Skip to main content

Kenapa Aku????

xsngka aku msh lg bernafas utk terus menuli dlm blog ni..syukur alhamdulillah umur ini msh dipnjgkn lg oleh DIA..n xdisngka die akn msg aku semula nak2 plak pg td seblm pg keje aku memg teringtkn die..die ckp sygkn aku..rindukn aku tp aku???tipu kalu aku ckp aku xsygkn die..rindukn die..mlh aku pernh cb nak buang die jauh2..aku xnak walu sekulumit pun name die terukir dlm ht aku..tp sebnrnyer aku msh hrpkn kehdrn die..cm apekh kehdirn die kali ni membw sinr kebhgian yg aku inginkn or hny sekdr kembli membuang sepi di hti or hadir utk sktkn ht aku lg??tiap2 hari aku mst tngok page die..aku nak tahu ape yg berlaku kat die n ape yg die bt??walupn ht ni kers tp mulut ni dgn lembut menyebt name die..syg??yes i'm..truly aku sygkn die...kerna syg 2 hadir ats izin DIA..maka ats kehndak DIA jugak persn 2 akn pg..Ya Allah mudah benar hati Hawa ini merintih sedih..mudah benar air mate ini mengalir..semlm aku menangis sepuas2nye..pd abg angkt aku(adi)aku terusan menangis tnp henti...ape yg aku mampu jelaskn hny esak tangis aku..abg maafkn adik sbb susahkn abg semlm..cian abg aku die ikut same sedih sedngkan die sendr ade mslh..1 je yg adik pinta ngn abg..ape saje yg berlaku ngn adik either baik or buruk adik nak abg je ade kat sisi adik yer..abg saudr adik dunia n akhirt walupn kt xsame ibu n ayh..tp adik sygkn abg..Ya Allah Ya Tuhanku mungkin ini yg ptut aku trima ats sume keslhn n dosa lepas yg pernh aku lakukan sbgai hambaMu Ya Allah..Ampunkanlah dosa2 hambuMu yg hina n dina ini Ya Allah..aku redha Ya Allah menerima hukumn ini Ya Allah sesungguhnya Engkau lebih mengetahui di atas segala2nya Ya Allah..kalulah aku mampu putrkn kembali mase lepas..xkn aku sesekali melakukn dosa ini..ape yg aku hrpkn moga2 aku akn kuat menghdpi sume ni walupn xade sape disisi aku..tp bt abg(adi)trm ksh byk2 sbb sudi ade dismpg adik tatkala adik sedih..ape2 pun adik doakn jugak abg kuat menghdpi mslh abg yer..slalu ingt DIA sentiase dgn kt..xade satu pun antra dugaan DIA utk menyusahkn kt tp utk beri pengajrn pd kt utk hdapi hari2 yg mendtg..abg kene kuat semngt yer..adik pun akn kuat semngt..same2 kt lalui mslh ni dengn sabr...pd mak n ayh mfkn along yer along dah byk bt silap n terlalu byk mengenepikn tgjwb along pd mak n ayh..pd adik2..mfkan along..InsyaAllah mak..ayh..adik2..lepas ni along akn cb bt yg terbaik..along akn perbaiki semula ape yg retak..moga2 anak mak n ayh ni akn jd seprt dulu..restukan along mak n ayh..doakn along yer..doakn along utk tgung semua ujian Allah ni ngn sabar n tabah..maafkan along mak halalkn stp titis susu mak utk besarkn along slame ni..utk jdikn along ank yg akn berguna yg mampu jg mak..ayh n adik2..InsyaAllah mak ayh..along akn sentiase jg family kt..sbb harta along cm mak ayh n adik2..dunia n akhriat..pd teman2 yg pernh kenal diri ni..mfkn aku kalu ade butir bicara aku yg ksr bt korg..yg menyakitkn ht korg..mrkan aku..bt insan2 yg pernh bertakhta dlm ht ni mfkan salwa andai ade kekurngn or kekhilafan tnp sedar..mfkan salwa..tiap2 sesua2 punye sbb n aku sentiase menerima dgn tngn yg terbuka..InsyaAllah anak ini telah dididik utk menjd jiwa seorg yg keras..bermula pd ari ni aku akn keajr semula sume impian n harapn aku..cita2 aku..aku xkan sesekali brkan ade tngn2 yg menghlg aku seprt dulu..2 janji aku..Ya Allah kuatkanlah iman hambaMu ini..

p/s:akn aku kishkn setp suka n duka insan yg bernama 'salwa arifin' :))

Comments

Popular posts from this blog

Front Page CTU101 Assignment

UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA KAMPUS BANDAR MELAKA FAKULTI SAINS PENTADBIRAN DAN PENGAJIAN POLISI DIPLOMA PENTADBIRAN AWAM
CTU 101
PRINSIP-PRINSIP ASAS ISLAM
TAJUK :

PERANAN ISLAM DALAM SISTEM KEKELUARGAAN
MAMP1A
KUMPULAN 1

SITI SALWA BINTI ARIFIN (2012426942)
NORHAZLINA BINTI ABD HAMID (2012838216)
SITI ALIFAH BINTI HAMZAH (2012858824)
AMIRA SYAZARIZAN BINTI MD AMIN (2012427154)
NORLELA BINTI NORDIN (2011137501)

DISEDIAKAN UNTUK

USTAZAH NOR AZLINA BINTI ABD HAMID


22hb03thn2016 jam 1.50 ptg

Assalamualaikum..
Selamat petang..
Ade di pejabat n sekrg ni wak2 rehat..tp kebiasaan nye aku x rehat lah sbb nye nnt xade org plak kat opis, so sape nak angkt tepon..memg muke aku jelah yg jg pejabat ni bile wak2 rehat..huhuhu...
Memandgkan wak2 rehat so aku bukak lah fb, kdg2 aku bukak ye fb even bukn wak2 rehat..saje nak celik kan mate yg mengntuk ni..
Bile aku bukak fb, aku tgk 1 video ni..video thai..xtahu knp hati aku pedih aje tgk video ni..air mate rase nak bergenang je..
Yelah...video pasal kecurangan suami...x sanggup rase nye aku nak tgk habis..
Tapi bile in the end video ni..aku memg x sangka..setiap perbuatn yg kt bt dibalas dgn perbuatan..suami tersebut curang sbb isteri nye curang..
Hari ni aku belajar sesua2..perasaan n emosi kt as manusia kdg2 kt sendiri x boleh nak kawal..Ermm..
Hari ni jugak aku tgu ade msg die if nak tny 'dah mkn ker', 'keje mcm mane, ok ke'...sbnrnye bukn arini je aku tgu, ari2 sebelum ni pun aku tgu jugak..
Kdg2 aku xtahu perlu ke…

Biru Turquoise

aku bukn nak kate baju 2 cantik yer tp cntik gak lah...aku suke warne die 'biru turquoise' sweet kan...aku dah mula jth cinta with this colour...kalu boleh hari yg plg pentg dlm idup aku nnt..wedding aku lah..aku nak warne ni gak...mix with putih mst sweet giler...

aku dulu xbrape suke ngn warne biru ni...kalu pakai rase mcm lahir wak2 bulan gelap..kelam jer hehehe...tp biru turquoise ni die lain skt..biru kehijau2an...smooth n berkilat...2 yg nampk cantik sgt...my abg syg pun suke colour ni tp die memg suke ape jenis pun jnj biru...

kalu boleh my home sweet home t pun aku nak colour ni gak..sejuk jer umah aku so barulah aman damai kerukunan umahtangga...jeng3x hehehe....tp idak ler sumenyer biru t lgsg xnmpk ape plak...some of part dlm umah jer...

sume org ade warne2 keperibadian nyer tersendr...cm aku belum pernh lah ade koleksi baju2 ngn colour ni maybe coming soon kot...who's know kan???so from now being biru turquoise akn jd my favourite colour...huhuhu....