Skip to main content

Pelangi Indah



org ckp pelangi 2 indah memglah sbb ade 7 warne kan huhuhu warne-warni ade biru..merah..jingga...purple erm lg aku dah lupe lah kalu time sek lu leh lah nak ingat2 sbb msk perikse sekrg ni mane nak ingt dah sbb ingt keje pun x hbis2 huhuhu...aku akui pelangi 2 memg indah org tua2 ade ckp jgn tuding jari ke pelangi nnt tngn kodong heheheh ntah ye ntah tak ntah buaya ntah katak huhuhuhu ....opssss dongeng cite org2 tua...

sape xnak cipta pelangi..sape yg xteringin nak membina warne2 yg indah 2 tp adakalanye kt perlu menerima hakikat bhwa tiap2 warne yg terbntuk 2 perlukn keje keras...seprt kt bina impian..kan sbb sblm kt bina impian mst kt berangan2 nak yg mcm 2 nak yg mcm ni..erm impian 2 mcm pelangi indah sesgt...

impian aku???mase sek2 dulu cite2 aku nak jd doc xpun nak berkhidmt utk bangse..jd cikgu ler tp xsangke plak sekrg ni aku koje ngn wakil rakyat...berkhidmt utk msyrkat jgak what huhuhu..alhamdulillah aku bersyukur ngn ape yg aku ade sekrg..aku nak jd anak yg baik utk mak n ayh aku n utk adik2 aku...aku nak berbakti utk diorg sbb diorg lah harte aku dunia n akhirat..n aku nak jd isteri yg baik pd suami nnt erkkkk heheheh sape xnak kawin weiii kumbg pun tahu cr debunganye...

hidup dlm keadn yg simple tp bhgia...2 lah aku sekrg mlh insan2 yg ade kat sekeling aku sekrg ni amat2 pentg dlm idup aku sape lg kalu x mak aku..ayah aku..adik2 aku..n xketinggaln Mr.M...cik mun n cik ani yg aku anggap bonda aku di pejbt...byk tunjuk ajr diorg yg bt pemikirn aku makin dewase...alhamdulillah...

so korg punyer impian lak mcm mane???mst indah mcm pelangi gak kan...anyway wish kwn2 yg always ngn blog ni akhirnye dpt capai pelangi yg korg cipta..




Comments

  1. impian nk jd doktor...tp skrg jd stdnt plantation.. jd doktor juga tp doktor pokok..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.alhamdulillah still doktr gak kan.akak dulu cita2 nak jd cikgu.sekrg ni jd kerani ckgu.keje kat sek gak.kire dekt2 lah 2 :)

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Front Page CTU101 Assignment

UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA KAMPUS BANDAR MELAKA FAKULTI SAINS PENTADBIRAN DAN PENGAJIAN POLISI DIPLOMA PENTADBIRAN AWAM
CTU 101
PRINSIP-PRINSIP ASAS ISLAM
TAJUK :

PERANAN ISLAM DALAM SISTEM KEKELUARGAAN
MAMP1A
KUMPULAN 1

SITI SALWA BINTI ARIFIN (2012426942)
NORHAZLINA BINTI ABD HAMID (2012838216)
SITI ALIFAH BINTI HAMZAH (2012858824)
AMIRA SYAZARIZAN BINTI MD AMIN (2012427154)
NORLELA BINTI NORDIN (2011137501)

DISEDIAKAN UNTUK

USTAZAH NOR AZLINA BINTI ABD HAMID


22hb03thn2016 jam 1.50 ptg

Assalamualaikum..
Selamat petang..
Ade di pejabat n sekrg ni wak2 rehat..tp kebiasaan nye aku x rehat lah sbb nye nnt xade org plak kat opis, so sape nak angkt tepon..memg muke aku jelah yg jg pejabat ni bile wak2 rehat..huhuhu...
Memandgkan wak2 rehat so aku bukak lah fb, kdg2 aku bukak ye fb even bukn wak2 rehat..saje nak celik kan mate yg mengntuk ni..
Bile aku bukak fb, aku tgk 1 video ni..video thai..xtahu knp hati aku pedih aje tgk video ni..air mate rase nak bergenang je..
Yelah...video pasal kecurangan suami...x sanggup rase nye aku nak tgk habis..
Tapi bile in the end video ni..aku memg x sangka..setiap perbuatn yg kt bt dibalas dgn perbuatan..suami tersebut curang sbb isteri nye curang..
Hari ni aku belajar sesua2..perasaan n emosi kt as manusia kdg2 kt sendiri x boleh nak kawal..Ermm..
Hari ni jugak aku tgu ade msg die if nak tny 'dah mkn ker', 'keje mcm mane, ok ke'...sbnrnye bukn arini je aku tgu, ari2 sebelum ni pun aku tgu jugak..
Kdg2 aku xtahu perlu ke…

Biru Turquoise

aku bukn nak kate baju 2 cantik yer tp cntik gak lah...aku suke warne die 'biru turquoise' sweet kan...aku dah mula jth cinta with this colour...kalu boleh hari yg plg pentg dlm idup aku nnt..wedding aku lah..aku nak warne ni gak...mix with putih mst sweet giler...

aku dulu xbrape suke ngn warne biru ni...kalu pakai rase mcm lahir wak2 bulan gelap..kelam jer hehehe...tp biru turquoise ni die lain skt..biru kehijau2an...smooth n berkilat...2 yg nampk cantik sgt...my abg syg pun suke colour ni tp die memg suke ape jenis pun jnj biru...

kalu boleh my home sweet home t pun aku nak colour ni gak..sejuk jer umah aku so barulah aman damai kerukunan umahtangga...jeng3x hehehe....tp idak ler sumenyer biru t lgsg xnmpk ape plak...some of part dlm umah jer...

sume org ade warne2 keperibadian nyer tersendr...cm aku belum pernh lah ade koleksi baju2 ngn colour ni maybe coming soon kot...who's know kan???so from now being biru turquoise akn jd my favourite colour...huhuhu....