lu perghhh sedap weiii memg favourite aku 2..kekeke..semlm kuar mkn ngn kengkwn skul dulu2 best sgt2 dpt jumpe kengkwn yg sengal2 time skul lu nak2 lak aku..plg sengal..hahahah...cite khdupan msg2..ade yg dah bekeluarga..ade yg dok mencari..ade yg dok tngah merancg..best kan..tb lak giliran aku..salwa bile nak kawin???kekekek..my answer..korg tgu jelah kad aku...ade kad kawin aku nnt..kawin lah aku..kekeke...23thn 1 stage nak bina idup..tp sepnjg tempoh 2 jln yg kt…

26hb April(Isnin) 4.30 pm

Alhamdulillah..sempt jgak ari ni aku menjguk ke blog aku ni..pg2 lg bos dah msk ofis so aku agk kebzan skt..ari ni 1 ari bos kat sini..2nd bos pun ade but jam 3.30pm dah gerak meetg with her bos..kire bos ats bos lah ni..hehehe..ari ni aku xbyk ckp..ym pun aku xon..just fbook je on..just on..ade org tp mcm xade..ari ni btl2 xade mood..mood hny kat keje yg tngah berlambk2 ni..td pun bos dah tegur but he give me last chance..after this he cant anymore..erm 2 years aku keje tp kali ni aku btl2 lost on my focus..knplah aku jd mcm ni..termenung sekejap..tp ape nak bt..past is past..bnd pun dah happen so after this bt pengajrn>>>yes bos..after this salwa akn lbh baik dr sblmnyer..hehehe..semlm(ahad) aku btl2 merehtkan bdn..ct pdhal pd awlnyer dah jnj ngn member nak msk ofis got a work 2 do..tp aku bngun jam 11.30am dah tngahri weiii so aku gunakan 1 ari dgn brhat nak2 plak aku alami jiwa kcu..agak teruk jgak aku rase kalu hntr jumpe doc pun doc akn ckp aku xmampu diubati melainkn d…

24hb April, 2010(Sabtu) 11.46am

aku btl2 xleh kawal diri aku bile mane kwn baik aku sendr mengaku die pernh menjlnkn hbngn dgn bakal suami aku..sukr utk aku trm..perit utk aku merase..ht aku bnr2 terguris dgn ape yg berlku..shbt baik yg aku angp lbh dr saudr sendr..die lah tmpat aku menangis..dielah tmpat aku ketawa..dielah tmpat aku aku mengadu mencritakn sape aku..ape yg berlaku kat aku..segala2nye..rupa2nyer dlm xsedar tlh mengkhianati aku..mudh benar air mate ni mengalir..dah xade esak tangis tp seakn2 ia xnak berhnt..knp aku mst kene lg kali ni..knp dia yg aku syg mengkhianati ksh syg aku..memperlekhkn kepercyaan aku..>>>adik tahu x ape ayh adik bt kat ibu..ibu sedih tau..ibu xtahu nak bt aper..ibu syg ayh..tp ayh...>>>ibu btl2 sedih..stp hari aku bina impian..menghitung hari stp detik stp saat hinggakn xsbr ingin menjd sebhgian dr idup die..seorg wanita yg bergelar isteri yg sentiase ade di sisi suami n anak2 die..tp hari ni sekelip mate hny dgn 1 ungkpn..hny dgn 1 kejujurn..akhirnye aku terd…

23hb April, 2010 (Jumaat) 9.34am

bgun pg dah lmbt..sedr2 jam dah 7.30 am..alahai mls jer nak bangun...keje punyer pasal aku gagahkn jgak diri yg xbrape nak gagah ni..hehehe..mlm td mr.roni kol gthu die otw g klinik bdn xsihat..demam..alahai semlm adik ni mr.roni plak...>>>mr.roni ym gtahu yg die still lg xsihat tp ade kat ofis..xsihat pun keje..nsb die dah mkn ubt..mr.roni kate kalu xleh thn nnt die mintk ct..>>sedap ht degr bile die dah ckp gi2..>>tny keadn adik kat mr.roni..alhamdulillah adik dah beransur ok..>>>anak ibu kan lelaki mstlah kene thn sakit nnt blh jg ibu ngn ayah..:)

end of story aku nak bt keje...:)


p/s:love n miss him so much....mrs.roni

22hb April, 2010(Khamis) 12.03am

aku dikejutkan ngn kematian wan long..insan yg byk bantu family aku..mlh memban2 lbh dr keluarga sendr..aku baru cdg nak melawat die mggu depan..xsngka pg td die dah pergi menyahut panggiln Illahi..along doakn moga wan long ditemptkan bersama2 org2 yg beriman..amin...jasa wan long xkan pernh along lupe..hny 1 yg dpt along bt sekrg..doa utk wan long..InsyaAllah cucu wan long ni xkan pernh bsh ngn doa2 utk wan long..moga terg kubur wan long nnt>>>sedihh...pg2 mr.roni dah msg gtahu adik demam..erm runsing jugak..try kol mr.roni bz plak discussion ngn bos..alahai time2 mcm ni lah...>>baru dpt msg dr mr.roni adik kene rujuk ke hospital..harap2 jgnlah ade yg serius..nak g jenguk jauh plak..lagipun aku stuck ngn keje2 kat sini..>>>ibu doakn xade ape2 berlaku kat adik yer..cepat2 sembuh tau<<>dpt msg dr angah...adik aku sekor 2 xade keje lain mst mintk belanjer..kekeke...nsb baiklah syg adik..kalu x dah lame aku sekeh kpale ko angah..kekekek...ape2 pun just ho…

21hb April, 2010 (Rabu) 12.20pm

fikiran agak serabut..pening nak fikir mcm2..erm mcm ni ke idup org dewase..kene fkr byk bnd..n kene fkr mcm2 hal..selesai 1 mslh..dtg 1 mslh lg..erm boleh skt jiwa dibtnyer..maybe kalu dibrkan blh giler..nampknyer kene settlekn satu2 ni..mak ayahhh..mcm mane ni..btl2 dah buntu ni..bile on mslh mulelah perut aku ni lapar je..fikir nak mkn jer..aduhai hati bilelah rase gundah ni nak pg jauh2..syuhhh2x..main ah jauh2..jgn lah dtg2 dah...:>

p/s:miss him n xsbr wanna be a part of his life...(mrs.roni)

Yuni Shara - Sepi (Official Music Video)

kesepian 2 kdg2 bt kt terfikir apakah kt layak tuk jd seadanya seprt mane yg kt impikn..apakah kt mampu tgung segala2nye..apakh kt kuat utk menghdpi segala2nye sendr..apakh kt mampu terangi jln yg selame ini gelap..apakah...apakh...apakah...erm..hakiktnyer kt insan yg sentiase akn tunduk ats kelemhn ht sendr..persn sendr..>>2 lah aku

Berita Harian Online | Hulu Selangor panas

Berita Harian Online | Hulu Selangor panas

bahang pilihanraya kecil hulu selangor makin terase..

sakit kpale...sedih..rindu..

Image
salam n morning bt teman2 yg menumpg lalu ke blog ni..or singgah sekjp ker..2,3 ari ni memg bz ngn keje2..xlame lg kene handle event yg agk besar jgak..so kpale aku ari ni dah mule pening..berdenyut2..in the same time..aku runsing mcm2 bnd nak fikir..n mcm2 bnd dh msk lam kpale otak aku.nak buang dah xleh..alang2 dh msk kan..lyn jelah.cm yg xlaratnyer kpale jd sakit..dia???die biaselah bz ngn keje2 die..susah dah nak dpt msg 'i love u'..'i miss u'..kol pun dah jrg2..ntah sibuk ngn keje..ntah sibuk ngn bnd lain..brape ari lepas..aku nangis sbb dia..ntah..hati ni cepat sgt terguris..sedih jer..even skt2 nyer hal..nak2 lak berkaitn dgn die..ermm..nsb baik ade keje2 aku ni xlah aku sunyi sgt..tp bile kat umah..confirm aku sunyi..alih2 aku lyn game kat phone...erm..xmolah ckp lg dah..kpale aku dah makin skt..skt sgt2..nak ckp kat die...ermm..die sibuk xaperlah..lgpun aku leh jg diri sendr..lebih baik diam dr bersuare..slame ni pun aku jg diri aku sendr..xade pun yg nak amik…

sedih..marah..keliru..

salam sume...pg ni lgsg xade mood nak bt keje..pdhal keje berlmbak2 kan..erm nasib baiklah bos xade..semlm jam 9 pm aku balik umah..maklumlah datin ade lmbt ler jwbnyer balik..balik2 je mak n ayh ade kat umah..xkisahlah aku suke mak n ayh dtg umah xsunyi sgt umah aku..yg xsedapnyer si alang n si atih bergaduh..kesian kat mak..atih lgsg xhormat ngn mak..erm ntah knp ngn adik aku sorg 2..si alang plak lgsg xfikir persn mak..teresak2 mak menangis..termsklah aku..aku terlalu mrh ngn perngai adik aku 2 org 2..lame2 aku capai tuala terus g mandi..aku bt xtahu..aku suruh abg kol ayh..suruh ayh balik n jmput mak balik kg..bukan halau mak tp aku xsuke ape yg adik aku 2 org 2 bt kat mak..23 thn aku jd anak belum pernh aku tgking mak..tp atih..n alang plak ngn kers kpale die..pg td g keje same ngn die..die xbyk ckp..maybe rase berslh..atih pun same..mlm td ayh terus jempt mak balik..aku xkecik ht..memg aku nak ayh jemput mak balik..aku xsuke tngok mak sedih lihat perngai xhormat anak2 die..aku s…

morninggg....

salam 1 malaysia n salam perpaduan bt teman2 kat luar saner yg dok sibuk bekerja...yg tngah bekerja..yg baru nak msk keje..mksd aku mane yg jd bos lah kan..kekeke..so 1 ari aku xade..spend mase ngn family..ngn mak n ayh n adik2..cuti kan..so pg ni kt bertemu kembali dlm coretan 'tinta nur kasih'..xbyk yg nak dicitekan..biaselah pg2 ni ngadap keje2 yg perlu disettlekan as soon as posibble..b4 that aku awl2 dah bfast..bihun goreng..erm..sprt biase..my darling pg2 dah say 'i love u n miss u so much'..haiii..bertuah bdn..bersemangt skt nak keje kan..kekekek..end of story..back 2 the workkkkk...hehehe...

team futsal....

Image
kekekke..nilah team futsal ofis aku DUN Klawang..that time lwn ngn team en.dol,team dr simpang durian..aiseyyy...memndgkan kitorg xade wat lathn..main bidan terjun je kan..kalh 6-0..kekeke..ape2 pun 1 pengalmn yg seronk..ade peluang nak cb lg...

renung sejenak...

Image

bengang...bengang...

sakitnyer hati..Allah je yg tahu..sengaje jer nak cr pasal..nak cr mrh aku..ikutkan sbr jer..ko fikir ko bgs ker...xpyh ckp belit2 ah..ko ingt aku xfhm bhase melayu ker...kalu ko nak sgt ko amik ah..ape aku peduli..aku bukan bodoh mcm ko..n aku pun xkan jd 2x bodoh mcm ko lah..Ya Allah Ya Tuhanku..kau sabarkanlah hati hambaMu ini Ya Allah..Kuatkanlah iman dalam diri hambaMu ini...aku ade usik org ker..xade kan..ade aku cr pasal ngn org..xade kan..aku xusik ko n xcr pasal ngn ko...yg ko gedik2 nak cari pasal ngn aku 2 knp..hah..ko fkr ko dah bgs sgt ker..ko fkr ko dah hebat sgt bt mcm 2..halo beb..gua bkn mcm lu..sk cri pasal ngn org..

salam....

salam jumaat..salam 1 malaysia..salam perpaduan..bt teman2 yg sedg bekerja..nak bekerja..kekeke..jgn lupe pd kaum adam..ingt2 lah solat jumaat ari ni..sibuk mcm mane pun solat 2 tiang agama..hehehe..pg ni xade yg menarik nak dikongsikn..hal2 biase jer..big bos ade program di luar so 1 day xade di ofis n 2nd bos (big bos's wife) plak akn sbk ngn kerja2 amal..ofis mcm biase..sunyi..biaselah yg ade cume aku..en raus(pegawai)..cik ani(coffee lady) n cik mun(komuniti) blm dtg lg..so xlah sesibuk semlm..mcm2 org nak jmp bos kan..yg bt aku semngt nak keje pg2 dah dgr suare my darling say 'i love u'..kekeke..bhgia rasenyer..thanks dear..thanks so much..salam takziah bt family abg din beramboi yg meninggal jam 12.30 mlm td..al-fatihah..daripadaNya kita datang..kepadaNya kita pergi..yg idup pst akan mati..yg mati kt doakn moga mrk di tempt bersama2 golongn2 yg beriman..aminn...

hanya dia...

tatkala sunyi menjelma di hati...
tatkala sepi bermaharajalela....
di setiap sudut penjuru jiwa....
aku pertaruhkan kuasa cinta...
pabila kau hadir bersama bahagia...
namun, segalanya terduga...
apakah ikhlas kasihmu buatku...
apakah tulus rindu yang kau ucapkan..
apakah diri ini bererti hadirmu..
jauh di segenap hati yang kerdil ini..
aku tadahkan tangan memohon...
memasang telinga agar mata hati ini...
bisa menjadi tegar dan tidakkan goyah...
nur kasih antara kau dan aku...

(26hb Mac,2010...11.34 am..)