rapuhnya kasih ilangnya cinta


title ni bukan utk aku tp secr umumnyer utk couple2 kat luar 2 kan..either gf or bf..suami isteri n yg seadanye lah.lately kalu kt buka jer surat khbr ade 1 part mst cite pasal org bercerai..artis bercerai lah..bukn artis bercerai pun ade gak ats sbb hal2 terten2..maybe kt xtahu ape yg diorg rase or alamikan..but aku terkilan (dr sdut masykt prihatin)

knp yer hubngn yg kt bina ats dasar cinta..syg 2 tb2 dlm sekelip mate akn ilang mcm 2 ajer..for the couple maybe xade mslh kot biaselah adt org bercinta ade mase baik...ade mase xok..yg part xok 2 kang mst pts nyer lah (aku pun mcm 2 gak) but tp bg suami isteri...husband n wife...

maybe pandgn aku ni org xleh accept yelah org bujgkan mane reti pasal umahtagga ni sbb umah aku pun xade tangga lg hahaha..ok2 ksh syg 2 mulai ilang hny sbb 1 kesilapn...ala adatlah umgtangga ade psg surut mcm air laut yer x??cm ape kate kt fikir dr sdt positif xade manusia yg dilahirkan sempurne..kesilpn 2 pengjarn menjdkn kt manusia yg berfikir tp kalu xreti gak fikir elok ko hantuk je kpale ko ke dinding hbs cite...

lelaki n permpuan 2 sling melengkapi...yg baik lwn nyer buruk..yg hodoh lwnyer cantik...mase bercinta walawei yg pahit rase manis aje bile dah kawin awat yg pahit makin rase pahit hitam kelat sume ade lah...ade beza ke mase bercinta n kawin???bila dlm keadn mcm ni kt xleh dah nak tuding jari slh kan sape2 sbbnyer sume ni bermula dr kt sendr..pilihn kt...nak xnk ke trima..

back 2 basic...ape yg boleh disimpulkan bile keadn dah meruncing 1 aje statementnyer "ajal maut jodh pertemuan di tngn DIA" maybe yer jodoh hny smpai kat si2 jer tp slagi kt leh berusaha utk selmtkn jambtan ksh syg kt InsyaAllah DIA jgak akn slalu ban2 kt kan...kalu x kt msh lg blh bt yg terbaik sbb sumenyer bermula dr tngn kt sendr...



Comments

Popular posts from this blog

Front Page CTU101 Assignment

22hb03thn2016 jam 1.50 ptg

Biru Turquoise