Skip to main content

puasa yg pertama

alhamdulillah aku msh lg bernafas utk ramadhan thn ni...huhuhu semlm aku balik awl kul 6.30ptg aku dah angkt kaki yelah balik nak msk utk mkn mlm n utk sahur...bulan pose ni aku rajin nak menjengah ke dapur 2 hehehe kalu hari2 lain ntahlah asyik mkn roti n maggie je lah xpun telur hahaha...favourite 2...

adik2 aku apelg seronok ler kalu aku balik n msk utk diorg cume abg(adik lelaki) je xsahur same ngn aku semlm sbb die g tido umah cikgu die n yg buat aku happy adik aku 2 dah byk berubh..yelah terkesan jgak kat hati aku semlm bile die slm n cium tngn ckp 'tahniah along..thn ni kt smbut puase lg..slmt berpuase' sejuk perut mak aku mengndgkn die....alhamdulillah...hari ni mak n ayh dtg buka same2 kat umah huhuhu ni yg best ni ptg ni kul 5.30 confirm aku dah terpacak kat umah...yelah sbb mggu depan aku dah sbk ngn progrm buka puase bos t mane berkesmptn lg nak buka pose ngn mak n ayh..nsb baik diorg fhm...

Mr.M awal2 dah ckp die sibuk ngn keje die n maybe akn jgr berhubg ngn aku...aku xkisah yelah msg2 ade komitmen nak wat mcm mane..so kalu honey pun sibuk nnt darling jgn ler mrh erkkkk...lgpun sepnjg bulan Ramadhan ni memg aku pun sibuk ngn koje2 aku....

for kwn2 selamt berpuase n berbuka puase yer so ptg ni ramai2 kt serbu bazar ramadhan huhuhu jgn membeli smpai membazir nnt xmkn lbh byk buang jer pas2 nak bngun sahur pun pyh sbb kenyg sgt kan...niat 2 jgn lupe bace 2 fadhilat puase...xbermakne puase kalu xberniat..


Comments

Popular posts from this blog

Front Page CTU101 Assignment

UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA KAMPUS BANDAR MELAKA FAKULTI SAINS PENTADBIRAN DAN PENGAJIAN POLISI DIPLOMA PENTADBIRAN AWAM
CTU 101
PRINSIP-PRINSIP ASAS ISLAM
TAJUK :

PERANAN ISLAM DALAM SISTEM KEKELUARGAAN
MAMP1A
KUMPULAN 1

SITI SALWA BINTI ARIFIN (2012426942)
NORHAZLINA BINTI ABD HAMID (2012838216)
SITI ALIFAH BINTI HAMZAH (2012858824)
AMIRA SYAZARIZAN BINTI MD AMIN (2012427154)
NORLELA BINTI NORDIN (2011137501)

DISEDIAKAN UNTUK

USTAZAH NOR AZLINA BINTI ABD HAMID


22hb03thn2016 jam 1.50 ptg

Assalamualaikum..
Selamat petang..
Ade di pejabat n sekrg ni wak2 rehat..tp kebiasaan nye aku x rehat lah sbb nye nnt xade org plak kat opis, so sape nak angkt tepon..memg muke aku jelah yg jg pejabat ni bile wak2 rehat..huhuhu...
Memandgkan wak2 rehat so aku bukak lah fb, kdg2 aku bukak ye fb even bukn wak2 rehat..saje nak celik kan mate yg mengntuk ni..
Bile aku bukak fb, aku tgk 1 video ni..video thai..xtahu knp hati aku pedih aje tgk video ni..air mate rase nak bergenang je..
Yelah...video pasal kecurangan suami...x sanggup rase nye aku nak tgk habis..
Tapi bile in the end video ni..aku memg x sangka..setiap perbuatn yg kt bt dibalas dgn perbuatan..suami tersebut curang sbb isteri nye curang..
Hari ni aku belajar sesua2..perasaan n emosi kt as manusia kdg2 kt sendiri x boleh nak kawal..Ermm..
Hari ni jugak aku tgu ade msg die if nak tny 'dah mkn ker', 'keje mcm mane, ok ke'...sbnrnye bukn arini je aku tgu, ari2 sebelum ni pun aku tgu jugak..
Kdg2 aku xtahu perlu ke…

Biru Turquoise

aku bukn nak kate baju 2 cantik yer tp cntik gak lah...aku suke warne die 'biru turquoise' sweet kan...aku dah mula jth cinta with this colour...kalu boleh hari yg plg pentg dlm idup aku nnt..wedding aku lah..aku nak warne ni gak...mix with putih mst sweet giler...

aku dulu xbrape suke ngn warne biru ni...kalu pakai rase mcm lahir wak2 bulan gelap..kelam jer hehehe...tp biru turquoise ni die lain skt..biru kehijau2an...smooth n berkilat...2 yg nampk cantik sgt...my abg syg pun suke colour ni tp die memg suke ape jenis pun jnj biru...

kalu boleh my home sweet home t pun aku nak colour ni gak..sejuk jer umah aku so barulah aman damai kerukunan umahtangga...jeng3x hehehe....tp idak ler sumenyer biru t lgsg xnmpk ape plak...some of part dlm umah jer...

sume org ade warne2 keperibadian nyer tersendr...cm aku belum pernh lah ade koleksi baju2 ngn colour ni maybe coming soon kot...who's know kan???so from now being biru turquoise akn jd my favourite colour...huhuhu....