Posts

Showing posts from 2013

wHaT SuPpOsE I Do??

Image
alamakkk...lg 2mggu je ni mcm mane ni??
ape nk buat yer?
dinner ke?bg hadiah je ker?or bwk ke tempt special?
tp kan sume tempt aku n dia dh pernh pg
mane je yg xpernh pg...sume dh pg
aiseyyymann...
idea...idea...idea...tlg lah singgah jap haaa...
kalu beli jam ok x?tp kan die pakai 1 brand aje
hahhh mcm mane kalu aku beli brand yg lain...pas2 kan die xsuke
alahaiiii xseronok lah nnt...
nk ajk g mkn...bkn sume tempt die suke g n bukn sume bnd die mkn
kusut...kusut...dulu xadelh bt special sgt so kali ni nk special lah
kasi moment2 indah....blh wat kenang2an

xapelah..stand pd 1st idea..beli jam hope yg aku beli ni die akn suke n akn pakai... ape2 pun kene bt persembhn yg terbaik wawa...caiyokk...caiyokkk...
p/s ----> kengkwn doa2kn yer...



OpEn hOuSe @SmK PeRtAnG

Image

SeLaMaT hArI rAyA

Image

wElCoMe 26th

Image
Allah selamatkan kamu ...
Allah selamatkan kamu ...
Allah selamatkan siti salwa binti arifin ...
Allah selamatkan kamu ...

Happy birthday to you ...
Happy birthday to you ...
Happy birthday to aunty ...
Happy birthday to you ...

Alhamdulillah ...
usia makin meningkat,jalan masih panjang
tapi InsyaAllah segala2nya akan jadi baik
yang penting niat kita ikhlas dalam sesuatu perkara
Allah Maha Mengetahui
Semoga aku akan merasai detik2 bahagia setiap saat
perjalanan hidup...amin

p/s: tq 2 my hubby untuk kek yg sedap ni.muahhh ...

SeLaMaT hArI IbU.

Image

wElCoMe HoMe!!!!

Image
Alhamdulillah...berkuatkuasa 1hb April permohonan aku untuk balik ke n9 diluluskan gembiranya tak terkira. yelah lama duduk di perantauan orang sampaikan kadang2 rasa macam  orang segamat lah pulok.huhu. yang lebih gembira mestilah my hubby sebab isterinya yang tercinta ni akan ada sentiasa depan mata dia 24 jam.betul tak sayang?? tapi bos aku mohon penangguhan tugas di tempat baru so aku akan bertugas sepenuhnya mulai 15hb April yes here i'm. aku diamanahkan untuk menjalankan tugas2 kewangan.uishhh berat gak tu. yelah tak pernah ada pengalaman lg,sebelum ni hamba buat pentadbiran so dah sebati ler kan. tapi tak apa.dapat balik n9 ni pun dah dikira syukur sangat2 jadi buat keje apa pun xada hal lah punya. pergi kerja driving sendiri.mula2 tu penat jugaklah.sakit2 badan wooo...kadang2 tu encik suami yang hantar. alahaiiii cian dia tengok sweet hunny bunny b dia ni dok sakit2 badan dan demam semua bagai.hahaha. tapi hati kaadang2 sedih jugak.yelah kalaulah arwah bonda tercinta masi…

Tahukah engkau??

Ku coba ungkap tabir ini
Kisah antara kau dan aku
Terpisahkan oleh ruang dan waktu
Menyudutkanmu meninggalkanku
Ku merasa tlah kehilangan
Cintamu yang tlah lama hilang
Kau pergi jauh karena salahku
Yang tak pernah menganggap kamu ada
Asmara memisahkan kita
Mengingatkanku pada dirimu
Gelora mengingatkanku
Bahwa cintamu tlah merasuk jantungku
Sejujurnya ku tak bisa
Hidup tanpa ada kamu aku gila
Seandainya kamu bisa
Mengulang kembali lagi cinta kita
Takkan ku sia-siakan kamu lagi
Asmara memisahkan kita
Mengingatkanku pada dirimu
Gelora mengingatkanku
Bahwa cintamu tlah merasuk jantungku
Sejujurnya ku tak bisa
Hidup tanpa ada kamu aku gila
Seandainya kamu bisa
Mengulang kembali lagi cinta kita
Sejujurnya ku tak bisa
Hidup tanpa ada kamu aku gila
Takkan ku sia-siakan kamu lagi

Allah Maha Mengetahui

Image

Apa yg aku rasa sekarang???

Image

Tolanglah faham!!!!!

kenapa ye org sush nak fhm keadn kt??
kenapa kt je yg perlu fhm keadn org lain??
ntahlah...sedih pun ade...mrh pun ade...bengang lg lah
kdg2 aku rase x unfair plak org bt aku mcm ni
aku plak yg kene jg ht org,fkrkan org.hbs aku sape nk fkr??
kalu keadn xmemerlukn aku pun xnk.bt skt hati je
kalulh org blh fhm dgn ape yg aku rase sekrg tp sebenrnye x
everyweek...aku rase penat sgt
agknye die nk biarkn aku trs bertapak kat sini
mcm 2 baru die puas hati..xapelh.
agknye aku memg kene fkr keperluan die dr diri aku sendr
ni last aku bt.pasni xkan ade lg dah.terlalu mghrp pun xgune
sbb lepas 2 kt akn rase kecewa sgt...
bt lah mcm mane ko nk bt pun sbb aku dah xade mood
xade mood nk mengadp bnd2 ni...cume yg aku sedih ats keadn aku nilah
aku hilg org yg aku syg n mgkin pasni aku akn kehilangn lg
mgkin dgn care tu baru die akn sedar betapa peritnye ape yg aku rase
terpulglh pd ko nk buat ape sbb aku xkn amik port dh..
the end aku xkn buat ape2 dh lepas ni.hope ko puas hati
terima kasih!!!!


Along sayang mak n ayah~~~>>>

Image

Sekali lagi!!!!!

Allah itu maha mengetahui atas segalanya
itu jglah yg aku n adik2 aku alami
pemergian mak msh lg terase hgga ke saat ni namun qada n qada' Nya tiada siapa yg tahu
itu jglah yg aku n adik2 aku hadapi
kalulah mak msh ada,pst aku n adik2 akn lbh kuat tp aku cb utk kuat
demi sebuah family yg amt aku syg...demi amanah yg perlu aku pikul
siapa tahu kan dugaan akn dtg silih bergnt..siapa yg mampu menduga dugaan itu amt berat
alhamdulillah dugaan ni skali lg aku n adik2 aku hadapinya dgn tenang
syukur alhamdulillah dugaan ni telah membtkan family aku lbh kuat
ikatan sefamily yg makin erat n makin dekat...mgkin ni jugalh yg mak nak kalu dia masih ade
kisah lepas biarlh jd kenangan...
moga ayh akn kembali sht walupn xseperti dulu
along n adik2 akn sentiase menjg ayh sbb hny 2 saje harta yg ade pd along n adik2 sekrg
hope ayh juga akn trima dugaan ni ngn ht terbuka sbb tiap2 yg berlaku 2 ade hikmah dr Nya
insyaAllah selepas ni family akn lbh akrab n rapat seperti dulu
mak xperlu risau sbb al…

Long2 time no see_meet again!!!!!

Image
alhamdulillah masih lg dikurniakn nfs n berpeluang utk menulis lg di blog kesyngn aku ni...
permulaan yg baik utk tahun 2013...
byk luangkn mase ngn family n abg syg..g bercuti.hooreyyyyy!!!!!!
g family day @ terengganu..pas2 g port dickson with my sister2 n brother2...
got much more fun...nilai bersame keluarge 2 lbh bermakne...i likeeee!!!!
insyaAllah thn depn aku merancg utk bercuti bersame family lagi..kali ni destinasinye lbh jauh...
pulau pun best..leh mandi pantai.suasana yg menenangkn hati...
n yg lbh pentg aku n my hubby akn g honeymoon skali lg...bestnyeeee!!!!
pas2 xade cuti2 malaysia lg dah...my hubby pun dah sibuk mase 2...
dh pyh nk meleket montot die kat umah...so sementara die ade mase ni kt dating puas2 ye cyggg!!!!
bt kengkwn kat luar sane yg still bz ngn keje xade mase utk ngedet ngn family...bwk2lh ng bercuti...
seronokkkk!!!!mase yg ade ni lah kt nak releasekn tension ngn keje2 yg berlambak2 kat pejabt...
gunekn mase yg ade utk rehatkn minda..pasni leh keje ngn l…

Me And My Sayang_Love

Image

Family_Day@Terengganu

Image

Cuti2 Malaysia~Port_Dickson

Image

Welcome 2013

Image
alhamdulillah aku msh lg berkesemptn menghirup udara thn baru 2013
2012 meningglkn bermcm2 kisah suka,duka even moment2 indah yg xkan dpt aku lupekan
n 2012 jgk aku kehilangn insan yg amt aku syg....mak
mak....thn baru kali ni along n adik2 lalui tnp mak, lain sgt
ermm yg pasti air mata ni mestii akn mengalir bile cite pasal mak
sedih yg tramt sgt...along rindukan mak....
bt my hubby moga thn 2013 ni akn beri kejyan yg brmakne utk ape jua yg abg cite2kn
bt angah, moga nnt ko akn ketemu sama cinta hati kamu..hihihi
utk alang....moga2 ko selmt lahirkn baby yg comel n menjd isteri yg solehah bt suami tercinta
bt ateh....tahniah ats kelahiran putri tercinta>>>nur ainul mardhiah.take gd care of ur family ye
bt abg apit,jaga adik fikah n ijie baik2 n best of luck utk stpm yg bakal kuar on march 2013
bt acik n intan,selmt menduduki spm n pmr...gd luck..bt yg terbaik.hope dpt result with flying colour
bt ijie....rajin2 pg sekolh,jgn degil2,dgr ckp acik n abg.along doakn adik jd org …