Skip to main content

HaPpY nEw yEaR


Alhamdulillah perjalanan sepanjang tahun 2013 dah pun berakhir
macam2 peristiwa yang berlaku dan macam2 kenangan yang datang dan pergi
apa pun bak kata orang hidup ni perlu diteruskan
moment yang paling sadis adalah pemergian bonda tercinta
al-fatihah ... moga bonda ditempatkn di kalangan orang2 yang beriman
insan yang istimewa di tiap2 hati anakanda2nya
Allah lebih mengetahui atas segala2 kejadian
Allah juga turut lebih menyayangi bonda
pemergian yang dipasrahkan ... hanya doa yang sentiasa ada buat bonda
kemudian ayahanda pula ditimpa musibah, mungkin ini ujian Dia
alhamdulillah insan2 ini masih kuat dan tabah untuk hadapinya
mungkin ada hikmahnya, ayah semakin dekat di hati insan2 ini
untuk becoming 2014 ni, tanamkan semangat baru, bina impian baru
impian aku untuk tahun 2014 ni, moga aku dikurniakan cahaya mata yang soleh dan solehah
moga keluarga ku dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan diberkati Allah
moga kasih sayang antara aku dan encik suami kekal hingga akhir hayat
moga apa yang aku cita2 kan menjadi kenyataan
moga moment2 sedih tak akan berulang lagi untuk 2014 ni
moga ayahanda akan sembuh dan dapat berjalan semula - harapan yang paling tinggi
sampai termimpi2
dan moga kita semua sentiasa diberkatiNya
amin ...


Comments

Popular posts from this blog

Front Page CTU101 Assignment

UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA KAMPUS BANDAR MELAKA FAKULTI SAINS PENTADBIRAN DAN PENGAJIAN POLISI DIPLOMA PENTADBIRAN AWAM
CTU 101
PRINSIP-PRINSIP ASAS ISLAM
TAJUK :

PERANAN ISLAM DALAM SISTEM KEKELUARGAAN
MAMP1A
KUMPULAN 1

SITI SALWA BINTI ARIFIN (2012426942)
NORHAZLINA BINTI ABD HAMID (2012838216)
SITI ALIFAH BINTI HAMZAH (2012858824)
AMIRA SYAZARIZAN BINTI MD AMIN (2012427154)
NORLELA BINTI NORDIN (2011137501)

DISEDIAKAN UNTUK

USTAZAH NOR AZLINA BINTI ABD HAMID


22hb03thn2016 jam 1.50 ptg

Assalamualaikum..
Selamat petang..
Ade di pejabat n sekrg ni wak2 rehat..tp kebiasaan nye aku x rehat lah sbb nye nnt xade org plak kat opis, so sape nak angkt tepon..memg muke aku jelah yg jg pejabat ni bile wak2 rehat..huhuhu...
Memandgkan wak2 rehat so aku bukak lah fb, kdg2 aku bukak ye fb even bukn wak2 rehat..saje nak celik kan mate yg mengntuk ni..
Bile aku bukak fb, aku tgk 1 video ni..video thai..xtahu knp hati aku pedih aje tgk video ni..air mate rase nak bergenang je..
Yelah...video pasal kecurangan suami...x sanggup rase nye aku nak tgk habis..
Tapi bile in the end video ni..aku memg x sangka..setiap perbuatn yg kt bt dibalas dgn perbuatan..suami tersebut curang sbb isteri nye curang..
Hari ni aku belajar sesua2..perasaan n emosi kt as manusia kdg2 kt sendiri x boleh nak kawal..Ermm..
Hari ni jugak aku tgu ade msg die if nak tny 'dah mkn ker', 'keje mcm mane, ok ke'...sbnrnye bukn arini je aku tgu, ari2 sebelum ni pun aku tgu jugak..
Kdg2 aku xtahu perlu ke…

Biru Turquoise

aku bukn nak kate baju 2 cantik yer tp cntik gak lah...aku suke warne die 'biru turquoise' sweet kan...aku dah mula jth cinta with this colour...kalu boleh hari yg plg pentg dlm idup aku nnt..wedding aku lah..aku nak warne ni gak...mix with putih mst sweet giler...

aku dulu xbrape suke ngn warne biru ni...kalu pakai rase mcm lahir wak2 bulan gelap..kelam jer hehehe...tp biru turquoise ni die lain skt..biru kehijau2an...smooth n berkilat...2 yg nampk cantik sgt...my abg syg pun suke colour ni tp die memg suke ape jenis pun jnj biru...

kalu boleh my home sweet home t pun aku nak colour ni gak..sejuk jer umah aku so barulah aman damai kerukunan umahtangga...jeng3x hehehe....tp idak ler sumenyer biru t lgsg xnmpk ape plak...some of part dlm umah jer...

sume org ade warne2 keperibadian nyer tersendr...cm aku belum pernh lah ade koleksi baju2 ngn colour ni maybe coming soon kot...who's know kan???so from now being biru turquoise akn jd my favourite colour...huhuhu....