Skip to main content

1 tahun 6 bulan

pejam celik pejam celik 1thn 6bln 2 rase mcm sekejap jer..yelah kalu tngok pd angka lame kan..tp aku akn nntkan saat 2 ngn penuh sbr...kalu dulu 2thn 6bln tp sekrg dipendekkn jd 1thn 6bln...mcm2 leh buat 2...kalu org kahwin dah pregnat n dah beranak pun..huhuhu...

jd kalu dikire2 tempoh 2 akn genap on feb 2012....wahhhh tahun dpn je pun "abgggg...xleh pendekkn lg ker...huhuhu xadelah b gurau jer...."ade ape ngn tarikh 2???erm nak gtahu sekrg ker tp nnt xsurprise plak n ade yg merah2 mate bc nnt..better xstory dulu kt tgu kemunculan nyer nnt di episod akn dtg yer...soryyy....

mgkin mase yg akn aku lalui 2 nnt agk sukar tp InsyaAllah sumenyer akn menjd ok..hope so sbb kt tahu ape kt nak..kt tahu ape yg terbk utk kt ye kt manusia yg xlari dr bt silap tp kt jg perlu sedar kt xleh lari dr mslh...that day will come n aku sbgai slh 1 dr wataknyer akn berhdpn dgn situasi 2 dgn hati yg tebuka...

xsmstnyer yg buruk xleh jd baik n yg baik xleh jd buruk...stp pilihn kt...stp tindkn kt..kt perlu bertgjwb kan...2 lah yg septutnyer n pengalamn lalu btl2 mengajar aku utk lebh teliti n berfikirn lebh rasional kali ni...but better 4 this time i just shut my mouth out from saying something which i did know its will happen or not...

mulai ari ni aku akn terus melgkah tnp meliht ke belkg lg...aku xkan kalah nak2 plak aku dah pun berada di separuh jln...hny bebrape langkh je lg n everthing will become the true...

Comments

Popular posts from this blog

Front Page CTU101 Assignment

UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA KAMPUS BANDAR MELAKA FAKULTI SAINS PENTADBIRAN DAN PENGAJIAN POLISI DIPLOMA PENTADBIRAN AWAM
CTU 101
PRINSIP-PRINSIP ASAS ISLAM
TAJUK :

PERANAN ISLAM DALAM SISTEM KEKELUARGAAN
MAMP1A
KUMPULAN 1

SITI SALWA BINTI ARIFIN (2012426942)
NORHAZLINA BINTI ABD HAMID (2012838216)
SITI ALIFAH BINTI HAMZAH (2012858824)
AMIRA SYAZARIZAN BINTI MD AMIN (2012427154)
NORLELA BINTI NORDIN (2011137501)

DISEDIAKAN UNTUK

USTAZAH NOR AZLINA BINTI ABD HAMID


22hb03thn2016 jam 1.50 ptg

Assalamualaikum..
Selamat petang..
Ade di pejabat n sekrg ni wak2 rehat..tp kebiasaan nye aku x rehat lah sbb nye nnt xade org plak kat opis, so sape nak angkt tepon..memg muke aku jelah yg jg pejabat ni bile wak2 rehat..huhuhu...
Memandgkan wak2 rehat so aku bukak lah fb, kdg2 aku bukak ye fb even bukn wak2 rehat..saje nak celik kan mate yg mengntuk ni..
Bile aku bukak fb, aku tgk 1 video ni..video thai..xtahu knp hati aku pedih aje tgk video ni..air mate rase nak bergenang je..
Yelah...video pasal kecurangan suami...x sanggup rase nye aku nak tgk habis..
Tapi bile in the end video ni..aku memg x sangka..setiap perbuatn yg kt bt dibalas dgn perbuatan..suami tersebut curang sbb isteri nye curang..
Hari ni aku belajar sesua2..perasaan n emosi kt as manusia kdg2 kt sendiri x boleh nak kawal..Ermm..
Hari ni jugak aku tgu ade msg die if nak tny 'dah mkn ker', 'keje mcm mane, ok ke'...sbnrnye bukn arini je aku tgu, ari2 sebelum ni pun aku tgu jugak..
Kdg2 aku xtahu perlu ke…

Biru Turquoise

aku bukn nak kate baju 2 cantik yer tp cntik gak lah...aku suke warne die 'biru turquoise' sweet kan...aku dah mula jth cinta with this colour...kalu boleh hari yg plg pentg dlm idup aku nnt..wedding aku lah..aku nak warne ni gak...mix with putih mst sweet giler...

aku dulu xbrape suke ngn warne biru ni...kalu pakai rase mcm lahir wak2 bulan gelap..kelam jer hehehe...tp biru turquoise ni die lain skt..biru kehijau2an...smooth n berkilat...2 yg nampk cantik sgt...my abg syg pun suke colour ni tp die memg suke ape jenis pun jnj biru...

kalu boleh my home sweet home t pun aku nak colour ni gak..sejuk jer umah aku so barulah aman damai kerukunan umahtangga...jeng3x hehehe....tp idak ler sumenyer biru t lgsg xnmpk ape plak...some of part dlm umah jer...

sume org ade warne2 keperibadian nyer tersendr...cm aku belum pernh lah ade koleksi baju2 ngn colour ni maybe coming soon kot...who's know kan???so from now being biru turquoise akn jd my favourite colour...huhuhu....