Skip to main content

entah...try 2 fool myself

aku cb memperbodohkn diri aku sedgkan aku tahu hakikat duduk letak sebnarnya sape aku ni kat sisi dia...aku xkisah org nak ckp ape pun yg pentg die ade kat smpingaku mlh slame ni pun xade kurg walu sktpun perhatian die kat aku..

tp aku msh lg merasekn aku cb memperbdhkn diri aku sprtmane yg pernh aku buat sethn yg lepas...cume ari ni dpt aku rasekn sume bnd ni seolah2 batu yg terhempap ats kpale aku sendr...septutnyer aku sedar tentg sume ni sblm aku accept kehadirn die...yer aku fikir dgn membutakn mate hati aku sendr...menidakkan sesua2 yg xpasti mengiyakan sesua2 yg aku sendr xtahu die mane kebenarannyer....

aku sedg melalui fasa kehancuran hidup aku sprtmane sethn yg lepas...bodohkan aku sbb xmampu menggunakn akal dgn baik..tp aku sygkan die walupn hakikatnyer aku sedar sape die...siape yg lbh berhak ats die...walupn nampk aku xksiah tp sebnrnye aku kisah....kisah sumenye tentg die...senstf ape saje yg ade dipersekitaran die....

bersedia ke aku nak hadapi penhujg cerita yg perit???bersedia ke aku utk merasai kembali luke yg sekrg ni aku susah pyh cb sembuhkn....???ermmm knp baru ari ni aku rase pedihnye sedgkn selame sebln yg lalu aku seolah2 berada di puncak kebhgiaan....???

same2 kt lihat sejauh mane aku mampu berthn....di mane letaknye aku di penghjg kisah ni sape tahu kan....

Comments

Popular posts from this blog

Front Page CTU101 Assignment

UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA KAMPUS BANDAR MELAKA FAKULTI SAINS PENTADBIRAN DAN PENGAJIAN POLISI DIPLOMA PENTADBIRAN AWAM
CTU 101
PRINSIP-PRINSIP ASAS ISLAM
TAJUK :

PERANAN ISLAM DALAM SISTEM KEKELUARGAAN
MAMP1A
KUMPULAN 1

SITI SALWA BINTI ARIFIN (2012426942)
NORHAZLINA BINTI ABD HAMID (2012838216)
SITI ALIFAH BINTI HAMZAH (2012858824)
AMIRA SYAZARIZAN BINTI MD AMIN (2012427154)
NORLELA BINTI NORDIN (2011137501)

DISEDIAKAN UNTUK

USTAZAH NOR AZLINA BINTI ABD HAMID


22hb03thn2016 jam 1.50 ptg

Assalamualaikum..
Selamat petang..
Ade di pejabat n sekrg ni wak2 rehat..tp kebiasaan nye aku x rehat lah sbb nye nnt xade org plak kat opis, so sape nak angkt tepon..memg muke aku jelah yg jg pejabat ni bile wak2 rehat..huhuhu...
Memandgkan wak2 rehat so aku bukak lah fb, kdg2 aku bukak ye fb even bukn wak2 rehat..saje nak celik kan mate yg mengntuk ni..
Bile aku bukak fb, aku tgk 1 video ni..video thai..xtahu knp hati aku pedih aje tgk video ni..air mate rase nak bergenang je..
Yelah...video pasal kecurangan suami...x sanggup rase nye aku nak tgk habis..
Tapi bile in the end video ni..aku memg x sangka..setiap perbuatn yg kt bt dibalas dgn perbuatan..suami tersebut curang sbb isteri nye curang..
Hari ni aku belajar sesua2..perasaan n emosi kt as manusia kdg2 kt sendiri x boleh nak kawal..Ermm..
Hari ni jugak aku tgu ade msg die if nak tny 'dah mkn ker', 'keje mcm mane, ok ke'...sbnrnye bukn arini je aku tgu, ari2 sebelum ni pun aku tgu jugak..
Kdg2 aku xtahu perlu ke…

Biru Turquoise

aku bukn nak kate baju 2 cantik yer tp cntik gak lah...aku suke warne die 'biru turquoise' sweet kan...aku dah mula jth cinta with this colour...kalu boleh hari yg plg pentg dlm idup aku nnt..wedding aku lah..aku nak warne ni gak...mix with putih mst sweet giler...

aku dulu xbrape suke ngn warne biru ni...kalu pakai rase mcm lahir wak2 bulan gelap..kelam jer hehehe...tp biru turquoise ni die lain skt..biru kehijau2an...smooth n berkilat...2 yg nampk cantik sgt...my abg syg pun suke colour ni tp die memg suke ape jenis pun jnj biru...

kalu boleh my home sweet home t pun aku nak colour ni gak..sejuk jer umah aku so barulah aman damai kerukunan umahtangga...jeng3x hehehe....tp idak ler sumenyer biru t lgsg xnmpk ape plak...some of part dlm umah jer...

sume org ade warne2 keperibadian nyer tersendr...cm aku belum pernh lah ade koleksi baju2 ngn colour ni maybe coming soon kot...who's know kan???so from now being biru turquoise akn jd my favourite colour...huhuhu....