Posts

Showing posts from September, 2010

tinggal kenangan

sumenyer tingl kenangan jer...mcm2 rase ade hepi sedih pilu perit dah bercmpur aduk dlm 1 rase yg kosong...kt merangcg DIA menen2kan segala2nye rase terbeban di hati tp aku kuatkn jgak...tbhkan hati utk time sume ni dgn tngn yg terbuka...

kalu dulu impian 2 dikongsi bersm tp kali x lg sbb insan yg menjnjkn kebhgiaan 2 dah pergi dr idup aku....mgkin 2 jln yg die pilih jd aku redha ats ape pun cm xsngka 2 yg akn berlaku...pyh benar menganyam impian tp mudah menghancur lumatkn sekping ht yg sensitf ni...

kalu dulu aku mengimpikn berdiri di ats pelamin indah bersm insan tersyg tp kini sume 2 dah xade lg hny tingl kenangn...kalu dulu bercita2 utk membina mahligai bhgia tp kini sumenye lenyp perlahan2....kalu dulu aku inginkn name2 ni menjd penghias rutin idup aku...Nor Adila Fadlyana...Nor Dhiya Fadzrina...Mohd Adam Fadly...Mohd Hakimi Fadzrin...Nor Humaira Fadzura...tp sume 2 hny angan2 kosg...ape yg diimpi xsecntik yg digenggam....

mgkin aku hny dpt bermimpi tp utk merasai tidak sesekali...…

entah...try 2 fool myself

aku cb memperbodohkn diri aku sedgkan aku tahu hakikat duduk letak sebnarnya sape aku ni kat sisi dia...aku xkisah org nak ckp ape pun yg pentg die ade kat smpingaku mlh slame ni pun xade kurg walu sktpun perhatian die kat aku..

tp aku msh lg merasekn aku cb memperbdhkn diri aku sprtmane yg pernh aku buat sethn yg lepas...cume ari ni dpt aku rasekn sume bnd ni seolah2 batu yg terhempap ats kpale aku sendr...septutnyer aku sedar tentg sume ni sblm aku accept kehadirn die...yer aku fikir dgn membutakn mate hati aku sendr...menidakkan sesua2 yg xpasti mengiyakan sesua2 yg aku sendr xtahu die mane kebenarannyer....

aku sedg melalui fasa kehancuran hidup aku sprtmane sethn yg lepas...bodohkan aku sbb xmampu menggunakn akal dgn baik..tp aku sygkan die walupn hakikatnyer aku sedar sape die...siape yg lbh berhak ats die...walupn nampk aku xksiah tp sebnrnye aku kisah....kisah sumenye tentg die...senstf ape saje yg ade dipersekitaran die....

bersedia ke aku nak hadapi penhujg cerita yg perit???b…

izinkan sy menawan hati awk semula

"izinkan sy menawan hati awk semula..." 2 lah ayt yg bt aku berfikir n akn terus berfikir hgga ke ptg ni...kdg2 aku pelik ngn org ni mase rase syg 2 hadir ko xnak hargai bile rase syg 2 makin lame makin tglkn ko baru ko terkejar2 n tercr2 ke mane perginya sedgkn mase wujudnye kehadiran cinta 2 ko seolah2 kaya dgn berjuta2 rase cinta....shgga ko lukekan sekeping ht yg xberslh ni...

knp?knp?knp?bile keadn dah kembali ke sediakala ko dtg balik dlm idup aku menuntut sesua2 yg sua2 ketika dulu dah ko tglkn...baru ko nak ckp pasal rindu baru ko nak sebut soal syg n baru ko nak berceramah tentg cinta...seolah2 ko lah pencinta yg setia...

alasan ko mudah perantara jarak menyebabkn kt xserasi dlm cinta..hahahah alasan paling bodoh yg pernh aku dgr....alasan yg xrelevan utk ko gunekan akal ko yg cerdik pandai 2...aku terkilan sbb saat aku jth tersungkur xade pun ko kat sisi aku...xade pun ko utk temankn aku...xade pun ko utk trs berduka ngn aku...

tp bile aku dah boleh kembali bangkit n…

minggu2 yg memenatkan

adeshhh memg penat giler...semlm aku cuti so mase yg aku gunekan sepenuhnyer utk tido jer..huhuhu so ape lg my mom membebel ler...coz on 26hb ofis aku ade wat open hause 2 yg agak kebzan prepare ape yg ptut..so sepnjg mgu 2 jgak lah aku balik lewat..sekrg kpale pun msh agak keblur2an...

pg2 msk je pejbt dah dpt call dr pegawai mintk btkn surat 2 surat ni..adeshhh dah blur xtahu nak bt yg mane 1...kalu mcm ni slalu leh jam kpale otak aku yelah 24jam mengadap pc ni dah 2 mate pun dah naik pedih..adoyaiiii...

mlm td mak n ayh aku balik kg..mak siap peluk aku n pesan "keje baik2 jgn slalu balik lewat...tengok2kan adik2 kat umah...." dont worry mom i remember on that...kdg2 komitmen ats keje menuntut mase sepnuhnyer dgn keje...hal2 family terpkase diketepikn dulu but aku xpernh lupe....mase aku tuk family jgak....

kwn2 yg xberkesemptn nak beraya ngn aku...say sory sesgt sbb aku memg sibuk ngn keje huhuhu..jgn mrh yer mare..yam...n anim...xdpt nak elak bile dah terikat ngn keje2 ni..…

rindukan dia

aku rindu die...seriously since aku amik keputusn pts ngn die hingga ke ari ni aku msh rindukan die....die???die xkan rindu aku lah...knp aku rindu die??ntah xtahu maybe sbb relation aku ngn die lame...segala2nye tentg die dah sebati ngn diri aku...maybe..

kembali pd die???hehehe agk mustahil sbb kesilapn yg lame aku xkan ulang...yg bukan hak aku tetp xkn jd hak aku...n aku slalu jgak berharap die akn dpt ape yg die nak slame ni..aku xpernah lupe ats ape die bt utk aku slame aku pernh kenal die..terima kasih byk2...aku jgak doakn moga kebhagian 2 akn sentiase jd milik die...dgn ape yg die miliki sekrg...

aku xpernh mintak die ingt aku mlh aku berharp sesgt agr die akn lupekan aku terus...ingtn die tentg aku akn ilang...aku??aku akn terus basahkan ingtn aku tentg die sbb sekrg pun aku sedg melalui 1 keadn sepertimane yg aku pernah lalui bersama die dulu...sejarah berulang..

smpai bile aku akn perthnkan pun..aku xtahu sbb di akhir kisah pasti aku yg akn merase lukanye...2 adalh pasti...aku…

selamat hari raya aidilfitri

alhamdulillah thn ni walau aku sibuk mcm mane pun aku berkesmptn jgak di pagi syawal bersame2 ngn adik2 n mak n ayah...syukur n xsngka raye thn ni rumah aku ade takbir raye...sayu je rasenye yelah sepnjg 23thn aku membesar nilah kali pertm..alhamdulillah...seronok rasenyer dpt jgaklah aku ct lame skt walupn xsmpai semggu jd lah dari xade lgsg kan....

tp ari ni aku dah kembali bekerja...yelah byk jgak keje2 yg perlu dibereskan huhuhu dah komitmen kt kan...so kenelah fokus...rase ckp dah kot rehat 4 hari 2 kurgnyer2 ilang jgaklah penat sepnjg bulan Ramadhan...berbaloi2x hehehe....

so pd kengkwn yg kenal diri aku ni aku mohon ampun menyusun jari nan sepuluh mengucpkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI..MAAF ZAHIR & BATIN... kalu ade silap n salah sepnjg kenal ngn aku manelah tahu kot2 ade yg terlebih n terkurg dr mulut aku ni...ape2 pun yg buruk 2 dtg dari aku n yg baik 2 dtgnye dari DIA....