Posts

Showing posts from August, 2010

siapa aku

erkkk asyik dok story pasal emosi n persn so kali ni ape keta ku cite tentg diri aku..who truly i'm..ok name penuh aku siti salwa bt arifin anak sulung dr 7 beradik ...sedara mara pangil along jer..but kwn2 pngil wawa@sal@salwa n kwn2 cyberlak pangil fad huhuhu tp memg xade org pangil aku dgn name siti nak2 lak aku xbrape gemar org pngil aku siti...

umut aku dah 23thn dah besar pnjg dah 2 kalu kawin boleh ler ade anak 2 org>>>mak aku kate ler...pendidikan tertinggi aku stpm jer...2 jer yg termampu mksd aku rezeki nak smbg ke peringkt lbh tgi dr 2 xade lg..aku bg peluang utk adik2 timba lbh byk ilmu..mgkin rezeki aku hny kat si2 jer..tp ape2 pun aku bersyukur sbb berpeluang smpai ke thp 2..

aku keje kat pejbt wakil rakyat..politician ofis...lame jgaklah keje kat almost 2 years++ bulan 4 thn 2011 aku dah 3thn berkhidmat with my bos huhuhu...keje ok alhamdulillah..penat???biaselah mane ade keje xpenat..kene mrh???2 lg biase kalu xnak keje kene mrh jd bos kan...huhuhu...kat ofi…

aku jelous...ohhh tidak

hahahaha agak kelakar tp bodoh pun ade jgak...tp 2 lah yg berlaku...xtahu ape niat die ckp bnd 2 sume ngn aku tp aku xlak rase ape2 cm lately aku terfikir knp plak die nak ckp mcm 2...huhuhu manusia2 mcm2 ragamkan tp aku xlah kisah sgt sbb bnd 2 dah lali ngn aku...malah xkan terkesan skt pun kat hati aku ni ....

die memg dah lame xmeet aku kat ofis...maybe sibuk buat kuih raye kot yelah dah xlame lg nak pose kan...tp yg xsedap n xbestnyer die msk2 je ofis aku...ckp bnd yg aku rase agak kebengongan>>>bg aku ler...huhuhu....

leh lak die ckp "salwa ari 2 akak kuar ngn future husband u" erkkk aku pun tny lah sape??? die pun jwb "alaaaa si Mr.R 2....." oooo...yeker....aku lak tny "jumpe kat ner..." di jwb "kat seremban..." jd die pun buat lah gelak die yg gedik2 2 kan...aku xamik port sgt sbb that time aku bz sesgt sbb big bos ade...dr lyn die baik lyn bos aku kan...

nak dijadikn cite Mr.R pun kol ler aku nak bertny khbr so alang2 die dah kol..…

sakit perut + banyak keje

adeshhh memg giler2 sakit perut aku pun xtahu knp bulan2 pose ni perut ni boleh lah plak nak meragam..kusut2...huhuhu nak2 lak time tngah byk keje ni..semlm jer dah dekt 5x kuar masuk toilet...rase lembik 1 badan..alahaiii nsb baik ari ni rase kurg skt tp xbrani gak nak mkn sebarangn sbb nnt kene msk lg toilet xtahan aku....nak wat keje pun xade mood...

2 lah mak ckp mcm2 mkn kot yelah ikut bos buka pose sane buka pose ni...huhuhu mcm2 bnd pelik msk agaknyer yelah mcm2 rase mcm2 warne...abih nak wat cam mane mak dah koje kan...semlm buka pose kat masjid kampai pun mkn sikit jer..lauk bukn main sedap lg..tengok air sirap bandung die teruja jer..tp nak wat mcm mane pndang jelah sbb perut sakit...cian kan...

ngn Mr.M xade plak gtahu yg aku kene sakit perut...xmolah ckp die pun bukannyer sihat sgt jd xaperlah ...sakit pun skt jer blm bwk ke mati lg>>>uikss cabulnyer mulut...

hope ari ni aku xlah kene msk toilet g...adeshhhh tidakkkk....

sakit kepala + muntah2 + demam

ermm aku btl2 xlarat ari ni..kene sakit kpale pas2 masuk angin sampai dah muntah2..rase nak demam makkkkk along nak demam....uwaaaaaa xtahu knp 2,3 ari ni dah kerap kene mcm ni maybe sbb ngadap keje2 yg byk ni....24jam dlm kpale otak aku cm fikir 1 jer..keje..keje n keje..2 jelah....nak wat mcm mane dah komitmen yg diamanatkn oleh bos so as pekerja aku kenelah follow...huhuhu...

ari ni aku btl2 teruk..member2 yg dok nak chat ngn aku sorry ah beb kpale aku dah pusing ah esok2 jelah kt story erk huhuhu sbb aku btl2 dah xlarat....dah lame xdemam ni hope jgnlah demam teruk sbb still byk lg keje2 yg perlu aku adapkan tiap2 hari..aku kalu dpt demam confirm xkan boleh bngun punyer sbb kpale dah berat smpai...confirm pitam...

rase nak balik umah pun xlarat...nak xnak aku kene stay kat ofis gak n tgu ayah aku jemputlah gamaknyer...rase leh tersungkur kalu aku menapak balik wak2 sekrg ni..tangan dah sejuk2...jgn lah demam..jgn lah demam...

tak kenal..takkan maafkan...

huhuhu agak kelakar bg aku maybe pd org lain jgak...aku buknlah manusia yg kejam sgt smpai xdpt nak maafkn keslhn org lain n smpai terlalu mrh kat org ckp xkenal...tp manusia yg ni lain skt...yup maybe mrh sgt kat aku kot tp kan aku rase aku yg ptut mrh sbb ape yg pernh die bt kat aku..rase2 aku ptut mfkan ke x???tp aku mfkan sbb aku fikir kekurgan 2 dtg dr diri aku sendr..tp xsngka hati die keras sgt...

aku pemusnah idup org ker...penghancur idup org smpai org 2 xrase nak idup lg...maybe pd pndangan manusia ni...xperlulah aku nak ungkit stp ape yg die bt kan...mcm aku ckp td kekurgn n xkesempurnaan 2 dtg dr diri aku sendr...n xperlulah jgak aku jelaskn knp aku bt die rase mrh n benci ngn aku smpai ckp xkenal aku n xkan maafkn aku smpai bile2...

sape orgnye???huhuhuhu xpyhlah aku nak kenal or sebut sape orgnyer br die fikir sendiri n renungkn.... 2 hak die sm ade die nak maafkan aku or x..nak benci aku or x...xkan kt nak pakse n xkan kt nak terus menagih pd org yg xnak..rase mcm keje xb…

puasa yg pertama

alhamdulillah aku msh lg bernafas utk ramadhan thn ni...huhuhu semlm aku balik awl kul 6.30ptg aku dah angkt kaki yelah balik nak msk utk mkn mlm n utk sahur...bulan pose ni aku rajin nak menjengah ke dapur 2 hehehe kalu hari2 lain ntahlah asyik mkn roti n maggie je lah xpun telur hahaha...favourite 2...

adik2 aku apelg seronok ler kalu aku balik n msk utk diorg cume abg(adik lelaki) je xsahur same ngn aku semlm sbb die g tido umah cikgu die n yg buat aku happy adik aku 2 dah byk berubh..yelah terkesan jgak kat hati aku semlm bile die slm n cium tngn ckp 'tahniah along..thn ni kt smbut puase lg..slmt berpuase' sejuk perut mak aku mengndgkn die....alhamdulillah...hari ni mak n ayh dtg buka same2 kat umah huhuhu ni yg best ni ptg ni kul 5.30 confirm aku dah terpacak kat umah...yelah sbb mggu depan aku dah sbk ngn progrm buka puase bos t mane berkesmptn lg nak buka pose ngn mak n ayh..nsb baik diorg fhm...

Mr.M awal2 dah ckp die sibuk ngn keje die n maybe akn jgr berhubg ngn aku...…

aku rase aku bahagia tp msh ada luka

xtahu knp tb2 ari ni aku sedih...sedih memikirkn hal2 lepas yg septutnye aku simpn n aku buang jauh2..tp hati kt siap yg tahu hny DIA yg lbh tahu...persn sedih n kecewa yg cb aku pendmkn tp sebnrnye aku xmampu sepenuhnye...

org msh lg bertny knp aku xjd kawin ermm perlu ke aku ceritekn keseluruhn story ape yg terjd tp rasenye aku xperlu kot sbb segala2nye adalah ketentuanNya...aku dah pun redha cm kdg2 soklan 2 terkesn kat hati aku n yg pasti aku akn sedih balik seprt sekrg ni...walupn bnd 2 dah 5 bln berlalu...

aku sygkan Mr.M tp aku tkt ngn ape yg aku rase sekrg akn lukekn ht die..Ya Allah bantulah umatMu ini untuk cekal hadapi sumua ini aminnn....aku tkt sgt2 persn 2 makin lame makin surut InsyaAllah aku cb yg terbaik utk perthnkan ape yg aku ade sekrg...tp knp die msh hrpkn aku n knp msh cr aku n die boleh khiant aku????

aku ckp bahagia ngn ape yg aku ade sekrg walupn xsame mcm dulu jd aku hope die jgak perlu time hakikt ant aku n die hnylah kwn biase...n aku jgak hrp hati aku ni xka…

selamat berpuasa

Image
Alhamdulillah atas kesibukn yg melanda aku msh lg berkesmptn nak menjenguk blog aku ni dan msh lagi bernafas utk terus berblog huhuhu dan xlame lg umat islam di selurh dunia akan menyambut bulan Ramadhan yang penuh kesyukuran ini. jadi aku gunekan kesemptn ni utk mengucapkn selamat berpuasa bt teman2 kat luar sane yg kenal diri ni mahupn x hehehe...bile dah pose mstlah rayekan so mcm 2 persiapn ler sepnjg bulan Ramadhan ni nnt..mcm biase apelg shopping baju raye...kuih raye n mcm2 lah yg nak ditukar baru..langsir umah..cat umah...huhuhu...

mak aku mcm biase dah hint2 suruh tukar langsir baru....ok ler mak utk mak anytime anyplace hehehe tp thn ni aku blm g shopping raye....blm decide nak pakai warne ape sbb msh ade 5 pasang kain yg msh belum guntg nak jd baju huhuhu alamtnye thn depan ler aku tempah...raye thn ni pun aku xcuti lame sbb on 3rd raye ofis aku dah bt open hause aiseyman alamatnyer kene ler pujuk mak aku ni kalu x confirm die melenting sory mak kono koje huhuhu...

sempena ma…

Dari anakanda

Kami anak-anakmu
Ingin memohon restu
Wahai ibuku wahai ayahku
Ampunkan dosa-dosaku
Wahai ibuku wahai ayahku
Redhakan akan diriku

Ku hulurkan salam
Untuk Rasul Junjungan
Moga disyafaatkan
Ya Allahu Ya Rabbi
Ya Fattahu Ya 'Alim
Ya Rahmanu Ya Rahim

Wahai Tuhanku
Kasihi daku
Kasih ibu dan ayahku
Wahai tuhanku rahmati daku
Rahmati ibu dan ayahku

Selamatkan mereka dari azab neraka
Dan bencana dunia
Hubungkan mereka dengan talimu
Amin ya rabbal alamin

Ku hulurkan salam
Untuk Rasul Junjungan
Moga disyafaatkan
Ya Allahu Ya Rabbi
Ya Fattahu Ya 'Alim
Ya Rahmanu Ya Rahim

Wahai Tuhan limpahkan hidayahMu
Untuk ayah dan ibuku
Wahai Tuhanku
Berkati daku
Berkati ibu ayahku

Sayangilah mereka sepertimana
Mereka menyanyangiku
Dan mengasihiku waktu kecilku
Tak terbalas budi jasanya

Ku hulurkan salam
Untuk Rasul Junjungan
Moga disyafaatkan
Ya Allahu Ya Rabbi
Ya Fattahu Ya 'Alim
Ya Rahmanu Ya Rahim

Wahai ibuku wahai ayahku
Didiklah anak-anakmu
Moga menjadi penyejuk di mata
Penawar resah hatimu

Ampunkan segala keterlanjuranku
Halalkan makan m…

rindu yg bermusim

last 3 days aku g lawatn komuniti with my bos kat cameron..well memg seronok sgt tp balik perghhh letih+ngntuk yg teramatlah sgt..tp alhamdulillah sehingga ke hari ni fail2 yg mcm bukit dah makin surut huhuhu kurg jugak keje2 yg tertinggal slame 3 ari 2..

Mr.M pun merajuk ngn aku sbb sepnjg 3 ari aku kat sane aku xmsg2 or kol die..bukn xnak but mase yg xmengizinkn..maaf ye dear hehehehe...mcm biase aku kan kene bebel ngn die..jgn keje lewat2 balik..jg kesihatn 2..nnt kalu dah jd wife abg xpyh keje duk umah jg abg n anak2..erkkk nak tercekik aku weiiii huhuhu syg 2 ngn keje ni..Mr.M kate kalu nak keje gak bg 5 sbb n jnj 5 perkara perghhhh pecah otak ni kene pikir..but i know him very well dont worry my dear even syg keje pun syg xkan abaikn abg....

mase aku balik dr cameron i got email from Mr.R ...hari ni baru teringt nak kol die kot2 die ade pesanan pentg ker...jwpn die saje nak bertny khbr...soklan yg akhir xmenahan...salwa xrindu kat abg ker???ermm...beljrlah time hakikat menyintai x…