Posts

Showing posts from July, 2012

Diari cinta aku dan dia

Image
3bln aku cb meneutralkn kembali ht aku yg seolah2 mati dgn kehdrn cinta kaum adam.yelah seringkali dipermainkn,dijnjkn dgn kata2 cinta yg lbh byk dusta dr ikhlasnya.benar kate org,blajrlh mencintai maha pencipta krn hny DIA pencinta yg sejati.aku akui.
mase trs belalu dan aku melaluinye dgn seribu kepyhn.mane tdknye rase serik seakn menebal dlm jiwa aku.dgn bermcm2 hal yg brlaku aku cb kuatkn jgak.aku lalui kehidupn rutin walupn dlm sedr aku menangisi stp yg terjadi.
rupa2nye Allah itu maha penyayang.DIA xkan membrkn hamba2nye trs hanyut dlm emosi yg dimanipulasikn oleh syaitn lalu dihadirkn sebuah rase cinta yg ckp indah.aku kembali tersedr stp makhluk di dunia ni berhak utk merasakn bhgia walu dlm ape keadn skalipun.alhamdulillah.
msh ingt lg perkenaln kali pertm aku dan dia.sesua2 yg xdijgkakan.yelah tgl dlm 1 daerh mlah dlm 1 kwsan tp aku xpernh kenal die pun.itulh jodoh Allah.kt sibuk cr jauh2 nun smpai ke selatan utara tp sebnrnye dekt depn mata.subhanallah.itulh temn hari tua …

Special cake for my lover

Image
alhamdulillah sempt jgk ler aku temph kek for my dear hubby 13hb ari 2. tnp diketahui si dia.hehehe.puas jgk lah mengelentong.tq so much utk my sister@alang coz sudi memban2 menjayakn majlis yg xsebrape ni.almaklumlh mase xmengizinkn.
1st gak aku temph kek ni dr kak ct najdah.not bad memg sedp ler. dlm perisa orange.luar plak fresh cream.xterasa mual bile mkn byk.atsnye buah2an.
kire terkezut gak ah my hubby bile aku nyanyi lagu happy birthday kat die.like he says xpernh ade org yg celebrate birthday die.huhuhu.suke suke suke bile dgr gi2. kire2 aku org pertm yg meraiknnye.
syg abg sesgt.muah muahh muahhh <3 <3

SUNAN MUSAFIR-siri novel terakhir

Image
Allah menciptakan cinta,justeru cinta harus dipertahankan dengan sebaik-baik cara.maka itu sebagai manusia Saifudin atau Laksamana Sunan tidak terlepas dari belenggu cinta
Tahun 1511 merupakan detik keindahan,cabaran serta air mata.pengembaraan Saifudin dan sahabat-sahabatnya ternyata bukan satu perjalanan yang mudah
Fikiran Saifudin agak terganggu apabila mendengar khabar bahawa isterinya masih hidup.namun benarkah Sang Dewi itu adalah isterinya, Ratna mantan Ratu Sulaman?atau sekadar jelmaan?
Pada tahun 1531-Saifudin yang sudah berusia memutuskan untuk bermukim di Pinggir Hulu Melaka.dia mengisi hari tuanya dengan menghambakan diri kepada ALLAH dan meninggalkan dunia pertarungan.bagaimanapun kejahatan seolah-olah mengejarnya sampai ke hujung nyawa.berjayakah Saifudin menewaskan mereka?

Pengenalan Kepada Photoshop | iluvislam.com discover the beauty of islam

Surat cinta buat sang suami

Image
assalamualaikum abg...
alhamdulillah hr ni abg genap usia abg yg ke 39thn kan.13hb julai,ur birthday.b xpernh lupe pun.sbln dr tarikh 2 puas b fikir apelh nak kasi kat abg ye.yelah as a gift.tp xtahu lh syg.b memg xpandai nak beli2 hadiah ni.nak2 lak utk lelaki.abg pun prnh ckp'hadiah xpentg yg pentg ingtn kt bt insn yg kt syg'btl ka??abg ade ckp mcm 2??
as a wife b sentiase mendoakn yg trbaik bt abg.b doakn moga2 abg pnjg umur.dimurahkan rezeki.dikurniakn keredhaan n kebhgiaan dunia n akhirat ye syg.InsyaAllah.jgn lupe ye abg ade b yg akn sentiase temnkn abg dlm ape keadn skalipun.sush senang kt same2 lalui.ok syg??
di kesemptn ni b nak say trm ksh byk2 sbb curhkn ksh syg n cinta yg x berbelah bagi pd isteri abg ni.abg slalu ade di smping b.beri dorongn n semangt kat b.tlg ingtkn b bile b lupe.alhamdulillah dah 9bln kt jd suami isteri,b bhgia abg.bhgia dengn kurniaan jodoh yg dah DIA tentukn.syukur sgt2.
bebrape buln je lg anniversary kt yg prtm.xsngka kan cpt mase berlalu.b…

Selamat pengantin baru!!!!!!

Image
akhrnya shbt aku yg sorang ni@anim akn melgsgkn pernikhn die dgn jejaka idamannye  alep kamarudin.huhuhu setelh melyrkn pertungn mrk selame bebrape thn, penh dugn n cbran.alhamdulillah.tahniah2x...
welcm 2 the club ye shbt.huhuhu.moga ksh syg korang kekal dunia n akhirt. jodoh berpanjgan n sentiase dilimpahi kebhgiaan dan keberktn dr DIA.amin...
weiii jgn lupe kd jemputnnye ye.nnt cam ner nak dtg umah ko. hehehe....


Bulan Ramadhan

Image
alhamdulillah kurang dr sebulan kt sume umat islam akn menyambut bulan ramadhan. hr dr menahan dr dari lapar n dahaga sbb kt kene berpuasa.hrp2 thn ni aku dpt puasa penuh,leh  dpt dwit raye dr my dear hubby nnt.
thn ni jgk thn ke-2 aku berpuasa di segmt tnp my dear abg.ape nak bt dah tugasan. kenelah redha n sabar.berpeluang nak buka puasa same tp xlah  dpt slalu.sedih jgk rasenye sbb thn pertm sbgai isteri  aku xdpt puasa same2 ngn suami.InsyaAllah akn ade rezeki aku nnt.
bt mak n ayh InsyaAllah along bt yg terbaik utk berkesemptn berbuka puasa bersama2 ye.hehehe.

pd kengkawan "SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN" moga di bulan yg mulia ini kt sume akan sihat walafiat utk melakukn amal ibadat.InsyaAllah.

Biar mimpi sampai ke bintang

Image
Biar mimpi mimpi kita Jejak sampai ke bintang Walau harus menggapai awan Menongkah arus ini
Aku tahu bukan mudah Tapi mimpi ini harus aku Tiada gunung yang terlalu tinggi Tiada laut yang terlalu luas Tuk mereka memisahkan kita Dari mimpi-mimpi kita ini
Jangan resah ini takdir Tuhan mendengarnya Tuk membawa mimpi-mimpi kita

Artist : Asmidar  Komposer : Ajai  Lyrics : Transformers Malaya


20hb jun~25thn sudah

Image
huhuhu mase cept berlalu kan.pejam celik,pejam celik aku dah pun genap 25thn. alhamdulillah msh diberi peluang utk bernfs di muka bumi Allah ni. msh punya kudrat utk berbakti pd family.
yang xdisgka2 utk ulg thn  kelahirn aku yg ke25 ni my dear  hubby hadiahkn aku laptop.wahhhhh suke suke.terkejt pun ade. terharu pun ade.siap2 nangis2 lg. hehehe.yelah 25thn umur aku dh 1st time dpt  hadiah yg besar punye.huhuhu.

"selamat hari lahir....sayang"
so sweetttttt....syg abg.xperlu hdiah besr2 yg pentg ingatnkn.2 lbh bernilai.tp  kalu abg dah kasi b amik aje.huhuhu.punyelh suke smpai dlm ht ade garden. cewahhhh...hahaha.
p/s----> love u so much syg.nnt birthdy abg b kasi hadiah lg besr dr ni ye.hehehe(cam lah b byk dwit kan)