Posts

Showing posts from 2012

Rindukan mak!!!!

Image
sape sngkakn...insan yg plg kt syg pergi tglkn kt..
2 lah yg aku rase sekrg...seklip mate n xperlu tgu
DIA akan dtg menuntut hakNya yg kekal abadi..
stp mase,stp saat,stp detik aku sentiase ingtkn mak
lepas solat xpernh lupe nk doakn kesejhteraan roh mak..
bacekn al-fatihah utk mak
mak...along rindukn mak sgt2.adik2 pun rindukn mak..
along akn jg amanh mak.InsyaAllah...along akn jg abg,acik n ijie mcm yg mak suruh
mak nak tahu?ateh dh lahirkn baby girl.even xckp buln tp baby stabil
tp die xsempt nk jmp wan die kan mak...mak nk tahu x??
name die Nur Ainul Mardhiah...angah yg cari name 2 mak
maksdnye>>>bidadari tercantik disyurga utk para2 syuhada
cantikkn name 2 mak n InsyaAllah alang pulak nk lahirkn baby die tp along sedih mak
sedih sbb saat2 gembire mcm ni mak xade.kalu mak ade,along dh tahu mst mak yg paling bising
yelah,kene jg 2,jg ni.kan mak...along rindu nak borak2 dgn mak.rindu sgt mak.
rindu nak cium tngn mak,pipi mak...sunyi rasenye mak bile balik kg mak xade
along…

Sayang???

Image
ohhh tidak tidak...
jauhknlh persn yg bukan dr hati aku ni
sent msg>>>ok syg
duppp...hati aku dah berdetak laju
ade rase xselesa yg dtg,rase kurg senang,rase mencurigakn
no...i know him very much..i know that he love me as much as i love him...
aku xnak n aku tkt ape yg pernh aku fikirkn dulu bakal trjadi
kalulh bnd 2 happen???tidakkkkkk.....
Ya Allah...kau panjangkanlah jodoh kami Ya Allah
kekalkanlah kasih sayang kami dunia akhirat Ya Allah
kurniakanlah kami zuriat yang soleh dan solehah Ya Allah
dan sejahterakanlah keluarga yang baru kami bina ini Ya Allah..
moga rase yg tidk2 ni akn hilg..
xbaik simpan rase buruk sgka...akhirnye akn jd fitnah
fitnah 2 besar tuduhnnye...
jauhknlh aku dr buruk sgka yg berpnjgan...amin

Ya Allah..selamatkanlah bumi GAZA

Image
belas rasenye kan bile kt tngok ank2 kecil ant.insan terpilih kekejmn yahudi
xsmpai ht tengok.kain yg suci murni bsh dgn drh.kejam sguh israel
ape lh slh ank2 2??aku naik hairan.ape yg diorang nak??
kuase??nk tunjukkn yg diorg yg trhebat kat dunia ni
kau lupe agknye.xade yg lebih kuasa dr Maha Pencipta.Dia yg menciptakn segala yg ade
di muka bumi ni...rase nk menangis pun ade..
tp apelh kudrat kudrat manusia seperti aku ni...aku hny mampu brdoa n aku nak bckan yassin n buat solat hajat moga2 bumi gaza akn terus aman dr tanduk2 syaitan yahudi 2...
Allah swt 2 maha mendengar.Dia mendegr doa hamba2Nya yg teraniaya...

p/s: kekuatn iman di hati lebih kental n ampuh dr senjata api besi>>>Subhanallah<<<



My family ever after

Image
hah ini kat umah mak aku@kg chennah>>>kg halamn tercinte pic ni diambil sempena ulgthn kelahirn  anak dara kami yg ke 14 ala buat ala2 kdr aje,nak celebrate kat luar xsempt aku di segmt,cik abg di kuala klawg...agk2 korg mst xsempt kan? actually that time my mom dh sakit,rase xenjoy plak seronok2 kat luar yg mak kt kat umah sakit...xbaik taw... aku sempt gak lah mskkan bihun sup n buat bubur kcg n gorg ape2 yg ptut>>>snack gi2 beriya2 jgk lah aku msk dr pg hga ke ptg 2..jd org dapur weiiii... alhamdulillah...everything in perfect....
p/s: bt ape nk berparti2 bagai2.yg pentg ingtn kt bt yg tersyg kan...>>peace<<

Sweet~couple!!!!!

Image
amacam gaya aku n my dear hubby??ok x??
hehehe hah ni pose mase g kenduri,encem kan cik abg aku??hihihi
lame dh pic ni bru sekarg aku nk post kat blog,yelh hari2 post nnt jemu lak korg bace...
eh jgn xtahu ye pic ni mase kitorg baru lg kawin taw,still honeymoon kate org..
diam x diam dh sethn lebih kitorg kawin...alhamdulillah

p/s: semoga ksh syg kami akn terus kekal dgn kehadirn ank..ank..ank..ank kami nnt..InsyaAllah

Kenyataan yang hakiki

Image
p/s: sesungguhnye brsyukurlh dgn ape jua kurniaan dr DIA kerna takdirnya adalh yg terindah...

Happy Engagement sahabatt!!!!

Image
SeLaMaT bErTuNaNg!!!!!
buat fatah kwn sepejbt ku n tunangan yg dicintai
ko dh bergelar tunangan org sekrg ni pas2 jd plak suami org.hohoho sebelh kaki je lg 2..
weiiii jgn brtunang ni jgn dok nak jeling2 anak dara org lg..hahaha hadap jelah ape yg ade 2..
bile nk lgsungnye??
jgn lupe kadnye yer,manelah tahu nnt leh je dtg jenjalan ke kelantan nun..
n 1 more dont forget haaaa...be a good husband...
pasni slalu ah ko dok ngecek gb dok  mintak tukar...huhuhu
terus usaha ko utk berada disampg isteri tercinta...cayokk cayokkk...

Just go away~Please!!!!!

Image
apelh yg ko sakit ht sgt ngn aku sefamily kan..
xleh ke ko jg je keluarge ko elok2 apehal lak ko dok sibuk2
jg hal aku n hubby aku..
ape ko dpt weiiii.....dpt dwit ke dok cite hal aku
lahhhh lupe nnt ko xtido lena plak ye x?sehari xdpt cite hal aku xsenang duduk ko..
yg aku pelik 2 ape lg yg ko nak
rase sumenye ko dh dpt kan,jd tolonglh zip mulut ko yg busuk 2..
aku xade maselh nk lyn org ht dengki mcm ko
Allah tu maha adil...ari ni hr ko,1 ari nnt hr aku plak
mase 2 nnt ko akn sedr langit 2 tinggi ke rendh..
hr ni kt ade sumenye,jgn lupe Allah akn tarik bile2 mase bile Dia mengkehendakinye..
n jgn lupe hdp mati kt akn kuasa Dia..ko siape??ko bukn sape2 pun..
so pleaase go away from my life!!!!!!



14th~Happy Birthday Intan

Image
actually mama blur xtahu nak hadiahkn ape utk intan.so mama mintk somebody@
kwn tlg buatkn coklat huruf ni special utk intan
mcm mane rase??sedap x??mama pun xpernh rase pastri yg die bt
ni 1st time..nmpk sweet mst sedp ni kan..
anyway hApPy bIrThDaY yAnG kE-14 ye..
mama doakn intan akn berjy dlm ape jua bidang yg intan ceburi
n mama doakn intan akn jd ank yg baik buat ayh n ibu
jgn nakal2 n wish u all the best n make us proud of u
gd luck!!!!!


Rindu!!!!!!

Image
rindu ooo rindu serindu serindu rindunya aaaa...
rindu??of course ah rindu ngn abg gue.nak dijdikn cite sepnjg mgu ni aku xjump die.
knp??kerna utk sepnjg mgu ni die bwk bus.trip melancg.kdg2 org ni aku pelik gak berjln je memnjg.ape kes??duk ler umah mcm aku ni ha.hahaha.ye lah org xsame mcm kt kan..

so ats ketiadaan encik hubby,aku kenelh balik segmt sendirian.uwaaaa sediah tau tp akn ku gagahi jua.
cewahhh....ok wat kurg2nye aku beljr utk brgntg ngn diri sendr.cian my hubby dok nk hrp die je.
xape2 syg...dont worry ok.b leh jer buat.hihihi..

tp dont forget hah darling raye mst balik tau.b tak mau raye sorg2...xbest.
so see u in next friday.selmt hari raye syg..















p/s: 1st time berjauhn lame ngn hubby.rase rindu sgt2.

Lecturer CSC253

Image
hah nilah lecturer aku utk subject csc253~introduction multimedia. sush giler subjek ni wooo asyik duk kene ingt note2 pentg. aku ni kalu bab2 mengingt kpale otak ni memg ler lembab skt. hehehe.hah nak tahu name die? name die mohd hafifi bin....aiseyyyy bin ape ntah aku lupe.hehehe. ari2 mase amik exam aku ingt g mase isi name die kat answer booklet. sory sir hah,dh hbs kuliah ni sy jd lupe lak name sir.
p/s: amacam encem x lecturer aku??hahaha.opsss sudh berpunye yer.. so jauh2 skt.jgn dok rapat2 bebenor.

Team of BEL120

Image
hah ni lah die team aku untuk ujian speaking BEL120. team ni jgklah yg keje keras utk siapkn assignmnt CTU101. dr kiri syaza,pas2 lela n pas2 siti n last one seblh kanan adalh aku cik wawa. yg kiut miut mcm teddy bear 2 kan.hahaha.
hope team ni akn kekal in the next sem.sem 2. hope we will be bestfriend n together2 until the end of study

p/s: weiii...dont forget hah we got last paper for this sem..PAD120 gd luck n may Allah bless us..

16 Sept-1st Anniversary

Image
sms from my hubby

"selmt hr ulangthn perkahwinan kt yg pertm syg. abg hrp b  bhgia hdp dgn abg walau abg xckp sempurne tp abg cb bt yg  terbaik. moga hubungn kt kekal sehgga mata terttp. abg sentiase syg n cintakn b & akn terus syg b bt selama2nye.  love u so much my dear princess" date of sms : 16/9/2012
time of sms : 7.59 am (pepagi lg 2)

my sms reply

"selmt haru ulgthn prkahwinan kt yg pertm syg.  InsyaAllah...abg dah pun jd yg terbaik dlm idup b.  sebagai suami b.moga ksh syg kt kekal berpnjgn .  terima ksh syg. b syg abg sgt2. love u so much"
date of sms : 16/9/2012 (hr yg same) time of sms : 8.45 am (lewt 45mnt.hehehe)

Warga kerja SK Kemedak

Image
hah ni lah guru2 n staff2 sokongan sk kemedak. gmbr ni amik  mase smbutn hari guru.  yg pakai bj batik 2 en.ismail bin hj buang, gb sekolah aku nampk je garang tp hati die baik wooo...yg pakai kemeja  itam puteh 2 lak ydp sek aku tn mohd akhir bin wanteh, yang dipertua pibg msh ade yg solo2, single2 n bujang
bermint sila hubungi aku 014-tekan2 xdpt.hahaha

Big family mother in law

Image
hah inilah keluarga mak mertua aku@my dear hubbynye  adik beradik ah.sume ade. besar kan??huhuhu.bile berkumpul mcm nilah ramai nye seronokkkk...alhamdulillah thn 2012 ni aku  brpeluang beraya with my hubby
1st raya kat kg rambai baris,ulu klawang

Cinta itu indah

Image

Maafkanlah

Image
hari ini mimpi kt indah belaka.sape sangka esk lusa kt diduga.kdg2 hati ni rase terkilan sgt2.hny pd blog ni aku mampu meluahkn selain dr DIA.pd teman hny pd kak gee aku percy.selain dr 2 berat lidah ni nak ckp ape2 pun.takdir dah menen2kan,inilah bhgian aku.jd dgn penuh redha aku terima skalipun terase berat bahu memikulnya.alangkah indah jika segala kesulitn ni berlalu pg.
stp hr aku brfikir,ape yg ptut aku bt.ptut ke aku lari dr sume ni??tglkn sumenye??tp jauh di sudt hati,rase belas msh bersisa.mane mgkin aku tglkn setelh segala kegembiraan dikecapi brsama.aku perlu menjd insan yg memahami.tdk mudh tersgkur dgn ape jua dugn tp siapalh aku.hny insan yang lemah,xbrdaya menahan dr menangis.air mata menjd peneman setia.
duhai hati,bwlh kedukaan ni pg.pg jauh2 xkembali.jgn seskali cb mengguris hati ini lg.tkt nnt lukanya terlalu dlm hinggakn xmampu mengubati.terangilh jiwa ini dgn sinr kegmbiraan.moga2 xkan ade lg kesedihan.moga2 xkan ade lg air mata.skalipun aku tdk pernh menyesali a…

Adik bongsu ku

Image
amacam cute x die??huhuhu. name penuh die mohammad hafizi tp kakak2 n  abang pangil ijie aje. umur baru 8thn paling degil n paling nakal manje sesangat
p/s: along doakan ijie akn jd orang yg berguna bile besr nnt.Amin.

Adik-beradik Ku's

Image
dari kiri : ateh, alang (si pengantin), angah n aku (yg cute miut)

Front Page CTU101 Assignment

Image
UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA KAMPUS BANDAR MELAKA FAKULTI SAINS PENTADBIRAN DAN PENGAJIAN POLISI DIPLOMA PENTADBIRAN AWAM
CTU 101
PRINSIP-PRINSIP ASAS ISLAM
TAJUK :

PERANAN ISLAM DALAM SISTEM KEKELUARGAAN
MAMP1A
KUMPULAN 1

SITI SALWA BINTI ARIFIN (2012426942)
NORHAZLINA BINTI ABD HAMID (2012838216)
SITI ALIFAH BINTI HAMZAH (2012858824)
AMIRA SYAZARIZAN BINTI MD AMIN (2012427154)
NORLELA BINTI NORDIN (2011137501)

DISEDIAKAN UNTUK

USTAZAH NOR AZLINA BINTI ABD HAMID


Happy Eid Mubarak

Image
Andai langkah dan tingkah serta kata pernah  menoreh luka, Ampun dan maaf dipinta
SALAM AIDILFITRI  DAN MAAF ZAHIR BATIN
p/s--->iklhas dari wawa sekeluarga

Diari cinta aku dan dia

Image
3bln aku cb meneutralkn kembali ht aku yg seolah2 mati dgn kehdrn cinta kaum adam.yelah seringkali dipermainkn,dijnjkn dgn kata2 cinta yg lbh byk dusta dr ikhlasnya.benar kate org,blajrlh mencintai maha pencipta krn hny DIA pencinta yg sejati.aku akui.
mase trs belalu dan aku melaluinye dgn seribu kepyhn.mane tdknye rase serik seakn menebal dlm jiwa aku.dgn bermcm2 hal yg brlaku aku cb kuatkn jgak.aku lalui kehidupn rutin walupn dlm sedr aku menangisi stp yg terjadi.
rupa2nye Allah itu maha penyayang.DIA xkan membrkn hamba2nye trs hanyut dlm emosi yg dimanipulasikn oleh syaitn lalu dihadirkn sebuah rase cinta yg ckp indah.aku kembali tersedr stp makhluk di dunia ni berhak utk merasakn bhgia walu dlm ape keadn skalipun.alhamdulillah.
msh ingt lg perkenaln kali pertm aku dan dia.sesua2 yg xdijgkakan.yelah tgl dlm 1 daerh mlah dlm 1 kwsan tp aku xpernh kenal die pun.itulh jodoh Allah.kt sibuk cr jauh2 nun smpai ke selatan utara tp sebnrnye dekt depn mata.subhanallah.itulh temn hari tua …

Special cake for my lover

Image
alhamdulillah sempt jgk ler aku temph kek for my dear hubby 13hb ari 2. tnp diketahui si dia.hehehe.puas jgk lah mengelentong.tq so much utk my sister@alang coz sudi memban2 menjayakn majlis yg xsebrape ni.almaklumlh mase xmengizinkn.
1st gak aku temph kek ni dr kak ct najdah.not bad memg sedp ler. dlm perisa orange.luar plak fresh cream.xterasa mual bile mkn byk.atsnye buah2an.
kire terkezut gak ah my hubby bile aku nyanyi lagu happy birthday kat die.like he says xpernh ade org yg celebrate birthday die.huhuhu.suke suke suke bile dgr gi2. kire2 aku org pertm yg meraiknnye.
syg abg sesgt.muah muahh muahhh <3 <3

SUNAN MUSAFIR-siri novel terakhir

Image
Allah menciptakan cinta,justeru cinta harus dipertahankan dengan sebaik-baik cara.maka itu sebagai manusia Saifudin atau Laksamana Sunan tidak terlepas dari belenggu cinta
Tahun 1511 merupakan detik keindahan,cabaran serta air mata.pengembaraan Saifudin dan sahabat-sahabatnya ternyata bukan satu perjalanan yang mudah
Fikiran Saifudin agak terganggu apabila mendengar khabar bahawa isterinya masih hidup.namun benarkah Sang Dewi itu adalah isterinya, Ratna mantan Ratu Sulaman?atau sekadar jelmaan?
Pada tahun 1531-Saifudin yang sudah berusia memutuskan untuk bermukim di Pinggir Hulu Melaka.dia mengisi hari tuanya dengan menghambakan diri kepada ALLAH dan meninggalkan dunia pertarungan.bagaimanapun kejahatan seolah-olah mengejarnya sampai ke hujung nyawa.berjayakah Saifudin menewaskan mereka?

Pengenalan Kepada Photoshop | iluvislam.com discover the beauty of islam

Surat cinta buat sang suami

Image
assalamualaikum abg...
alhamdulillah hr ni abg genap usia abg yg ke 39thn kan.13hb julai,ur birthday.b xpernh lupe pun.sbln dr tarikh 2 puas b fikir apelh nak kasi kat abg ye.yelah as a gift.tp xtahu lh syg.b memg xpandai nak beli2 hadiah ni.nak2 lak utk lelaki.abg pun prnh ckp'hadiah xpentg yg pentg ingtn kt bt insn yg kt syg'btl ka??abg ade ckp mcm 2??
as a wife b sentiase mendoakn yg trbaik bt abg.b doakn moga2 abg pnjg umur.dimurahkan rezeki.dikurniakn keredhaan n kebhgiaan dunia n akhirat ye syg.InsyaAllah.jgn lupe ye abg ade b yg akn sentiase temnkn abg dlm ape keadn skalipun.sush senang kt same2 lalui.ok syg??
di kesemptn ni b nak say trm ksh byk2 sbb curhkn ksh syg n cinta yg x berbelah bagi pd isteri abg ni.abg slalu ade di smping b.beri dorongn n semangt kat b.tlg ingtkn b bile b lupe.alhamdulillah dah 9bln kt jd suami isteri,b bhgia abg.bhgia dengn kurniaan jodoh yg dah DIA tentukn.syukur sgt2.
bebrape buln je lg anniversary kt yg prtm.xsngka kan cpt mase berlalu.b…

Selamat pengantin baru!!!!!!

Image
akhrnya shbt aku yg sorang ni@anim akn melgsgkn pernikhn die dgn jejaka idamannye  alep kamarudin.huhuhu setelh melyrkn pertungn mrk selame bebrape thn, penh dugn n cbran.alhamdulillah.tahniah2x...
welcm 2 the club ye shbt.huhuhu.moga ksh syg korang kekal dunia n akhirt. jodoh berpanjgan n sentiase dilimpahi kebhgiaan dan keberktn dr DIA.amin...
weiii jgn lupe kd jemputnnye ye.nnt cam ner nak dtg umah ko. hehehe....


Bulan Ramadhan

Image
alhamdulillah kurang dr sebulan kt sume umat islam akn menyambut bulan ramadhan. hr dr menahan dr dari lapar n dahaga sbb kt kene berpuasa.hrp2 thn ni aku dpt puasa penuh,leh  dpt dwit raye dr my dear hubby nnt.
thn ni jgk thn ke-2 aku berpuasa di segmt tnp my dear abg.ape nak bt dah tugasan. kenelah redha n sabar.berpeluang nak buka puasa same tp xlah  dpt slalu.sedih jgk rasenye sbb thn pertm sbgai isteri  aku xdpt puasa same2 ngn suami.InsyaAllah akn ade rezeki aku nnt.
bt mak n ayh InsyaAllah along bt yg terbaik utk berkesemptn berbuka puasa bersama2 ye.hehehe.

pd kengkawan "SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN" moga di bulan yg mulia ini kt sume akan sihat walafiat utk melakukn amal ibadat.InsyaAllah.

Biar mimpi sampai ke bintang

Image
Biar mimpi mimpi kita Jejak sampai ke bintang Walau harus menggapai awan Menongkah arus ini
Aku tahu bukan mudah Tapi mimpi ini harus aku Tiada gunung yang terlalu tinggi Tiada laut yang terlalu luas Tuk mereka memisahkan kita Dari mimpi-mimpi kita ini
Jangan resah ini takdir Tuhan mendengarnya Tuk membawa mimpi-mimpi kita

Artist : Asmidar  Komposer : Ajai  Lyrics : Transformers Malaya


20hb jun~25thn sudah

Image
huhuhu mase cept berlalu kan.pejam celik,pejam celik aku dah pun genap 25thn. alhamdulillah msh diberi peluang utk bernfs di muka bumi Allah ni. msh punya kudrat utk berbakti pd family.
yang xdisgka2 utk ulg thn  kelahirn aku yg ke25 ni my dear  hubby hadiahkn aku laptop.wahhhhh suke suke.terkejt pun ade. terharu pun ade.siap2 nangis2 lg. hehehe.yelah 25thn umur aku dh 1st time dpt  hadiah yg besar punye.huhuhu.

"selamat hari lahir....sayang"
so sweetttttt....syg abg.xperlu hdiah besr2 yg pentg ingatnkn.2 lbh bernilai.tp  kalu abg dah kasi b amik aje.huhuhu.punyelh suke smpai dlm ht ade garden. cewahhhh...hahaha.
p/s----> love u so much syg.nnt birthdy abg b kasi hadiah lg besr dr ni ye.hehehe(cam lah b byk dwit kan)

Cerpen 1 & 2

Image
alhamdulillah selesai sudh cerpen pertm aku yg bertjk 'tiada yang kedua'  n my 2nd cerpen 'sedetik cinta semalam'.sekrg ni dlm proses nak siapkn cerpen yg ke3 n ke4. cume idea je xdtg2 lg ni.sibuk ngn keje2 yg sedia ada. InsyaAllah akn cb sebaik mgkin utk siapkn.

cerpen 1---->Tiada Yang Kedua sinopsis: rumahtgga hakimi semakin goyah dgn perubhn sikap isterinya halina.halina kembali menjalinkn hubngn dgn exbfnye zakuan.berjykh hakimi memperbaiki hubngnnye?

cerpen 2---->Sedetik Cinta Semalam sinopsis: alin ditgglkn sang kekasih.azril cube mengubt luke di hati alin.apakh alin dpt menerima rase cinta   dr azril?sad or happy ending?
p/s: kengkwn yg nak tahu kenelh bc story ni ye.enjoy ur reading.n jgn lupe komen link----> tirakiranafly.blogspot.com

Kursus@Kelas

Image
kursus induksi@kelas.arghhhh buln yg btl2 sibuk. 17hb until 19hb g induksi kat melaka.23hb plak 1st class utk pjj still kat melaka. alahaiiii dh mcm umah ke2 plak dah kan.hehehe.ape nk bt.

hah jgn smpai pech kplae sudah.kalu x yg dikejr xdpt yg dikendong tercicir.uwaaaaa xnk xnak mcm 2.br sumenye dpt.bt satu2 my hubby slalu pesan.bestnye he always behind me every minute.
p/s: kejr lah ilmu hgga ke hjg dunia.bekalan utk kt dunia n akhirt---->peace<

A Family@My Dream

Image
tringin nak mcm keluarga lain.yelh ade hubby n anak2. almost 2years aku jauh dr hubby.bile tgl sorg terasa sgt sunyinye.touching. uwaaaaaa.sob sob sob.bole lh dpt tukr ni.bile dpt balik n9 ni.'sbr slwa.byk2kan sbr. pasti ade hikmahnya'.hope aku tbhlh hadapi dugaan ni.yelah berjauhn dr family. dr my dear hubby,dah 8bln lbh kawin.hubungn jrk jauh. p/s: abg slalu pesan---->DIA suke pd hambanya yg sentiase sbr.jd kt kene sbr.InsyaAllah.

Tiada Yang Kedua

Image
Sang matahari tanpa segan silu menampakkan diri. Cuaca agak panas. Kulit terasa berbahang tapi bagi Hakimi ia bukanlah masalah sementelahan inilah sumber pencariannya selama ini. Pemilik kepada syarikat binaan ini termenung jauh. Bunyi bising di sekelilingnya tidak diendahkan. Dalam benaknya, memikirkan sesuatu yang sukar untuk dimengertikan oleh orang lain.
Tidak tahu apa silapnya kali ini sehingga Halina begitu memarahinya. Isteri yang dinikahinya sejak 15 tahun yang dulu kini benar-benar berubah. Perubahan yang begitu ketara. Kasih sayang yang selama ini dipatri untuk isteri tercinta seolah-olah tidak dihargai. Hakimi mengeluh. Keluhan untuk yang ke berapa kali dia sendiri tidak pasti. Apa yang jelas dirinya buntu. Buntu memikirkan masa depan rumahtangga yang dibina untuk bertahun-tahun lamanya.
Rawan rasa hatinya. Tapi ini bukanlah kali pertama isteri kesayangannya itu bersikap sedemikian. Puas dicongak apakah puncanya,yang pasti jalan buntu yang ditemui. Sudahnya dia hanya mend…