Skip to main content

kErAnA cInTa - Aku Bukan Seperti Aku

Alhamdulillah...meet again on 2nd entry for 2015.

Jom kita ke topik hati dan perasaan. Nampk mcm simple tapi sebenarnye complicated kan. Bile bercakap tentg hati dan perasaan aku adalah di kalangan insan yg boleh dikategorikn sebagai perempuan pencinta. Aku mendambakn ksh n syg dari lelaki yang bertindak sebagai pelindung dan penjaga. Jadi aku hny akn mencurahkan rase ksh n syg ni pd insan yg hny meletakn aku di hati nye bukn sape2 n bukn jugak yg lain. So dlm setiap care aku, tingkahlaku aku n jugk doa aku, aku berharapkn n sentiase mendoakn yg hubungan restu ni akn trs kekal simpulan nye dan menjadi lembaran hidup yg akn terus kekal buat tatapn anak2 dan cucu sekalian. Menjadikn ia pengakhiran di jannah nnt. Itu lah impian aku. Berckp x semudah yg kt buat. Jadi usaha aku adalh sentiase memperbaiki diri ni kiranya ade kekurangn yg kdg2 kt xnmpk tetapi org lain yg boleh melihat. Utk insan yg aku kasih dan cintai, ksh lah aku syg lah aku semampu kamu kerna bagi aku engkau adalah hadiah kurniaa Allah swt yg terbaik yg pernh aku miliki..Aamiin...

#iloveumydearhoneysweetheart#
#mayAllahswtalwaysblessourjodohuntiljannah#
#mayyouandmealwaysbeingforeachother#


Comments

  1. aminnn....semua wanita ingin dikasihi dan dibelai dgn penuh kasih syg oleh suaminya....walaupun dh lama berumhtgga....sentiasa suburkan perasaan tu ya....kalau bergaduh jgn biar berlarutan.... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lidah lagikn tergigit kan kak.apetah lg hidup umahtgga kan

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Front Page CTU101 Assignment

UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA KAMPUS BANDAR MELAKA FAKULTI SAINS PENTADBIRAN DAN PENGAJIAN POLISI DIPLOMA PENTADBIRAN AWAM
CTU 101
PRINSIP-PRINSIP ASAS ISLAM
TAJUK :

PERANAN ISLAM DALAM SISTEM KEKELUARGAAN
MAMP1A
KUMPULAN 1

SITI SALWA BINTI ARIFIN (2012426942)
NORHAZLINA BINTI ABD HAMID (2012838216)
SITI ALIFAH BINTI HAMZAH (2012858824)
AMIRA SYAZARIZAN BINTI MD AMIN (2012427154)
NORLELA BINTI NORDIN (2011137501)

DISEDIAKAN UNTUK

USTAZAH NOR AZLINA BINTI ABD HAMID


22hb03thn2016 jam 1.50 ptg

Assalamualaikum..
Selamat petang..
Ade di pejabat n sekrg ni wak2 rehat..tp kebiasaan nye aku x rehat lah sbb nye nnt xade org plak kat opis, so sape nak angkt tepon..memg muke aku jelah yg jg pejabat ni bile wak2 rehat..huhuhu...
Memandgkan wak2 rehat so aku bukak lah fb, kdg2 aku bukak ye fb even bukn wak2 rehat..saje nak celik kan mate yg mengntuk ni..
Bile aku bukak fb, aku tgk 1 video ni..video thai..xtahu knp hati aku pedih aje tgk video ni..air mate rase nak bergenang je..
Yelah...video pasal kecurangan suami...x sanggup rase nye aku nak tgk habis..
Tapi bile in the end video ni..aku memg x sangka..setiap perbuatn yg kt bt dibalas dgn perbuatan..suami tersebut curang sbb isteri nye curang..
Hari ni aku belajar sesua2..perasaan n emosi kt as manusia kdg2 kt sendiri x boleh nak kawal..Ermm..
Hari ni jugak aku tgu ade msg die if nak tny 'dah mkn ker', 'keje mcm mane, ok ke'...sbnrnye bukn arini je aku tgu, ari2 sebelum ni pun aku tgu jugak..
Kdg2 aku xtahu perlu ke…

Biru Turquoise

aku bukn nak kate baju 2 cantik yer tp cntik gak lah...aku suke warne die 'biru turquoise' sweet kan...aku dah mula jth cinta with this colour...kalu boleh hari yg plg pentg dlm idup aku nnt..wedding aku lah..aku nak warne ni gak...mix with putih mst sweet giler...

aku dulu xbrape suke ngn warne biru ni...kalu pakai rase mcm lahir wak2 bulan gelap..kelam jer hehehe...tp biru turquoise ni die lain skt..biru kehijau2an...smooth n berkilat...2 yg nampk cantik sgt...my abg syg pun suke colour ni tp die memg suke ape jenis pun jnj biru...

kalu boleh my home sweet home t pun aku nak colour ni gak..sejuk jer umah aku so barulah aman damai kerukunan umahtangga...jeng3x hehehe....tp idak ler sumenyer biru t lgsg xnmpk ape plak...some of part dlm umah jer...

sume org ade warne2 keperibadian nyer tersendr...cm aku belum pernh lah ade koleksi baju2 ngn colour ni maybe coming soon kot...who's know kan???so from now being biru turquoise akn jd my favourite colour...huhuhu....