Skip to main content

Keliru??Bosan??

aku xtahu knp dgn aku 2,3ari ni tp yg pasti aku ade mslh emosi.kpale aku skt fikirkn mcm2 bnd,sumenye.kdg2 aku terfikir nk je tmtkn sume ni sekrg.dah mcm 1 beban plak.tp aku xsgup,seolah2 aku xredha ngn ketentuan Dia.jadi aku cube sedy upaya utk tingktkn kesbrn dlm diri aku.it's too hard...

aku mule fkr yg bukan2,aku mula nak lari dr sume ni.arghhhh...serabutnye.xpernh aku rase giler mcm ni.baring duk termenung pndg siling mcm org xbtl.aku cume xade tempt nak ngadu..nak nangis..nak luahkn sume yg terbuku kat hati ni.suami??xtahu lah...

pd Dia aku luahkn sumenye,berat sgt dah hati aku ni menanggung.arini aku cube berlagak biase walhal aku xok sebnrnye.knp kali ni aku xckp kuat??dulu lg besar dugn buat aku.smpai aku pernh fikir yg aku nak die lepaskn aku.Ya Allah,berdosanye aku.die xade slh ape2 pun pd aku.sbb aku dah mule bosan n x rase ape2 pun.ape aku bt ni lbh pd jg ht jer...

aku xnk jd hambaNya yg xbersyukr.seboleh2nye aku cube buang persn ni jauh2 tp smpai bile??smpai akhirnye aku angkt kaki n diamkn diri dr sume ni.knp dgn aku ni??ape yg aku cb buat??Ya Allah Ya Tuhan ku kau kuatknlah semngt hamba Mu ini Ya Allah, kau titipkn lah kesbrn yg tinggi dlm diri ku Ya Allah...jauhknlah hamba Mu ini dr kekufurn Ya Allah..

>>btl kate mak dulu "along dah bersedia utk hadapi ape jua yg dtg di kemudian hari nnt??hidup ni xsemudh yg kt sngka n jgka.kene byk2 sbr"tp mak along xkuat actually,along dah mule goyah.along nak lari dr sume rase yg menyesakkn ni..

Comments

Popular posts from this blog

Front Page CTU101 Assignment

UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA KAMPUS BANDAR MELAKA FAKULTI SAINS PENTADBIRAN DAN PENGAJIAN POLISI DIPLOMA PENTADBIRAN AWAM
CTU 101
PRINSIP-PRINSIP ASAS ISLAM
TAJUK :

PERANAN ISLAM DALAM SISTEM KEKELUARGAAN
MAMP1A
KUMPULAN 1

SITI SALWA BINTI ARIFIN (2012426942)
NORHAZLINA BINTI ABD HAMID (2012838216)
SITI ALIFAH BINTI HAMZAH (2012858824)
AMIRA SYAZARIZAN BINTI MD AMIN (2012427154)
NORLELA BINTI NORDIN (2011137501)

DISEDIAKAN UNTUK

USTAZAH NOR AZLINA BINTI ABD HAMID


22hb03thn2016 jam 1.50 ptg

Assalamualaikum..
Selamat petang..
Ade di pejabat n sekrg ni wak2 rehat..tp kebiasaan nye aku x rehat lah sbb nye nnt xade org plak kat opis, so sape nak angkt tepon..memg muke aku jelah yg jg pejabat ni bile wak2 rehat..huhuhu...
Memandgkan wak2 rehat so aku bukak lah fb, kdg2 aku bukak ye fb even bukn wak2 rehat..saje nak celik kan mate yg mengntuk ni..
Bile aku bukak fb, aku tgk 1 video ni..video thai..xtahu knp hati aku pedih aje tgk video ni..air mate rase nak bergenang je..
Yelah...video pasal kecurangan suami...x sanggup rase nye aku nak tgk habis..
Tapi bile in the end video ni..aku memg x sangka..setiap perbuatn yg kt bt dibalas dgn perbuatan..suami tersebut curang sbb isteri nye curang..
Hari ni aku belajar sesua2..perasaan n emosi kt as manusia kdg2 kt sendiri x boleh nak kawal..Ermm..
Hari ni jugak aku tgu ade msg die if nak tny 'dah mkn ker', 'keje mcm mane, ok ke'...sbnrnye bukn arini je aku tgu, ari2 sebelum ni pun aku tgu jugak..
Kdg2 aku xtahu perlu ke…

Biru Turquoise

aku bukn nak kate baju 2 cantik yer tp cntik gak lah...aku suke warne die 'biru turquoise' sweet kan...aku dah mula jth cinta with this colour...kalu boleh hari yg plg pentg dlm idup aku nnt..wedding aku lah..aku nak warne ni gak...mix with putih mst sweet giler...

aku dulu xbrape suke ngn warne biru ni...kalu pakai rase mcm lahir wak2 bulan gelap..kelam jer hehehe...tp biru turquoise ni die lain skt..biru kehijau2an...smooth n berkilat...2 yg nampk cantik sgt...my abg syg pun suke colour ni tp die memg suke ape jenis pun jnj biru...

kalu boleh my home sweet home t pun aku nak colour ni gak..sejuk jer umah aku so barulah aman damai kerukunan umahtangga...jeng3x hehehe....tp idak ler sumenyer biru t lgsg xnmpk ape plak...some of part dlm umah jer...

sume org ade warne2 keperibadian nyer tersendr...cm aku belum pernh lah ade koleksi baju2 ngn colour ni maybe coming soon kot...who's know kan???so from now being biru turquoise akn jd my favourite colour...huhuhu....