Thursday, May 20, 2010

20hb Mei 2010 5.40 pm

kat luar ujan..nmpknye ari ni aku balik lmbt lg..big bos xade tp 2nd bos ade..kekeke..kejap2 terjerit2 pngil name aku..comingggg bosssss..sekrg ni aku dah jrg nak msk blog so sory bt kwn2 yg ade jenguk2 blog aku ni..mase xmengizinkan..bz ngn hal2 pejbt..ape nak bt dah keje kan..anyway ape2 pun aku hepi ngn job aku even aku penat dan seada2nye..baru je lepas uploadkan pic2 event lam fbook bos..kekeke jgn tahu my bos pun ade fbook tau..kekeke..bos berjiwa rakyat mstlah gi2..1 per1 keje aku selesai..mane yg xsempt t bwk balik umah lah..pinjm lapt adik aku..siapkn keje..kalu xsiap t makin byk lak keje..2,3 mggu ni emosi aku dlm keadn terkwl..xade nangis2 lg dah..skt2 adelah sedih kat ht jer..nak leleh2 xadelah..life my go on..2 yg aku bt sekrg ni..penat siapkan event bos msh xilang lg actually..sekrg kul 11pm dah membuta..penat btl..kalu sblm ni leh lg thn until 12pm kan..sekrg x dah..nak xnak lyannnn..esok nak keje kan..dia??xmo ckp pasal die ah..dah xade lam diary idup aku..kalu dulu ianya jd rutin sekrg xade dah..sbb aku pun xade lam diary idup die..so fair right..1-1..hehehe..miss him??maybe...love him???maybe..jodoh pertemuan di tngan DIA..kt hny merancg...2,3 ari ni exbf dok msg n tny did u miss me??no..mudahkn jwpan aku..mcm mane aku nak jwb yes sedgkan persn 2 memg xade lam ht aku..bukn utk die mlh tuk sape2 pun..peluang??aku dah bg die peluang tp die yg xgune sebaik mgkin...tidak same skali aku bg utk kali ke-2 sbb aku lbh rase pht dr manis..aku xkan sesekali brkan org sktkn ht aku lg..enough is enough..sekrg aku dah 23thn bukn 18thn yg dok sibuk cr cinta..1 day cinta 2 akn dtg jugak akhirnye dgn izin DIA..btl x??just wait n see..2 ajer n 2 jugaklh yg aku bt..sekrg agenda idup aku lbh kepd ofis..rumah..ofis...2 jelah..ikut bos kalu ade ape2 aktvt kat luar..kalu x kemas2 balik umah lyn tv ker..novel ker..pas2 membuta..esk keje balik..bosan???ade jugaklah jgak tp lame2 t ok lah kan..karang leleh sgt org kate aku jiwang ah ape ah...otai tp sensitf kekeke..lam ht ade taman..kakakka..nak wat cam ner kan..ok lah mls nak meleret2 t aku bantai dok merepek2 lak..t die ckp aku terlalu over nak citer pasal hal aku n die..opsss...kan dah terlepas btl lah mulut ni xsyg tuan..kekeke..:)

p/s:crlah cinta sufi di mana cinta medahului DIA sblm beralih pd psngn kt>>>salwa arifin

Tuesday, May 18, 2010

kenangan sekolah




pic 1=yg ats 2 amik mase terlibt ngn pertndingn debat antra asrama...:)

pic 2=mase ni nak g sekolah..sempt lg 2 amik gmbr kan..kekekek..memsg sume muke interframe nak wat gi mane sihh...:)

Monday, May 17, 2010

17hb Mei 2010 6.14 pm

almost seminggu aku sibuk siapkan event ofis akhirnye ari ni baru berkesmptan nak coret2 lam blog aku..rindu rasenyer..sbb ni ajelah peneman aku bt mase sekrg ni..bdn penat sgt mlm td balik kul 11..balik2 jer mak ayah n adik2 dah tido..pg td adik aku yg kecik 2..baring seblh aku..cian tengok die..rindu sgt ngn aku..aku bz ngn event..mak pun xbyk ckp ngn aku..mgkin sbb kecik ht ngn aku..ermmm xkisahlah..hati ibu lame2 t sejuk lah..knp ngn aku ntahlah..adik2 pun xbyk ckp ngn aku..slh aku jugak kot terlalu bz sgt..smpai hal2 umah pun xamik tahu..mfkan along mak kalu mak kecik ht ngn along..ayh pun same diam jer..hurm maybe dah mls nak ckp ngn anak die ni..maafkn along ayh..hurm

p/s : :)>>>salwa arifin

Saturday, May 8, 2010

8hb Mei 2010 4.19pm

petang ni aku menagis lg..ntah knp air mate ni mudah benar menitis..senstf jer..xade segan silu mst mengalir..hati permpuan mane x sedih kalu ape yg dilalui terbeban sendr..erm..skt belkg makin menjadi2..bengkak..cik ani kate jgn brkan nnt melarat..susah kalu jth skt..tp kalu aku jth skt sape yg nak amik pduli..2,3 ari ni aku lbh suke senyp jer..diamkn diri..nak senyum payah skali gelak apeth lg..kdg2 bile senyum 2 rase mcm dibuat2..ni pun aku msh trase sktnyer..pg td seblm mandi menangis aku thn skt...xsngke berlarutan smpai ke hari ni..sblm ni kerap kene mcm ni tp xlah seteruk ari ni..ari selase next week maybe aku ct sbb nak g bt medical check up..xthn sgt dah..sbb hari 2 bos pun xade..nak g ari isnin xdpt plak bos ade metg kat ofis..harp2 2 ari ni aku dpt berthn..er..aku jd cepat pemarah sume org ckp adik2 kat umah lbh byk diamkn diri dr bertny..diorg dah masak pun ngn perngai aku..let its be like this..its much better..

p/s:nothing 2 say...maybe i wont be around here for 2 or 3 days..bye..>>salwa arifin

Friday, May 7, 2010

7hb Mei, 2010 8.59pm

alaahiii baru ari ni aku berkesemptn mengadap blog aku ni..2,3 ari ni life aku mcm dilanda geruda..semlm aku xmsk keje...cuti utk bwk fikiran aku teng..yg menjd mslh aku ct xgtahu sesiape..mcm nak giler org cari aku...kekeke..aku lari???kalu aku lari mungkin aku xdpt nak tulis blog mlm ni..pelbagai andaian n spekulasi terhdp aku telh dibuat...pelbagai cite yg kurg sedap didegr yg btl2 mengguris ht aku...cm xsngke pemikirn org terhdp aku smpai begi2 skali..mgkin aku xpernh nak cite ape yg berlaku maka org lain boleh mentafsir yg bukan2..xapelah aku percya DIA Maha Adil..malah aku redha menerima akibt ats perbuatn aku ni..cm yg membuatkan aku sedih insan yg septutnye ade dibelkg aku rupe2nye lbh suke mendiamkn diri mendgr tnp membela diri aku..xapelah kdg2 bnd 2 pahit kt nak telan tp aku angp ia madu...tp aku msh boleh berdiri sbb msh ade yg sudi jd tulang belkg aku bukn sesetngah org yg terus terusn menghentam aku..trm kasih bt cik mun n cik ani...bonda aku yg cukup memahami...even org lain terus memikirkn yg bukn2 terhdp aku tp aku xpeduli..bak kate cik mun kt mst kuat dgn ape yg menimpa kt..ye kali ni org akn menuding jari kat kt..menyatakn kt berslh..ape2 pun akui kesilpn kt..mgkin ade hikmah disebaliknye..>>btl kate cik mun n kerna kate2 itulah aku boleh lg berdiri ari ni..aku akui kekhilafan diri aku mlh aku angp ia sbgai 1 pengajrn yg ckp besar lam idup aku..n kesilpn ni xkan sesekali aku ulangi..mlh aku akn jdkn kekuatn tuk ke mase depan..InsyaAllah di mase hadpn nnt pst ade sinar utk aku n aku sbr menantikn saat 2..n aku percaya pada takdirNya..dia???brlah die terjun ngn labu2nye..kekeke...aku diminta utk tidak menceritakan perihal aku ngn die....aku hormat keputusn 2..mlh mungkin ni yg terbaik..aku redha...kali ni segala2nye jd kuat bt aku..nangis???tulah senjata permpuan xterkecuali jugak aku..alhamdulillah kali ni aku lbh mampu mengawal diri..ok lah xmo ckp lbh2...ape2 pun aku nak jd seprtmane aku yg dulu...:)

p/s:perlahn2 aku perbaiki ape yg berlaku.InsyaAllah tekad di hati ni akan menjdkan kehidupan mendtg lbh baik...>>>salwa arifin

Kembali Pulang

Assalamualaikum.. Welcome back to me. Huhuhu. Setelah sekian lama menyepi akhirnya hari ini 4/5/2018 jam 11.00pagi waktu Malaysia.  Of ...