Skip to main content

wElCoMe HoMe!!!!


Alhamdulillah...berkuatkuasa 1hb April permohonan aku untuk balik ke n9 diluluskan
gembiranya tak terkira. yelah lama duduk di perantauan orang sampaikan kadang2 rasa macam 
orang segamat lah pulok.huhu. yang lebih gembira mestilah my hubby sebab isterinya yang tercinta ni
akan ada sentiasa depan mata dia 24 jam.betul tak sayang??
tapi bos aku mohon penangguhan tugas di tempat baru so aku akan bertugas sepenuhnya mulai 15hb April
yes here i'm. aku diamanahkan untuk menjalankan tugas2 kewangan.uishhh berat gak tu.
yelah tak pernah ada pengalaman lg,sebelum ni hamba buat pentadbiran so dah sebati ler kan.
tapi tak apa.dapat balik n9 ni pun dah dikira syukur sangat2 jadi buat keje apa pun xada hal lah punya.
pergi kerja driving sendiri.mula2 tu penat jugaklah.sakit2 badan wooo...kadang2 tu encik suami yang hantar.
alahaiiii cian dia tengok sweet hunny bunny b dia ni dok sakit2 badan dan demam semua bagai.hahaha.
tapi hati kaadang2 sedih jugak.yelah kalaulah arwah bonda tercinta masih ada.pasti dia jugak akan happy 
sebab anakanda dia ni boleh selalu balik kampung jenguk dia.
Allah Maha Mengetahui atas segala2nya.kita hanya mampu merancang tapi DIA adalah penentu atas
semua yang berlaku atas muka bumi ni.apa yang penting menerima qada dan qada'Nya.
my ayahanda pun happy and boleh dikatakan seluruh family especially mys sister2 and my brother2
turut happy dengan berita ni.penantian selama 2 tahun akhirnya bertitik noktah juga
tq to my hubby coz' susah payah naik jabatan sana sini to make sure si isteri dia ni dapat bertukar
setiap usaha tu berbaloi dan Allah tak pernah lupa doa hamba2nya.InsyaAllah.

p/s: mungkin smk pertang adalah destinasi bertukar yang terakhir kot.kalau boleh nak dapat kerja depan umah.tak yah dok susah2 bangun pagi2.hihihi.


hari2 dok lalu simpang ni kalau nak pergi ofis.ada jalan pintas lain tak??

Comments

Popular posts from this blog

Front Page CTU101 Assignment

UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA KAMPUS BANDAR MELAKA FAKULTI SAINS PENTADBIRAN DAN PENGAJIAN POLISI DIPLOMA PENTADBIRAN AWAM
CTU 101
PRINSIP-PRINSIP ASAS ISLAM
TAJUK :

PERANAN ISLAM DALAM SISTEM KEKELUARGAAN
MAMP1A
KUMPULAN 1

SITI SALWA BINTI ARIFIN (2012426942)
NORHAZLINA BINTI ABD HAMID (2012838216)
SITI ALIFAH BINTI HAMZAH (2012858824)
AMIRA SYAZARIZAN BINTI MD AMIN (2012427154)
NORLELA BINTI NORDIN (2011137501)

DISEDIAKAN UNTUK

USTAZAH NOR AZLINA BINTI ABD HAMID


22hb03thn2016 jam 1.50 ptg

Assalamualaikum..
Selamat petang..
Ade di pejabat n sekrg ni wak2 rehat..tp kebiasaan nye aku x rehat lah sbb nye nnt xade org plak kat opis, so sape nak angkt tepon..memg muke aku jelah yg jg pejabat ni bile wak2 rehat..huhuhu...
Memandgkan wak2 rehat so aku bukak lah fb, kdg2 aku bukak ye fb even bukn wak2 rehat..saje nak celik kan mate yg mengntuk ni..
Bile aku bukak fb, aku tgk 1 video ni..video thai..xtahu knp hati aku pedih aje tgk video ni..air mate rase nak bergenang je..
Yelah...video pasal kecurangan suami...x sanggup rase nye aku nak tgk habis..
Tapi bile in the end video ni..aku memg x sangka..setiap perbuatn yg kt bt dibalas dgn perbuatan..suami tersebut curang sbb isteri nye curang..
Hari ni aku belajar sesua2..perasaan n emosi kt as manusia kdg2 kt sendiri x boleh nak kawal..Ermm..
Hari ni jugak aku tgu ade msg die if nak tny 'dah mkn ker', 'keje mcm mane, ok ke'...sbnrnye bukn arini je aku tgu, ari2 sebelum ni pun aku tgu jugak..
Kdg2 aku xtahu perlu ke…

Biru Turquoise

aku bukn nak kate baju 2 cantik yer tp cntik gak lah...aku suke warne die 'biru turquoise' sweet kan...aku dah mula jth cinta with this colour...kalu boleh hari yg plg pentg dlm idup aku nnt..wedding aku lah..aku nak warne ni gak...mix with putih mst sweet giler...

aku dulu xbrape suke ngn warne biru ni...kalu pakai rase mcm lahir wak2 bulan gelap..kelam jer hehehe...tp biru turquoise ni die lain skt..biru kehijau2an...smooth n berkilat...2 yg nampk cantik sgt...my abg syg pun suke colour ni tp die memg suke ape jenis pun jnj biru...

kalu boleh my home sweet home t pun aku nak colour ni gak..sejuk jer umah aku so barulah aman damai kerukunan umahtangga...jeng3x hehehe....tp idak ler sumenyer biru t lgsg xnmpk ape plak...some of part dlm umah jer...

sume org ade warne2 keperibadian nyer tersendr...cm aku belum pernh lah ade koleksi baju2 ngn colour ni maybe coming soon kot...who's know kan???so from now being biru turquoise akn jd my favourite colour...huhuhu....