Skip to main content

Sekali lagi!!!!!

Allah itu maha mengetahui atas segalanya
itu jglah yg aku n adik2 aku alami
pemergian mak msh lg terase hgga ke saat ni namun qada n qada' Nya tiada siapa yg tahu
itu jglah yg aku n adik2 aku hadapi
kalulah mak msh ada,pst aku n adik2 akn lbh kuat tp aku cb utk kuat
demi sebuah family yg amt aku syg...demi amanah yg perlu aku pikul
siapa tahu kan dugaan akn dtg silih bergnt..siapa yg mampu menduga dugaan itu amt berat
alhamdulillah dugaan ni skali lg aku n adik2 aku hadapinya dgn tenang
syukur alhamdulillah dugaan ni telah membtkan family aku lbh kuat
ikatan sefamily yg makin erat n makin dekat...mgkin ni jugalh yg mak nak kalu dia masih ade
kisah lepas biarlh jd kenangan...
moga ayh akn kembali sht walupn xseperti dulu
along n adik2 akn sentiase menjg ayh sbb hny 2 saje harta yg ade pd along n adik2 sekrg
hope ayh juga akn trima dugaan ni ngn ht terbuka sbb tiap2 yg berlaku 2 ade hikmah dr Nya
insyaAllah selepas ni family akn lbh akrab n rapat seperti dulu
mak xperlu risau sbb along n adik2 akn jg ayh baik2
mak sentiase dlm hati along n adik2 smpai bile2 sbb mak adalh harta yg amt bernilai yg pernh
along n adik2 ada...
along xkan kecewakn mak...along akn jg amanah mak seperti mane yg mak nak
2 jnj along mak...
along n adik2 adalah ank2 mak yg terbaik..InsyaAllah...







Comments

Popular posts from this blog

Front Page CTU101 Assignment

UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA KAMPUS BANDAR MELAKA FAKULTI SAINS PENTADBIRAN DAN PENGAJIAN POLISI DIPLOMA PENTADBIRAN AWAM
CTU 101
PRINSIP-PRINSIP ASAS ISLAM
TAJUK :

PERANAN ISLAM DALAM SISTEM KEKELUARGAAN
MAMP1A
KUMPULAN 1

SITI SALWA BINTI ARIFIN (2012426942)
NORHAZLINA BINTI ABD HAMID (2012838216)
SITI ALIFAH BINTI HAMZAH (2012858824)
AMIRA SYAZARIZAN BINTI MD AMIN (2012427154)
NORLELA BINTI NORDIN (2011137501)

DISEDIAKAN UNTUK

USTAZAH NOR AZLINA BINTI ABD HAMID


22hb03thn2016 jam 1.50 ptg

Assalamualaikum..
Selamat petang..
Ade di pejabat n sekrg ni wak2 rehat..tp kebiasaan nye aku x rehat lah sbb nye nnt xade org plak kat opis, so sape nak angkt tepon..memg muke aku jelah yg jg pejabat ni bile wak2 rehat..huhuhu...
Memandgkan wak2 rehat so aku bukak lah fb, kdg2 aku bukak ye fb even bukn wak2 rehat..saje nak celik kan mate yg mengntuk ni..
Bile aku bukak fb, aku tgk 1 video ni..video thai..xtahu knp hati aku pedih aje tgk video ni..air mate rase nak bergenang je..
Yelah...video pasal kecurangan suami...x sanggup rase nye aku nak tgk habis..
Tapi bile in the end video ni..aku memg x sangka..setiap perbuatn yg kt bt dibalas dgn perbuatan..suami tersebut curang sbb isteri nye curang..
Hari ni aku belajar sesua2..perasaan n emosi kt as manusia kdg2 kt sendiri x boleh nak kawal..Ermm..
Hari ni jugak aku tgu ade msg die if nak tny 'dah mkn ker', 'keje mcm mane, ok ke'...sbnrnye bukn arini je aku tgu, ari2 sebelum ni pun aku tgu jugak..
Kdg2 aku xtahu perlu ke…

Biru Turquoise

aku bukn nak kate baju 2 cantik yer tp cntik gak lah...aku suke warne die 'biru turquoise' sweet kan...aku dah mula jth cinta with this colour...kalu boleh hari yg plg pentg dlm idup aku nnt..wedding aku lah..aku nak warne ni gak...mix with putih mst sweet giler...

aku dulu xbrape suke ngn warne biru ni...kalu pakai rase mcm lahir wak2 bulan gelap..kelam jer hehehe...tp biru turquoise ni die lain skt..biru kehijau2an...smooth n berkilat...2 yg nampk cantik sgt...my abg syg pun suke colour ni tp die memg suke ape jenis pun jnj biru...

kalu boleh my home sweet home t pun aku nak colour ni gak..sejuk jer umah aku so barulah aman damai kerukunan umahtangga...jeng3x hehehe....tp idak ler sumenyer biru t lgsg xnmpk ape plak...some of part dlm umah jer...

sume org ade warne2 keperibadian nyer tersendr...cm aku belum pernh lah ade koleksi baju2 ngn colour ni maybe coming soon kot...who's know kan???so from now being biru turquoise akn jd my favourite colour...huhuhu....