Skip to main content

HaTi PeReMpUaN iTu AkU

Kali ini entry yg ke3 - 9/7/2015 jam 4petang

Aku x kate aku adalah yg sempurne dan aku jugak x kate yg aku lbh baik dr selayaknye. Tetapi sekurg2nye hati dan perasaan aku yg senipis kulit bawang ni kau boleh jaga n hormati. Susahkan nak buat dari berckp. Berckp ni lbh mudah sbb kau boleh ckp ape pun. 1 dunia kau ckp kau syg aku pun its not a big deal. Cuba kau buat. Kau praktikkan. Susahkan. Inilah fitrah idup kalu kau nak tahu. Mengucap syg, cinta, rindu 2 mudah. Tapi nak tunjuk kan yang kau caring, loving 2 amatlah teramat payah kan. Hari ni kau campak kan hati dan perasaan aku mcm sampah hny sbb aku dah pun selayaknye jd milik kau. Pernah tak kau tertanya2 kat diri kau, ape yg kau buat ni mengguriskan hati aku ke x??Hati n perasaan kau aku perlu jaga,aku perlu hormati sbb darjat ko yg lebih tggi dari aku.Tapi aku??sape pulak yg ptut jg hati dan perasaan aku yg dah sekian lame aku pendam,perit yang dah lame aku telan,sakit yg terlalu lame simpan. Kau pernah tny ke??Tak pernah kan.Sbb aku sentiase menunjukn yg aku ok,aku xnk jd manusia yg meremehkn sesua2 hal yg kecik. Yelah kecik bg kau tapi besar bg hati perempuan seperti aku ni. Tahniahhhh...mungkin care ni buat kau rase bahagia.Terpulang.

#ilovehimmorethanworldcansay#

#lovemakemefeelsosuck#

#justletmegoifimnotinyourheartanymore#



Comments

  1. Huhuhu kenapa ni wa....walaupun dugaan...tabahlah ya....sesetgh lelaki mmg terlalu ego dan mementingkan diri sendiri.....mmg jarang nk amek tau perasaan org perempuan ni..... :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kan kak.tp xapelah,mcm akak ckp.kt kene kuatkan

      Delete
    2. betul kan kak.tp xapelah,mcm akak ckp.kt kene kuatkan

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Front Page CTU101 Assignment

UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA KAMPUS BANDAR MELAKA FAKULTI SAINS PENTADBIRAN DAN PENGAJIAN POLISI DIPLOMA PENTADBIRAN AWAM
CTU 101
PRINSIP-PRINSIP ASAS ISLAM
TAJUK :

PERANAN ISLAM DALAM SISTEM KEKELUARGAAN
MAMP1A
KUMPULAN 1

SITI SALWA BINTI ARIFIN (2012426942)
NORHAZLINA BINTI ABD HAMID (2012838216)
SITI ALIFAH BINTI HAMZAH (2012858824)
AMIRA SYAZARIZAN BINTI MD AMIN (2012427154)
NORLELA BINTI NORDIN (2011137501)

DISEDIAKAN UNTUK

USTAZAH NOR AZLINA BINTI ABD HAMID


22hb03thn2016 jam 1.50 ptg

Assalamualaikum..
Selamat petang..
Ade di pejabat n sekrg ni wak2 rehat..tp kebiasaan nye aku x rehat lah sbb nye nnt xade org plak kat opis, so sape nak angkt tepon..memg muke aku jelah yg jg pejabat ni bile wak2 rehat..huhuhu...
Memandgkan wak2 rehat so aku bukak lah fb, kdg2 aku bukak ye fb even bukn wak2 rehat..saje nak celik kan mate yg mengntuk ni..
Bile aku bukak fb, aku tgk 1 video ni..video thai..xtahu knp hati aku pedih aje tgk video ni..air mate rase nak bergenang je..
Yelah...video pasal kecurangan suami...x sanggup rase nye aku nak tgk habis..
Tapi bile in the end video ni..aku memg x sangka..setiap perbuatn yg kt bt dibalas dgn perbuatan..suami tersebut curang sbb isteri nye curang..
Hari ni aku belajar sesua2..perasaan n emosi kt as manusia kdg2 kt sendiri x boleh nak kawal..Ermm..
Hari ni jugak aku tgu ade msg die if nak tny 'dah mkn ker', 'keje mcm mane, ok ke'...sbnrnye bukn arini je aku tgu, ari2 sebelum ni pun aku tgu jugak..
Kdg2 aku xtahu perlu ke…

Biru Turquoise

aku bukn nak kate baju 2 cantik yer tp cntik gak lah...aku suke warne die 'biru turquoise' sweet kan...aku dah mula jth cinta with this colour...kalu boleh hari yg plg pentg dlm idup aku nnt..wedding aku lah..aku nak warne ni gak...mix with putih mst sweet giler...

aku dulu xbrape suke ngn warne biru ni...kalu pakai rase mcm lahir wak2 bulan gelap..kelam jer hehehe...tp biru turquoise ni die lain skt..biru kehijau2an...smooth n berkilat...2 yg nampk cantik sgt...my abg syg pun suke colour ni tp die memg suke ape jenis pun jnj biru...

kalu boleh my home sweet home t pun aku nak colour ni gak..sejuk jer umah aku so barulah aman damai kerukunan umahtangga...jeng3x hehehe....tp idak ler sumenyer biru t lgsg xnmpk ape plak...some of part dlm umah jer...

sume org ade warne2 keperibadian nyer tersendr...cm aku belum pernh lah ade koleksi baju2 ngn colour ni maybe coming soon kot...who's know kan???so from now being biru turquoise akn jd my favourite colour...huhuhu....