Monday, July 14, 2014

I'm PrEgNaNt...TQ Allah

Assalamualaikum...kengkwn,kt hepi sesgt2
why2?coz kt dh pregnant..alhamdulilllah..right now dah 4months
huhu..xsngka kan yelah kt dah kawin almost 3years
thn ni alhamdulillah rezeki kt n hubby tuk ade baby
rezeki Allah xade sape yg tahu,xade sape yg dpt menjgkakn kan
yelah kt mane tahu kt pregnant sbb mase 2 kt demam,batuk2 n selsema
so selera pun xmenen2kan yelah bnd2 yg kt mkn sumenye kt xnak mkn
so ingtkn perubhn selera sbb baru baik demam
test punye test rupenye kt pregnant..excited nye
my hubby pun excited..hubby hrp sgt dpt twin tp memg sorg aje..hihihi
my hubby mcm xcaye..kan cayang kan,mcm xcaye kt akn dapat member baru on
our family in the end of year...
so far keadn baby dlm keadn baik,denyut jantg pun dah dgr
subhanallah...sempurnanye ciptaan Allah
maaf buat shbt2 yg baru dpt tahu berita gembire ni
bukan xnak gtahu cume yelah org kate berita baik ni eloklah dihebah2kan kan
cume xnak terlalu menonjol sbb kt bukan retis kan kan kan
t kang org dok komen,pasal mengandg pun nak heboh kat org ker
yelah org ni kdg2 mudh terslh tafsir walhal niat kt baik
hny family2 terdekat yg tahu ni..tp mcm kt ckp lah bnd baik kan memg terhebah dgn
meluasnye lah..huhuhu
xape2 kt izinkan,moga berita gembire ni turut same diikuti dgn doa yg baik2
moga sy n baby ni dlm kesihtn yg baik2 hga tibe saat utk melahirkan
amin...


p/s:-i wish i could have a baby boy..doakn ye


Alhamdulillah...RaMaDhAn KeMbAli

Assalamualaikum...
lama rasenye xcoret2 dlm ruang blog ni
yelah mcm2 yg berlaku,smpai kdg2 kite lupe nak update,nak story mory
but arini kt berpeluang nak story ngn kengkwn...huhu
seblm 2 selmt menymbut ramadhan buat shbt2 yg beragama islam
lg 2weeks kt akn menymbut raya
seronoknyeee...seronok sbb dpt berkumpul adik-beradik..mkn2
tp tetap rindu moment2 ngn arwah mak
tahun ni tahun yg ke2 berpuasa dan beraya tnp mak
but its ok..ank2 mak sume dh tabah
masing2 dah kuat n bersemngt utk mainkn peranan masing2
kesihatan ayh pun bertmbh baik,mlh ayh boleh puasa mcm biase
kalah aku yg ckp fizikal ni,yg xade cacat celanye..huhu
buat shbt2 kat luar sane,jgn menbazir bile membeli kat bazar 2
yelah...mcm2 ade kan..smpai xtahu nak beli yg mane
aku sendr pun jrg2 ke bazar,keadn yg sesak ngn ramai org 2 buat kt pening
cepat2 nak beli,cept2 nak kuar dr kesesakn org ramai..huhu
yg seronoknye hubby sentiase ade di rumh,yelah dpt buka same2 even sahur x same kan yang
hehehe..kesian hubby yelah bngun sahur sesorg but cayang fhm kan..kan...kan...
sayang sgt kat abg...taw taw taw
ape2 pun semoga kt sume dpt menjlnkn ibadah puase dgn baik
moga2 penuh dgn keberkatan,ikhlas dr hati
amin...




Sunday, January 12, 2014

HaPpY nEw yEaR


Alhamdulillah perjalanan sepanjang tahun 2013 dah pun berakhir
macam2 peristiwa yang berlaku dan macam2 kenangan yang datang dan pergi
apa pun bak kata orang hidup ni perlu diteruskan
moment yang paling sadis adalah pemergian bonda tercinta
al-fatihah ... moga bonda ditempatkn di kalangan orang2 yang beriman
insan yang istimewa di tiap2 hati anakanda2nya
Allah lebih mengetahui atas segala2 kejadian
Allah juga turut lebih menyayangi bonda
pemergian yang dipasrahkan ... hanya doa yang sentiasa ada buat bonda
kemudian ayahanda pula ditimpa musibah, mungkin ini ujian Dia
alhamdulillah insan2 ini masih kuat dan tabah untuk hadapinya
mungkin ada hikmahnya, ayah semakin dekat di hati insan2 ini
untuk becoming 2014 ni, tanamkan semangat baru, bina impian baru
impian aku untuk tahun 2014 ni, moga aku dikurniakan cahaya mata yang soleh dan solehah
moga keluarga ku dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan diberkati Allah
moga kasih sayang antara aku dan encik suami kekal hingga akhir hayat
moga apa yang aku cita2 kan menjadi kenyataan
moga moment2 sedih tak akan berulang lagi untuk 2014 ni
moga ayahanda akan sembuh dan dapat berjalan semula - harapan yang paling tinggi
sampai termimpi2
dan moga kita semua sentiasa diberkatiNya
amin ...


22hb03thn2016 jam 1.50 ptg

Assalamualaikum.. Selamat petang.. Ade di pejabat n sekrg ni wak2 rehat..tp kebiasaan nye aku x rehat lah sbb nye nnt xade org plak kat op...