Skip to main content

~Aku, Kau Dan Kamu~

ari sab2 so aku msk pjbt lewat lah skt kan...fikir bos xade xsngke plak dlm dok aku dah nak mule on pc bos kesygan pun smpai..alamakkkk ape lg selmt pg tok..kekeke :))..dah settlekan ape yg ptut so aku pun ngadap ler keje2 yg ade ni smbil dgr lagu..ni memg perngai aku wat keje smbil dgr lagu kalu x kang aku bosan jer nak bt keje ni smpai hbs..kekeke pemalas btl kan..dlm pd 2 'dia' msg aku kat ym..ntah mcm mane bukalah kisah awl perkenln kitorg..indah???teramat indah bile org yg kt syg akn sentiase dekt kat ht kt walupn jauh tp sume 2 xkekal lame..lbh byk episod sedih n org yg akn slalu sedih aku ler sape lg..yg boleh lyn sedih aku ni menangis jer...aku pernh garapkn sajak utk die...HANYA DIA...

tatkala sunyi menjelma di hati...
tatkala sepi bermaharajalela....
di setiap sudut penjuru jiwa....
aku pertaruhkan kuasa cinta...
pabila kau hadir bersama bahagia...
namun, segalanya terduga...
apakah ikhlas kasihmu buatku...
apakah tulus rindu yang kau ucapkan..
apakah diri ini bererti hadirmu..
jauh di segenap hati yang kerdil ini..
aku tadahkan tangan memohon...
memasang telinga agar mata hati ini...
bisa menjadi tegar dan tidakkan goyah...
nur kasih antara kau dan aku...

tapi sume 2 xkekal lame..mlh aku meyakini stp yg bermule pst akan ade cbran n dugaanyer jd aku n 'dia' xlari dr melalui stp detik yg gentg 2..suke..marah...derita..sepi..sumenyer dicampur aduk menjd 1 hggakn kt rase apekah aku msh sbr nak lalui sume bnd ni???sume org boleh n akn ckp bnd yg same..

sy sygkan awk..
sy rindukan awk..
sy xkan sakitkn hati awk...
sy akn jg awk sebaik mungkin...
sy ikhlas menerima awk seadanya...

hati xpernh menipu tp tahu or tak mainan persn..sakit bukan hggakn ko akn cb pakse diri ko utk tdk rase rindu or syg kat die lg..mane mgkin aku mampu bina impian seindah dulu sedgkn ape yg aku hrp2kan akhirnye lebur mcm 2 ajer..aku dah xmampu nak tgung rase sakit lg ckplah ape yg aku dah rase..aku xpernh mrhkn die membenci die apth lg sbb bg aku sumenyer berlaku ats kehndak dan keten2an DIA..aku dah pun menerima segala2nye ngn ht yg terbuka..

acapkali menganyam impian
acapkali menyimpul harapan
kini yang tinggal hanya kenangan
yang tersurat tidak terungkai
yang tersirat semakin kusut
lalu aku tersungkur jatuh
tanpa dia di sisi menemani
tanpa dia memimpin tangan ini
tanpa dia meniupkan semangat
lantas aku mulai sedar
rindu yang datang tak kan lama
cinta yang hadir tak kan subur
kasih yang disemai mulai layu
tapi apakan daya
tangan yang menggapai
kaki yang melangkah
akhirnye lemah gemalai
namun yang tertulis tetapkan terlukis
takkan mampu diubah menjadi lukisan indah
yang tercoret hanyalah cebisan bayangan
yang makin kelam....

p/s : mfkan diri ni andai pernh menyakiti htimu tnp sedar

Comments

Popular posts from this blog

Front Page CTU101 Assignment

UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA KAMPUS BANDAR MELAKA FAKULTI SAINS PENTADBIRAN DAN PENGAJIAN POLISI DIPLOMA PENTADBIRAN AWAM
CTU 101
PRINSIP-PRINSIP ASAS ISLAM
TAJUK :

PERANAN ISLAM DALAM SISTEM KEKELUARGAAN
MAMP1A
KUMPULAN 1

SITI SALWA BINTI ARIFIN (2012426942)
NORHAZLINA BINTI ABD HAMID (2012838216)
SITI ALIFAH BINTI HAMZAH (2012858824)
AMIRA SYAZARIZAN BINTI MD AMIN (2012427154)
NORLELA BINTI NORDIN (2011137501)

DISEDIAKAN UNTUK

USTAZAH NOR AZLINA BINTI ABD HAMID


22hb03thn2016 jam 1.50 ptg

Assalamualaikum..
Selamat petang..
Ade di pejabat n sekrg ni wak2 rehat..tp kebiasaan nye aku x rehat lah sbb nye nnt xade org plak kat opis, so sape nak angkt tepon..memg muke aku jelah yg jg pejabat ni bile wak2 rehat..huhuhu...
Memandgkan wak2 rehat so aku bukak lah fb, kdg2 aku bukak ye fb even bukn wak2 rehat..saje nak celik kan mate yg mengntuk ni..
Bile aku bukak fb, aku tgk 1 video ni..video thai..xtahu knp hati aku pedih aje tgk video ni..air mate rase nak bergenang je..
Yelah...video pasal kecurangan suami...x sanggup rase nye aku nak tgk habis..
Tapi bile in the end video ni..aku memg x sangka..setiap perbuatn yg kt bt dibalas dgn perbuatan..suami tersebut curang sbb isteri nye curang..
Hari ni aku belajar sesua2..perasaan n emosi kt as manusia kdg2 kt sendiri x boleh nak kawal..Ermm..
Hari ni jugak aku tgu ade msg die if nak tny 'dah mkn ker', 'keje mcm mane, ok ke'...sbnrnye bukn arini je aku tgu, ari2 sebelum ni pun aku tgu jugak..
Kdg2 aku xtahu perlu ke…

Biru Turquoise

aku bukn nak kate baju 2 cantik yer tp cntik gak lah...aku suke warne die 'biru turquoise' sweet kan...aku dah mula jth cinta with this colour...kalu boleh hari yg plg pentg dlm idup aku nnt..wedding aku lah..aku nak warne ni gak...mix with putih mst sweet giler...

aku dulu xbrape suke ngn warne biru ni...kalu pakai rase mcm lahir wak2 bulan gelap..kelam jer hehehe...tp biru turquoise ni die lain skt..biru kehijau2an...smooth n berkilat...2 yg nampk cantik sgt...my abg syg pun suke colour ni tp die memg suke ape jenis pun jnj biru...

kalu boleh my home sweet home t pun aku nak colour ni gak..sejuk jer umah aku so barulah aman damai kerukunan umahtangga...jeng3x hehehe....tp idak ler sumenyer biru t lgsg xnmpk ape plak...some of part dlm umah jer...

sume org ade warne2 keperibadian nyer tersendr...cm aku belum pernh lah ade koleksi baju2 ngn colour ni maybe coming soon kot...who's know kan???so from now being biru turquoise akn jd my favourite colour...huhuhu....