Skip to main content

tak kenal..takkan maafkan...

huhuhu agak kelakar bg aku maybe pd org lain jgak...aku buknlah manusia yg kejam sgt smpai xdpt nak maafkn keslhn org lain n smpai terlalu mrh kat org ckp xkenal...tp manusia yg ni lain skt...yup maybe mrh sgt kat aku kot tp kan aku rase aku yg ptut mrh sbb ape yg pernh die bt kat aku..rase2 aku ptut mfkan ke x???tp aku mfkan sbb aku fikir kekurgan 2 dtg dr diri aku sendr..tp xsngka hati die keras sgt...

aku pemusnah idup org ker...penghancur idup org smpai org 2 xrase nak idup lg...maybe pd pndangan manusia ni...xperlulah aku nak ungkit stp ape yg die bt kan...mcm aku ckp td kekurgn n xkesempurnaan 2 dtg dr diri aku sendr...n xperlulah jgak aku jelaskn knp aku bt die rase mrh n benci ngn aku smpai ckp xkenal aku n xkan maafkn aku smpai bile2...

sape orgnye???huhuhuhu xpyhlah aku nak kenal or sebut sape orgnyer br die fikir sendiri n renungkn.... 2 hak die sm ade die nak maafkan aku or x..nak benci aku or x...xkan kt nak pakse n xkan kt nak terus menagih pd org yg xnak..rase mcm keje xberpaedah plak...sendiri bt sendiri fikirlah...maybe ade perbutn n perckpan aku yg menyinggung prsaan die...aku mohon maaf dr ujung rambut ke ujung kaki..n kepadaMu Ya Allah aku mohon keampunan atas segala kekhilafan hambaMu ini...

mgkin die fikir aku akn terus menagih kat die mcm dulu...smpai aku meletkkan harga diri aku ditempt yg pling rendah rase mcm bwh tapak kaki plak...dunia...dunia...tp InsyaAllah kali ni aku rase aku xperlu lg mcm pengemis kot sbb die dah xkenal aku...moga2 ingtn die tentg aku akn terus lenyap smpai mati....

Comments

Popular posts from this blog

Front Page CTU101 Assignment

UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA KAMPUS BANDAR MELAKA FAKULTI SAINS PENTADBIRAN DAN PENGAJIAN POLISI DIPLOMA PENTADBIRAN AWAM
CTU 101
PRINSIP-PRINSIP ASAS ISLAM
TAJUK :

PERANAN ISLAM DALAM SISTEM KEKELUARGAAN
MAMP1A
KUMPULAN 1

SITI SALWA BINTI ARIFIN (2012426942)
NORHAZLINA BINTI ABD HAMID (2012838216)
SITI ALIFAH BINTI HAMZAH (2012858824)
AMIRA SYAZARIZAN BINTI MD AMIN (2012427154)
NORLELA BINTI NORDIN (2011137501)

DISEDIAKAN UNTUK

USTAZAH NOR AZLINA BINTI ABD HAMID


22hb03thn2016 jam 1.50 ptg

Assalamualaikum..
Selamat petang..
Ade di pejabat n sekrg ni wak2 rehat..tp kebiasaan nye aku x rehat lah sbb nye nnt xade org plak kat opis, so sape nak angkt tepon..memg muke aku jelah yg jg pejabat ni bile wak2 rehat..huhuhu...
Memandgkan wak2 rehat so aku bukak lah fb, kdg2 aku bukak ye fb even bukn wak2 rehat..saje nak celik kan mate yg mengntuk ni..
Bile aku bukak fb, aku tgk 1 video ni..video thai..xtahu knp hati aku pedih aje tgk video ni..air mate rase nak bergenang je..
Yelah...video pasal kecurangan suami...x sanggup rase nye aku nak tgk habis..
Tapi bile in the end video ni..aku memg x sangka..setiap perbuatn yg kt bt dibalas dgn perbuatan..suami tersebut curang sbb isteri nye curang..
Hari ni aku belajar sesua2..perasaan n emosi kt as manusia kdg2 kt sendiri x boleh nak kawal..Ermm..
Hari ni jugak aku tgu ade msg die if nak tny 'dah mkn ker', 'keje mcm mane, ok ke'...sbnrnye bukn arini je aku tgu, ari2 sebelum ni pun aku tgu jugak..
Kdg2 aku xtahu perlu ke…

Biru Turquoise

aku bukn nak kate baju 2 cantik yer tp cntik gak lah...aku suke warne die 'biru turquoise' sweet kan...aku dah mula jth cinta with this colour...kalu boleh hari yg plg pentg dlm idup aku nnt..wedding aku lah..aku nak warne ni gak...mix with putih mst sweet giler...

aku dulu xbrape suke ngn warne biru ni...kalu pakai rase mcm lahir wak2 bulan gelap..kelam jer hehehe...tp biru turquoise ni die lain skt..biru kehijau2an...smooth n berkilat...2 yg nampk cantik sgt...my abg syg pun suke colour ni tp die memg suke ape jenis pun jnj biru...

kalu boleh my home sweet home t pun aku nak colour ni gak..sejuk jer umah aku so barulah aman damai kerukunan umahtangga...jeng3x hehehe....tp idak ler sumenyer biru t lgsg xnmpk ape plak...some of part dlm umah jer...

sume org ade warne2 keperibadian nyer tersendr...cm aku belum pernh lah ade koleksi baju2 ngn colour ni maybe coming soon kot...who's know kan???so from now being biru turquoise akn jd my favourite colour...huhuhu....