Posts

Showing posts from 2015

HaTi PeReMpUaN iTu AkU

Image
Kali ini entry yg ke3 - 9/7/2015 jam 4petang

Aku x kate aku adalah yg sempurne dan aku jugak x kate yg aku lbh baik dr selayaknye. Tetapi sekurg2nye hati dan perasaan aku yg senipis kulit bawang ni kau boleh jaga n hormati. Susahkan nak buat dari berckp. Berckp ni lbh mudah sbb kau boleh ckp ape pun. 1 dunia kau ckp kau syg aku pun its not a big deal. Cuba kau buat. Kau praktikkan. Susahkan. Inilah fitrah idup kalu kau nak tahu. Mengucap syg, cinta, rindu 2 mudah. Tapi nak tunjuk kan yang kau caring, loving 2 amatlah teramat payah kan. Hari ni kau campak kan hati dan perasaan aku mcm sampah hny sbb aku dah pun selayaknye jd milik kau. Pernah tak kau tertanya2 kat diri kau, ape yg kau buat ni mengguriskan hati aku ke x??Hati n perasaan kau aku perlu jaga,aku perlu hormati sbb darjat ko yg lebih tggi dari aku.Tapi aku??sape pulak yg ptut jg hati dan perasaan aku yg dah sekian lame aku pendam,perit yang dah lame aku telan,sakit yg terlalu lame simpan. Kau pernah tny ke??Tak pernah kan.Sb…

kErAnA cInTa - Aku Bukan Seperti Aku

Image
Alhamdulillah...meet again on 2nd entry for 2015.
Jom kita ke topik hati dan perasaan. Nampk mcm simple tapi sebenarnye complicated kan. Bile bercakap tentg hati dan perasaan aku adalah di kalangan insan yg boleh dikategorikn sebagai perempuan pencinta. Aku mendambakn ksh n syg dari lelaki yang bertindak sebagai pelindung dan penjaga. Jadi aku hny akn mencurahkan rase ksh n syg ni pd insan yg hny meletakn aku di hati nye bukn sape2 n bukn jugak yg lain. So dlm setiap care aku, tingkahlaku aku n jugk doa aku, aku berharapkn n sentiase mendoakn yg hubungan restu ni akn trs kekal simpulan nye dan menjadi lembaran hidup yg akn terus kekal buat tatapn anak2 dan cucu sekalian. Menjadikn ia pengakhiran di jannah nnt. Itu lah impian aku. Berckp x semudah yg kt buat. Jadi usaha aku adalh sentiase memperbaiki diri ni kiranya ade kekurangn yg kdg2 kt xnmpk tetapi org lain yg boleh melihat. Utk insan yg aku kasih dan cintai, ksh lah aku syg lah aku semampu kamu kerna bagi aku engkau adalah hadiah…

wElCoMe HoMe aGaIn!!!!

Image
Alhamdulillah...almost a year aku menyepi. Hahaha..bukan ape xade ape yang nak diceritakan. Kurang menarik, xade yang meletop pun.. Oppsss..Cume hari ni aku berkesempatan utk ade dalam entry dunia ke 2 aku ni iaitu blog. Suupose nye as blogger aku kenelah slalu mengupdatekan segala aktiviti aku kan. But now it only a beginning, maybe after this korang confirm jemu tahap termuntah2 bace entry aku ni. Just miss dunia penulisan aku. Yang pastinye ade sesua2 yang menarik what i mean yg make my feeling berbunga2 bile nak story kan. It all about the hole of my life past a year. So as a beginning cukup sekadar aku gtahu yang i'm back!!!So follower2 jgn x bace tau, if x suke pun bace aje. Hahaha...See u on the next entry. Daaaa...

#akusdgmengisihobiakuyangdulu#
#missmyoldlifeago#
#29/6/2015isninjam3.00ptg#