Skip to main content

7hb Mei, 2010 8.59pm

alaahiii baru ari ni aku berkesemptn mengadap blog aku ni..2,3 ari ni life aku mcm dilanda geruda..semlm aku xmsk keje...cuti utk bwk fikiran aku teng..yg menjd mslh aku ct xgtahu sesiape..mcm nak giler org cari aku...kekeke..aku lari???kalu aku lari mungkin aku xdpt nak tulis blog mlm ni..pelbagai andaian n spekulasi terhdp aku telh dibuat...pelbagai cite yg kurg sedap didegr yg btl2 mengguris ht aku...cm xsngke pemikirn org terhdp aku smpai begi2 skali..mgkin aku xpernh nak cite ape yg berlaku maka org lain boleh mentafsir yg bukan2..xapelah aku percya DIA Maha Adil..malah aku redha menerima akibt ats perbuatn aku ni..cm yg membuatkan aku sedih insan yg septutnye ade dibelkg aku rupe2nye lbh suke mendiamkn diri mendgr tnp membela diri aku..xapelah kdg2 bnd 2 pahit kt nak telan tp aku angp ia madu...tp aku msh boleh berdiri sbb msh ade yg sudi jd tulang belkg aku bukn sesetngah org yg terus terusn menghentam aku..trm kasih bt cik mun n cik ani...bonda aku yg cukup memahami...even org lain terus memikirkn yg bukn2 terhdp aku tp aku xpeduli..bak kate cik mun kt mst kuat dgn ape yg menimpa kt..ye kali ni org akn menuding jari kat kt..menyatakn kt berslh..ape2 pun akui kesilpn kt..mgkin ade hikmah disebaliknye..>>btl kate cik mun n kerna kate2 itulah aku boleh lg berdiri ari ni..aku akui kekhilafan diri aku mlh aku angp ia sbgai 1 pengajrn yg ckp besar lam idup aku..n kesilpn ni xkan sesekali aku ulangi..mlh aku akn jdkn kekuatn tuk ke mase depan..InsyaAllah di mase hadpn nnt pst ade sinar utk aku n aku sbr menantikn saat 2..n aku percaya pada takdirNya..dia???brlah die terjun ngn labu2nye..kekeke...aku diminta utk tidak menceritakan perihal aku ngn die....aku hormat keputusn 2..mlh mungkin ni yg terbaik..aku redha...kali ni segala2nye jd kuat bt aku..nangis???tulah senjata permpuan xterkecuali jugak aku..alhamdulillah kali ni aku lbh mampu mengawal diri..ok lah xmo ckp lbh2...ape2 pun aku nak jd seprtmane aku yg dulu...:)

p/s:perlahn2 aku perbaiki ape yg berlaku.InsyaAllah tekad di hati ni akan menjdkan kehidupan mendtg lbh baik...>>>salwa arifin

Comments

Popular posts from this blog

Front Page CTU101 Assignment

UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA KAMPUS BANDAR MELAKA FAKULTI SAINS PENTADBIRAN DAN PENGAJIAN POLISI DIPLOMA PENTADBIRAN AWAM
CTU 101
PRINSIP-PRINSIP ASAS ISLAM
TAJUK :

PERANAN ISLAM DALAM SISTEM KEKELUARGAAN
MAMP1A
KUMPULAN 1

SITI SALWA BINTI ARIFIN (2012426942)
NORHAZLINA BINTI ABD HAMID (2012838216)
SITI ALIFAH BINTI HAMZAH (2012858824)
AMIRA SYAZARIZAN BINTI MD AMIN (2012427154)
NORLELA BINTI NORDIN (2011137501)

DISEDIAKAN UNTUK

USTAZAH NOR AZLINA BINTI ABD HAMID


22hb03thn2016 jam 1.50 ptg

Assalamualaikum..
Selamat petang..
Ade di pejabat n sekrg ni wak2 rehat..tp kebiasaan nye aku x rehat lah sbb nye nnt xade org plak kat opis, so sape nak angkt tepon..memg muke aku jelah yg jg pejabat ni bile wak2 rehat..huhuhu...
Memandgkan wak2 rehat so aku bukak lah fb, kdg2 aku bukak ye fb even bukn wak2 rehat..saje nak celik kan mate yg mengntuk ni..
Bile aku bukak fb, aku tgk 1 video ni..video thai..xtahu knp hati aku pedih aje tgk video ni..air mate rase nak bergenang je..
Yelah...video pasal kecurangan suami...x sanggup rase nye aku nak tgk habis..
Tapi bile in the end video ni..aku memg x sangka..setiap perbuatn yg kt bt dibalas dgn perbuatan..suami tersebut curang sbb isteri nye curang..
Hari ni aku belajar sesua2..perasaan n emosi kt as manusia kdg2 kt sendiri x boleh nak kawal..Ermm..
Hari ni jugak aku tgu ade msg die if nak tny 'dah mkn ker', 'keje mcm mane, ok ke'...sbnrnye bukn arini je aku tgu, ari2 sebelum ni pun aku tgu jugak..
Kdg2 aku xtahu perlu ke…

Biru Turquoise

aku bukn nak kate baju 2 cantik yer tp cntik gak lah...aku suke warne die 'biru turquoise' sweet kan...aku dah mula jth cinta with this colour...kalu boleh hari yg plg pentg dlm idup aku nnt..wedding aku lah..aku nak warne ni gak...mix with putih mst sweet giler...

aku dulu xbrape suke ngn warne biru ni...kalu pakai rase mcm lahir wak2 bulan gelap..kelam jer hehehe...tp biru turquoise ni die lain skt..biru kehijau2an...smooth n berkilat...2 yg nampk cantik sgt...my abg syg pun suke colour ni tp die memg suke ape jenis pun jnj biru...

kalu boleh my home sweet home t pun aku nak colour ni gak..sejuk jer umah aku so barulah aman damai kerukunan umahtangga...jeng3x hehehe....tp idak ler sumenyer biru t lgsg xnmpk ape plak...some of part dlm umah jer...

sume org ade warne2 keperibadian nyer tersendr...cm aku belum pernh lah ade koleksi baju2 ngn colour ni maybe coming soon kot...who's know kan???so from now being biru turquoise akn jd my favourite colour...huhuhu....