Wednesday, July 25, 2012

Diari cinta aku dan dia

3bln aku cb meneutralkn kembali ht aku yg seolah2 mati dgn kehdrn cinta kaum adam.yelah seringkali dipermainkn,dijnjkn dgn kata2 cinta yg lbh byk dusta dr ikhlasnya.benar kate org,blajrlh mencintai maha pencipta krn hny DIA pencinta yg sejati.aku akui.

mase trs belalu dan aku melaluinye dgn seribu kepyhn.mane tdknye rase serik seakn menebal dlm jiwa aku.dgn bermcm2 hal yg brlaku aku cb kuatkn jgak.aku lalui kehidupn rutin walupn dlm sedr aku menangisi stp yg terjadi.

rupa2nye Allah itu maha penyayang.DIA xkan membrkn hamba2nye trs hanyut dlm emosi yg dimanipulasikn oleh syaitn lalu dihadirkn sebuah rase cinta yg ckp indah.aku kembali tersedr stp makhluk di dunia ni berhak utk merasakn bhgia walu dlm ape keadn skalipun.alhamdulillah.

msh ingt lg perkenaln kali pertm aku dan dia.sesua2 yg xdijgkakan.yelah tgl dlm 1 daerh mlah dlm 1 kwsan tp aku xpernh kenal die pun.itulh jodoh Allah.kt sibuk cr jauh2 nun smpai ke selatan utara tp sebnrnye dekt depn mata.subhanallah.itulh temn hari tua kt,itu jglh imam kt dunia n akhirt.

perkenln yg hny bebrape hr,itupn dlm rombongn komuniti yg aku handle.1st time tngok seyes aku dah pun jth ht tp mase 2 aku diamkn jer.yelah that time aku nmpak seorg permpun bersm dgn die.tny punye tny rupe2nye his wife.alahaiiii melepas aku.aku xnklah jd perigi cr timba,jd biarlh aku yg jd periginye.aku cube berborak2 dgn die actually aku memg sengaje yelah aku nak tahu ltr belkg diri die,siape die,keluarge die.cume mase 2 die sombg sgt.bajet handsome je kan.so xdelh aku lyn sgt.

3bln aku sepi tp hny dgn 3hr die mampu bt aku happy.cume aku bknlh jns permpuan yg suke mendesk,yg mudh menyatakn cinta pd lelaki yg hny baru aku kenal 3hr.imposible kan.jd memg tgu die buka mulut.xnklh jd bertepuk seblh tngn,xkan berbunyi.malu yg dpt nnt.

..................................... hah nak tahu kesudhn storynye nnt kan smbungnnye ye kwn2 in the next episode.








Monday, July 23, 2012

Special cake for my lover


alhamdulillah sempt jgk ler aku temph kek for my dear hubby 13hb ari 2.
tnp diketahui si dia.hehehe.puas jgk lah mengelentong.tq so much utk my sister@alang coz sudi memban2 menjayakn majlis yg xsebrape ni.almaklumlh mase xmengizinkn.

1st gak aku temph kek ni dr kak ct najdah.not bad memg sedp ler.
dlm perisa orange.luar plak fresh cream.xterasa mual bile mkn byk.atsnye buah2an.

kire terkezut gak ah my hubby bile aku nyanyi lagu happy birthday kat die.like he says xpernh ade org yg celebrate birthday die.huhuhu.suke suke suke bile dgr gi2.
kire2 aku org pertm yg meraiknnye.

syg abg sesgt.muah muahh muahhh <3 <3


Thursday, July 19, 2012

SUNAN MUSAFIR-siri novel terakhir

Allah menciptakan cinta,justeru cinta harus dipertahankan dengan sebaik-baik cara.maka itu sebagai manusia Saifudin atau Laksamana Sunan tidak terlepas dari belenggu cinta

Tahun 1511 merupakan detik keindahan,cabaran serta air mata.pengembaraan Saifudin dan sahabat-sahabatnya ternyata bukan satu perjalanan yang mudah

Fikiran Saifudin agak terganggu apabila mendengar khabar bahawa isterinya masih hidup.namun benarkah Sang Dewi itu adalah isterinya, Ratna mantan Ratu Sulaman?atau sekadar jelmaan?

Pada tahun 1531-Saifudin yang sudah berusia memutuskan untuk bermukim di Pinggir Hulu Melaka.dia mengisi hari tuanya dengan menghambakan diri kepada ALLAH dan meninggalkan dunia pertarungan.bagaimanapun kejahatan seolah-olah mengejarnya sampai ke hujung nyawa.berjayakah Saifudin menewaskan mereka?

Thursday, July 12, 2012

Surat cinta buat sang suami

assalamualaikum abg...

alhamdulillah hr ni abg genap usia abg yg ke 39thn kan.13hb julai,ur birthday.b xpernh lupe pun.sbln dr tarikh 2 puas b fikir apelh nak kasi kat abg ye.yelah as a gift.tp xtahu lh syg.b memg xpandai nak beli2 hadiah ni.nak2 lak utk lelaki.abg pun prnh ckp'hadiah xpentg yg pentg ingtn kt bt insn yg kt syg'btl ka??abg ade ckp mcm 2??

as a wife b sentiase mendoakn yg trbaik bt abg.b doakn moga2 abg pnjg umur.dimurahkan rezeki.dikurniakn keredhaan n kebhgiaan dunia n akhirat ye syg.InsyaAllah.jgn lupe ye abg ade b yg akn sentiase temnkn abg dlm ape keadn skalipun.sush senang kt same2 lalui.ok syg??

di kesemptn ni b nak say trm ksh byk2 sbb curhkn ksh syg n cinta yg x berbelah bagi pd isteri abg ni.abg slalu ade di smping b.beri dorongn n semangt kat b.tlg ingtkn b bile b lupe.alhamdulillah dah 9bln kt jd suami isteri,b bhgia abg.bhgia dengn kurniaan jodoh yg dah DIA tentukn.syukur sgt2.

bebrape buln je lg anniversary kt yg prtm.xsngka kan cpt mase berlalu.b sentiase mendoakn agr hubngn kt suami isteri akn kekal dunia akhirt.jodoh kekal berpnjgn.dikurniakn ank yg soleh n solehah.amin...InsyaAllah.b brhrp abg akn terus kuat utk berjuang sbg suami demi menjg b n ank2 nnt.

ape ye persn abg bile umur dh makin tua ni?komen skt.huhuhu.ape2 pun abg still mude je kat hati b.oppsss jgn kembg ye.2 kang persn lah 2 kt dok puji die mude.life begin on 40's.b hrp ianye akn jd 1 permulaan utk abg kejar cita2 abg yg dulu.b akn sentiase sokong abg.dont give up.once kt jth xbermakne kt xleh bngun kan so abg kene kuatkn semngt utk terus tunjkkan yg abg adlh yg terbaik.yup,abg adlh suami yg trbaik di hati b.

alahaiiii pnjg plak celoteh b kali ni.yelah kt bukn slalu jmp kan.memandgkn hr lahir abg b xade so b hrp dgn luahn hati ni kurg2nye ubat rase rindu abg pd b.

utk kali yg terakhir trm ksh ye syg.trm ksh utk rase bhgia yg abg berikn pd b.moga rase ni akn terus kekal dlm rumgtgga kt syg.InsyaAllah.


tiada yang lain selain dirimu
kekal tinggi di hatiku
tiada pengganti yang mampu ku cari
yang secantik diri kamu
cinta ini untuk dirimu
rasa ini untukmu

hanya kerna kau yang cukup indah
untuk dimilki dan untuk dicintai
ku tahu kau mahu ada di hati
untuk didampingi untuk disayangi

yg tulus menyangimu,
Salwa_Arifin




Monday, July 9, 2012

Selamat pengantin baru!!!!!!




akhrnya shbt aku yg sorang ni@anim akn melgsgkn pernikhn die dgn jejaka idamannye 
alep kamarudin.huhuhu setelh melyrkn pertungn mrk selame bebrape thn,
penh dugn n cbran.alhamdulillah.tahniah2x...

welcm 2 the club ye shbt.huhuhu.moga ksh syg korang kekal dunia n akhirt.
jodoh berpanjgan n sentiase dilimpahi kebhgiaan dan keberktn dr DIA.amin...

weiii jgn lupe kd jemputnnye ye.nnt cam ner nak dtg umah ko.
hehehe....



Wednesday, July 4, 2012

Bulan Ramadhan



alhamdulillah kurang dr sebulan kt sume umat islam akn menyambut bulan ramadhan.
hr dr menahan dr dari lapar n dahaga sbb kt kene berpuasa.hrp2 thn ni aku dpt puasa penuh,leh
 dpt dwit raye dr my dear hubby nnt.

thn ni jgk thn ke-2 aku berpuasa di segmt tnp my dear abg.ape nak bt dah tugasan.
kenelah redha n sabar.berpeluang nak buka puasa same tp xlah 
dpt slalu.sedih jgk rasenye sbb thn pertm sbgai isteri 
aku xdpt puasa same2 ngn suami.InsyaAllah akn ade rezeki aku nnt.

bt mak n ayh InsyaAllah along bt yg terbaik utk berkesemptn berbuka puasa bersama2 ye.hehehe.


pd kengkawan "SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN" moga di bulan yg mulia ini kt sume akan sihat walafiat utk melakukn amal ibadat.InsyaAllah.

Tuesday, July 3, 2012

Biar mimpi sampai ke bintang



Biar mimpi mimpi kita
Jejak sampai ke bintang
Walau harus menggapai awan
Menongkah arus ini

Aku tahu bukan mudah
Tapi mimpi ini harus aku
Tiada gunung yang terlalu tinggi
Tiada laut yang terlalu luas
Tuk mereka memisahkan kita
Dari mimpi-mimpi kita ini

Jangan resah ini takdir
Tuhan mendengarnya
Tuk membawa mimpi-mimpi kita


Artist : Asmidar 
Komposer : Ajai 
Lyrics : Transformers Malaya



Sunday, July 1, 2012

20hb jun~25thn sudah

huhuhu mase cept berlalu kan.pejam celik,pejam celik aku dah pun genap 25thn.
alhamdulillah msh diberi peluang utk bernfs di muka bumi Allah ni.
msh punya kudrat utk berbakti pd family.

yang xdisgka2 utk ulg thn  kelahirn aku yg ke25 ni my dear 
hubby hadiahkn aku laptop.wahhhhh suke suke.terkejt pun ade.
terharu pun ade.siap2 nangis2 lg.
hehehe.yelah 25thn umur aku dh 1st time dpt
 hadiah yg besar punye.huhuhu.


"selamat hari lahir....sayang"

so sweetttttt....syg abg.xperlu hdiah besr2 yg pentg ingatnkn.2 lbh bernilai.tp 
kalu abg dah kasi b amik aje.huhuhu.punyelh suke smpai dlm ht ade garden.
cewahhhh...hahaha.

p/s----> love u so much syg.nnt birthdy abg b kasi hadiah lg besr dr ni ye.hehehe(cam lah b byk dwit kan)

22hb03thn2016 jam 1.50 ptg

Assalamualaikum.. Selamat petang.. Ade di pejabat n sekrg ni wak2 rehat..tp kebiasaan nye aku x rehat lah sbb nye nnt xade org plak kat op...