Wednesday, July 28, 2010

Doaku Buatmu


Ya Allah
jika aku jatuh cinta
cintakanlah aku pada seseorang
yang melabuhkan cintanya padaMu
agar bertambah kekuatanku
untuk menyintaiMu....

Ya Muhaimin
jika aku jatuh cinta
izinkanlah aku menyentuh hati seseorang
yang hatinya bertaut padaMu
agar tidak terjatuh aku dalam jurang
cinta nafsu.....

Ya Rabbana
jika aku jatuh hati
jagalah hatiku padanya
agar tidak berpaling daripada hatiMu....

Ya Rabbul Izzati
jika aku rindu
rindukanlah aku pada seseorang
yang merindui syahid di jalanMu....

Ya Allah
jika aku menikmati cinta kekasihMu
janganlah kenikmatan itu melebihi
kenikmatan indahnya bermunajat di
sepertiga malam terakhirMu....

Ya Allah
jika aku jatuh hati pada kekasihMu
jangan biarkan aku tertatih dan terjatuh
dalam perjalanan panjang menyeru
manusia kepadaMu....

aminnnn........




Tuesday, July 27, 2010

Pelangi Indah



org ckp pelangi 2 indah memglah sbb ade 7 warne kan huhuhu warne-warni ade biru..merah..jingga...purple erm lg aku dah lupe lah kalu time sek lu leh lah nak ingat2 sbb msk perikse sekrg ni mane nak ingt dah sbb ingt keje pun x hbis2 huhuhu...aku akui pelangi 2 memg indah org tua2 ade ckp jgn tuding jari ke pelangi nnt tngn kodong heheheh ntah ye ntah tak ntah buaya ntah katak huhuhuhu ....opssss dongeng cite org2 tua...

sape xnak cipta pelangi..sape yg xteringin nak membina warne2 yg indah 2 tp adakalanye kt perlu menerima hakikat bhwa tiap2 warne yg terbntuk 2 perlukn keje keras...seprt kt bina impian..kan sbb sblm kt bina impian mst kt berangan2 nak yg mcm 2 nak yg mcm ni..erm impian 2 mcm pelangi indah sesgt...

impian aku???mase sek2 dulu cite2 aku nak jd doc xpun nak berkhidmt utk bangse..jd cikgu ler tp xsangke plak sekrg ni aku koje ngn wakil rakyat...berkhidmt utk msyrkat jgak what huhuhu..alhamdulillah aku bersyukur ngn ape yg aku ade sekrg..aku nak jd anak yg baik utk mak n ayh aku n utk adik2 aku...aku nak berbakti utk diorg sbb diorg lah harte aku dunia n akhirat..n aku nak jd isteri yg baik pd suami nnt erkkkk heheheh sape xnak kawin weiii kumbg pun tahu cr debunganye...

hidup dlm keadn yg simple tp bhgia...2 lah aku sekrg mlh insan2 yg ade kat sekeling aku sekrg ni amat2 pentg dlm idup aku sape lg kalu x mak aku..ayah aku..adik2 aku..n xketinggaln Mr.M...cik mun n cik ani yg aku anggap bonda aku di pejbt...byk tunjuk ajr diorg yg bt pemikirn aku makin dewase...alhamdulillah...

so korg punyer impian lak mcm mane???mst indah mcm pelangi gak kan...anyway wish kwn2 yg always ngn blog ni akhirnye dpt capai pelangi yg korg cipta..




kesibukan yg melanda




huhuhu...bru berkesmptn nak jenguk2 jap lam blog ni..dilanda ribut taufan kebzan yg amat dasyat hehehehe mane taknyer 30hb julai until 01hb ogos nak ke cameron for lawatn komuniti so bagai nak giler ler cari penginapan sbb lewat booking jd byk hotel2 yg dah full book alahaiii tp alhamdulillah pencarian akhirnyer berakhir...aminnnn

aku ngn Mr.M mcm biase..xada yg kurg berlebih 2 ade ler even kitorg jauh tp die xpernh lupe darling die ni heheheh..syg sgt ngn die n yg seronknyer i want he meet my parents dlm bulan pose ni so aku pun dah suggestkn kat alang...alang pun support plan aku ni huhuhu yup relation 2 msh baru tp aku rase xslh kalu gtahu mak n ayh kurg2 xler diorg risau pasal aku kan..kan..

Mr.M risau ngn kebzan aku huhuhu mane taknyer kdg2 2 smpai aku xade mase nak kol die alahaiii syg nak wat cam ner kan dah keje tp alhamdulillah Mr.M msh leh time lah kebzan aku ni..2 ler yg membhgiakn aku sbb dlm ape keadn skalipun he always support aku..syg doakn moga relation kt akn terus kekal sepanjg hayat..dunia n akhirat....

erm cian ngn akak Mr.M sbb kene demam teruk..Mr.M ckp smpai xleh bangun baring ajer dlm bilik..Mr.M gtahu gak yg his mom pun demam tp alhmadulillah dah beransur ok...yg bestnyer this year Mr.M akan smbut hari raya kat jb jer so xadelah jauh sgt mcm thn2 sblmnyer kat kelantan...so aku xade mslh lah kan nak jmp bakal keluarga mertua huhuhuhu...26hb Ogos ni birth Mr.M so aku ingt nak celeb same2 ngn die tp Mr.M kate die maybe xdpt sbb die dah bz almaklumlah dah nak raye kan tp xapelah nak wat cam ner kan so celeb dr jauh jelah hehehe...

ni tngah tgu Mr.M sbb die kate nak g ofis die jap..huhuhu memg tiap2 hari tgu die erkkk mcm tgu hubby je kan huhuhu memg bakal hubby pun jgn jeles ...InsyaAllah moga2 perhubungan ini akan sentiase diredhaiNya dan diperkuatkan jodoh aminnn....

Friday, July 23, 2010

Jolobu..tempat lahir aku


Menurut cerita orang-orang tua yang diceritakan secara lisan dari satu generasi ke satu generasi, kisah tentang seorang Tok Batin yang telah membuka sebuah ladang labu dan tanaman labunya cukup subur sehingga akar labunya menjalar ke Ulu Klawang. Kerana kesuburan labu Tok Batin itu, maka ramai orang datang ke ladang labu Tok Batin tersebut.Mereka menamakan tempat itu sebagai ‘Jalar Labu' sehingga lama-kelamaan bertukar menjadi Jelebu.

Sejarah pembukaan Jelebu selalu dikaitkan dengan kedatangan orang Minangkabau. Pada asalnya Jelebu didiami oleh kaum orang asli keturunan Temuan dari suku Biduanda. Kisah bermula apabila Batin Terjali anak kepada Maharaja Alif yang memerintah kerajaan Pagar Ruyung Minangkabau, pergi mengembara untuk mencari pengalaman dan meluaskan lagi pemerintahan ayah baginda. Setelah jauh mengembara Batin Terjali dan pengikut-pengikutnya sampai di Bukit Kundik di Jelebu. Kedatangan mereka disambut baik oleh orang-orang asli di kawasan tersebut.

Semasa di Jelebu, Isteri Batin Terjali iaitu Puteri Embong Sari melahirkan seorang anak lelaki dan diberi nama Datok Niko Menteri Mangku Alam Raja Sehari. Sebelum meninggalkan Jelebu untuk meneruskan pengembarannya, Batin Terjali telah mewariskan putera baginda kepada ketua suku orang asli supaya menjaga puteranya dan apabila besar kelak hendaklah dijadikan penghulu Jelebu. Ketua orang asli itu bersetuju dan berjanji akan patuh dengan apa yang telah diperintahkan.

Ketua orang asli telah menepati janjinya dan Datok Niko Menteri Shah Maku Alam Raja Sehari dilantik menjadi penghulu Jelebu. Maka wujudlah pemerintahan putera Batin Terjali dan hubungan antara orang Minangkabau dan orang asli pun terjalin dan sejak itulah orang Minangkabau mula berhijrah ke Jelebu. Dalam senarai daftar nama penghulu di Jelebu, orang pertama dicatat namanya sebagai penghulu Jelebu ialah Datok Gombak, kemudian Datok Metunggang dan diikuti oleh Datok Moyang Salleh.

Jelebu juga terkenal sebagai kawasan lindungan hujan kerana letaknya di dataran tinggi dan jarang menerima hujan berbanding kawasan lain di Negeri Sembilan. Kerana itu tanahnya subur dan terkenal dengan pengeluaran buah-buah tempatan dan penanaman tumbuhan di Jelebu adalah sangat subur.


p/s:bukan aku yg create story ni huhuhu aku copy n paste jer dr ternet :D

Thursday, July 22, 2010

Apa Itu CINTA


Cinta tidak pernah meminta, ia sentiasa memberi, cinta membawa penderitaan, tetapi tidak pernah berdendam, tak pernah membalas dendam. Di mana ada cinta di situ ada kehidupan; manakala kebencian membawa kepada kemusnahan.

Tuhan memberi kita dua kaki untuk berjalan, dua tangan untuk memegang, dua telinga untuk mendengar dan dua mata untuk melihat. Tetapi mengapa Tuhan hanya menganugerahkan sekeping hati pada kita? Karena Tuhan telah memberikan sekeping lagi hati pada seseorang untuk kita mencarinya. Itulah namanya Cinta.

Ada 2 titis air mata mengalir di sebuah sungai. Satu titis air mata tu menyapa air mata yg satu lagi,

” Saya air mata seorang gadis yang mencintai seorang lelaki tetapi telah kehilangannya. Siapa kamu pula?”

Jawab titis air mata kedua tu,

” Saya air mata seorang lelaki yang menyesal membiarkan seorang gadis yang mencintai saya berlalu begitu sahaja.

Cinta sejati adalah ketika dia mencintai orang lain, dan kamu masih mampu tersenyum, sambil berkata: aku turut bahagia untukmu

Jika kita mencintai seseorang, kita akan sentiasa mendoakannya walaupun dia tidak berada disisi kita

Jangan sesekali mengucapkan selamat tinggal jika kamu masih mau mencoba.

Jangan sesekali menyerah jika kamu masih merasa sanggup.

Jangan sesekali mengatakan kamu tidak mencintainya lagi jika kamu masih tidak dapat melupakannya.

Perasaan cinta itu dimulai dari mata

sedangkan rasa suka dimulai dari telinga

Jadi jika kamu mahu berhenti menyukai seseorang, cukup dengan menutup telinga. Tapi apabila kamu Coba menutup matamu dari orang yang kamu cintai, cinta itu berubah menjadi titisan air mata dan terus tinggal dihatimu dalam jarak waktu yang cukup lama

Cinta datang kepada orang yang masih mempunyai harapan walaupun mereka telah dikecewakan. Kepada mereka yang masih percaya, walaupun mereka telah dikhianati. Kepada mereka yang masih ingin mencintai, walaupun mereka telah disakiti sebelumnya dan kepada mereka yang mempunyai keberanian dan keyakinan untuk membangunkan kembali kepercayaan.

Jangan simpan kata-kata cinta pada orang yang tersayang sehingga dia meninggal dunia , lantaran akhirnya kamu terpaksa catatkan kata-kata cinta itu pada pusaranya . Sebaliknya ucapkan kata-kata cinta yang tersimpan dibenakmu itu sekarang selagi ada hayatnya.

Mungkin Tuhan menginginkan kita bertemu dan bercinta dengan orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat, kita harus mengerti bagaimana berterima kasih atas kurniaan itu.

Cinta bukan mengajar kita lemah, tetapi membangkitkan kekuatan. Cinta bukan mengajar kita menghinakan diri, tetapi menghembuskan kegagahan. Cinta bukan melemahkan semangat, tetapi membangkitkan semangat

Cinta dapat mengubah pahit menjadi manis, debu beralih emas, keruh menjadi bening, sakit menjadi sembuh, penjara menjadi telaga, derita menjadi nikmat, dan kemarahan menjadi rahmat.

Sungguh menyakitkan mencintai seseorang yang tidak mencintaimu, tetapi lebih menyakitkan adalah mencintai seseorang dan kamu tidak pernah memiliki keberanian untuk menyatakan cintamu kepadanya.

Hal yang menyedihkan dalam hidup adalah ketika kamu bertemu seseorang yang sangat berarti bagimu. Hanya untuk menemukan bahawa pada akhirnya menjadi tidak bererti dan kamu harus membiarkannya pergi.

Kamu tahu bahwa kamu sangat merindukan seseorang, ketika kamu memikirkannya hatimu hancur berkeping.
Dan hanya dengan mendengar kata “Hai” darinya, dapat menyatukan kembali kepingan hati tersebut.

Tuhan ciptakan 100 bahagian kasih sayang. 99 disimpan disisinya dan hanya 1 bahagian diturunkan ke dunia. Dengan kasih sayang yang satu bahagian itulah, makhluk saling berkasih sayang sehingga kuda mengangkat kakinya kerana takut anaknya terpijak.

Kadangkala kamu tidak menghargai orang yang mencintai kamu sepenuh hati, sehinggalah kamu kehilangannya. Pada saat itu,

tiada guna sesalan karena perginya tanpa berpatah lagi.

Jangan mencintai seseorang seperti bunga, kerana bunga mati kala musim berganti. Cintailah mereka seperti sungai, kerana sungai mengalir selamanya.

Cinta mampu melunakkan besi, menghancurkan batu, membangkitkan yang mati dan meniupkan kehidupan padanya serta membuat budak menjadi pemimpin. Inilah dasyatnya cinta !

Permulaan cinta adalah membiarkan orang yang kamu cintai menjadi dirinya sendiri, dan tidak merubahnya menjadi gambaran yang kamu inginkan. Jika tidak, kamu hanya mencintai pantulan diri sendiri yang kamu temukan di dalam dirinya.

Cinta itu adalah perasaan yang mesti ada pada tiap-tiap diri manusia, ia laksana setitis embun yang turun dari langit,bersih dan suci. Cuma tanahnyalah yang berlain-lainan menerimanya. Jika ia jatuh ke tanah yang tandus,tumbuhlah oleh kerana embun itu kedurjanaan, kedustaan, penipu, langkah serong dan lain-lain

perkara yang tercela. Tetapi jika ia jatuh kepada tanah yang subur,di sana akan tumbuh kesuciaan hati, keikhlasan, setia budi pekerti yang tinggi dan lain-lain perangai yang terpuji.~ Hamka

Kata-kata cinta yang lahir hanya sekadar di bibir dan bukannya di hati mampu melumatkan seluruh jiwa raga, manakala kata-kata cinta yang lahir dari hati yang ikhlas mampu untuk mengubati segala luka di hati orang yang mendengarnya.

Kamu tidak pernah tahu bila kamu akan jatuh cinta. namun apabila sampai saatnya itu, raihlah dengan kedua tanganmu,dan jangan biarkan dia pergi dengan sejuta rasa tanda tanya dihatinya

Cinta bukanlah kata murah dan lumrah dituturkan dari mulut ke mulut tetapi cinta adalah anugerah Tuhan yang indah dan suci jika manusia dapat menilai kesuciannya.

Bukan laut namanya jika airnya tidak berombak. Bukan cinta namanya jika perasaan tidak pernah terluka. Bukan kekasih namanya jika hatinya tidak pernah merindu dan cemburu.

Bercinta memang mudah. Untuk dicintai juga memang mudah. Tapi untuk dicintai oleh orang yang kita cintai itulah yang sukar diperoleh.

Satu-satunya cara agar kita memperolehi kasih sayang, ialah jangan menuntut agar kita dicintai, tetapi mulailah memberi kasih sayang kepada orang lain tanpa mengharapkan balasan

Tuesday, July 20, 2010

Janji Kekasih



Ku menatap dalam kelam
Tiada yang bisa ku lihat
Selain hanya nama-Mu ya Allah

Esok ataukah nanti
Ampuni semua salahku
Lindungi aku dari segala fitnah

Kau tempatku meminta
Kau beriku bahagia
Jadikan aku selamanya
Hamba-Mu yang slalu bertakwa

Ampuniku ya Allah
Yang sering melupakan-Mu
Saat Kau limpahkan karunia-Mu
Dalam sunyi aku bersujud

Friday, July 16, 2010

Saat Yg Terindah


Mr.M ckp die suke warne putih so
aku decide tema majlis perkahwinan
yg coming soon nnt sumenye putih....simple
tp sweet sesgt huhuhu :D


hehehe...so disbbkan tema majlis 2 putih so
aku jgak decide baju pengantin aku n Mr.M pun putih ler
mcm Dato Siti n Dato K ni pakai hehehhe
kan sweet je 2...opssss huhuhuhu :))

alahaiiiii lmbt lg ler..saje je nak share perncngn
akan dtg..jgn jelesssss...dulu ingt nak warne biru kehijauan
tp sekrg xmolah nnt nampk mcm anak keling lak
sbb Mr.M 2 dah lah gelap...opssss jgn mrh darling huhuhuhu :))
umpat skt jer yer :P

astagaaaa adeshhhh aku dok berangan hahahahah :))
xape2 angan2 akn jd kenyataan kan2...:))

Wednesday, July 14, 2010

madah dari kekasih...


assalamualaikum.......
syg,,,,,,
maaf ye,,tdi da tido,,,tpi terjaga lak,,,,so sajer nk ambik kesempatan tulis ni jap,,,,,,,,
maklum la kan,,,tgh2 mlm ni byk ilham ckit,,,,
syg,,,,,,
abg syukur pd tuhan kerna kembalikn syg pd abg,,,,,
abg gembira sgt2,,,happy sgt2,,,,abg harap syg pun mcm 2 jgk yer,,,,,,
sok pg2 lagi abg nk jumper ngan makcik2 kat opis,,,,,abg nk dia org thu
bahawa mazri yg muram,,cdih n nangis siang tdi kembali nakal,,,hahaha
ciap la makcik2 tgu jer sok,,hehehe,,mesti kene ngan abg,,,abg bg katak kembung.
syg,,,,
abg akan jg syg sebaik mungkin,,,abg janji x kn buat syg nangis lg,,,
syg seorang jer yg ada dlm hati abg,,syg la yg akan melahirkan anak abg,,,
yg menjaga abg,,dunia & akhirat,,,,,aminnnnnn,,,,,
nor adila fadzlyana bt mazri,,nor dhiya fadzrina bt mazri
syg..............
tiada aper lg yg dpt abg katakn pd syg,,,,,ni mmg salah abg,,,terseksa jiwa abg,,,
ya allah kau bukakan lah pintu hati salwa bt arifin,,,,atau "syg",,untk menerima diri ini seadanya...
kerna aku terlalu "cinta"syg"rindu"kasih"pd nye...
syg,,,,,,
terima kasih x terhingga pd syg,kerna bg abg 1 peluang lg....13/07/2010...mula dri saat ini
abg janji pd syg,abg x akan melukakan hati syg,x akan biarkan syg menangis,x akan biarkan syg terluka lg.
kini abg da gembira,,gembira syg da x marah lg,da tak cdih lg,,
syg abg terlalu menyayangimu,,,,,abg takut kehilangmu,,
syg2,,,abg lapar la,,dri mlm tdi lom mkn,,,pas mkn abg nk tido,,nk mimpi yg indah bersama syg...
,,nk mkn byk2,,,ok syg,,,thank honey,,
,,,,,rindu kt syg,,cinta kt syg,,kasih kt syg,,,syg kat syg,,

hari yg menceriakn....


walupn ari ni aku penatkan tp aku hepi sbb mase g interview td aku dpt jmp kwn lame..dah lame xjmp akak ni dah 6 thn..xsngka pejam celik..celik pejam kitorg jmp balik..hehehe dunia ni kceik n 2x sngka sbb die interview skali ngn aku..heheheh...namun disebalik kehepian aku ni aku dikejutkan dgn berita yg menyedihkan sbb mak kwn baik aku meninggal dunia tngah ari td..aku sempt ziarah di kubur...yg pergi tetp akn pergi kan jd yg hidup ni perlu teruskn idup..moga2 mak ejoi(kwn aku) ditemptkn bersama-sama org yg beriman..al-fatihah...aku actually baru je smpai office..heheheh apelg smbg bt keje ler sbb kak su (sukns) nak dtg ari jumaat ni so ape2 keje2 kat ofis aku ni keen ler settle kalu x confirm ke bebel free ngn kak su..huhuhu..xsbr2 aku nak msk pejbt sbb 1 ari ni xade contact2 pun ngn Mr.M...bukan ape xberkesemptn...lepas je ziarah kubur td terus g sermbn interview plak...mase nak g interview 2 ujan plak alahaiiiii lejun kain aku bsh..nak xnak dlm kesejukn 2 jgaklah aku interview...hahahaha sekrg dah kering dah pun..Mr.M kate die lupe ari ni aku interview..ntah ape2 yg die ingt 2 yerrr..mcm biaselah apelg aku tgu die ym aku ler..rindu sgt kat die...mentg2lah jauh ni kan huhuhuhu jgn jelesssss...alaaaaa cite skt pun xleh erkkk...haaa yelah2 hbs dh cite..org nak cite pasal abg kt pun xleh erk..kakakkaka salwa2 jiwang meroyan ko ni.....>>>erkkk alahaiiii apeslhnye kan bukn slh pun lgpun die lah buah hati pengarang jantung pisang aku..kakakakka adoyaiiiiii...uiksss ilang skt perut aku td punyelah aku skt perut mase nak g interview memulas2...lepas je interview skt perut pun ilang...ape2 pun thanks kat kwn aku sbb hntr aku g interview td..InsyaAllah ade rezeki aku dpt job ni aku belanja ko jus sky yer hehehhe 2 je yg termampu dek aku...ok ah xmo smbg pepnjg sbb t mcm karagn plak pas2 mst bosan nak bacekan anyway kt jmp die episod akan datg....coming soon :D

Tuesday, July 13, 2010

aku dah kembali ok .....(+_+)


emosi aku dah stabil...kembali ceria hehehe :)) sbb td abg syg dah pujuk puas jgk lah Mr.M duk pujuk aku mintk maaf ape sume bagai..aku lak dok diam jer xbls2 msg die...mrh tetap mrh tp actually aku syg kat die....so bile bnd ni happen aku xleh trime..xslh bukn kt kasi peluang kat die sbb sume org akn bt silap cume bezanyer kali ni silap 2 akn diperbaiki....from now being kt jg hubngn kt baik2 ok dear..alahaiiiii berbunga2 je ht aku ni..nsb baik kat pejbt ni xade org kalu x confirm muke tebal sbb dok senyum sorg2 depan pc..heheheh :)) trase nak nyanyi lagu ni lah.....:D

Dulu kita angankan cinta sehebat kisah lagenda
Aku laksamana engkau puteri di gunung kita bersemadi
Kau aku cinta itulah kata terakhir buat diriku
Jiwa gelisah kita terpisah akan aku tebus dirimu

Cinta kita berdua memang tiada penghalangnya
Sekukuh tembok batu pasti juga kan runtuh ku rempuh
Cinta kita berdua seluas langit tanpa hujungnya
Takkan tercari semua terletak di hati

Mereka bilang cintakan hilang sebelum kau temu yang baru
Jika tu benar tak terciptalah puisi ini untuk dirimu
Kau pejam mata fantasi cinta guna mata ketigamu
Aku pimpinmu terbang ke sana tuju istana rahsia

Cinta kita berdua memang tiada penghalangnya
Sekukuh tembok batu pasti juga kan runtuh ku rempuh
Cinta kita berdua seluas langit tanpa hujungnya
Takkan tercari semua terletak di hati

Hulurkan tanganmu jika kau terjatuh
Ku di sini untukmu… (ku di sini untukmu)
Kau bersedialah untuk menerima
Cinta yang takkan luntur…

Cinta kita berdua memang tiada penghalangnya
Sekukuh tembok batu pasti juga kan runtuh ku rempuh
Cinta kita berdua seluas langit tanpa hujungnya
Takkan tercari semua terletak di hati

perasaan aku sekrg.....


ape yg ptut aku rase sekrg???marah....sedih...benci...ntah dlm kpale aku ni dah mcm2 bnd yg aku dok fikir...salwa2 ko fikir lah smpai ke pg esok pun ko xkan jmp jln selesainyer sbb hakikat tetap hakikat...bnd dah terzahir xmampu ko nak tutp mcm mane pun...>>>aku bukn nak tutp tp sehingga sekrg aku pelik bin ajaib knp org mcm ni ade kat dunia ni...mksd aku spesies yg xreti2 nak menjg hati n persn kt dgn baik...hahahah sekrg ape jd???kan aku dah tahu sendr....aku yg nak diperbodohkn..mintk maaf bro..lu memg silap org ahhhh....sbr salwa...sbr byk2...>>>sbr kpale hot ko...org dah smpai naik pijak kpale ko beb...gua xreti ah nak sbr...heheheh poyolah ko salwa kalu ko xreti sbr mcm mane lak ko leh nangis alahaiiiii ko ni ngn aku ko nak tipu..silap2..yg sbnrnye ko nmpk keras tp hati ko lembt bai...ko sedih bukan????ermmm memg aku sedih sbb nape die bt aku mcm 2..lepas sekor2 yg dtg dlm idup aku pas2 menyakitkn ht aku kdg2 smpai aku fikir nape diorg xlenyap je dr muke bumi ni..menangis smpai bgkak mate pun xgune beb sbb bnd nilah yg ko kene hdapi sepnjg hidup ko mlh org2 mcm ni ko akn slalu jmp nak2 lak lbh drpd ni...heheheh>>>sush sgt ke nak brlaku jujur..pyh skt ker nak trs terg ngn aku..bukn perlu pakai bhse jepun pun..pakai aje bhse melayu xpun pakai aje ape bhse yg ko tahu jnj bg aku leh fhm...skarg sape susah??ko kan n aku lg ah teruk....xleh fikir ke bnd 2 sume..apesal???fikiran ko letak kat kpale lutut ker???halo bro pakai ah otak skt...xperlu ah smpai nak memperbdh2kan aku yg sedia cerdik ni....semak2 ko senang ah ckp sbb 2 ko xkisah nak sktkan ht aku kan...ahhhh lantaklah nak jd ape pun dah naik bebal aku ngn hal2 mcm ni...1x je bro...1x jer...kepercyaan aku kat ko dah aku bakar ngn api tinggl nak jd abu jer..ko fhm2 sendr ah..

Monday, July 12, 2010

Tak terucapkan....kelu lidah

mengalir air mate aku bile mane die mengungkapkn bait2 indah menyatakn betapa die amt menyayangi aku..alangkah besar nikmat ksh syg yg Engkau zahirkan ke dlm 2 hati kami ni Ya Allah..ilang sume beban persn yg aku tnggung slame ni apth lg bile aku tahu die akn sentiase di sisi dlm ape keadn skalipun...syukur ke hadrat Illahi di ats limphn ksh yg tak terhingga ni..mlh ksh syg ni xkn berubh bahkn lbh2 lg walupn die telah jujur terhdp aku..buknkah slame ni keikhlsn n kejujurn 2 yg aku cr??Ya....n sekrg aku dah pun temui n aku xkn sesekali lepaskn persn 2 pg mcm 2 jer..indah bukan???yup...teramat indah...

aku rase...
CINTA itu bahagia
aku lihat...
CINTA itu sempurna
aku sentuh...
CINTA itu nikmat
aku pendam...
CINTA itu duka
aku mahu...
CINTA itu kekal

apa yang ada...
CINTA untuk dicintai
dan menyintai....!!!

baik-baik sayang.......lagu kita berdua

Aku tak ingin kau menangis bersedih
Sudahi air mata darimu
Yang aku ingin arti hadir diriku
'kan menghapus dukamu sayang

Karena bagiku kau kehormatanku
Dengarkan dengakan aku

Hanya satu pintaku untukmu dan hidupku
Baik baik sayang ada aku untukmu
Hanya satu pintaku disiang dan malammu
Baik baik sayang karna aku untukmu

Semua keinginan akan aku lakukan
Sekuat semampuku sayang
Karena bagiku kau kehormatanku
Dengarkan dengakan aku


Sunday, July 11, 2010

cukup indah



Tak pernah aku jauh darimu
Meninggalkan cinta kita

Tak pernah aku meluka hatimu

Perasaan dan jiwamu

Segalanya telah ku serah

Hanya engkau terindah

Hanya kerna kau yang cukup indah

Untuk dimiliki dan untuk dicintai
Ku tahu kau mahu ada di hati

Untuk didampingi untuk disayangi

Tiada yang lain selain dirimu

Kekal tinggi di hatiku

Tiada pengganti yang mampu ku cari
Yang secantik diri kamu

Cinta ini untuk dirimu

Rasa ini untukmu

Hanya kerna kau yang cukup indah

Untuk dimiliki dan untuk dicintai






pening tahap gaban......

alamakkkk aiiii mcm mane ni nak siapkn minit mesy koperasi ni ermmm dah dekat 10x aku dok belek2 kertas ni tp aduhhh msh gak xterbuat...ape ke taknyer yg tukang tulis minit pun mcm sengal babun ade ke tulisn dah lah kecik2 pas2 tulis tunggang ke langgang kejap kat belakg kejap kat depan uwaaaaaaaaaaa smpai esok pun xsudah ni..erkkk mane keje2 lain lg alahaiii kalu mcm ni confirm aku balik lmbt ari ni...ape nak bt dah keje kan heheheh :)) xaper2 even balik lmbt t Mr.M akan temankn 2 pun kalu die balik keje awl ler kalu lmbt gak alamtnyer aku bt keje sesorg ler gamaknyer cianyerr....



nsb baik aku xjd mcm pic kat ats ni kekekeke :)) kalu x naye jgak lah kan..tp xaper aku akan slow2 bt lame2 t siap gak kan...bos ade kasi sorg pemban2 nak tlg aku tp kang nak diajar sume keje atas kpale die weng plak bdak 2 nnt so ajarlah yg senang2 dulu...semlm aku xkeje so lepak aje kat umah btlah ape yg ptut kemas umah..basuh kain n plg pentg aku msk kakakaka :)) mak aku ade xkan nak suruh my mom yg msk lak kan malulah aku tp after hbs jer sume keje aku dok membuta huhuhuhu tp tido2 aym jer sbb mak aku dok terjerit2 mrhkan adik bongsu aku 2 lame2 aku bngun dr tido..dah ler mak aku meleter jer sbb die kate aku dok tido jer kat umah hahahah rileks ah mak bukan slalu dpt cuti ni :))...adeshhh pg td say sory sgt2 kat Mr.M sbb xkejutkn die bukan ape aku luper no.phone die..aku simpan lam diary keje aku tp xbwk balik tinglkn aje kat pejbt tp nsb baik Mr.M xmrh die kate xaper sbb die pun bngun awl cm tkt terlajak jer 2 sbb suruh aku kejutkn die...hehehe cayang darling...hope ptg ni Mr.M hbs keje awl so dpt ler ym ngn die nnt lame2 skt rindu ah opssss terlebih sudah adeshhhh oklah2...yg sbnrnyer perut dah lapar nak g mkn dulu...dah berdondang sayang dah ni...adiossss

Thursday, July 8, 2010

bunga-bunga cinta....

di hari jumaat yg damai ini cewahhhh :))mcm biase aku kat pejbt bt keje2 rutin aku..sejak skt mulut aku dah ok ni so selera mkn aku kembali normal heheheh apelg mkn aje lah kejenyer 24jam..pas mkn 2..mkn ni..xberhnt2 nak2 lak kalu dpt ngadap dpn pc ni..alahaiiiii salwa gemuk lah ko huhuhuhu menu bfast ari ni nasi goreng+nescafe...tp sekrg aku ngah mkn sandwich..dlm semggu ni hati aku ceria sgt2 of courselah ade sesua2 yg istimwa bahhhh...aku kwn ngn sorg guy ni ape name die erkkk hah mazri dr kelntn(tmpt asal) tp keje n tingl kat jb..hensem???ermmm boleh lah sedap mate memandang :))..keje die biase2 jer n jns low profile..aku memg suke org mcm 2..berkwn punyer berkwn akhirnye die luahkn persn ht die...pd mulenye aku angp biase2 jelah sbb bru kenal musthil sgt kt nak jth syg n rindu pd sesorg nak2 plak sblm ni aku pernh kecewa kan>>>kecewalah sgttt..tp aku xtahu knp bile dgn die aku rasa lain..die pndai wat lawak n kelakar..ade kelainan dlm diri die dr kwn2 lelaki yg biase aku kenal..die xpernh nak ckp yg bukan2 ngn aku slalu kalu kitorg berbual pun hny tentg hal2 keje..family..>>msg lam ym jer..aku ngn die xpernh berborak n xpernh bermsg on phone pun..n die fhm situasi kebzan aku..tp ade rase lain dlm hati aku...terlalu awal utk mentafsir kebaikan lelaki tp....kt blh beri peluang kat die bukan???aku dah mule rase rindu ngn die...rasa syg tp aku tkt actually andai 1 mase nnt die akn kecewakn aku..jodoh pertemuan di tngn DIA kt merncg DIA menen2kan segala2nya..aku redha dlm ape jua kemungkinan skalipun :))



hari ni aku xsbr2 nak tgu die ym aku..semlm smpai lewat ptg jgak aku tgu die..alahaiii hati dah rindukan ape blh bt huhuhu die ade ckp even die jauh dr aku tp die percykan aku n die dah beri harapn pd aku..die kate aku ni awek die..bakal isteri die n bakal ibu pd anak2 die..sweetnyerrrr :)) walupn die xlah sehbt lelaki2 yag aku kenal sblm ni tp keikhlsn die bt hati aku btl2 terisi dgn kehadirn die..Ya Allah Ya Tuhanku andainye die tercipta utkku kau perkuatknlah jodoh kami sehgga ke ikatan yg kau redhai iaitu perkahwinan...aminnnn :))

bangang..bingung..bengong...

erkkk hehehe aku bru berkesmptn membloggingkn diri aku..kakaka :)) xade yg menarik keje..keje n keje..nak2 lak last week progrm ofis..kebzan lah skt tp xlah byk mane pun..keje2 rutin ofis aku bt mcm biase...2,3 ari ni aku lbh kpd berfikir...fikir n fikir so the end aku msh gak blurrr..dia msh lg meghrp aku jd sbahagian dlm idup die sprtmane yg kitorg dah rncg dulu..actually ht aku dah berat...y??ntahlah sbb soal kawin ni dah zero dlm kpale otak aku ni..dah aku bungks siap2 buang kat tasik china seltn..ulamakkkk aiiiii jauh yer x>>hiperbola jer..kak ani plak dok sibuk kenengkan aku ngn kenalan2 die..yg ni elok ler..yg sane baik ler..yg 2 bgs ler..adeshhhh jwpn aku senang..bt mase ni xberniat lg utk isi ruang ht ni..frust??erkkk blh lah kot blh blahhhh..heheheh xadelah sgt tp mls ah fikri pasal bnd2 remeh ni baik aku pikir mcm mane nak pg intervw mgu depn ade gak paedahnyer kan..kawin??sape xnak kawin wehhhhh nak2 lak kalu ade baby alahaiiii sweet jer life pas2..ape nak bt jodoh blm smpai..kt merncg DIA menen2kan..aku awal2 dah ade name baby kakakak bapak kelakar kan sbb aku nak sgt anak..ntah teringin jer n excited jer bile dgr kengkwn dah pregnant n beranak..huhuhuhu..sengalkan aku...NOR ADILA FADZLYANA & NOR DHIYA FADZRINA...for the baby girl lah..kalu baby boy lak..jeng3x MOHD HAKIMI FADZRIN & MOHD ADAM FADZLY...sweet kan so nilah name2 yg akn coming soon cewahhhh>>terexcited lak :))InsyaAllah xkisah ler jodoh aku ngn sape skalipun so name2 ni akn kekal sebegi2..for my becoming hubby out there xpyh sush2 dok fikir name ape sbb aku dah ade name..hahahah :))tp kan kekdg aku fikir gak apesal org kat luar 2 buang anak..kesian sesgt sedgkan ade suami+isteri 2 msh blm ade baby pun lg..xbaik aniaya anugerah ILLAHI..pelengkap idup kt hgga ke tua..dunia n akhirat :))so sape2 kat luar 2 jgnlah buang anak erk sayangi die walupn kehadirn die kat dunia ni bukan ngn care yg btl...die xberslh yg slh kt sbb xpernh fikir ape yg tlh kt buat sbb kt slalu turutkn nafsu..erkkk opsss terlbh sudah :))ok ler lain mase kt cite lg ok..:))

22hb03thn2016 jam 1.50 ptg

Assalamualaikum.. Selamat petang.. Ade di pejabat n sekrg ni wak2 rehat..tp kebiasaan nye aku x rehat lah sbb nye nnt xade org plak kat op...