Posts

Showing posts from June, 2010

~My Family~

Image
today aku nak perkenal pd sume my family..harta aku dunia n akhirt..kekeke :)) ayh aku name dia ARIFIN BIN DIHAT slalu org2 kg pangil pak man jer..name glamour lah katekan so kat umah kiotrg adik-beradik sume pngil 'ayah'..ayh aku ni keje biase jer..keje kg nyambil2 2 die usahakn projek ikan keli adelah skt2..isi mase lapang nak2 lak umur die thn ni dah 51thn..9hb Jun ari 2 die genap 51thn..so my mum lak KHASEAH BT AB RASID..org kg slalu pangil die induk xpun cucu2 or ank2 buah die pngil busu@mak usu..mak aku ni jns sporting so citelah ape ngn die..xade halnyer psl after that ade je nshat2 yg brnas kuar dr mulut die..we love u mum..die memg suri rumah sepenh mase since kawin ngn ayh aku lg..kitorg membesar dgn senthan tngn die sendr..makan die yg masak kan..kain baju die yg uruskan..smpai sekrg kalu ade yg xkene kat mate die confirm aku lah yg slalu kene bebel..kekeke :)) ank degilkan memg mcm 2..so aku ank sulung dlm 7 beradik..yg 2nd SITI NORSHAHIDA@angah sekrg tngah study d…

~Aku, Kau Dan Kamu~

Image
ari sab2 so aku msk pjbt lewat lah skt kan...fikir bos xade xsngke plak dlm dok aku dah nak mule on pc bos kesygan pun smpai..alamakkkk ape lg selmt pg tok..kekeke :))..dah settlekan ape yg ptut so aku pun ngadap ler keje2 yg ade ni smbil dgr lagu..ni memg perngai aku wat keje smbil dgr lagu kalu x kang aku bosan jer nak bt keje ni smpai hbs..kekeke pemalas btl kan..dlm pd 2 'dia' msg aku kat ym..ntah mcm mane bukalah kisah awl perkenln kitorg..indah???teramat indah bile org yg kt syg akn sentiase dekt kat ht kt walupn jauh tp sume 2 xkekal lame..lbh byk episod sedih n org yg akn slalu sedih aku ler sape lg..yg boleh lyn sedih aku ni menangis jer...aku pernh garapkn sajak utk die...HANYA DIA...

tatkala sunyi menjelma di hati...
tatkala sepi bermaharajalela....
di setiap sudut penjuru jiwa....
aku pertaruhkan kuasa cinta...
pabila kau hadir bersama bahagia...
namun, segalanya terduga...
apakah ikhlas kasihmu buatku...
apakah tulus rindu yang kau ucapkan..
apakah diri ini bererti hadirmu…

~Aku Tetap Aku~

Image

~Madah Buat kekasih~

Image
CINTA adalah kekuatan
Mengubah cuka jadi anggur
Mengubah sedih jadi riang
Mengubah amarah jadi ramah
Mengubah musibah jadi muhibbah
Itulah CINTA…

Sekalipun CINTA telah ku uraikan
Dan ku jelaskan panjang lebar
Namun jika CINTA ku datangi
Aku jadi malu pada keterangan ku sendiri…

Meskipun lidahku telah mampu menguraikan
Namun tanpa lidah
CINTA ternyata lebih terang
Sementara pena begitu tergesa-gesa menuliskannya…

Kata-kata pecah berkeping-keping
Begitu sampai kepada CINTA…

Dalam menguraikan CINTA
Akal terbaring tak berdaya
Bagaikan keldai terbaring dalam lumpur
CINTA sendirilah yang menerangkan
CINTA dan percintaan…

~Secangkir Mutiara Cinta~

Image
Tak perlu mencari teman secantik Balqis
Andai diri tak sehebat Sulaiman
Mengapa mengharapkan teman setampan Yusof
Jika kasih tak setulus Zulaikha
Tak perlu mengharapkan teman seteguh Ibrahim
Andai diri tak sekuat Siti Hajar dan
Mengapa didambakan teman hidup bak Siti Khadijah
Kalau diri tak sesempurna Rasulullah

Bimbinglah dirinya dan terimalah kekurangan itu sebagai keunikan, carilah kebaikan pada dirinya, bersykurlah kerana dipertemukan dengannya dan berdoalah agar dia akan terus menjadi milik mu...

Kenangan Lalu..

erm..kembali lg..tp xtahu knp ari ni aku jd sedih sgt..ntah lah dah lame xsedih kot..2 ari aku ct sab2 n ahad..aku blik kg meet my parents n spend mase ngn adik2..nak2 lak on 20hb my birthday yg ke 23..thanks pd kengkwn yg sudi wish..2 ari jgak aku xpernh lupe nak gtahu die ape yg aku bt..msg kat die keadn aku..situasi aku..mlm td smpai je kat umah aku ingt die jer..rindu sgt ngn die..so pg2 td...dah msk pejbt aku trus kol die..ade kelainan pd die...die ckp septh je ape yg aku tny...xgune perktaan syg pun..erm aku pelik tp aku brkan jer sbb maybe die tngah sibuk..so aku buka pc n then check fbook..n my email..ade msg die jd aku dah tahu ape mslhnyer..aku kol die semula ingt nak tergkan kat die..nak ckp lame ngn die..tp die xnak ckp ngn aku..erm aku pun letakn phone so until sekrg aku xade kol die..tngn ni ringan nak kol die tp...nnt die mrh...aku xsuke org mrh2 aku..benci sgt..td aku nampk die on9 sekjp lam fbook tp xade pun die sape aku..sedih sgt..tb2 aku nangis..aku benci..benci me…

Hari Ini...

hari ini aku adelah mase nak merepek lam blog aku ni kan..kekeke..ade teman2 yg terkejut bile nampk nick aku kat fbook Nor Adila Fadlyana..or maybe coming soon Nor Dhiya Fadzrina...coz name2 ni ckp bermakne bt aku bersm insan yg pernh hdr dlm idup aku 7 buln yg lepas..still new right???namun segale2nye merubah..aku telah mengembalikn semula kenangan2 7 bulan lepas utk ari ni n selamenye..bukan niat dihati utk menyakitkn hati insan2 yg lain cm brlah DIA menjd penen2 di ats segala2nye..kdg kala kt sukar mentafsir sm ade insan 2 jujur or x ngn kt tp ape yg pst kehadirn die x sedikt pun mencacatkn ape yg telh berlaku 7 buln lepas..istimewa bukan???apabile kt blh jmp kembali insan yg sua2 ketika dulu pernh beraja kat hati ni..cewahhhhh...hulamak aiiii jiwang sehh si salwa ni..opsss dgn name lain fad(name glamour kengkwn pangil)..hah nak tahu sape insan 2??erkkkk...let its be as secret..hehehe :))..rase xperlu nak dicitekn pnjg lebar kot...br aku simpan kemas2 dlm hati aku ni..name insan 2.…

Kenapa Aku????

xsngka aku msh lg bernafas utk terus menuli dlm blog ni..syukur alhamdulillah umur ini msh dipnjgkn lg oleh DIA..n xdisngka die akn msg aku semula nak2 plak pg td seblm pg keje aku memg teringtkn die..die ckp sygkn aku..rindukn aku tp aku???tipu kalu aku ckp aku xsygkn die..rindukn die..mlh aku pernh cb nak buang die jauh2..aku xnak walu sekulumit pun name die terukir dlm ht aku..tp sebnrnyer aku msh hrpkn kehdrn die..cm apekh kehdirn die kali ni membw sinr kebhgian yg aku inginkn or hny sekdr kembli membuang sepi di hti or hadir utk sktkn ht aku lg??tiap2 hari aku mst tngok page die..aku nak tahu ape yg berlaku kat die n ape yg die bt??walupn ht ni kers tp mulut ni dgn lembut menyebt name die..syg??yes i'm..truly aku sygkn die...kerna syg 2 hadir ats izin DIA..maka ats kehndak DIA jugak persn 2 akn pg..Ya Allah mudah benar hati Hawa ini merintih sedih..mudah benar air mate ini mengalir..semlm aku menangis sepuas2nye..pd abg angkt aku(adi)aku terusan menangis tnp henti...ape yg ak…

Luahan Hati

ari ni baru aku berpeluang utk jenguk kat blog aku ni.be4 ni aku sbk skt ngn keje yg ade nak2 lak aku dah mls nak msk blog...dah xade ht actualy...ari ni tetb aku rase nak mencoret kat sini kan..xade citer yg menarik pun nak kongsi n xade ape2 yg hepi pun sepnjg aku xade ni..sepjg 2 buln ni aku xade ht nak bc cerpen2 yg kerap kali aku bc kat 1 web ni..mlh since hp xade ni aku lbh suke menyepikn diri..knp???ntah rase better begi2 kot sbb mase hp ade pun xade sape amik peduli n bile dah xade ni lagilh kan..aku lbh byk lyn keje kdg2 msg ngn teman2 yg rpt ngn aku..td aku try bc cerpen2 yg terbaru dr email..ermmm xade 1 pun yg mampu membgkit rase teruja..memg xade sape2 pun yg dpt contact aku..silent mode..si dia???erm after die kol ask me sape nick kat status fbook aku..special ker??i just ckp yes maybe...special sgt ker??xadelah..xade sape yg mampu menjd insan istmwa dlm hati aku lg..setlh ape yg berlaku aku redha ats sume keten2an yg ditakdirkanNYA..even pedih tp 2 yg harus aku hdapi..p…