Skip to main content

Peluang terakhir

manusia ni dicipta dlm pelbagai emosi jd kt xleh nak jgka ikap diorgkan.begi2 lah jgak aku.blh bertolak ansur,jenis xkisah tp xbermakne org blh sesuke hati mainkn persn aku.ckplah ape yg aku pernh rase dulu,rase btl2 mcm smpah dipermainkn oleh org yg kt sekrg jd xberbaloi utk aku rasenye sekrg.

ksh syg,kepercyn 2 amt pentg dlm sesua2 hubngn.xkisahlah ape bentuk n jenis perhubngn sekalipun.tp kalu kepercyn 2 dah rampas puppp sumenye hancur.berkecai.mcm serpihan kace nak cantum balik pun susahkan.sedar x sedar 2 lah yg aku alami sekrg.ksh syg yg ade ni terlalu byk sehingga aku mampu utk memfkn die utk kali yg ke-2.2lah yg selyknye.as isteri syurga 2 di bwh tapak kaki suami.cume tlglah hargai pengorbanan sang isteri ni.

hati permpuan ni senepis kulit bwg,mudah benar terguris.jd jgnlah sesekali kaum adam nak bt sewenang2nye.jgn sbb kuase veto yg ade pd lelaki si lelaki perlu merampas segala ape yg menjd hakmilik si permpuan.jgn bt pengorbanan si permpuan ni sia2,tlg hargai.

berbekalkn kekuatn n kesbrn yg msh ade walupun 50% je aku beri peluang utk die memperbaiki sekalinye.ckplah rase sakit ni,teramt sakit hinggakn aku rase nak terus lenyp je dr dunia ni.tp aku msh ade fikirn yg waras,aku sedar aku punye tgjwb yg besar.aku masih ade maha pencipta yg msh sentiase mendgr rintihn hambanya.pd DIA aku zahirkn segala2nye sbb aku percy tpyg berlaku pasti ade hikmahnya.

Ya Allah ampunkan segala dosa hmabaMu ini dalam sedar mahupun tidak.Kau titipkanlah kesabaran yang tinggi moga hambaMu ini akan terus redha dalam mengharungi dugaanMu Ya Allah.

Comments

Popular posts from this blog

Front Page CTU101 Assignment

UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA KAMPUS BANDAR MELAKA FAKULTI SAINS PENTADBIRAN DAN PENGAJIAN POLISI DIPLOMA PENTADBIRAN AWAM
CTU 101
PRINSIP-PRINSIP ASAS ISLAM
TAJUK :

PERANAN ISLAM DALAM SISTEM KEKELUARGAAN
MAMP1A
KUMPULAN 1

SITI SALWA BINTI ARIFIN (2012426942)
NORHAZLINA BINTI ABD HAMID (2012838216)
SITI ALIFAH BINTI HAMZAH (2012858824)
AMIRA SYAZARIZAN BINTI MD AMIN (2012427154)
NORLELA BINTI NORDIN (2011137501)

DISEDIAKAN UNTUK

USTAZAH NOR AZLINA BINTI ABD HAMID


22hb03thn2016 jam 1.50 ptg

Assalamualaikum..
Selamat petang..
Ade di pejabat n sekrg ni wak2 rehat..tp kebiasaan nye aku x rehat lah sbb nye nnt xade org plak kat opis, so sape nak angkt tepon..memg muke aku jelah yg jg pejabat ni bile wak2 rehat..huhuhu...
Memandgkan wak2 rehat so aku bukak lah fb, kdg2 aku bukak ye fb even bukn wak2 rehat..saje nak celik kan mate yg mengntuk ni..
Bile aku bukak fb, aku tgk 1 video ni..video thai..xtahu knp hati aku pedih aje tgk video ni..air mate rase nak bergenang je..
Yelah...video pasal kecurangan suami...x sanggup rase nye aku nak tgk habis..
Tapi bile in the end video ni..aku memg x sangka..setiap perbuatn yg kt bt dibalas dgn perbuatan..suami tersebut curang sbb isteri nye curang..
Hari ni aku belajar sesua2..perasaan n emosi kt as manusia kdg2 kt sendiri x boleh nak kawal..Ermm..
Hari ni jugak aku tgu ade msg die if nak tny 'dah mkn ker', 'keje mcm mane, ok ke'...sbnrnye bukn arini je aku tgu, ari2 sebelum ni pun aku tgu jugak..
Kdg2 aku xtahu perlu ke…

Biru Turquoise

aku bukn nak kate baju 2 cantik yer tp cntik gak lah...aku suke warne die 'biru turquoise' sweet kan...aku dah mula jth cinta with this colour...kalu boleh hari yg plg pentg dlm idup aku nnt..wedding aku lah..aku nak warne ni gak...mix with putih mst sweet giler...

aku dulu xbrape suke ngn warne biru ni...kalu pakai rase mcm lahir wak2 bulan gelap..kelam jer hehehe...tp biru turquoise ni die lain skt..biru kehijau2an...smooth n berkilat...2 yg nampk cantik sgt...my abg syg pun suke colour ni tp die memg suke ape jenis pun jnj biru...

kalu boleh my home sweet home t pun aku nak colour ni gak..sejuk jer umah aku so barulah aman damai kerukunan umahtangga...jeng3x hehehe....tp idak ler sumenyer biru t lgsg xnmpk ape plak...some of part dlm umah jer...

sume org ade warne2 keperibadian nyer tersendr...cm aku belum pernh lah ade koleksi baju2 ngn colour ni maybe coming soon kot...who's know kan???so from now being biru turquoise akn jd my favourite colour...huhuhu....