Diari cinta aku dan dia

3bln aku cb meneutralkn kembali ht aku yg seolah2 mati dgn kehdrn cinta kaum adam.yelah seringkali dipermainkn,dijnjkn dgn kata2 cinta yg lbh byk dusta dr ikhlasnya.benar kate org,blajrlh mencintai maha pencipta krn hny DIA pencinta yg sejati.aku akui.

mase trs belalu dan aku melaluinye dgn seribu kepyhn.mane tdknye rase serik seakn menebal dlm jiwa aku.dgn bermcm2 hal yg brlaku aku cb kuatkn jgak.aku lalui kehidupn rutin walupn dlm sedr aku menangisi stp yg terjadi.

rupa2nye Allah itu maha penyayang.DIA xkan membrkn hamba2nye trs hanyut dlm emosi yg dimanipulasikn oleh syaitn lalu dihadirkn sebuah rase cinta yg ckp indah.aku kembali tersedr stp makhluk di dunia ni berhak utk merasakn bhgia walu dlm ape keadn skalipun.alhamdulillah.

msh ingt lg perkenaln kali pertm aku dan dia.sesua2 yg xdijgkakan.yelah tgl dlm 1 daerh mlah dlm 1 kwsan tp aku xpernh kenal die pun.itulh jodoh Allah.kt sibuk cr jauh2 nun smpai ke selatan utara tp sebnrnye dekt depn mata.subhanallah.itulh temn hari tua kt,itu jglh imam kt dunia n akhirt.

perkenln yg hny bebrape hr,itupn dlm rombongn komuniti yg aku handle.1st time tngok seyes aku dah pun jth ht tp mase 2 aku diamkn jer.yelah that time aku nmpak seorg permpun bersm dgn die.tny punye tny rupe2nye his wife.alahaiiii melepas aku.aku xnklah jd perigi cr timba,jd biarlh aku yg jd periginye.aku cube berborak2 dgn die actually aku memg sengaje yelah aku nak tahu ltr belkg diri die,siape die,keluarge die.cume mase 2 die sombg sgt.bajet handsome je kan.so xdelh aku lyn sgt.

3bln aku sepi tp hny dgn 3hr die mampu bt aku happy.cume aku bknlh jns permpuan yg suke mendesk,yg mudh menyatakn cinta pd lelaki yg hny baru aku kenal 3hr.imposible kan.jd memg tgu die buka mulut.xnklh jd bertepuk seblh tngn,xkan berbunyi.malu yg dpt nnt.

..................................... hah nak tahu kesudhn storynye nnt kan smbungnnye ye kwn2 in the next episode.








Comments

  1. cantik blog... follow la kite..
    heehe.. lagu pon slowww je..masyukk

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke??huhuhu tq yaya.ok2 akak follow yaya ye..

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Front Page CTU101 Assignment

22hb03thn2016 jam 1.50 ptg

Biru Turquoise