Posts

Showing posts from July, 2010

Doaku Buatmu

Image
Ya Allah
jika aku jatuh cinta
cintakanlah aku pada seseorang
yang melabuhkan cintanya padaMu
agar bertambah kekuatanku
untuk menyintaiMu....

Ya Muhaimin
jika aku jatuh cinta
izinkanlah aku menyentuh hati seseorang
yang hatinya bertaut padaMu
agar tidak terjatuh aku dalam jurang
cinta nafsu.....

Ya Rabbana
jika aku jatuh hati
jagalah hatiku padanya
agar tidak berpaling daripada hatiMu....

Ya Rabbul Izzati
jika aku rindu
rindukanlah aku pada seseorang
yang merindui syahid di jalanMu....

Ya Allah
jika aku menikmati cinta kekasihMu
janganlah kenikmatan itu melebihi
kenikmatan indahnya bermunajat di
sepertiga malam terakhirMu....

Ya Allah
jika aku jatuh hati pada kekasihMu
jangan biarkan aku tertatih dan terjatuh
dalam perjalanan panjang menyeru
manusia kepadaMu....

aminnnn........




Pelangi Indah

Image
org ckp pelangi 2 indah memglah sbb ade 7 warne kan huhuhu warne-warni ade biru..merah..jingga...purple erm lg aku dah lupe lah kalu time sek lu leh lah nak ingat2 sbb msk perikse sekrg ni mane nak ingt dah sbb ingt keje pun x hbis2 huhuhu...aku akui pelangi 2 memg indah org tua2 ade ckp jgn tuding jari ke pelangi nnt tngn kodong heheheh ntah ye ntah tak ntah buaya ntah katak huhuhuhu ....opssss dongeng cite org2 tua...

sape xnak cipta pelangi..sape yg xteringin nak membina warne2 yg indah 2 tp adakalanye kt perlu menerima hakikat bhwa tiap2 warne yg terbntuk 2 perlukn keje keras...seprt kt bina impian..kan sbb sblm kt bina impian mst kt berangan2 nak yg mcm 2 nak yg mcm ni..erm impian 2 mcm pelangi indah sesgt...

impian aku???mase sek2 dulu cite2 aku nak jd doc xpun nak berkhidmt utk bangse..jd cikgu ler tp xsangke plak sekrg ni aku koje ngn wakil rakyat...berkhidmt utk msyrkat jgak what huhuhu..alhamdulillah aku bersyukur ngn ape yg aku ade sekrg..aku nak jd anak yg baik utk mak n ayh…

kesibukan yg melanda

Image
huhuhu...bru berkesmptn nak jenguk2 jap lam blog ni..dilanda ribut taufan kebzan yg amat dasyat hehehehe mane taknyer 30hb julai until 01hb ogos nak ke cameron for lawatn komuniti so bagai nak giler ler cari penginapan sbb lewat booking jd byk hotel2 yg dah full book alahaiii tp alhamdulillah pencarian akhirnyer berakhir...aminnnn

aku ngn Mr.M mcm biase..xada yg kurg berlebih 2 ade ler even kitorg jauh tp die xpernh lupe darling die ni heheheh..syg sgt ngn die n yg seronknyer i want he meet my parents dlm bulan pose ni so aku pun dah suggestkn kat alang...alang pun support plan aku ni huhuhu yup relation 2 msh baru tp aku rase xslh kalu gtahu mak n ayh kurg2 xler diorg risau pasal aku kan..kan..

Mr.M risau ngn kebzan aku huhuhu mane taknyer kdg2 2 smpai aku xade mase nak kol die alahaiii syg nak wat cam ner kan dah keje tp alhamdulillah Mr.M msh leh time lah kebzan aku ni..2 ler yg membhgiakn aku sbb dlm ape keadn skalipun he always support aku..syg doakn moga relation kt akn terus keka…

Jolobu..tempat lahir aku

Image
Menurut cerita orang-orang tua yang diceritakan secara lisan dari satu generasi ke satu generasi, kisah tentang seorang Tok Batin yang telah membuka sebuah ladang labu dan tanaman labunya cukup subur sehingga akar labunya menjalar ke Ulu Klawang. Kerana kesuburan labu Tok Batin itu, maka ramai orang datang ke ladang labu Tok Batin tersebut.Mereka menamakan tempat itu sebagai ‘Jalar Labu' sehingga lama-kelamaan bertukar menjadi Jelebu.

Sejarah pembukaan Jelebu selalu dikaitkan dengan kedatangan orang Minangkabau. Pada asalnya Jelebu didiami oleh kaum orang asli keturunan Temuan dari suku Biduanda. Kisah bermula apabila Batin Terjali anak kepada Maharaja Alif yang memerintah kerajaan Pagar Ruyung Minangkabau, pergi mengembara untuk mencari pengalaman dan meluaskan lagi pemerintahan ayah baginda. Setelah jauh mengembara Batin Terjali dan pengikut-pengikutnya sampai di Bukit Kundik di J…

Apa Itu CINTA

Image
Cinta tidak pernah meminta, ia sentiasa memberi, cinta membawa penderitaan, tetapi tidak pernah berdendam, tak pernah membalas dendam. Di mana ada cinta di situ ada kehidupan; manakala kebencian membawa kepada kemusnahan.Tuhan memberi kita dua kaki untuk berjalan, dua tangan untuk memegang, dua telinga untuk mendengar dan dua mata untuk melihat. Tetapi mengapa Tuhan hanya menganugerahkan sekeping hati pada kita? Karena Tuhan telah memberikan sekeping lagi hati pada seseorang untuk kita mencarinya. Itulah namanya Cinta. Ada 2 titis air mata mengalir di sebuah sungai. Satu titis air mata tu menyapa air mata yg satu lagi, ” Saya air mata seorang gadis yang mencintai seorang lelaki tetapi telah kehilangannya. Siapa kamu pula?” Jawab titis air mata kedua tu, ” Saya air mata seorang lelaki yang menyesal membiarkan seorang gadis yang mencintai saya berlalu begitu sahaja. Cinta sejati adalah ketika dia mencintai orang lain, dan kamu masih mampu tersenyum, sambil berkata: aku turut bahagia untukmu …

Janji Kekasih

Ku menatap dalam kelam
Tiada yang bisa ku lihat
Selain hanya nama-Mu ya Allah

Esok ataukah nanti
Ampuni semua salahku
Lindungi aku dari segala fitnah

Kau tempatku meminta
Kau beriku bahagia
Jadikan aku selamanya
Hamba-Mu yang slalu bertakwa

Ampuniku ya Allah
Yang sering melupakan-Mu
Saat Kau limpahkan karunia-Mu
Dalam sunyi aku bersujud

Saat Yg Terindah

Image
Mr.M ckp die suke warne putih so
aku decide tema majlis perkahwinan
yg coming soon nnt sumenye putih....simple
tp sweet sesgt huhuhu :D


hehehe...so disbbkan tema majlis 2 putih so
aku jgak decide baju pengantin aku n Mr.M pun putih ler
mcm Dato Siti n Dato K ni pakai hehehhe
kan sweet je 2...opssss huhuhuhu :))

alahaiiiii lmbt lg ler..saje je nak share perncngn
akan dtg..jgn jelesssss...dulu ingt nak warne biru kehijauan
tp sekrg xmolah nnt nampk mcm anak keling lak
sbb Mr.M 2 dah lah gelap...opssss jgn mrh darling huhuhuhu :))
umpat skt jer yer :P

astagaaaa adeshhhh aku dok berangan hahahahah :))
xape2 angan2 akn jd kenyataan kan2...:))

madah dari kekasih...

Image
assalamualaikum.......
syg,,,,,,
maaf ye,,tdi da tido,,,tpi terjaga lak,,,,so sajer nk ambik kesempatan tulis ni jap,,,,,,,,
maklum la kan,,,tgh2 mlm ni byk ilham ckit,,,,
syg,,,,,,
abg syukur pd tuhan kerna kembalikn syg pd abg,,,,,
abg gembira sgt2,,,happy sgt2,,,,abg harap syg pun mcm 2 jgk yer,,,,,,
sok pg2 lagi abg nk jumper ngan makcik2 kat opis,,,,,abg nk dia org thu
bahawa mazri yg muram,,cdih n nangis siang tdi kembali nakal,,,hahaha
ciap la makcik2 tgu jer sok,,hehehe,,mesti kene ngan abg,,,abg bg katak kembung.
syg,,,,
abg akan jg syg sebaik mungkin,,,abg janji x kn buat syg nangis lg,,,
syg seorang jer yg ada dlm hati abg,,syg la yg akan melahirkan anak abg,,,
yg menjaga abg,,dunia & akhirat,,,,,aminnnnnn,,,,,
nor adila fadzlyana bt mazri,,nor dhiya fadzrina bt mazri
syg..............
tiada aper lg yg dpt abg katakn pd syg,,,,,ni mmg salah abg,,,terseksa jiwa abg,,,
ya allah kau bukakan lah pintu hati salwa bt arifin,,,,atau "syg",,untk menerima diri ini seadanya...
kerna aku …

hari yg menceriakn....

Image
walupn ari ni aku penatkan tp aku hepi sbb mase g interview td aku dpt jmp kwn lame..dah lame xjmp akak ni dah 6 thn..xsngka pejam celik..celik pejam kitorg jmp balik..hehehe dunia ni kceik n 2x sngka sbb die interview skali ngn aku..heheheh...namun disebalik kehepian aku ni aku dikejutkan dgn berita yg menyedihkan sbb mak kwn baik aku meninggal dunia tngah ari td..aku sempt ziarah di kubur...yg pergi tetp akn pergi kan jd yg hidup ni perlu teruskn idup..moga2 mak ejoi(kwn aku) ditemptkn bersama-sama org yg beriman..al-fatihah...aku actually baru je smpai office..heheheh apelg smbg bt keje ler sbb kak su (sukns) nak dtg ari jumaat ni so ape2 keje2 kat ofis aku ni keen ler settle kalu x confirm ke bebel free ngn kak su..huhuhu..xsbr2 aku nak msk pejbt sbb 1 ari ni xade contact2 pun ngn Mr.M...bukan ape xberkesemptn...lepas je ziarah kubur td terus g sermbn interview plak...mase nak g interview 2 ujan plak alahaiiiii lejun kain aku bsh..nak xnak dlm kesejukn 2 jgaklah aku interview...ha…

aku dah kembali ok .....(+_+)

Image
emosi aku dah stabil...kembali ceria hehehe :)) sbb td abg syg dah pujuk puas jgk lah Mr.M duk pujuk aku mintk maaf ape sume bagai..aku lak dok diam jer xbls2 msg die...mrh tetap mrh tp actually aku syg kat die....so bile bnd ni happen aku xleh trime..xslh bukn kt kasi peluang kat die sbb sume org akn bt silap cume bezanyer kali ni silap 2 akn diperbaiki....from now being kt jg hubngn kt baik2 ok dear..alahaiiiii berbunga2 je ht aku ni..nsb baik kat pejbt ni xade org kalu x confirm muke tebal sbb dok senyum sorg2 depan pc..heheheh :)) trase nak nyanyi lagu ni lah.....:D

Dulu kita angankan cinta sehebat kisah lagenda
Aku laksamana engkau puteri di gunung kita bersemadi
Kau aku cinta itulah kata terakhir buat diriku
Jiwa gelisah kita terpisah akan aku tebus dirimu

Cinta kita berdua memang tiada penghalangnya
Sekukuh tembok batu pasti juga kan runtuh ku rempuh
Cinta kita berdua seluas langit tanpa hujungnya
Takkan tercari semua terletak di hati

Mereka bilang cintakan hilang sebelum kau tem…

perasaan aku sekrg.....

Image
ape yg ptut aku rase sekrg???marah....sedih...benci...ntah dlm kpale aku ni dah mcm2 bnd yg aku dok fikir...salwa2 ko fikir lah smpai ke pg esok pun ko xkan jmp jln selesainyer sbb hakikat tetap hakikat...bnd dah terzahir xmampu ko nak tutp mcm mane pun...>>>aku bukn nak tutp tp sehingga sekrg aku pelik bin ajaib knp org mcm ni ade kat dunia ni...mksd aku spesies yg xreti2 nak menjg hati n persn kt dgn baik...hahahah sekrg ape jd???kan aku dah tahu sendr....aku yg nak diperbodohkn..mintk maaf bro..lu memg silap org ahhhh....sbr salwa...sbr byk2...>>>sbr kpale hot ko...org dah smpai naik pijak kpale ko beb...gua xreti ah nak sbr...heheheh poyolah ko salwa kalu ko xreti sbr mcm mane lak ko leh nangis alahaiiiii ko ni ngn aku ko nak tipu..silap2..yg sbnrnye ko nmpk keras tp hati ko lembt bai...ko sedih bukan????ermmm memg aku sedih sbb nape die bt aku mcm 2..lepas sekor2 yg dtg dlm idup aku pas2 menyakitkn ht aku kdg2 smpai aku fikir nape diorg xlenyap je dr muke bumi n…

Tak terucapkan....kelu lidah

Image
mengalir air mate aku bile mane die mengungkapkn bait2 indah menyatakn betapa die amt menyayangi aku..alangkah besar nikmat ksh syg yg Engkau zahirkan ke dlm 2 hati kami ni Ya Allah..ilang sume beban persn yg aku tnggung slame ni apth lg bile aku tahu die akn sentiase di sisi dlm ape keadn skalipun...syukur ke hadrat Illahi di ats limphn ksh yg tak terhingga ni..mlh ksh syg ni xkn berubh bahkn lbh2 lg walupn die telah jujur terhdp aku..buknkah slame ni keikhlsn n kejujurn 2 yg aku cr??Ya....n sekrg aku dah pun temui n aku xkn sesekali lepaskn persn 2 pg mcm 2 jer..indah bukan???yup...teramat indah...

aku rase...
CINTA itu bahagia
aku lihat...
CINTA itu sempurna
aku sentuh...
CINTA itu nikmat
aku pendam...
CINTA itu duka
aku mahu...
CINTA itu kekal

apa yang ada...
CINTA untuk dicintai
dan menyintai....!!!

baik-baik sayang.......lagu kita berdua

Aku tak ingin kau menangis bersedih
Sudahi air mata darimu
Yang aku ingin arti hadir diriku
'kan menghapus dukamu sayang

Karena bagiku kau kehormatanku
Dengarkan dengakan aku

Hanya satu pintaku untukmu dan hidupku
Baik baik sayang ada aku untukmu
Hanya satu pintaku disiang dan malammu
Baik baik sayang karna aku untukmu

Semua keinginan akan aku lakukan
Sekuat semampuku sayang
Karena bagiku kau kehormatanku
Dengarkan dengakan aku


cukup indah

Image
Tak pernah aku jauh darimu
Meninggalkan cinta kita
Tak pernah aku meluka hatimu
Perasaan dan jiwamu
Segalanya telah ku serah
Hanya engkau terindah
Hanya kerna kau yang cukup indah
Untuk dimiliki dan untuk dicintai
Ku tahu kau mahu ada di hati
Untuk didampingi untuk disayangi
Tiada yang lain selain dirimu
Kekal tinggi di hatiku
Tiada pengganti yang mampu ku cari
Yang secantik diri kamu
Cinta ini untuk dirimu
Rasa ini untukmu
Hanya kerna kau yang cukup indah
Untuk dimiliki dan untuk dicintai





pening tahap gaban......

Image
alamakkkk aiiii mcm mane ni nak siapkn minit mesy koperasi ni ermmm dah dekat 10x aku dok belek2 kertas ni tp aduhhh msh gak xterbuat...ape ke taknyer yg tukang tulis minit pun mcm sengal babun ade ke tulisn dah lah kecik2 pas2 tulis tunggang ke langgang kejap kat belakg kejap kat depan uwaaaaaaaaaaa smpai esok pun xsudah ni..erkkk mane keje2 lain lg alahaiii kalu mcm ni confirm aku balik lmbt ari ni...ape nak bt dah keje kan heheheh :)) xaper2 even balik lmbt t Mr.M akan temankn 2 pun kalu die balik keje awl ler kalu lmbt gak alamtnyer aku bt keje sesorg ler gamaknyer cianyerr....



nsb baik aku xjd mcm pic kat ats ni kekekeke :)) kalu x naye jgak lah kan..tp xaper aku akan slow2 bt lame2 t siap gak kan...bos ade kasi sorg pemban2 nak tlg aku tp kang nak diajar sume keje atas kpale die weng plak bdak 2 nnt so ajarlah yg senang2 dulu...semlm aku xkeje so lepak aje kat umah btlah ape yg ptut kemas umah..basuh kain n plg pentg aku msk kakakaka :)) mak aku ade xkan nak suruh my mom yg msk l…

bunga-bunga cinta....

Image
di hari jumaat yg damai ini cewahhhh :))mcm biase aku kat pejbt bt keje2 rutin aku..sejak skt mulut aku dah ok ni so selera mkn aku kembali normal heheheh apelg mkn aje lah kejenyer 24jam..pas mkn 2..mkn ni..xberhnt2 nak2 lak kalu dpt ngadap dpn pc ni..alahaiiiii salwa gemuk lah ko huhuhuhu menu bfast ari ni nasi goreng+nescafe...tp sekrg aku ngah mkn sandwich..dlm semggu ni hati aku ceria sgt2 of courselah ade sesua2 yg istimwa bahhhh...aku kwn ngn sorg guy ni ape name die erkkk hah mazri dr kelntn(tmpt asal) tp keje n tingl kat jb..hensem???ermmm boleh lah sedap mate memandang :))..keje die biase2 jer n jns low profile..aku memg suke org mcm 2..berkwn punyer berkwn akhirnye die luahkn persn ht die...pd mulenye aku angp biase2 jelah sbb bru kenal musthil sgt kt nak jth syg n rindu pd sesorg nak2 plak sblm ni aku pernh kecewa kan>>>kecewalah sgttt..tp aku xtahu knp bile dgn die aku rasa lain..die pndai wat lawak n kelakar..ade kelainan dlm diri die dr kwn2 lelaki yg biase aku…

bangang..bingung..bengong...

Image
erkkk hehehe aku bru berkesmptn membloggingkn diri aku..kakaka :)) xade yg menarik keje..keje n keje..nak2 lak last week progrm ofis..kebzan lah skt tp xlah byk mane pun..keje2 rutin ofis aku bt mcm biase...2,3 ari ni aku lbh kpd berfikir...fikir n fikir so the end aku msh gak blurrr..dia msh lg meghrp aku jd sbahagian dlm idup die sprtmane yg kitorg dah rncg dulu..actually ht aku dah berat...y??ntahlah sbb soal kawin ni dah zero dlm kpale otak aku ni..dah aku bungks siap2 buang kat tasik china seltn..ulamakkkk aiiiii jauh yer x>>hiperbola jer..kak ani plak dok sibuk kenengkan aku ngn kenalan2 die..yg ni elok ler..yg sane baik ler..yg 2 bgs ler..adeshhhh jwpn aku senang..bt mase ni xberniat lg utk isi ruang ht ni..frust??erkkk blh lah kot blh blahhhh..heheheh xadelah sgt tp mls ah fikri pasal bnd2 remeh ni baik aku pikir mcm mane nak pg intervw mgu depn ade gak paedahnyer kan..kawin??sape xnak kawin wehhhhh nak2 lak kalu ade baby alahaiiii sweet jer life pas2..ape nak bt jodoh b…