Skip to main content

24hb April, 2010(Sabtu) 11.46am

aku btl2 xleh kawal diri aku bile mane kwn baik aku sendr mengaku die pernh menjlnkn hbngn dgn bakal suami aku..sukr utk aku trm..perit utk aku merase..ht aku bnr2 terguris dgn ape yg berlku..shbt baik yg aku angp lbh dr saudr sendr..die lah tmpat aku menangis..dielah tmpat aku ketawa..dielah tmpat aku aku mengadu mencritakn sape aku..ape yg berlaku kat aku..segala2nye..rupa2nyer dlm xsedar tlh mengkhianati aku..mudh benar air mate ni mengalir..dah xade esak tangis tp seakn2 ia xnak berhnt..knp aku mst kene lg kali ni..knp dia yg aku syg mengkhianati ksh syg aku..memperlekhkn kepercyaan aku..>>>adik tahu x ape ayh adik bt kat ibu..ibu sedih tau..ibu xtahu nak bt aper..ibu syg ayh..tp ayh...>>>ibu btl2 sedih..stp hari aku bina impian..menghitung hari stp detik stp saat hinggakn xsbr ingin menjd sebhgian dr idup die..seorg wanita yg bergelar isteri yg sentiase ade di sisi suami n anak2 die..tp hari ni sekelip mate hny dgn 1 ungkpn..hny dgn 1 kejujurn..akhirnye aku terduduk menangisi ape yg berlaku kat ats diri aku sekrg..impian indah yg hmpir aku bina berkecai sekelip mate..aku bnr2 goyah..btl2 lemah..menggigil saat segala2nye terungkp..Ya Allah andai ini ujianMu Ya Allah..aku redha..>>air mate msh lg menglir xhenti2..mak ayh along xthu nak bt ape..nak bt mcm mane..mgkin ini yg tersurat utk along..maafkn along sbb kali ni mak msh xdpt nak lihat putri mak ni bhgia..mak mgkin kecewa tp apelah daye along mak...yg pentg mak ayh n adik2 ade dgn along..apelah dosa along ..mak.. ayh.. smpai begini besar ujian DIA..anak mak n ayh ni xkuat..>>>kpale dah skt..skt sgt2..>>abggg..knp bt syg mcm ni..abg xkesian ngn syg ker..xsyg ngn syg ker..>>>nangis lg..

p/s:Ya Allah Ya Tuhanku kalau benar dia adalah milikku..dekatkanlah hatinya dengan hatiku..kalau tidak jauhkanlah hati ini dari terus menyayangi dia..

syg xtahu nak bt ape..nak fikir ape lg..segala2nyer btl2 bt hati syg terluke..bt kali ke-2..syg diperlakukn mcm ni..syg redha abg andai ini tersurat utk kt..ape2 pun deep on myheart u will always be there..:(( >>>(mrs.roni)

Comments

Popular posts from this blog

Front Page CTU101 Assignment

UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA KAMPUS BANDAR MELAKA FAKULTI SAINS PENTADBIRAN DAN PENGAJIAN POLISI DIPLOMA PENTADBIRAN AWAM
CTU 101
PRINSIP-PRINSIP ASAS ISLAM
TAJUK :

PERANAN ISLAM DALAM SISTEM KEKELUARGAAN
MAMP1A
KUMPULAN 1

SITI SALWA BINTI ARIFIN (2012426942)
NORHAZLINA BINTI ABD HAMID (2012838216)
SITI ALIFAH BINTI HAMZAH (2012858824)
AMIRA SYAZARIZAN BINTI MD AMIN (2012427154)
NORLELA BINTI NORDIN (2011137501)

DISEDIAKAN UNTUK

USTAZAH NOR AZLINA BINTI ABD HAMID


22hb03thn2016 jam 1.50 ptg

Assalamualaikum..
Selamat petang..
Ade di pejabat n sekrg ni wak2 rehat..tp kebiasaan nye aku x rehat lah sbb nye nnt xade org plak kat opis, so sape nak angkt tepon..memg muke aku jelah yg jg pejabat ni bile wak2 rehat..huhuhu...
Memandgkan wak2 rehat so aku bukak lah fb, kdg2 aku bukak ye fb even bukn wak2 rehat..saje nak celik kan mate yg mengntuk ni..
Bile aku bukak fb, aku tgk 1 video ni..video thai..xtahu knp hati aku pedih aje tgk video ni..air mate rase nak bergenang je..
Yelah...video pasal kecurangan suami...x sanggup rase nye aku nak tgk habis..
Tapi bile in the end video ni..aku memg x sangka..setiap perbuatn yg kt bt dibalas dgn perbuatan..suami tersebut curang sbb isteri nye curang..
Hari ni aku belajar sesua2..perasaan n emosi kt as manusia kdg2 kt sendiri x boleh nak kawal..Ermm..
Hari ni jugak aku tgu ade msg die if nak tny 'dah mkn ker', 'keje mcm mane, ok ke'...sbnrnye bukn arini je aku tgu, ari2 sebelum ni pun aku tgu jugak..
Kdg2 aku xtahu perlu ke…

Biru Turquoise

aku bukn nak kate baju 2 cantik yer tp cntik gak lah...aku suke warne die 'biru turquoise' sweet kan...aku dah mula jth cinta with this colour...kalu boleh hari yg plg pentg dlm idup aku nnt..wedding aku lah..aku nak warne ni gak...mix with putih mst sweet giler...

aku dulu xbrape suke ngn warne biru ni...kalu pakai rase mcm lahir wak2 bulan gelap..kelam jer hehehe...tp biru turquoise ni die lain skt..biru kehijau2an...smooth n berkilat...2 yg nampk cantik sgt...my abg syg pun suke colour ni tp die memg suke ape jenis pun jnj biru...

kalu boleh my home sweet home t pun aku nak colour ni gak..sejuk jer umah aku so barulah aman damai kerukunan umahtangga...jeng3x hehehe....tp idak ler sumenyer biru t lgsg xnmpk ape plak...some of part dlm umah jer...

sume org ade warne2 keperibadian nyer tersendr...cm aku belum pernh lah ade koleksi baju2 ngn colour ni maybe coming soon kot...who's know kan???so from now being biru turquoise akn jd my favourite colour...huhuhu....