Skip to main content

selamat berpuasa


Alhamdulillah atas kesibukn yg melanda aku msh lg berkesmptn nak menjenguk blog aku ni dan msh lagi bernafas utk terus berblog huhuhu dan xlame lg umat islam di selurh dunia akan menyambut bulan Ramadhan yang penuh kesyukuran ini. jadi aku gunekan kesemptn ni utk mengucapkn selamat berpuasa bt teman2 kat luar sane yg kenal diri ni mahupn x hehehe...bile dah pose mstlah rayekan so mcm 2 persiapn ler sepnjg bulan Ramadhan ni nnt..mcm biase apelg shopping baju raye...kuih raye n mcm2 lah yg nak ditukar baru..langsir umah..cat umah...huhuhu...

mak aku mcm biase dah hint2 suruh tukar langsir baru....ok ler mak utk mak anytime anyplace hehehe tp thn ni aku blm g shopping raye....blm decide nak pakai warne ape sbb msh ade 5 pasang kain yg msh belum guntg nak jd baju huhuhu alamtnye thn depan ler aku tempah...raye thn ni pun aku xcuti lame sbb on 3rd raye ofis aku dah bt open hause aiseyman alamatnyer kene ler pujuk mak aku ni kalu x confirm die melenting sory mak kono koje huhuhu...

sempena mantai bulan pose ni pun aku xdpt balik utk same2 ngn mak n ayh coz keje nak2 lak adik2 aku yg lain sibuk sek ape nak bt so my mom kenelah dtg umah aku sbb nak sahur same2 katenye ni yg best ni leh mkn rendg aym yg mak msk..sygggg mak heheheh...mlm td pun adik aku dah tny 'along balik lewat gak ke pose ni' kalu xade progrm balik awl ler buka pose same2 kat umah kalu x kenelah korg buka pose dulu..nsb baik2 adik2 aku ni pandai urus diri sendr kalu x teruk gak aku nak terkejar2....

bt teman2 kat luar 2 perbanyaknlah ibadah mase bulan puase yg mulia ni moga2 ape yg dikejekan akn mendpt berkat drNya....SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN...


Comments

Popular posts from this blog

Front Page CTU101 Assignment

UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA KAMPUS BANDAR MELAKA FAKULTI SAINS PENTADBIRAN DAN PENGAJIAN POLISI DIPLOMA PENTADBIRAN AWAM
CTU 101
PRINSIP-PRINSIP ASAS ISLAM
TAJUK :

PERANAN ISLAM DALAM SISTEM KEKELUARGAAN
MAMP1A
KUMPULAN 1

SITI SALWA BINTI ARIFIN (2012426942)
NORHAZLINA BINTI ABD HAMID (2012838216)
SITI ALIFAH BINTI HAMZAH (2012858824)
AMIRA SYAZARIZAN BINTI MD AMIN (2012427154)
NORLELA BINTI NORDIN (2011137501)

DISEDIAKAN UNTUK

USTAZAH NOR AZLINA BINTI ABD HAMID


22hb03thn2016 jam 1.50 ptg

Assalamualaikum..
Selamat petang..
Ade di pejabat n sekrg ni wak2 rehat..tp kebiasaan nye aku x rehat lah sbb nye nnt xade org plak kat opis, so sape nak angkt tepon..memg muke aku jelah yg jg pejabat ni bile wak2 rehat..huhuhu...
Memandgkan wak2 rehat so aku bukak lah fb, kdg2 aku bukak ye fb even bukn wak2 rehat..saje nak celik kan mate yg mengntuk ni..
Bile aku bukak fb, aku tgk 1 video ni..video thai..xtahu knp hati aku pedih aje tgk video ni..air mate rase nak bergenang je..
Yelah...video pasal kecurangan suami...x sanggup rase nye aku nak tgk habis..
Tapi bile in the end video ni..aku memg x sangka..setiap perbuatn yg kt bt dibalas dgn perbuatan..suami tersebut curang sbb isteri nye curang..
Hari ni aku belajar sesua2..perasaan n emosi kt as manusia kdg2 kt sendiri x boleh nak kawal..Ermm..
Hari ni jugak aku tgu ade msg die if nak tny 'dah mkn ker', 'keje mcm mane, ok ke'...sbnrnye bukn arini je aku tgu, ari2 sebelum ni pun aku tgu jugak..
Kdg2 aku xtahu perlu ke…

Biru Turquoise

aku bukn nak kate baju 2 cantik yer tp cntik gak lah...aku suke warne die 'biru turquoise' sweet kan...aku dah mula jth cinta with this colour...kalu boleh hari yg plg pentg dlm idup aku nnt..wedding aku lah..aku nak warne ni gak...mix with putih mst sweet giler...

aku dulu xbrape suke ngn warne biru ni...kalu pakai rase mcm lahir wak2 bulan gelap..kelam jer hehehe...tp biru turquoise ni die lain skt..biru kehijau2an...smooth n berkilat...2 yg nampk cantik sgt...my abg syg pun suke colour ni tp die memg suke ape jenis pun jnj biru...

kalu boleh my home sweet home t pun aku nak colour ni gak..sejuk jer umah aku so barulah aman damai kerukunan umahtangga...jeng3x hehehe....tp idak ler sumenyer biru t lgsg xnmpk ape plak...some of part dlm umah jer...

sume org ade warne2 keperibadian nyer tersendr...cm aku belum pernh lah ade koleksi baju2 ngn colour ni maybe coming soon kot...who's know kan???so from now being biru turquoise akn jd my favourite colour...huhuhu....