Skip to main content

Maafkanlah


hari ini mimpi kt indah belaka.sape sangka esk lusa kt diduga.kdg2 hati ni rase terkilan sgt2.hny pd blog ni aku mampu meluahkn selain dr DIA.pd teman hny pd kak gee aku percy.selain dr 2 berat lidah ni nak ckp ape2 pun.takdir dah menen2kan,inilah bhgian aku.jd dgn penuh redha aku terima skalipun terase berat bahu memikulnya.alangkah indah jika segala kesulitn ni berlalu pg.

stp hr aku brfikir,ape yg ptut aku bt.ptut ke aku lari dr sume ni??tglkn sumenye??tp jauh di sudt hati,rase belas msh bersisa.mane mgkin aku tglkn setelh segala kegembiraan dikecapi brsama.aku perlu menjd insan yg memahami.tdk mudh tersgkur dgn ape jua dugn tp siapalh aku.hny insan yang lemah,xbrdaya menahan dr menangis.air mata menjd peneman setia.

duhai hati,bwlh kedukaan ni pg.pg jauh2 xkembali.jgn seskali cb mengguris hati ini lg.tkt nnt lukanya terlalu dlm hinggakn xmampu mengubati.terangilh jiwa ini dgn sinr kegmbiraan.moga2 xkan ade lg kesedihan.moga2 xkan ade lg air mata.skalipun aku tdk pernh menyesali apath lg memungkiri.ini yg selyknye jd aku trima walau perit dan pedih.

tegaknlah hati ini agr tetp dgn pendirian.tetp dgn ape yg pernh dijnjkn dulu.jgn brkan diri ini memungkiri segalanya.agr nnt xkn ade yg terluka.

mfkn diri ini andai pernh melukai sekpg hati yg xbersalah.aku hny lah manusia biase yg lemah dgn dugaan.tidk kuat dlm menemukn kebhgiaan.hrp kau tdk akan mengalah utk terus berada di dlm kmr hati yg kecil ini.




Comments

Popular posts from this blog

Front Page CTU101 Assignment

UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA KAMPUS BANDAR MELAKA FAKULTI SAINS PENTADBIRAN DAN PENGAJIAN POLISI DIPLOMA PENTADBIRAN AWAM
CTU 101
PRINSIP-PRINSIP ASAS ISLAM
TAJUK :

PERANAN ISLAM DALAM SISTEM KEKELUARGAAN
MAMP1A
KUMPULAN 1

SITI SALWA BINTI ARIFIN (2012426942)
NORHAZLINA BINTI ABD HAMID (2012838216)
SITI ALIFAH BINTI HAMZAH (2012858824)
AMIRA SYAZARIZAN BINTI MD AMIN (2012427154)
NORLELA BINTI NORDIN (2011137501)

DISEDIAKAN UNTUK

USTAZAH NOR AZLINA BINTI ABD HAMID


22hb03thn2016 jam 1.50 ptg

Assalamualaikum..
Selamat petang..
Ade di pejabat n sekrg ni wak2 rehat..tp kebiasaan nye aku x rehat lah sbb nye nnt xade org plak kat opis, so sape nak angkt tepon..memg muke aku jelah yg jg pejabat ni bile wak2 rehat..huhuhu...
Memandgkan wak2 rehat so aku bukak lah fb, kdg2 aku bukak ye fb even bukn wak2 rehat..saje nak celik kan mate yg mengntuk ni..
Bile aku bukak fb, aku tgk 1 video ni..video thai..xtahu knp hati aku pedih aje tgk video ni..air mate rase nak bergenang je..
Yelah...video pasal kecurangan suami...x sanggup rase nye aku nak tgk habis..
Tapi bile in the end video ni..aku memg x sangka..setiap perbuatn yg kt bt dibalas dgn perbuatan..suami tersebut curang sbb isteri nye curang..
Hari ni aku belajar sesua2..perasaan n emosi kt as manusia kdg2 kt sendiri x boleh nak kawal..Ermm..
Hari ni jugak aku tgu ade msg die if nak tny 'dah mkn ker', 'keje mcm mane, ok ke'...sbnrnye bukn arini je aku tgu, ari2 sebelum ni pun aku tgu jugak..
Kdg2 aku xtahu perlu ke…

Biru Turquoise

aku bukn nak kate baju 2 cantik yer tp cntik gak lah...aku suke warne die 'biru turquoise' sweet kan...aku dah mula jth cinta with this colour...kalu boleh hari yg plg pentg dlm idup aku nnt..wedding aku lah..aku nak warne ni gak...mix with putih mst sweet giler...

aku dulu xbrape suke ngn warne biru ni...kalu pakai rase mcm lahir wak2 bulan gelap..kelam jer hehehe...tp biru turquoise ni die lain skt..biru kehijau2an...smooth n berkilat...2 yg nampk cantik sgt...my abg syg pun suke colour ni tp die memg suke ape jenis pun jnj biru...

kalu boleh my home sweet home t pun aku nak colour ni gak..sejuk jer umah aku so barulah aman damai kerukunan umahtangga...jeng3x hehehe....tp idak ler sumenyer biru t lgsg xnmpk ape plak...some of part dlm umah jer...

sume org ade warne2 keperibadian nyer tersendr...cm aku belum pernh lah ade koleksi baju2 ngn colour ni maybe coming soon kot...who's know kan???so from now being biru turquoise akn jd my favourite colour...huhuhu....