puasa yg pertama

alhamdulillah aku msh lg bernafas utk ramadhan thn ni...huhuhu semlm aku balik awl kul 6.30ptg aku dah angkt kaki yelah balik nak msk utk mkn mlm n utk sahur...bulan pose ni aku rajin nak menjengah ke dapur 2 hehehe kalu hari2 lain ntahlah asyik mkn roti n maggie je lah xpun telur hahaha...favourite 2...

adik2 aku apelg seronok ler kalu aku balik n msk utk diorg cume abg(adik lelaki) je xsahur same ngn aku semlm sbb die g tido umah cikgu die n yg buat aku happy adik aku 2 dah byk berubh..yelah terkesan jgak kat hati aku semlm bile die slm n cium tngn ckp 'tahniah along..thn ni kt smbut puase lg..slmt berpuase' sejuk perut mak aku mengndgkn die....alhamdulillah...hari ni mak n ayh dtg buka same2 kat umah huhuhu ni yg best ni ptg ni kul 5.30 confirm aku dah terpacak kat umah...yelah sbb mggu depan aku dah sbk ngn progrm buka puase bos t mane berkesmptn lg nak buka pose ngn mak n ayh..nsb baik diorg fhm...

Mr.M awal2 dah ckp die sibuk ngn keje die n maybe akn jgr berhubg ngn aku...aku xkisah yelah msg2 ade komitmen nak wat mcm mane..so kalu honey pun sibuk nnt darling jgn ler mrh erkkkk...lgpun sepnjg bulan Ramadhan ni memg aku pun sibuk ngn koje2 aku....

for kwn2 selamt berpuase n berbuka puase yer so ptg ni ramai2 kt serbu bazar ramadhan huhuhu jgn membeli smpai membazir nnt xmkn lbh byk buang jer pas2 nak bngun sahur pun pyh sbb kenyg sgt kan...niat 2 jgn lupe bace 2 fadhilat puase...xbermakne puase kalu xberniat..


Comments

Popular posts from this blog

Front Page CTU101 Assignment

22hb03thn2016 jam 1.50 ptg

Biru Turquoise