Skip to main content

izinkan sy menawan hati awk semula

"izinkan sy menawan hati awk semula..." 2 lah ayt yg bt aku berfikir n akn terus berfikir hgga ke ptg ni...kdg2 aku pelik ngn org ni mase rase syg 2 hadir ko xnak hargai bile rase syg 2 makin lame makin tglkn ko baru ko terkejar2 n tercr2 ke mane perginya sedgkn mase wujudnye kehadiran cinta 2 ko seolah2 kaya dgn berjuta2 rase cinta....shgga ko lukekan sekeping ht yg xberslh ni...

knp?knp?knp?bile keadn dah kembali ke sediakala ko dtg balik dlm idup aku menuntut sesua2 yg sua2 ketika dulu dah ko tglkn...baru ko nak ckp pasal rindu baru ko nak sebut soal syg n baru ko nak berceramah tentg cinta...seolah2 ko lah pencinta yg setia...

alasan ko mudah perantara jarak menyebabkn kt xserasi dlm cinta..hahahah alasan paling bodoh yg pernh aku dgr....alasan yg xrelevan utk ko gunekan akal ko yg cerdik pandai 2...aku terkilan sbb saat aku jth tersungkur xade pun ko kat sisi aku...xade pun ko utk temankn aku...xade pun ko utk trs berduka ngn aku...

tp bile aku dah boleh kembali bangkit ngn kaki sendr...ko dtg mengoffer diri seolah2 ko insan yg maha hebat dlm dunia ni...luke yg ko benamkan akn terus2an luke smpai bile2..berusaha lah ko seribu or sejuta kali skalipun...luke 2 xkan sesekali sembuh....walupn aku mampu tersenyum tp xkan ade ruang dlm ht ni utk ko lukai sesuke hati...

ckplah sakit yg aku rase slame mane ape yg ko dah lakukan tp utk terus2an brkan ko sakitkn lg hati aku ni tidak sesekali...n aku xkan berikn walupn skt pn ruang dlm hati ni utk ko terus bermaharaja lela seprt mane yg ko pernh buat dulu...elok lah ko simpan niat suci n murni utk menawan semula hati aku yg dah twr utk time kehadiran ko....

Comments

Popular posts from this blog

Front Page CTU101 Assignment

UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA KAMPUS BANDAR MELAKA FAKULTI SAINS PENTADBIRAN DAN PENGAJIAN POLISI DIPLOMA PENTADBIRAN AWAM
CTU 101
PRINSIP-PRINSIP ASAS ISLAM
TAJUK :

PERANAN ISLAM DALAM SISTEM KEKELUARGAAN
MAMP1A
KUMPULAN 1

SITI SALWA BINTI ARIFIN (2012426942)
NORHAZLINA BINTI ABD HAMID (2012838216)
SITI ALIFAH BINTI HAMZAH (2012858824)
AMIRA SYAZARIZAN BINTI MD AMIN (2012427154)
NORLELA BINTI NORDIN (2011137501)

DISEDIAKAN UNTUK

USTAZAH NOR AZLINA BINTI ABD HAMID


22hb03thn2016 jam 1.50 ptg

Assalamualaikum..
Selamat petang..
Ade di pejabat n sekrg ni wak2 rehat..tp kebiasaan nye aku x rehat lah sbb nye nnt xade org plak kat opis, so sape nak angkt tepon..memg muke aku jelah yg jg pejabat ni bile wak2 rehat..huhuhu...
Memandgkan wak2 rehat so aku bukak lah fb, kdg2 aku bukak ye fb even bukn wak2 rehat..saje nak celik kan mate yg mengntuk ni..
Bile aku bukak fb, aku tgk 1 video ni..video thai..xtahu knp hati aku pedih aje tgk video ni..air mate rase nak bergenang je..
Yelah...video pasal kecurangan suami...x sanggup rase nye aku nak tgk habis..
Tapi bile in the end video ni..aku memg x sangka..setiap perbuatn yg kt bt dibalas dgn perbuatan..suami tersebut curang sbb isteri nye curang..
Hari ni aku belajar sesua2..perasaan n emosi kt as manusia kdg2 kt sendiri x boleh nak kawal..Ermm..
Hari ni jugak aku tgu ade msg die if nak tny 'dah mkn ker', 'keje mcm mane, ok ke'...sbnrnye bukn arini je aku tgu, ari2 sebelum ni pun aku tgu jugak..
Kdg2 aku xtahu perlu ke…

Biru Turquoise

aku bukn nak kate baju 2 cantik yer tp cntik gak lah...aku suke warne die 'biru turquoise' sweet kan...aku dah mula jth cinta with this colour...kalu boleh hari yg plg pentg dlm idup aku nnt..wedding aku lah..aku nak warne ni gak...mix with putih mst sweet giler...

aku dulu xbrape suke ngn warne biru ni...kalu pakai rase mcm lahir wak2 bulan gelap..kelam jer hehehe...tp biru turquoise ni die lain skt..biru kehijau2an...smooth n berkilat...2 yg nampk cantik sgt...my abg syg pun suke colour ni tp die memg suke ape jenis pun jnj biru...

kalu boleh my home sweet home t pun aku nak colour ni gak..sejuk jer umah aku so barulah aman damai kerukunan umahtangga...jeng3x hehehe....tp idak ler sumenyer biru t lgsg xnmpk ape plak...some of part dlm umah jer...

sume org ade warne2 keperibadian nyer tersendr...cm aku belum pernh lah ade koleksi baju2 ngn colour ni maybe coming soon kot...who's know kan???so from now being biru turquoise akn jd my favourite colour...huhuhu....