Posts

Showing posts from November, 2010

Pelamin Indah

Image
2 ari lepas topik perbualn aku ngn die...1 jer our wedding...wahhh bersemngt aku dgr citer die...aku hepi sgt..mane xnyer yelah sekurg2nyer die seyes ngn hubngn ni n ikhlas sygkan aku..cm xsngka die dah fikir sejauh 2..n aku memg tgukn saat2 2 cm tkt nak mengimpikn sesua2 yg xpasti..mcm dulu...sumenyer dlm planning akhirnyer bnd 2 gone mcm 2 ajer...

but aku hope sgt not for this time...dgn keikhlsn n kejujurn die aku percy sume ni akn jd kenyatn..aku sentiase berdoa agr pengakhirn hungn kitorg yg terbaik...sygkan aku ngn die??halooo mstlah aku syg..die aje kekasih hati aku n die jgaklah bakal pembimbing n pelindung hidup aku nnt...aku telalu sygkan die...

7 buln dulu hati aku ni mcm serpihan puzzle...berselerak n xtahu mane pangkal n mane hujung sbb terlalu byk yg menyakiti hingga kan aku rase hati aku ni kosong..totally zero..but bile kenal die aku kutip balik serpihan2 2...msh jgak xlengkap sbb aku tertinggl 1 serpihan iaitu hati die...hati die akhirnye berjy menglengkap hati aku hing…

Genap 4bulan

Image
Alhamdulillah ari ni aku ngn die genap 4bulan hubngn kitorg..rase mcm baru semlm je kenal...yg lebih happening nyer kitorg xpernh nak gaduh..xpernh nak msm2 muke...everythings kitorg share same2 even susah or senang...

ala skt2 nyer hal 2 biaselah..name pun bercinta kan..kalu xcemburu xade lah syg maknenyer...tp walupn mcm 2 aku ngn die akn same2 perbaiki mane2 yg perlu...demi kebaikn bersame kan..untk aku n utk die jgak..rase mcm makin hari makin syg plak...

even die xbg ape2 pun genapnye hubngn kitorg tp aku xkisah yg pentg ksh syg die kat aku xberkurg n akn terus berkekaln smpai bile2..harta benda xjd mslh bg aku..keihlasan n kejujurn hati yg pentg...n yg pasti aku yakin die xkan sia2kn hubngn yg sedia ade ni...

aku berhrp hungn ni akn kekal smpai bile2..ksh syg ni akn berpnjangan...

LOVE U so much my dear prince .....




Majlis Graduasi My Little Brother

Image
my little brother...hafizi@ijie dah 6thn cept mase berlalu n dah makin degil pun sekrg ni...ari 2 majlis graduasi die..tabika lah tp aku xsempt nak g aku keje so aku suruh mys sis..alang yg g so byk jgak lah pic2 die yg sempt disnap...

mak aku pun aktif gak lah since adik aku msk tadika ni...ade je aktvt die ngn masyarakt kat kg 2..mase ari 2 pun mak aku amik bhagian dlm acara sukaneka...lawak pun ade jgak yelah ngn adik aku sorg ni je mak aku giat dlm aktvt2 sek ngn aku adik beradik dulu xade lah plak..just jg mkn minum kitorg jer....

anyway bgs gak mcm 2 kurg2nyer mak aku pun xboring kan...so next year adik aku msk darjah 1..jd makin nakal lah die...anak manje n plg manje ngn ayh aku...huhuhu...hope sgt nnt dah sek rendh die xnakal2 lg mase kat sek tadika...penat jgak mak aku nnt nak lyn kerenah die...cian mak..

tp yg bestnyer die sek tadika pun die dah tunjk kan prestasi plg baik...kat sek bukan punyer baik die...ckp cikgu die dgr hbs...bdk2 kan...so hope bile die msk sek rendh nnt pe…

1 tahun 6 bulan

pejam celik pejam celik 1thn 6bln 2 rase mcm sekejap jer..yelah kalu tngok pd angka lame kan..tp aku akn nntkan saat 2 ngn penuh sbr...kalu dulu 2thn 6bln tp sekrg dipendekkn jd 1thn 6bln...mcm2 leh buat 2...kalu org kahwin dah pregnat n dah beranak pun..huhuhu...

jd kalu dikire2 tempoh 2 akn genap on feb 2012....wahhhh tahun dpn je pun "abgggg...xleh pendekkn lg ker...huhuhu xadelah b gurau jer...."ade ape ngn tarikh 2???erm nak gtahu sekrg ker tp nnt xsurprise plak n ade yg merah2 mate bc nnt..better xstory dulu kt tgu kemunculan nyer nnt di episod akn dtg yer...soryyy....

mgkin mase yg akn aku lalui 2 nnt agk sukar tp InsyaAllah sumenyer akn menjd ok..hope so sbb kt tahu ape kt nak..kt tahu ape yg terbk utk kt ye kt manusia yg xlari dr bt silap tp kt jg perlu sedar kt xleh lari dr mslh...that day will come n aku sbgai slh 1 dr wataknyer akn berhdpn dgn situasi 2 dgn hati yg tebuka...

xsmstnyer yg buruk xleh jd baik n yg baik xleh jd buruk...stp pilihn kt...stp tindkn kt..kt …

esok dia balik

huhuhu sernknyer...yelah esk my abg syg dah balik dr trip die ke thailand...die g ari jumaat lame 2 xjmp die yelah since aku balik kg on selasa jmp2 cam gi2 jer...tp xaper esk die dah balik jd leh lah nak nnt make a date with him..hehehe...rindu sgt ngn die...

duk jauh kan nak msg pun mahal ni kan plak nak kol...msg boleh dikire lah dlm skali...kalu duk dekat hehehe stp saat dok msg ajer...yelah 1/2 sen je pun xrugi ape pun kan...maybe right now die dlm perjalanan balik yelah thailand n malaysia kire jauh gak lah 2 bg aku yg xpernh pg ni..hehehe..

b hope abg hati2 yer dlm perjalanan balik n slamat smpai kat umah...xsbr nak tgu kul 10.00am ni yelah leh msg ngn die stp saat sbb line tepon dah kembali ok..yelah kalu die kat thailand aku pakai line malaysia die line siam kan...tp t leh jer 1 line..line malaysia...

ade sesua2 utk aku dr sane..hehehe 2 yg suke aku dgr sbb if die g mane2 trip mst xlupe aku ade je ole2 .....kali ni pun ade but kene tgu until die balik esok sbb nak surprise...jen…

kenangan lama kembali menerjah

ptut bnd2 ni sume aku dah lupe kan tp ade mgkuk2 ni suruh aku ingt balik...membosankan...mase 2 lah nak suruh aku ingt kenangan2 manis konon mcm mengarut ajer...so mood aku kembali menegang ape xnyer diasak ngn kisah2 lame yg menyakitkan so mangse kepd emosi aku yg xbrape stabil time 2 adelah my abg syg..sowyyyy dear...

msg nak jmp lah???nak kol lah???for what???utk bt hati aku ni makin skt...bile aku boleh melupekn ngn care baik..hope accept lah...msg2 pun dah ade new life so unfair kt pasangn kt sekrg...andai kate kt nak rapatkan balik ape yg renggang 2...

lgpun xade ape nak dicitekan kenangan lame akn jd kisah silam..kisal silam akn jd sejarh hidup...2 sume perjalanan idup..hope trima bnd ni sume ngn ahti yg terbuka n beri kebahagian n kegmbiraan ngn pasangan kt sekrg...hargai die spy nnt ksh lame kt xkan berulang....

aku pun msh xfaham knp still nak jmp aku??xade ape2 makne dah...kt bt haluan msg2...aku pun xpernh nak ungkt kisah lame...angp je ia 1 kebodohn aku sbb mase 2 aku xbrape…

interview lagi

nak dijdkan kisah aku balik dr kg lepas berct slame 2hari...msk2 je umah aku tngok kat kabinet tv umah aku ternmpk surat spa..aku dah biase ngn surat2 spa ni dah kenal sgt mcm ade chemistry lah plak kan..ade bau2 bacang gi2..hehehe..

aku ingtkan surt jwpn utk temudg aku yg lepas..tp arsenyer aku dah sumbt dlm tongf sampah(hukum karma) so tngn ni pun ringan gak lah nak gi bace...bace punyer bace "anda adalah dijemput untuk meghadiri temuduga pada............"wahhhhh intervw lg...3x dlm sethn ni pecah rekod makcik....

intervw kali ni utk jawtn pembantu tadbir(perkeranian/operasi) under suk negeri sembilan...kali ni dah msk 4x kali jejak kan kaki kat tingkt 4, wisma negeri 2...rase mcm kurg confident jer..yelah intervw yg kali ke-9 ni....dah lah frust intervw ari 2 xilang2 lg...

anyway...aku gtahu my dear darling....he say "pg jelah mane tahu kali ni rezeki...belum cb belum tahu...jgn cpt mengaku kalah....." so dah abg syg ckp cam gi2 percnt aku nak g intervw bertmbh ler…

welcome back to the work

uikkssss huhu lepas 4 ari aku berct lepak2 2 hari balik kg n baki 2hari lg kat umah aku lak..akhirnye aku kembali semule menghadap keje2 yg xpernh sudah ni..kire dah get ready dr aspek mental n fizikal lah ni...angp jelah 4hari aku berct 2 tempoh pemulihan..hehehe...

yg best nyer aktvt aku kat umah..kemas umah..masak...lepak2 with lappy..2 lah keje aku slame 4 ari 2..memg btl2 rileks...mane xnyer ni jelah peluang yg ade utk berct bile my bos dah balik dr haji nnt xade maknenyer dpt ct dah ten2 as a bos die pun keje kan..kan aku just setkt pekerja die ni nak duk umah rileks2 goyang kaki tngok tv...mengarut jwbnyer 2...

ats semngt keje yg dah kembali pulih kul 7pg td aku dah pacak kan diri aku kat pejbt ni..kelakar ke xkelakar huhuhu.. 2lah namenyer kesan dr tempoh pemulihan mental n fizikal..hahaha...so pg ni agk kebzan lah skt..tepon 2 pun mcm tahu2 je aku ade kat pejbt..xsudah2 panggiln msk..anyway..i like my job...

so ari ni mcm2 bnd nak bt..mcm2 bnd nak settle...so akn ku teruskn dgn …

esok last keje..hooreyyyyyy

huhuhu seronoknyer xsbr2 nak tgu esok..ptg esok lepas je keje aku terus pacak balik kg..rindu ngn bunyi cengkerik mlm..rindu nak dgr aym berkokok n yg penting rindu nak bfast same2 ngn family...huhuhu...2 lah aku bile balik kg berkumpul ramai2 adik-beradik seronoknyer...

esok aku last keje...khamis n jumaat aku amik ct sempena raya haji ni ala alang2 bos xade kan...so amik lah ct bukan slalu pun tp dont worry bos aku bwk balik keje yg xleh nak siap esk...saje nak ct puas2 nnt ntah bile2 plak aku nak balik kg kan..alamatnyer 4,5 bln sekali ler smpai mak aku 2 berleter2..baru aku nak balik...hehehe....


with my abg syg aku ckp nak balik kg n ct 2,3 ari huhuhu dgn muke sebalnyer die jwb awat lame sgt syggg...sory dear peluang ct ni dtg sekali dlm sethn...kdg2 2,3thn pun blm ten2 ade..hehehe...dont worry ok xke mane pun darling abg ni...

home sweet home..i'm cominggggggg......

cemburu tandanya syg

xtahu knp ngn diri aku 2,3 ari ni..terlbh2 plak senstfnyer tp aku tahu knp aku jd mcm ni cm ntahlah better aku diamkn jer sbb kalu aku ckp kat dia pun persn ni xkurg ape pun...mlh makin sesak lam kpale otak aku ni adelah...

slalu kalu die citer pasal permpuan 2 mst die ok jer tp knp semlm die menangis..mstlah sbb die syg permpuan 2 kan???ermm....tp memg permpuan 2 berhak utk jd kesygan die cm aku jer yg ptutnyer sedarkn diri berpijak di bumi nyata tp kan knp aku msh xsedar2...ksh syg aku kat die dah butakan hati n fikiran aku nak berfikir secr rasional...

ntahlah aku xtahu ape penyudah kat sume ni tp yg pasti andai 1 mase nnt saat 2 kan tb n kalu die xmampu jg aku mcm yg die slalu ckp...aku xkisah coz aku ade life aku sendr sbb kalu dulu pun aku xade die aku msh bt sume bnd sendr n boleh je....

lame aku berfikir n aku rase ini jgklah yg terbaik sbb xselyk nyer menerima bhgia pd yg xseptutnyer....mst sekrg die kuar ngn permpuan 2..ya memg aku cemburu sejk dulu pun 2 jgak yg aku rase tp sa…