Skip to main content

Surat cinta buat sang suami

assalamualaikum abg...

alhamdulillah hr ni abg genap usia abg yg ke 39thn kan.13hb julai,ur birthday.b xpernh lupe pun.sbln dr tarikh 2 puas b fikir apelh nak kasi kat abg ye.yelah as a gift.tp xtahu lh syg.b memg xpandai nak beli2 hadiah ni.nak2 lak utk lelaki.abg pun prnh ckp'hadiah xpentg yg pentg ingtn kt bt insn yg kt syg'btl ka??abg ade ckp mcm 2??

as a wife b sentiase mendoakn yg trbaik bt abg.b doakn moga2 abg pnjg umur.dimurahkan rezeki.dikurniakn keredhaan n kebhgiaan dunia n akhirat ye syg.InsyaAllah.jgn lupe ye abg ade b yg akn sentiase temnkn abg dlm ape keadn skalipun.sush senang kt same2 lalui.ok syg??

di kesemptn ni b nak say trm ksh byk2 sbb curhkn ksh syg n cinta yg x berbelah bagi pd isteri abg ni.abg slalu ade di smping b.beri dorongn n semangt kat b.tlg ingtkn b bile b lupe.alhamdulillah dah 9bln kt jd suami isteri,b bhgia abg.bhgia dengn kurniaan jodoh yg dah DIA tentukn.syukur sgt2.

bebrape buln je lg anniversary kt yg prtm.xsngka kan cpt mase berlalu.b sentiase mendoakn agr hubngn kt suami isteri akn kekal dunia akhirt.jodoh kekal berpnjgn.dikurniakn ank yg soleh n solehah.amin...InsyaAllah.b brhrp abg akn terus kuat utk berjuang sbg suami demi menjg b n ank2 nnt.

ape ye persn abg bile umur dh makin tua ni?komen skt.huhuhu.ape2 pun abg still mude je kat hati b.oppsss jgn kembg ye.2 kang persn lah 2 kt dok puji die mude.life begin on 40's.b hrp ianye akn jd 1 permulaan utk abg kejar cita2 abg yg dulu.b akn sentiase sokong abg.dont give up.once kt jth xbermakne kt xleh bngun kan so abg kene kuatkn semngt utk terus tunjkkan yg abg adlh yg terbaik.yup,abg adlh suami yg trbaik di hati b.

alahaiiii pnjg plak celoteh b kali ni.yelah kt bukn slalu jmp kan.memandgkn hr lahir abg b xade so b hrp dgn luahn hati ni kurg2nye ubat rase rindu abg pd b.

utk kali yg terakhir trm ksh ye syg.trm ksh utk rase bhgia yg abg berikn pd b.moga rase ni akn terus kekal dlm rumgtgga kt syg.InsyaAllah.


tiada yang lain selain dirimu
kekal tinggi di hatiku
tiada pengganti yang mampu ku cari
yang secantik diri kamu
cinta ini untuk dirimu
rasa ini untukmu

hanya kerna kau yang cukup indah
untuk dimilki dan untuk dicintai
ku tahu kau mahu ada di hati
untuk didampingi untuk disayangi

yg tulus menyangimu,
Salwa_Arifin




Comments

Popular posts from this blog

Front Page CTU101 Assignment

UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA KAMPUS BANDAR MELAKA FAKULTI SAINS PENTADBIRAN DAN PENGAJIAN POLISI DIPLOMA PENTADBIRAN AWAM
CTU 101
PRINSIP-PRINSIP ASAS ISLAM
TAJUK :

PERANAN ISLAM DALAM SISTEM KEKELUARGAAN
MAMP1A
KUMPULAN 1

SITI SALWA BINTI ARIFIN (2012426942)
NORHAZLINA BINTI ABD HAMID (2012838216)
SITI ALIFAH BINTI HAMZAH (2012858824)
AMIRA SYAZARIZAN BINTI MD AMIN (2012427154)
NORLELA BINTI NORDIN (2011137501)

DISEDIAKAN UNTUK

USTAZAH NOR AZLINA BINTI ABD HAMID


22hb03thn2016 jam 1.50 ptg

Assalamualaikum..
Selamat petang..
Ade di pejabat n sekrg ni wak2 rehat..tp kebiasaan nye aku x rehat lah sbb nye nnt xade org plak kat opis, so sape nak angkt tepon..memg muke aku jelah yg jg pejabat ni bile wak2 rehat..huhuhu...
Memandgkan wak2 rehat so aku bukak lah fb, kdg2 aku bukak ye fb even bukn wak2 rehat..saje nak celik kan mate yg mengntuk ni..
Bile aku bukak fb, aku tgk 1 video ni..video thai..xtahu knp hati aku pedih aje tgk video ni..air mate rase nak bergenang je..
Yelah...video pasal kecurangan suami...x sanggup rase nye aku nak tgk habis..
Tapi bile in the end video ni..aku memg x sangka..setiap perbuatn yg kt bt dibalas dgn perbuatan..suami tersebut curang sbb isteri nye curang..
Hari ni aku belajar sesua2..perasaan n emosi kt as manusia kdg2 kt sendiri x boleh nak kawal..Ermm..
Hari ni jugak aku tgu ade msg die if nak tny 'dah mkn ker', 'keje mcm mane, ok ke'...sbnrnye bukn arini je aku tgu, ari2 sebelum ni pun aku tgu jugak..
Kdg2 aku xtahu perlu ke…

Biru Turquoise

aku bukn nak kate baju 2 cantik yer tp cntik gak lah...aku suke warne die 'biru turquoise' sweet kan...aku dah mula jth cinta with this colour...kalu boleh hari yg plg pentg dlm idup aku nnt..wedding aku lah..aku nak warne ni gak...mix with putih mst sweet giler...

aku dulu xbrape suke ngn warne biru ni...kalu pakai rase mcm lahir wak2 bulan gelap..kelam jer hehehe...tp biru turquoise ni die lain skt..biru kehijau2an...smooth n berkilat...2 yg nampk cantik sgt...my abg syg pun suke colour ni tp die memg suke ape jenis pun jnj biru...

kalu boleh my home sweet home t pun aku nak colour ni gak..sejuk jer umah aku so barulah aman damai kerukunan umahtangga...jeng3x hehehe....tp idak ler sumenyer biru t lgsg xnmpk ape plak...some of part dlm umah jer...

sume org ade warne2 keperibadian nyer tersendr...cm aku belum pernh lah ade koleksi baju2 ngn colour ni maybe coming soon kot...who's know kan???so from now being biru turquoise akn jd my favourite colour...huhuhu....