Sunday, June 27, 2010

~My Family~

today aku nak perkenal pd sume my family..harta aku dunia n akhirt..kekeke :)) ayh aku name dia ARIFIN BIN DIHAT slalu org2 kg pangil pak man jer..name glamour lah katekan so kat umah kiotrg adik-beradik sume pngil 'ayah'..ayh aku ni keje biase jer..keje kg nyambil2 2 die usahakn projek ikan keli adelah skt2..isi mase lapang nak2 lak umur die thn ni dah 51thn..9hb Jun ari 2 die genap 51thn..so my mum lak KHASEAH BT AB RASID..org kg slalu pangil die induk xpun cucu2 or ank2 buah die pngil busu@mak usu..mak aku ni jns sporting so citelah ape ngn die..xade halnyer psl after that ade je nshat2 yg brnas kuar dr mulut die..we love u mum..die memg suri rumah sepenh mase since kawin ngn ayh aku lg..kitorg membesar dgn senthan tngn die sendr..makan die yg masak kan..kain baju die yg uruskan..smpai sekrg kalu ade yg xkene kat mate die confirm aku lah yg slalu kene bebel..kekeke :)) ank degilkan memg mcm 2..so aku ank sulung dlm 7 beradik..yg 2nd SITI NORSHAHIDA@angah sekrg tngah study di uitm s.alam amik degree..dlm family die yg paling sukses bile bab2 study ni..yg 3rd SITI NORSAKINAH@alang..yg ni study sekerat jalan jer sbb die malas..kekeke :)) so right now die keje salesgirl..yg 4th SITI NURUL ATIQAH@atih..yg ni plak still study lg form 6..yg ni lbh kurg mcm angah die gak kuat study sbb die ckp 1 day nnt die nak jd pereka fesyen..seni lukis memg favourite die 2 lah antra kelebhn yg ade kat die xade kat kitorg..hehehe..yg ke-5 ni satu2nye ank sulung lelaki lam family..MOHD HAFIZ@abang msh study lg form 5 this year so amik SPM lah thn ni..hope die berjaya skor A dlm spm nnt..aminn..yg ke-6 plak SITI NORAFIQAH@acik..tp kat umah slalu pngil adik jer sbb dulu memg die pun yg bongsu xsngka plak when my mum become 44thn kitorg dpt berita yg mak pregnt lg n kali ni dpt baby boy..perghhh bukn main sukelah kitorg..acik ni manje n senstf xleh kene mrh skt mulelah menangis adeshhh dahlah 2 keras kpale tp mak kate rupe die sejibik rupe aku..memg pun dah aku akak die kan..hehehe :)) beljr agak mls skt..main jer nak kasi peringat 24 jam tp bab mkn perghhhh kuat woooo...biaselah budak nak membesrkan..study form 2 tp bdn mcm anak dare umur 18thn kalu org xtahu confirm org dah msk ping die pdhal umur kecik lg..hehehe :))..yg last skali kire yg bongsu ah..kesygan sume org dlm umah n plg manje with my dad..ape je mintk confirm dptnyer...MOHD HAFIZIZ@ijie@adik..6thn dah sek pun tp tadika lah sbb die sibuk sgt nak pg sek kan jd mak hntr je die ke tabika..mls beljr smpai nak kene duduk depn mate baru nak bt keje sek...suke melwn ckp org ape2 pun die tetp kesygan kami adik- beradik..so kat bwh ni aku uploadkan pic2 lam family aku..tp pic2 lame ah :))



Yg ni pic ayh aku mase celeb birth die yg ke-50 last year thn ni ade gak tp aku xade pic die..ala lbh kurg jer..amacam mesra x my mom n my dad??..kekek :)) ayh aku memg mcm 2 even kitorg dah besr2 pun msh manje ngn die..:))



yg ni lak adik aku yg 2nd..ala yg study kat uitm 2..agak2 sengal gak die ni..pic ni pun aku copy dr fbook die jer..sory angah :))



ni plak alang..die ni memg muke interframe..24jam dok snap pic jer..tngoklah gaye ala2 gadis gi2..die ni plg manje ngn mak..cengeng pun yer..but die lah yg plg sweet lam family..:))



walaweiii yg mcm tomby nilak adik aku no.4 sape lg atih lah..tp sekrg die dah ayu hbs..mksd aku gaya dah feminin lah..die ni agk pendiam orgnyer..pemarah pun ade pntg silap skt..sory ah korg aku xade pic terbaru die..nak bg korg kenal jer..:))



hahaha yg gaye bajet macho ni sape lg..adik aku yg no.5 kat umah kitorg pngil die 'abang' jer..merngkap ustaz kat umah..kekeke :))



yg pose ala2 cute ni xlain xbukn sape lg acik ler adik aku yg no.6..pose kat pokok jambu belkg umah aku 2 beb..kekeke :)) cutekan die???



last skali adik aku yg bongsu die memg kaki snap punyer asal nak amik gmbr jer mcm2 pose die bt..ni ant slh 1 nyer lah...syg adikkk muahhh :))

inilah serba skt pasal family aku..tulg belkg aku dunia n akhirt sbb kalu xade diorg ni sume mgkin aku akn kehilngn harta yg plg bermkne dlm idup yg xleh ditukr gnt..diorg ah segala2nye bg aku..i love u mak..ayh..angah..alang..atih..abang..acik n lastly adik..keluarge bhgia dunia n akhirat..aminnn :))

p/s : asyik cite pasal feelg mst bosan kan..so tukar topik lak :))

Friday, June 25, 2010

~Aku, Kau Dan Kamu~

ari sab2 so aku msk pjbt lewat lah skt kan...fikir bos xade xsngke plak dlm dok aku dah nak mule on pc bos kesygan pun smpai..alamakkkk ape lg selmt pg tok..kekeke :))..dah settlekan ape yg ptut so aku pun ngadap ler keje2 yg ade ni smbil dgr lagu..ni memg perngai aku wat keje smbil dgr lagu kalu x kang aku bosan jer nak bt keje ni smpai hbs..kekeke pemalas btl kan..dlm pd 2 'dia' msg aku kat ym..ntah mcm mane bukalah kisah awl perkenln kitorg..indah???teramat indah bile org yg kt syg akn sentiase dekt kat ht kt walupn jauh tp sume 2 xkekal lame..lbh byk episod sedih n org yg akn slalu sedih aku ler sape lg..yg boleh lyn sedih aku ni menangis jer...aku pernh garapkn sajak utk die...HANYA DIA...

tatkala sunyi menjelma di hati...
tatkala sepi bermaharajalela....
di setiap sudut penjuru jiwa....
aku pertaruhkan kuasa cinta...
pabila kau hadir bersama bahagia...
namun, segalanya terduga...
apakah ikhlas kasihmu buatku...
apakah tulus rindu yang kau ucapkan..
apakah diri ini bererti hadirmu..
jauh di segenap hati yang kerdil ini..
aku tadahkan tangan memohon...
memasang telinga agar mata hati ini...
bisa menjadi tegar dan tidakkan goyah...
nur kasih antara kau dan aku...

tapi sume 2 xkekal lame..mlh aku meyakini stp yg bermule pst akan ade cbran n dugaanyer jd aku n 'dia' xlari dr melalui stp detik yg gentg 2..suke..marah...derita..sepi..sumenyer dicampur aduk menjd 1 hggakn kt rase apekah aku msh sbr nak lalui sume bnd ni???sume org boleh n akn ckp bnd yg same..

sy sygkan awk..
sy rindukan awk..
sy xkan sakitkn hati awk...
sy akn jg awk sebaik mungkin...
sy ikhlas menerima awk seadanya...

hati xpernh menipu tp tahu or tak mainan persn..sakit bukan hggakn ko akn cb pakse diri ko utk tdk rase rindu or syg kat die lg..mane mgkin aku mampu bina impian seindah dulu sedgkn ape yg aku hrp2kan akhirnye lebur mcm 2 ajer..aku dah xmampu nak tgung rase sakit lg ckplah ape yg aku dah rase..aku xpernh mrhkn die membenci die apth lg sbb bg aku sumenyer berlaku ats kehndak dan keten2an DIA..aku dah pun menerima segala2nye ngn ht yg terbuka..

acapkali menganyam impian
acapkali menyimpul harapan
kini yang tinggal hanya kenangan
yang tersurat tidak terungkai
yang tersirat semakin kusut
lalu aku tersungkur jatuh
tanpa dia di sisi menemani
tanpa dia memimpin tangan ini
tanpa dia meniupkan semangat
lantas aku mulai sedar
rindu yang datang tak kan lama
cinta yang hadir tak kan subur
kasih yang disemai mulai layu
tapi apakan daya
tangan yang menggapai
kaki yang melangkah
akhirnye lemah gemalai
namun yang tertulis tetapkan terlukis
takkan mampu diubah menjadi lukisan indah
yang tercoret hanyalah cebisan bayangan
yang makin kelam....

p/s : mfkan diri ni andai pernh menyakiti htimu tnp sedar

~Aku Tetap Aku~


hah mst tertny2 kan sapekh gerngn insan lam pic kat ats 2..jeng3x..yg baju ala2 kehijauan tp xbrape nak ijau 2 Kak Suhaily mergkp PA bos aku kat sermbn..yg seblh 2 xpyhlah aku kenalkn..dah memg kenal pun kan..sape lg kalu xbukn aku..kekeke :))..pic ni sempt kitorg snap after selesai event bos aku last 16hb mei ari 2..letih xusah nak cite tp seronk..karnival lah katekan..Kak Suhaily ni memg best kpale die memg sporting gpun die byk tunjk ajar aku dlm soal kerja2 pejbt ni..jasamu ku kenang kak su..kekeke :))..
*************************************************************************************
ari ni aku xbrape nak ok..ok tetp ok blm weng lg ah..dr ptg semlm rase xselesa jer..mual jer ngn skt kpale lg..nilah bahana bile mkn xikut time..angin dah msk dulu..ni baru je lepas mkn xjugak dpt ilangkn mual aku ni..adeshhh..kpale pun still berat lg..byk sgt minum nescafe kot..hbs nak wat cam ner dah 2 jer my favourite drink cewahhhh...lepas siapkn surt2 utk meetg next week..si atih lak kol suruh snd brg2 die nak ke utara ptg ni..adeshhh adik aku sorg 2 mcm2 hal..nak itulah nak inilah nsb baik ade akak ni kan>>nak bgga dirilah 2..berkejar aku g sek die hntr bebrg die...sygkan adik kan..ni msk pejbt balik so smbg lg keje2 yg tertingl td..ermmm adeshhh perut ni still lg rase xselesa knp erkkk???lantklah ko perut jgn ko kcu aku nak siapkn keje ni sudah..td si ezam (exbf) msg aku kat fbook ask why aku tinglkn die??ermmm....my answer simple xade silap n slah die tp silp n salah aku..bg aku br aku mcm ni dgn dunie aku sendr..nak2 lak sekrg aku dah xpakai phone rase aman pun ade jgak cm xsngke ade cite di sebalik ceritera..tp brlah ape org nak ckp..ape org nak fikir pasal aku..mcm aku ckp td xade ape2 permslhn ngn diri die tp mslah dr diri aku so better aku cegah sblm mslh kat diri aku ni makin seyes..hehehe :))..die ckp die tetp sygkan aku n akn tgu aku terpulglah nak tgu smpai bile..aku tetp mcm ni jgak..xkan ade yg dpt merubhnyer..DIA je yg lebh mengetahui..di pun blm kenal aku selbhnyer hny aku yg kenal diri aku..jd die xperlu lah nak membt tafsiran sendr yg bukan2 kan..2 pun terplglah pd die..hope 1 day die akn jmp a girl which can be more better than me..aku??aku selesa mcm ni so xperlulah ade sape2 yg runsg pasal diri aku ni..slame ni pun aku jg diri aku xade plak yg tukg jage kan so ia akn tetp jgak begi2..anyway aku tetp aku xkan berubh until the end of my life..kekek :)) sape yg kenal mgkin die akn fhm mcm mane si salwa@fad ni actually nyer..so kpd sape2 kat luar sane yg dpt memahami diri ni trm ksh bebyk sbb sudi menerima diri ni seadanye yer..opssss terlebh sudah aku berceloteh ari ni..ape2 pun next time kt jmp lg ngn lembrn kisah yg baru..suke..duke..sedih..gembira...InsyaAllah..kt laluinye bersam2 ok ;)

p/s : jgn berhnt mencipta pelangi indah kerna 1 ari nnt ia pst kan jd milik kt :))

Thursday, June 24, 2010

~Madah Buat kekasih~


CINTA adalah kekuatan
Mengubah cuka jadi anggur
Mengubah sedih jadi riang
Mengubah amarah jadi ramah
Mengubah musibah jadi muhibbah
Itulah CINTA…

Sekalipun CINTA telah ku uraikan
Dan ku jelaskan panjang lebar
Namun jika CINTA ku datangi
Aku jadi malu pada keterangan ku sendiri…

Meskipun lidahku telah mampu menguraikan
Namun tanpa lidah
CINTA ternyata lebih terang
Sementara pena begitu tergesa-gesa menuliskannya…

Kata-kata pecah berkeping-keping
Begitu sampai kepada CINTA…

Dalam menguraikan CINTA
Akal terbaring tak berdaya
Bagaikan keldai terbaring dalam lumpur
CINTA sendirilah yang menerangkan
CINTA dan percintaan…

Tuesday, June 22, 2010

~Secangkir Mutiara Cinta~


Tak perlu mencari teman secantik Balqis
Andai diri tak sehebat Sulaiman
Mengapa mengharapkan teman setampan Yusof
Jika kasih tak setulus Zulaikha
Tak perlu mengharapkan teman seteguh Ibrahim
Andai diri tak sekuat Siti Hajar dan
Mengapa didambakan teman hidup bak Siti Khadijah
Kalau diri tak sesempurna Rasulullah

Bimbinglah dirinya dan terimalah kekurangan itu sebagai keunikan, carilah kebaikan pada dirinya, bersykurlah kerana dipertemukan dengannya dan berdoalah agar dia akan terus menjadi milik mu...

Sunday, June 20, 2010

Kenangan Lalu..

erm..kembali lg..tp xtahu knp ari ni aku jd sedih sgt..ntah lah dah lame xsedih kot..2 ari aku ct sab2 n ahad..aku blik kg meet my parents n spend mase ngn adik2..nak2 lak on 20hb my birthday yg ke 23..thanks pd kengkwn yg sudi wish..2 ari jgak aku xpernh lupe nak gtahu die ape yg aku bt..msg kat die keadn aku..situasi aku..mlm td smpai je kat umah aku ingt die jer..rindu sgt ngn die..so pg2 td...dah msk pejbt aku trus kol die..ade kelainan pd die...die ckp septh je ape yg aku tny...xgune perktaan syg pun..erm aku pelik tp aku brkan jer sbb maybe die tngah sibuk..so aku buka pc n then check fbook..n my email..ade msg die jd aku dah tahu ape mslhnyer..aku kol die semula ingt nak tergkan kat die..nak ckp lame ngn die..tp die xnak ckp ngn aku..erm aku pun letakn phone so until sekrg aku xade kol die..tngn ni ringan nak kol die tp...nnt die mrh...aku xsuke org mrh2 aku..benci sgt..td aku nampk die on9 sekjp lam fbook tp xade pun die sape aku..sedih sgt..tb2 aku nangis..aku benci..benci menangis...sekrg pun aku still nangis..knp sume org suke bt aku nangis..knp????2 hari aku jd sebaik2 mungkin utk bt die tahu yg aku sygkan die..aku nak die tahu yg aku xsprti 7 bulan yg lepas..dlm hati ni ade die jer..name die..pas2 aku kol abg(adi) tp die pun ade mslh die sendr..aku xnak kcu..lame2 aku lyn persn sendr..pedihnyer DIA je yg tahu..perkara yg aku tktkan 7 buln lepas aku dah lalui utk sesingkt 2 hari jer..mase akn merubh segala2nya..perjlnan idup ni bukan ketentuan kt tp hak DIA..cm yg aku terkilan pg2 sblm aku bt keje akud ah kol die nak dgr suare die...nak dgr pesanan2 die..kate2 syg die..tp xade pun...die brkan aku mcm ni jer..alahai air mate berhntlah dr mengalir..aku xsuke btl keadn aku mcm ni..benci...benciiiiiii...aku btl2 xade mood nak bt keje..dah ilang terus..bfast pun blm lg...xlalu nak mkn..ermmm ari ni bttl2 aku xbersemngt lgsg...:((

p/s : knp die xleh nak fhm?????yg aku sygkn die....salwa arifin

Thursday, June 17, 2010

Hari Ini...

hari ini aku adelah mase nak merepek lam blog aku ni kan..kekeke..ade teman2 yg terkejut bile nampk nick aku kat fbook Nor Adila Fadlyana..or maybe coming soon Nor Dhiya Fadzrina...coz name2 ni ckp bermakne bt aku bersm insan yg pernh hdr dlm idup aku 7 buln yg lepas..still new right???namun segale2nye merubah..aku telah mengembalikn semula kenangan2 7 bulan lepas utk ari ni n selamenye..bukan niat dihati utk menyakitkn hati insan2 yg lain cm brlah DIA menjd penen2 di ats segala2nye..kdg kala kt sukar mentafsir sm ade insan 2 jujur or x ngn kt tp ape yg pst kehadirn die x sedikt pun mencacatkn ape yg telh berlaku 7 buln lepas..istimewa bukan???apabile kt blh jmp kembali insan yg sua2 ketika dulu pernh beraja kat hati ni..cewahhhhh...hulamak aiiii jiwang sehh si salwa ni..opsss dgn name lain fad(name glamour kengkwn pangil)..hah nak tahu sape insan 2??erkkkk...let its be as secret..hehehe :))..rase xperlu nak dicitekn pnjg lebar kot...br aku simpan kemas2 dlm hati aku ni..name insan 2..kekeke :))..so bt 2 ari ni xade lak jmp aku sbb ptg ni gua dah cabut balik kg..my mak dah tgu 2..rindunyer..nak peluk ijie (my eldest brother)n this 20hb jun hari ckp bermakne lam idup aku sbb aku dah genap 23thn...uwaaaaa dah tua ni..ade aku kisah..i just wait my prince come 2 hold my hand n bring me 2 his life...wahhhh....n the same time nak smbut father day..n birthday ayh aku yg ke 51 genap 9hb jun ari 2..sory ayah lewat skt smbut..kekeke...yg menjd kisahnye aku kene msk on this sunday alahaiii mlsnyer dah lah bab2 msk memask ni aku fail...kekeke..apelg mintk my mom tlg ah..:)) yelah kan dah jnj ngn mak nk bt this sunday so ke make surekn ape yg dirncg menjd..kalu x kesian plak ngn mak n ayh dah yer2 tahu aku nak blik kg bt mkn2 family ni..tp 2 lah my sis 2 ekor 2 keje plak..balik ptg..confirm aku ler kene wat sorg2 sbb yg lg sekor 2 nak balik asrama kan skul dah nak mule balik...bestnyer nak balik kg..bngun awal pg dpt dgr bunyi aym..burg..pas2 dgr mak meleter sutuh bngun..mandi n bfast..kekeke...makkkk here along come...tp ptg t ah..kekeke :))...hari ni aku msk ofis dgn mood yg ok..so hope keje2 yg ptut aku hadapkn 1 ari ni pun settle..hah mgu dpan kembali bz siapkan event ofis..confirm balik lewat ni...tp bos punyer hal..xade hal lah...kekeke :)) erkkkk....ok ah beb..gua blah lu...tetb perut gua lapr bi lah bahananyer bfast awl pg kan...cauuuu

p/s : andai ade yg trase mase bc blog ni..mohn diri ni dimaafi..salwa arifin

Friday, June 11, 2010

Kenapa Aku????

xsngka aku msh lg bernafas utk terus menuli dlm blog ni..syukur alhamdulillah umur ini msh dipnjgkn lg oleh DIA..n xdisngka die akn msg aku semula nak2 plak pg td seblm pg keje aku memg teringtkn die..die ckp sygkn aku..rindukn aku tp aku???tipu kalu aku ckp aku xsygkn die..rindukn die..mlh aku pernh cb nak buang die jauh2..aku xnak walu sekulumit pun name die terukir dlm ht aku..tp sebnrnyer aku msh hrpkn kehdrn die..cm apekh kehdirn die kali ni membw sinr kebhgian yg aku inginkn or hny sekdr kembli membuang sepi di hti or hadir utk sktkn ht aku lg??tiap2 hari aku mst tngok page die..aku nak tahu ape yg berlaku kat die n ape yg die bt??walupn ht ni kers tp mulut ni dgn lembut menyebt name die..syg??yes i'm..truly aku sygkn die...kerna syg 2 hadir ats izin DIA..maka ats kehndak DIA jugak persn 2 akn pg..Ya Allah mudah benar hati Hawa ini merintih sedih..mudah benar air mate ini mengalir..semlm aku menangis sepuas2nye..pd abg angkt aku(adi)aku terusan menangis tnp henti...ape yg aku mampu jelaskn hny esak tangis aku..abg maafkn adik sbb susahkn abg semlm..cian abg aku die ikut same sedih sedngkan die sendr ade mslh..1 je yg adik pinta ngn abg..ape saje yg berlaku ngn adik either baik or buruk adik nak abg je ade kat sisi adik yer..abg saudr adik dunia n akhirt walupn kt xsame ibu n ayh..tp adik sygkn abg..Ya Allah Ya Tuhanku mungkin ini yg ptut aku trima ats sume keslhn n dosa lepas yg pernh aku lakukan sbgai hambaMu Ya Allah..Ampunkanlah dosa2 hambuMu yg hina n dina ini Ya Allah..aku redha Ya Allah menerima hukumn ini Ya Allah sesungguhnya Engkau lebih mengetahui di atas segala2nya Ya Allah..kalulah aku mampu putrkn kembali mase lepas..xkn aku sesekali melakukn dosa ini..ape yg aku hrpkn moga2 aku akn kuat menghdpi sume ni walupn xade sape disisi aku..tp bt abg(adi)trm ksh byk2 sbb sudi ade dismpg adik tatkala adik sedih..ape2 pun adik doakn jugak abg kuat menghdpi mslh abg yer..slalu ingt DIA sentiase dgn kt..xade satu pun antra dugaan DIA utk menyusahkn kt tp utk beri pengajrn pd kt utk hdapi hari2 yg mendtg..abg kene kuat semngt yer..adik pun akn kuat semngt..same2 kt lalui mslh ni dengn sabr...pd mak n ayh mfkn along yer along dah byk bt silap n terlalu byk mengenepikn tgjwb along pd mak n ayh..pd adik2..mfkan along..InsyaAllah mak..ayh..adik2..lepas ni along akn cb bt yg terbaik..along akn perbaiki semula ape yg retak..moga2 anak mak n ayh ni akn jd seprt dulu..restukan along mak n ayh..doakn along yer..doakn along utk tgung semua ujian Allah ni ngn sabar n tabah..maafkan along mak halalkn stp titis susu mak utk besarkn along slame ni..utk jdikn along ank yg akn berguna yg mampu jg mak..ayh n adik2..InsyaAllah mak ayh..along akn sentiase jg family kt..sbb harta along cm mak ayh n adik2..dunia n akhriat..pd teman2 yg pernh kenal diri ni..mfkn aku kalu ade butir bicara aku yg ksr bt korg..yg menyakitkn ht korg..mrkan aku..bt insan2 yg pernh bertakhta dlm ht ni mfkan salwa andai ade kekurngn or kekhilafan tnp sedar..mfkan salwa..tiap2 sesua2 punye sbb n aku sentiase menerima dgn tngn yg terbuka..InsyaAllah anak ini telah dididik utk menjd jiwa seorg yg keras..bermula pd ari ni aku akn keajr semula sume impian n harapn aku..cita2 aku..aku xkan sesekali brkan ade tngn2 yg menghlg aku seprt dulu..2 janji aku..Ya Allah kuatkanlah iman hambaMu ini..

p/s:akn aku kishkn setp suka n duka insan yg bernama 'salwa arifin' :))

Thursday, June 3, 2010

Luahan Hati

ari ni baru aku berpeluang utk jenguk kat blog aku ni.be4 ni aku sbk skt ngn keje yg ade nak2 lak aku dah mls nak msk blog...dah xade ht actualy...ari ni tetb aku rase nak mencoret kat sini kan..xade citer yg menarik pun nak kongsi n xade ape2 yg hepi pun sepnjg aku xade ni..sepjg 2 buln ni aku xade ht nak bc cerpen2 yg kerap kali aku bc kat 1 web ni..mlh since hp xade ni aku lbh suke menyepikn diri..knp???ntah rase better begi2 kot sbb mase hp ade pun xade sape amik peduli n bile dah xade ni lagilh kan..aku lbh byk lyn keje kdg2 msg ngn teman2 yg rpt ngn aku..td aku try bc cerpen2 yg terbaru dr email..ermmm xade 1 pun yg mampu membgkit rase teruja..memg xade sape2 pun yg dpt contact aku..silent mode..si dia???erm after die kol ask me sape nick kat status fbook aku..special ker??i just ckp yes maybe...special sgt ker??xadelah..xade sape yg mampu menjd insan istmwa dlm hati aku lg..setlh ape yg berlaku aku redha ats sume keten2an yg ditakdirkanNYA..even pedih tp 2 yg harus aku hdapi..peritnyer manghdpi sesua2 tnp ade sape2 pun di sisi even dia pernh menjd insan tersyg..maybe ini kan jd kali terakhir aku menulis dlm blog sbb bg aku dah xade ape yg tingl kat aku melainkn diri aku yg telah tersungkur dulu..bukn xade insan yg dtg menagih cuma aku xnak dtgnya tatkala terbit galau di ht..andai terubt pst aku akn ditnglkn sndr...acapkali berlaku n kerap kali terjd..amt pyh utk kt mencr kesempurn tp xkan xade sdktpun keikhlsn di hati..alhamdulillah perlhn aku bangkt walupn xsegah dulu tp sekurg2nyer aku ttp punye kekutn utk hdapi sume ni..tabahkah aku??alhamdulillah krn DIA sentiase berada di sisi insan2 yg lemah seprt aku ni..

p/s : sentiase berhrp 1 ari nnt akn ade insan yg benar2 ikhlas dlm menerima diri yg serba kekeurngn ini :))

salwa arifin

22hb03thn2016 jam 1.50 ptg

Assalamualaikum.. Selamat petang.. Ade di pejabat n sekrg ni wak2 rehat..tp kebiasaan nye aku x rehat lah sbb nye nnt xade org plak kat op...