Skip to main content

rapuhnya kasih ilangnya cinta


title ni bukan utk aku tp secr umumnyer utk couple2 kat luar 2 kan..either gf or bf..suami isteri n yg seadanye lah.lately kalu kt buka jer surat khbr ade 1 part mst cite pasal org bercerai..artis bercerai lah..bukn artis bercerai pun ade gak ats sbb hal2 terten2..maybe kt xtahu ape yg diorg rase or alamikan..but aku terkilan (dr sdut masykt prihatin)

knp yer hubngn yg kt bina ats dasar cinta..syg 2 tb2 dlm sekelip mate akn ilang mcm 2 ajer..for the couple maybe xade mslh kot biaselah adt org bercinta ade mase baik...ade mase xok..yg part xok 2 kang mst pts nyer lah (aku pun mcm 2 gak) but tp bg suami isteri...husband n wife...

maybe pandgn aku ni org xleh accept yelah org bujgkan mane reti pasal umahtagga ni sbb umah aku pun xade tangga lg hahaha..ok2 ksh syg 2 mulai ilang hny sbb 1 kesilapn...ala adatlah umgtangga ade psg surut mcm air laut yer x??cm ape kate kt fikir dr sdt positif xade manusia yg dilahirkan sempurne..kesilpn 2 pengjarn menjdkn kt manusia yg berfikir tp kalu xreti gak fikir elok ko hantuk je kpale ko ke dinding hbs cite...

lelaki n permpuan 2 sling melengkapi...yg baik lwn nyer buruk..yg hodoh lwnyer cantik...mase bercinta walawei yg pahit rase manis aje bile dah kawin awat yg pahit makin rase pahit hitam kelat sume ade lah...ade beza ke mase bercinta n kawin???bila dlm keadn mcm ni kt xleh dah nak tuding jari slh kan sape2 sbbnyer sume ni bermula dr kt sendr..pilihn kt...nak xnk ke trima..

back 2 basic...ape yg boleh disimpulkan bile keadn dah meruncing 1 aje statementnyer "ajal maut jodh pertemuan di tngn DIA" maybe yer jodoh hny smpai kat si2 jer tp slagi kt leh berusaha utk selmtkn jambtan ksh syg kt InsyaAllah DIA jgak akn slalu ban2 kt kan...kalu x kt msh lg blh bt yg terbaik sbb sumenyer bermula dr tngn kt sendr...



Comments

Popular posts from this blog

Front Page CTU101 Assignment

UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA KAMPUS BANDAR MELAKA FAKULTI SAINS PENTADBIRAN DAN PENGAJIAN POLISI DIPLOMA PENTADBIRAN AWAM
CTU 101
PRINSIP-PRINSIP ASAS ISLAM
TAJUK :

PERANAN ISLAM DALAM SISTEM KEKELUARGAAN
MAMP1A
KUMPULAN 1

SITI SALWA BINTI ARIFIN (2012426942)
NORHAZLINA BINTI ABD HAMID (2012838216)
SITI ALIFAH BINTI HAMZAH (2012858824)
AMIRA SYAZARIZAN BINTI MD AMIN (2012427154)
NORLELA BINTI NORDIN (2011137501)

DISEDIAKAN UNTUK

USTAZAH NOR AZLINA BINTI ABD HAMID


22hb03thn2016 jam 1.50 ptg

Assalamualaikum..
Selamat petang..
Ade di pejabat n sekrg ni wak2 rehat..tp kebiasaan nye aku x rehat lah sbb nye nnt xade org plak kat opis, so sape nak angkt tepon..memg muke aku jelah yg jg pejabat ni bile wak2 rehat..huhuhu...
Memandgkan wak2 rehat so aku bukak lah fb, kdg2 aku bukak ye fb even bukn wak2 rehat..saje nak celik kan mate yg mengntuk ni..
Bile aku bukak fb, aku tgk 1 video ni..video thai..xtahu knp hati aku pedih aje tgk video ni..air mate rase nak bergenang je..
Yelah...video pasal kecurangan suami...x sanggup rase nye aku nak tgk habis..
Tapi bile in the end video ni..aku memg x sangka..setiap perbuatn yg kt bt dibalas dgn perbuatan..suami tersebut curang sbb isteri nye curang..
Hari ni aku belajar sesua2..perasaan n emosi kt as manusia kdg2 kt sendiri x boleh nak kawal..Ermm..
Hari ni jugak aku tgu ade msg die if nak tny 'dah mkn ker', 'keje mcm mane, ok ke'...sbnrnye bukn arini je aku tgu, ari2 sebelum ni pun aku tgu jugak..
Kdg2 aku xtahu perlu ke…

Biru Turquoise

aku bukn nak kate baju 2 cantik yer tp cntik gak lah...aku suke warne die 'biru turquoise' sweet kan...aku dah mula jth cinta with this colour...kalu boleh hari yg plg pentg dlm idup aku nnt..wedding aku lah..aku nak warne ni gak...mix with putih mst sweet giler...

aku dulu xbrape suke ngn warne biru ni...kalu pakai rase mcm lahir wak2 bulan gelap..kelam jer hehehe...tp biru turquoise ni die lain skt..biru kehijau2an...smooth n berkilat...2 yg nampk cantik sgt...my abg syg pun suke colour ni tp die memg suke ape jenis pun jnj biru...

kalu boleh my home sweet home t pun aku nak colour ni gak..sejuk jer umah aku so barulah aman damai kerukunan umahtangga...jeng3x hehehe....tp idak ler sumenyer biru t lgsg xnmpk ape plak...some of part dlm umah jer...

sume org ade warne2 keperibadian nyer tersendr...cm aku belum pernh lah ade koleksi baju2 ngn colour ni maybe coming soon kot...who's know kan???so from now being biru turquoise akn jd my favourite colour...huhuhu....