Saturday, December 10, 2011

my girls's birthday ke-13

















mama doakan smoga intan panjg umur,dimurahkan rezeki,peroleh kesejahteraan dunia n akhirat serta sukses slalu.muahhh

Friday, December 9, 2011

its more better now

alhamdulillah sehingga ke arini dah dekat 3bln aku jd wife org.hu3x kdg2 lwk pun ade xterase pun aku ni mcm wife org,still single mcm dulu.bengonggg.hahaha.tp aku xpernh lah lupe tgjwb aku as a wife,bnd 2 2 pentg.kalu xbuat dosa weiiiii.hahaha.

sory lah pd kengkwn aku dah lame xmsk blog.sibuk dgn keje2 dgn kehidupn baru yg aku jalani sekrg ni.aku lebih rase happy dgn perubhn yg aku lalui sekrg ni.cume every week aku balik kg nak2 lak sekrg ni aku dah amik lesen memandu memg memenatkn tp xapelah memg tempt seorg isteri 2 disisi suaminya.

hujg2 thun ni mcm2 kursus yg brkaitan kej yg aku kene hadir.lepas kursus mst ade keje.adoyaiiii tp nak buat mcm mane 2 dah komitmen yg perlu kt hadapi dlm ape keadn skalipun.cm ape yg lebh pent sekrg kehidupn aku sekrg ni lebih baik dr yg selmnyer.

alhamdulillah segala kebhgiaan ni aku harp dpt kekal hingga ke akhir hyt.kesyukurn yg xterhingga aku panjatkan pd Yang Maha Kuasa.murahkan rezeki suamiku,pnjgkn umurnya n beri kesejhteraan kpdnya.

permulaan hidup baru n aku hrp ia akn berterusan.hope kwn2 jgak akn mendoakan kbhgiaan aku n suami serta keluarga yg kami bina ini.amin.

konvokesyen my sis kat uitm,shah alam







Tuesday, August 16, 2011

+- a month je lagi

cept mase berlalu kan pejm celik pejm celik xsmpai sethn aku jd tung org dah nak kawin kan.tkt ada..gementar ada..excitd pun ade hu3x..2 lah yg aku rase sekrg.mcm2 kish sedih n hepi yg aku lalui n sekrg adalh the end of story..


title cik akn berubh kpd puan hu3x..n umur pun dah semakin meningkt.rasenye baru semlm aku hbs sek sekrg umur dah 24thn dah nak jd mak dara wei hu3x...2 fitrah idup setp ciptn-Nya dijdkan berpsg-psgn jd smpai lah tb mse aku plak nak berkeluarga..


persipan alhamdulillah sumenye berjln lancr walupn kdg2 boleh bt au xtido lena meikirkn sume ni tp adat lah kan org nak kawin everythings nak nampk perfect tp InsyaAllah aku an bt yg terbaik utk gembirakn ht sume org..


kdg2 bz jgak yelah tiap2 mggu bile balik mst kene bincg ngn mak n ayh pasal wedding tp xkisah lah yelah mak n ayh kn nak terima mena2 sulung jd kenelah bersungguh2 kan..xsangka kan puteri ayh n mak ni akn jd isteri org xlame lagi..


rase syukur yg xterhingga sbb aku msh diberi peluang utk rase bhgia walupn seblm ni aku pernh kecewa even xteruk sgt at last boleh bt aku skt mental kot hu3x terima ksh bt abg sbb slalu ada di smping b, jg kebajikan b, berikn ksh syg yg tulus n ikhlas.b harp hubngn kt ni akn kekal smpai bile2...


hope kwn2 jgak doakn kebhgiaan kami.doakn moga ksh syg ni akn kekal hingga hjg nyawa, dunia n akhirat..

Salam Ramadhan

bile tb bulan ramdhan ni teringt aku mase keje ngn ofis lame dulu, yelah tiap2 hari pose dah ade tempt utk berbuka pose yelah bos aku nak smpaikn bantuan utk anak2 yatim,fakir miskin, ibu tugl n lain2 lagi...pejam celik pejam celik dah nak raye kan...mase 2 lah


sekrg ni bile kat tempt baru kene msk kat umah yelah aku hbs keje kul 5 xkan nak berbuka kat luar..nak kuar pun pyh trnsport xade.tmpt tgl aku sekrg ni jauh dr pekan..nak buat mcm mane kene, yg pentg aku siht alhamdulillah...every week aku balik 2 jelah


rindu rasenye nak buka pose ngn akak2 aku, kak su n kak nani. sepnjg buln ramadhn ni pun aku belum ade buka same ngn abg syg aku..yelah sibuk buka ngn family msg2 smpai masa utk berdua pun xade.tp xapelah yg pentg same2 hepi..


dikesemptn ni gak aku nak ucapkn selmt menymbut bulan ramdhn pd kengkwn yg kenal ngn aku yelah dah 17hari kt pose msh belum terlmbt kalu nak wish kwn2 kan..lgpun dah lame aku xmenjengah ke blog ni. sibuk ngn keje, ngn aktivit lain lg...alhamdulillah bt mase sekrg segala2nya brjln ngn baik.hope akn berterusn lah..


kesemptn ni jgak aku nak mintk maaf kalu ade kenkwn yg pernh tersinggung ke ape ke ngn aku..moga2 kt same2 dpt memaafkn kekhilafn msg2.moga2 kt dikurniakn tbh bdn yg siht akal yg bersih utk menjlnkn ibadah pd bulan mulia ni...


hah jgn lupe dan nak hbs puasa ni kan..lagsir dah tukar belum?bj raya dah beli?thn ni tema ape?hu3x..citerase msg2 tp elok lah berpada2 kan...

Thursday, June 16, 2011

Busy...Busy n Busy

Huhuhu bukan bz keje tp dok bz slalu berulang tiap2 minggu balik kg dari segamat. yelah adik aku yg no.4 2 dah kawin ngn yg no.3 2 bertunang. alahai penatnye badan wei belum kenduri aku kawin lg.huhuhu...


Alhamdulillah selamt adik aku yg no.4 2 dinikahkn degn jejak pilihn hati dr kedah. tahniah...tahniah...hope berbahgia dunia n akhirat, jodoh berkekalan hingga ke hjg nyawa n buat adik aku yg no.3 plak selmt bertunang...moga jodoh berkekalan ke pelamin..


sorylah kwn2 xsempt nak upload pic2 yg menarik..video pun aku cume xberkesmptn nak upload lah...lagipun pc aku kalu nak upload pic je bt hal jadi kisahnye aku story dulu. gambar 2 nanti2 aku upload k..sabar...


Dalam pd 2 aku sibuk siapkn brg2 kahwin aku nanti. alhamdulillah ade jgak skt2 yg aku dah mula beli yelah nak beli skali byk mane nak cr dwit wooo...huhuhu bt mase ni persiapn dlm keadn terkawal...xsbr rasenye(tetb je gatal)...


Mf jgak buat kengkwn sbb 2,3bln ni xade story baru bz ngn bnd2 mcm nilah aku xsempt nak menjengah blog aku ni...so arini ade kesemptn adelah 2,3 story lagi yang aku nak share ngn kengkwn...berkaitan ape??mcm2 ada...huhuhu...


So hope kengkwn sume enjoy ur day...bye...

Wednesday, April 20, 2011

My Sweetheart-Intan

meh aku perkenlkn korg ngn my daughter ni..name penuh die Rafisha Natasya bt Rahimi but kenalan2 rapat just call her intan...aku pun pngil die intan..umur die 13thn anak dara tau still single n available hahaha sory intan aunty gurau je..huhuhu


msh sek dlm tingktn 1 thun ni..anak tungl n xade adik beradik lain melainkn hny die seorg cehhh..ape kene mngena ngn aku??ank abg aku kire aku ni stepmother lah but still mother right xkisah lah either aku lahirkn die or x??


die lahir 18hb Okt(agknyelah) tp lahir kat mane aku dah lupe ah beb huhuhu ade abg story ngn aku tp cept lupe almaklumlh 'kwn' ngn org tua ni penyakit lupe pun dpt hahaha jgn mrh ye abg....favourite colour die pink..kalu blh sume bnd nak warne pink..baju,beg sekolh,kasut mcm2 lg lah..


perangai die??erm intan aunty story ye jgn mrh tau huhu die ni memg manje giler terutm ngn ayh die...degil ade sikt..tp kalu aku ckp ape2 kat die still leh dgr lah either ngn ayh die pun xlah keras kpale sgt mcm batu kan huhuhu..


nak tengok pic die??erm right now aku xade pic die but maybe next time aku upload k...just 1thing...i'm love her so much n hope she will feel the same like i do...

Jiwa Kacau

ehem3x...jiwa kacau bukn pasal hati n perasaan ok tp about my daughter...semlm aku diberithu yg die nak jmp ibu die.aku xlah kisah kan cm tetb rase xsedap hati plak.yelah dr petg semlm aku cb buang jauh2 prasangka dlm hati ni.ambil wudhuk n g solat asar...


jiwa aku ni mudah benar terusik..xtahu lah knp maybe coz aku syg sgt kat die kalu boleh xnak sape2 pun amik die dr aku..aku ni bukn lah jenis memanjekn tp sekurg2nye aku syg die like my own children...


mlm td abg gthu she look sad after jmp ibu die...story punye story so aku fhmlah ape mslhnye yelah she still young utk diajar fkr sesua2 yg diluar pemikirn die...aku pun turut terase hope sgt die xjmp ibu die ptg ni tp aku dah berdosa merenggangkn ksh syg seorg ibu pd anknye...1 ari nnt kalu aku jd ibu ape plak aku akn rase kalu org bt mcm 2...mst mrh kn??


aku just nak luahkn persn je coz dr semlm aku cb thn xtahu nak ckp pd saper...nsb baik ade blog shbt baik aku ni...bile difikir2kn hati aku mulalh runsing 2 yg jd jiwa kcu 2..kalu lah aku boleh bt sesua2 tp apelah daya kn...aku xade kene mgena dlm soal ni.


abg mintk tolg aku slow talk ngn die..InsyaAllah aku cb yg terbaik lgpun aku xnak die jauh dr aku rase mcm kosng je..alahaiii tetb hati jd sedih plak ala salwa jgnlah nangis sbb ko mst kuat..nilah lah dugaan utk hamba-hambaNya..

Monday, April 18, 2011

Keje Baru Lagi

Alhamdulillah rezeki dtg tp org tua2 ade pesan org tamak slalu rugi..aku xjgka plak yg aku akn dpt job as jururwt msyrkt 2 dlm pd aku dah keje kat segmt ni..nak bt mcm mane mungkin rezeki aku kat segamat..xape aku redha...


abg pun ckp xapelah sekrg pun dah memg keje ngn gov..mak aku pun still ckp the same words...kalu aku masih ngn tempt keje lame memg aku accept tawrn ni...g kursus...g kursus lah aku xkisah jnj keje gov kan..huhuhu....


tp kali ni aku xdpt nak accept maybe rezeki utk org lain...kalu ye lah jd nurse lah aku huhuhu pakai serba putih ari2 bau ubt aje...keje yg sekrg ni pun alhamdulillah ok xade mslh..dah selesa plak yelah dah dekt 5 bulan keje....


ape2 pun td aku dah siapkn surt penolakan keje 2 kat spa...n terus fax ke sane...rugi???xlah ckp lah dgn ape yg aku ade sekrg...kan dah mention kat ats td org tamak slalu rugi huhuhu...jd memadai lah dgn ape yg ade...


InsyaAllah mane tahu after this rezeki aku lepas ni murah n berpnjgan same2lah kt doakan..

Friday, March 18, 2011

Majlis Pertunangan-5/3/2011


Hari yg begi2 brmakna dlm idup aku...sesua2 yg pernh aku impikan sua2 ketika dulu akhirnye jd kenyatn..thanks abg sbb sentiase menyayangi diri ni n buat yg terbk untk kekasih ht ni..alhamdulillah sumenyer berjln dgn lancr n ats restu kedua2 family aku n dia akn disatukn pd 16/9/2011...6months++ from now...

nervous aku mase 2 huhu tp aku sempt abadikn bebrape kenangn terindah wak2 2...


1st...gmbr aku ngn die ngn brg2 iringan sempena pertunangan kitorg..die warne biru..aku warne purple..sweet kan..huhuhu

2nd...bergmbr ngn mak n mak mertua aku..punyelah susah nak ajak mak aku ni amik gmbr...yelh mak aku ni kan pemalu..huhu

3rd...pic bakal sekeluarga...same je tinggikan..huhuhu yelah aku ni pendek nak wat mcm mane kan dah nampk mcm adik n akak plak..cewahhhh


1st...perbincangan antra 2buah keluarga nak menetapkn tarikh nikahnye...siap ade pantun2 2 jgn xtahu huhuhu...

2nd...sesi menyarung cincin oleh mak mertua..alahai slh jari daaa pdnlah nak sarungkn cincin xmuat..adoyaiii malunye aku...

3rd...cincin tny@merisik n cincin tunang...die kedua2 jari manis beta..cantik kan..huhu cincin cantik ker or orgnye yg cantik ni???

p/s:moga2 perhubungan ini akan kekal dunia n akhirat..kasih syg akan terus abadi hingga ke hujg nyawa...InsyaAllah...

Thursday, March 3, 2011

Menghitung Hari

rase cept mase berlalu tp 2 lah yg aku lalui...selepas 7 buln aku tempuh ngn pelbagai suke n duke kali ni hny tngl 7buln seblm aku menjd milik die..syukur alhamdulillah tiada ape yg dpt menggembirakn ht aku lebih drpd ni...

namun stp suke 2 akn ade duke nyer...life is fair..rase suke n duke sm rata..walupn kdg2 membatasi sbr tp aku cb yg terbaik utk diri aku..die n sume org..moga2 lepas ni xkan ade kepincgan2 yg akn membuat aku slalu berlagu winter sonata..huhuhu...

senstf bukan???huhu tahu xper lately aku mudah benar terguris dont know why???bukn ape ht ni terlalu benar menyayangi die smpaikan xsngup nk dgr org ckp yg bukan2 pasal die..hope 7buln yg mendtg akn aku n die lalui dgn tabah...kdg2 aku rase xpercy yelh cepat mase berlalu...moga jodoh ini akn terus berkekalan hgga ke hujg nyawa...

"abg....b doakn moga2 ksh syg kt terus kekal dunia n akhirat..hgga hjg nyawa..b percy abg mampu menyayangi n terus mencintai b n menjga seluruh hdp b..terima ksh syg..."

thanks for the love that had u given to me.....love u so much my dear...

Saturday, February 26, 2011

Friday, February 25, 2011

welcome back!!!!!!

what's up kengkwn..huhu lame btl xdgr cite kan yelah after dpt new job aku sibuk ngn keje2 baru aku sekrg n so arini aku berpeluang menjengah sekjp ke blog kesyn aku ni hehehe..anyway xade cite yg menarik just menghitung ari utk hari2 bahagia yg bakal aku rasai dlm tahun 2011 ni...

hope kengkwn kat luar sentiase mendoakn kebhgiaan aku bersm insan yg aku syg..arini aku dah ade kat kg setelh 2mggu xbalik2 mcm sethn xbalik kg yelah mane xnye aku dah lah duk jauh..johor 2...rindu tau nak dgr bunyi aym berkokok pepg...n rindu nak jmp buah ht kesygn aku...tp xape lg semggu aku akn jd tunangan die n lg 7bulan aku akn jd hak milik die...alahai bhgianye rase hati...

tp yelah dlm stp kebhgiaan 2 akn dtg jgak sulitnye..2 lah yg aku rase sekrg..mcm2 org ckp pasal die biaselah hal2 yg buruk aje nak2 plak smpai aje ke pengethn mak n ayh aku..huhuhu org kan mane leh tngok kt senang kalu boleh kt jth tersungkr pun org blh gelak kan kt..tp alhamdulillah sehingga ke ari ni aku angp cite2 org 2 asam grm idup..yelah slagi die boleh berckp..die ckp lah kalu x..ape lg die nak bt kan..

dan yg pentg sekrg aku n die kekal bhgia walupn kdg2 terkesan jgak dgn ape yg org ckp...mgkin ni dugaan yg ptut kitorg lalui xape aku redha...insyaallah kebhgiaan 2 pst milik aku n die..




Friday, January 7, 2011

Tahniah!!!!


menangis aku pg td..aku peluk mak...Alhamdulillah 3thn aku tgu akhirnye penantian aku berbaloi..berkat doa mak,ayh n adik2 aku xsgka aku akn dpt jgak keje 2..Pembantu Tadbir di bwh Kementerian Pelajaran Malaysia...xdpt aku nak gmbrkn betapa aku gembira sgt2...ntah brape puluh kali aku bace surt trima keje 2..rasenye nak kongsi je 1 dunia huhuhu...

tp sedih plak nak tngalkan kaksu n kak nani yelah slame ni kitorg ber3 lah yg berhempas pulas bersame2 bt yg terbaik utk our bos..pasti nnt aku rindu sgt kat diorg sume...yelah even keje teruk2 tp kitorg seronk sgt...trm ksh gak kat my big bos sbb slame ni byk tunjuk ajar n kaksu jgak sbb xpernh jemu2 nak perbetulkn silap aku dlm keje...

almost 3thn aku keje mcm2 yg aku rase tp alhamdulillah sumenye ok...sumenyer aku angp mcm family aku sendr lepas ni aku kene tnglkn sume alahaiiii sedihnyer...

trm ksh bos atas kepercyn slame ni n trm ksh jgak ats segala tunjk ajar InsyaAllah sy xkn lupe apeth lg byk sgt kenangan2 terindah spanjg berkhidmat ngn bos..

kaksu..aku..n kak nani..i will miss u all n thanks for everything 4 both of my lovely sister...

Tuesday, January 4, 2011

Jejalan kat PD....Melaka...A'Famosa




dah lame aku g tp baru ari ni aku berkesmptn utk mengepost aktvt2 yg dah agk basi ni huhuhu nak wat mcm mane bz ngn keje2 smpai nk meroyan dlm blog ni pun aku xsempt hehehe..anyway last month aku g PD ade dinner staff sempena keberangktn balik my big bos dr haji n celeb birthday isteri tercinta my big bos so tido lah kat sane semlm tp kat sane aku xsnap byk gmbr ala jnj ade kan..dr xade lgsg..

yg bestnyer balik dr PD my darling bwk g Umbai@Melaka mkn mknan segar kat sane...boleh pilih mcm beli kat pasar 2 n decide nak msk ape...best kan???pas2 jejalan kat area sane memg seronk sgt xsgka ade jgak tempt2 yg sweet ade laut selain dr Langkawi, Pangkor n Tioman...xpyh jauh2 kat melaka aje huhuhu..

since aku kenal ngn die berjaln aje lah kejenyer aku...last week aku g waterworld A'Famosa bwk same his daughter(intan) n sister(wani) tp sory ah kat sane xsempt nak snap pic ala korg pun biase ngn tempt 2 kan...pasni xtahu plak nak g mane ape2 pun nntkan kemunculn episod yg akn dtg hehehe...

Monday, January 3, 2011

New Year 2011


cept mase berlalu...kt sibuk ngn keje n hal2 duniawi yg lain..pejam celik pejam celik dah smpai ke thn 2011...org ckp thn baru azam baru??korang??aku mcm biase nak keje ngn baik lebih baik dr tahun2 seblm nyer sekrg alhamdulillah...aku bt yg terbaik..

last 3 days be4 new year aku memg sibuk..nak2 lak my ofis bt program smbut thn baru so kesibukn 2 akn melanda bagai angin puting beliung kat ofis aku ni huhuhu xadelah saje aku hiperbolakn ayt...my eldest brother ijie masuk sek darjah 1 seronok aku die nak msk sek hope die akn jd insan yg berguna mcm akak2 n abg die ni cewahhhh bakul sendr kan so kt lah yg kene angkat huhuhu...

my darling merungut aku bz smpai nak luangkn mase ngn die pun xberkesemptn tp dlm pd aku 2 aku curi gak mase kuar jejaln ngn die sekurg2nye aku msh boleh ade mase ngn die kan n yg bestnyer aku dpt berkenaln ngn ank gadis kesyngn die...well relation kitorg rapat n aku rase mcm 1 family plak...love her like my own daughter...

mcm2 yg akn happen on this year 2011 just wait n see...aku sentiase akn mengexposekn cite2 dr dunia aku huhuhu bukn niat aku nak gtahu sume org tp sekurg2nye sharing is caring right...

so selmt tingl 2010 n selmt dtg 2011...

22hb03thn2016 jam 1.50 ptg

Assalamualaikum.. Selamat petang.. Ade di pejabat n sekrg ni wak2 rehat..tp kebiasaan nye aku x rehat lah sbb nye nnt xade org plak kat op...