Skip to main content

Diari cinta aku dan dia

3bln aku cb meneutralkn kembali ht aku yg seolah2 mati dgn kehdrn cinta kaum adam.yelah seringkali dipermainkn,dijnjkn dgn kata2 cinta yg lbh byk dusta dr ikhlasnya.benar kate org,blajrlh mencintai maha pencipta krn hny DIA pencinta yg sejati.aku akui.

mase trs belalu dan aku melaluinye dgn seribu kepyhn.mane tdknye rase serik seakn menebal dlm jiwa aku.dgn bermcm2 hal yg brlaku aku cb kuatkn jgak.aku lalui kehidupn rutin walupn dlm sedr aku menangisi stp yg terjadi.

rupa2nye Allah itu maha penyayang.DIA xkan membrkn hamba2nye trs hanyut dlm emosi yg dimanipulasikn oleh syaitn lalu dihadirkn sebuah rase cinta yg ckp indah.aku kembali tersedr stp makhluk di dunia ni berhak utk merasakn bhgia walu dlm ape keadn skalipun.alhamdulillah.

msh ingt lg perkenaln kali pertm aku dan dia.sesua2 yg xdijgkakan.yelah tgl dlm 1 daerh mlah dlm 1 kwsan tp aku xpernh kenal die pun.itulh jodoh Allah.kt sibuk cr jauh2 nun smpai ke selatan utara tp sebnrnye dekt depn mata.subhanallah.itulh temn hari tua kt,itu jglh imam kt dunia n akhirt.

perkenln yg hny bebrape hr,itupn dlm rombongn komuniti yg aku handle.1st time tngok seyes aku dah pun jth ht tp mase 2 aku diamkn jer.yelah that time aku nmpak seorg permpun bersm dgn die.tny punye tny rupe2nye his wife.alahaiiii melepas aku.aku xnklah jd perigi cr timba,jd biarlh aku yg jd periginye.aku cube berborak2 dgn die actually aku memg sengaje yelah aku nak tahu ltr belkg diri die,siape die,keluarge die.cume mase 2 die sombg sgt.bajet handsome je kan.so xdelh aku lyn sgt.

3bln aku sepi tp hny dgn 3hr die mampu bt aku happy.cume aku bknlh jns permpuan yg suke mendesk,yg mudh menyatakn cinta pd lelaki yg hny baru aku kenal 3hr.imposible kan.jd memg tgu die buka mulut.xnklh jd bertepuk seblh tngn,xkan berbunyi.malu yg dpt nnt.

..................................... hah nak tahu kesudhn storynye nnt kan smbungnnye ye kwn2 in the next episode.








Comments

  1. cantik blog... follow la kite..
    heehe.. lagu pon slowww je..masyukk

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke??huhuhu tq yaya.ok2 akak follow yaya ye..

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Front Page CTU101 Assignment

UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA KAMPUS BANDAR MELAKA FAKULTI SAINS PENTADBIRAN DAN PENGAJIAN POLISI DIPLOMA PENTADBIRAN AWAM
CTU 101
PRINSIP-PRINSIP ASAS ISLAM
TAJUK :

PERANAN ISLAM DALAM SISTEM KEKELUARGAAN
MAMP1A
KUMPULAN 1

SITI SALWA BINTI ARIFIN (2012426942)
NORHAZLINA BINTI ABD HAMID (2012838216)
SITI ALIFAH BINTI HAMZAH (2012858824)
AMIRA SYAZARIZAN BINTI MD AMIN (2012427154)
NORLELA BINTI NORDIN (2011137501)

DISEDIAKAN UNTUK

USTAZAH NOR AZLINA BINTI ABD HAMID


22hb03thn2016 jam 1.50 ptg

Assalamualaikum..
Selamat petang..
Ade di pejabat n sekrg ni wak2 rehat..tp kebiasaan nye aku x rehat lah sbb nye nnt xade org plak kat opis, so sape nak angkt tepon..memg muke aku jelah yg jg pejabat ni bile wak2 rehat..huhuhu...
Memandgkan wak2 rehat so aku bukak lah fb, kdg2 aku bukak ye fb even bukn wak2 rehat..saje nak celik kan mate yg mengntuk ni..
Bile aku bukak fb, aku tgk 1 video ni..video thai..xtahu knp hati aku pedih aje tgk video ni..air mate rase nak bergenang je..
Yelah...video pasal kecurangan suami...x sanggup rase nye aku nak tgk habis..
Tapi bile in the end video ni..aku memg x sangka..setiap perbuatn yg kt bt dibalas dgn perbuatan..suami tersebut curang sbb isteri nye curang..
Hari ni aku belajar sesua2..perasaan n emosi kt as manusia kdg2 kt sendiri x boleh nak kawal..Ermm..
Hari ni jugak aku tgu ade msg die if nak tny 'dah mkn ker', 'keje mcm mane, ok ke'...sbnrnye bukn arini je aku tgu, ari2 sebelum ni pun aku tgu jugak..
Kdg2 aku xtahu perlu ke…

Biru Turquoise

aku bukn nak kate baju 2 cantik yer tp cntik gak lah...aku suke warne die 'biru turquoise' sweet kan...aku dah mula jth cinta with this colour...kalu boleh hari yg plg pentg dlm idup aku nnt..wedding aku lah..aku nak warne ni gak...mix with putih mst sweet giler...

aku dulu xbrape suke ngn warne biru ni...kalu pakai rase mcm lahir wak2 bulan gelap..kelam jer hehehe...tp biru turquoise ni die lain skt..biru kehijau2an...smooth n berkilat...2 yg nampk cantik sgt...my abg syg pun suke colour ni tp die memg suke ape jenis pun jnj biru...

kalu boleh my home sweet home t pun aku nak colour ni gak..sejuk jer umah aku so barulah aman damai kerukunan umahtangga...jeng3x hehehe....tp idak ler sumenyer biru t lgsg xnmpk ape plak...some of part dlm umah jer...

sume org ade warne2 keperibadian nyer tersendr...cm aku belum pernh lah ade koleksi baju2 ngn colour ni maybe coming soon kot...who's know kan???so from now being biru turquoise akn jd my favourite colour...huhuhu....