Wednesday, April 20, 2011

My Sweetheart-Intan

meh aku perkenlkn korg ngn my daughter ni..name penuh die Rafisha Natasya bt Rahimi but kenalan2 rapat just call her intan...aku pun pngil die intan..umur die 13thn anak dara tau still single n available hahaha sory intan aunty gurau je..huhuhu


msh sek dlm tingktn 1 thun ni..anak tungl n xade adik beradik lain melainkn hny die seorg cehhh..ape kene mngena ngn aku??ank abg aku kire aku ni stepmother lah but still mother right xkisah lah either aku lahirkn die or x??


die lahir 18hb Okt(agknyelah) tp lahir kat mane aku dah lupe ah beb huhuhu ade abg story ngn aku tp cept lupe almaklumlh 'kwn' ngn org tua ni penyakit lupe pun dpt hahaha jgn mrh ye abg....favourite colour die pink..kalu blh sume bnd nak warne pink..baju,beg sekolh,kasut mcm2 lg lah..


perangai die??erm intan aunty story ye jgn mrh tau huhu die ni memg manje giler terutm ngn ayh die...degil ade sikt..tp kalu aku ckp ape2 kat die still leh dgr lah either ngn ayh die pun xlah keras kpale sgt mcm batu kan huhuhu..


nak tengok pic die??erm right now aku xade pic die but maybe next time aku upload k...just 1thing...i'm love her so much n hope she will feel the same like i do...

Jiwa Kacau

ehem3x...jiwa kacau bukn pasal hati n perasaan ok tp about my daughter...semlm aku diberithu yg die nak jmp ibu die.aku xlah kisah kan cm tetb rase xsedap hati plak.yelah dr petg semlm aku cb buang jauh2 prasangka dlm hati ni.ambil wudhuk n g solat asar...


jiwa aku ni mudah benar terusik..xtahu lah knp maybe coz aku syg sgt kat die kalu boleh xnak sape2 pun amik die dr aku..aku ni bukn lah jenis memanjekn tp sekurg2nye aku syg die like my own children...


mlm td abg gthu she look sad after jmp ibu die...story punye story so aku fhmlah ape mslhnye yelah she still young utk diajar fkr sesua2 yg diluar pemikirn die...aku pun turut terase hope sgt die xjmp ibu die ptg ni tp aku dah berdosa merenggangkn ksh syg seorg ibu pd anknye...1 ari nnt kalu aku jd ibu ape plak aku akn rase kalu org bt mcm 2...mst mrh kn??


aku just nak luahkn persn je coz dr semlm aku cb thn xtahu nak ckp pd saper...nsb baik ade blog shbt baik aku ni...bile difikir2kn hati aku mulalh runsing 2 yg jd jiwa kcu 2..kalu lah aku boleh bt sesua2 tp apelah daya kn...aku xade kene mgena dlm soal ni.


abg mintk tolg aku slow talk ngn die..InsyaAllah aku cb yg terbaik lgpun aku xnak die jauh dr aku rase mcm kosng je..alahaiii tetb hati jd sedih plak ala salwa jgnlah nangis sbb ko mst kuat..nilah lah dugaan utk hamba-hambaNya..

Monday, April 18, 2011

Keje Baru Lagi

Alhamdulillah rezeki dtg tp org tua2 ade pesan org tamak slalu rugi..aku xjgka plak yg aku akn dpt job as jururwt msyrkt 2 dlm pd aku dah keje kat segmt ni..nak bt mcm mane mungkin rezeki aku kat segamat..xape aku redha...


abg pun ckp xapelah sekrg pun dah memg keje ngn gov..mak aku pun still ckp the same words...kalu aku masih ngn tempt keje lame memg aku accept tawrn ni...g kursus...g kursus lah aku xkisah jnj keje gov kan..huhuhu....


tp kali ni aku xdpt nak accept maybe rezeki utk org lain...kalu ye lah jd nurse lah aku huhuhu pakai serba putih ari2 bau ubt aje...keje yg sekrg ni pun alhamdulillah ok xade mslh..dah selesa plak yelah dah dekt 5 bulan keje....


ape2 pun td aku dah siapkn surt penolakan keje 2 kat spa...n terus fax ke sane...rugi???xlah ckp lah dgn ape yg aku ade sekrg...kan dah mention kat ats td org tamak slalu rugi huhuhu...jd memadai lah dgn ape yg ade...


InsyaAllah mane tahu after this rezeki aku lepas ni murah n berpnjgan same2lah kt doakan..

22hb03thn2016 jam 1.50 ptg

Assalamualaikum.. Selamat petang.. Ade di pejabat n sekrg ni wak2 rehat..tp kebiasaan nye aku x rehat lah sbb nye nnt xade org plak kat op...