Posts

Showing posts from 2016

22hb03thn2016 jam 1.50 ptg

Assalamualaikum..
Selamat petang..
Ade di pejabat n sekrg ni wak2 rehat..tp kebiasaan nye aku x rehat lah sbb nye nnt xade org plak kat opis, so sape nak angkt tepon..memg muke aku jelah yg jg pejabat ni bile wak2 rehat..huhuhu...
Memandgkan wak2 rehat so aku bukak lah fb, kdg2 aku bukak ye fb even bukn wak2 rehat..saje nak celik kan mate yg mengntuk ni..
Bile aku bukak fb, aku tgk 1 video ni..video thai..xtahu knp hati aku pedih aje tgk video ni..air mate rase nak bergenang je..
Yelah...video pasal kecurangan suami...x sanggup rase nye aku nak tgk habis..
Tapi bile in the end video ni..aku memg x sangka..setiap perbuatn yg kt bt dibalas dgn perbuatan..suami tersebut curang sbb isteri nye curang..
Hari ni aku belajar sesua2..perasaan n emosi kt as manusia kdg2 kt sendiri x boleh nak kawal..Ermm..
Hari ni jugak aku tgu ade msg die if nak tny 'dah mkn ker', 'keje mcm mane, ok ke'...sbnrnye bukn arini je aku tgu, ari2 sebelum ni pun aku tgu jugak..
Kdg2 aku xtahu perlu ke…

21hb03thn2016 jam 11.15mlm..

Assalamualaikum..
Selamat malam dunia..
Lama dah tak jengah ke dalam blog, dulu blog ni lah sahabat aku. Bile aku rase sedih, bile aku rase nak menangis, bile aku rase hepi, blog ni lah tempat aku blow kan ape yg aku..segala2nye..
Dan hari ni aku jmp lg shbt aku ni..seorg pendgr yg baik..yg sanggup pinjam kan berjela2 lembaran utk aku menulis..no limited..smpai nak muntah hijau pun tak ape..hahaha..
Betul..bercerita panjang pun blm ten2 dpt hilangkn ape yg aku rase tp ni lah slh satu care utk aku luahkn ape yg terkesan kat hati aku..Ermm..
Aku sebenarnye xmampu nk simpan sorg2, nk tgung sorg2..aku perlukn sesorg utk berbual, berborak..tp org nye xade, hahaha..
Jadi alternatif aku menulis lah dlm badan ko ni blog..jangan marah haaaa..
Aku hny boleh tgk aje, nak wat ape pun xmampu sbb nye aku dah byk kali cube utk perbetulkn tp perkare yg same ttp berulang2, jadi berdiam diri 2 lebih baik kan..so xkan ade yg kecik hati dgn ape yg aku cakap..aku pun xperlu nak ckp perkare2 yg kdg2 aku se…

1st Entry 12/2/2016

knp ye kdg2 hati terase kosong look like there no one inside walhal aku punye segale2nye...pelik kan but 2 lah yg really happen...urmm soal kehidupan kdg2 susah nak dijangka..agknye usia yg dah nak msk ke 30 ni agknye bt emosi kt kdg2 sering terggu..aku lah yg terggu..org lain aku xtahu lah...aku cb utk make its fun but mcm pakse diri plak kan..tp aku tahu sbbnye..mgkin sbb aku dah lupe kat Dia..

aku ingt lg pesanan sorg insan yg ckp istimewa ni even kitorg xpernh jmp hny berhubg secara on9 but kata2 die aku lebih fhm yg perjalanan hidup kt ni adalh sesua2 yg kt xterduga..ape yg kt perlu bt just go on the flow..berani face 2 face dlm ape jua kemgkinan kat hadapan kt sbb ia akn jdkn kt lebih faham what will going on..ke hadapan not ke belakang..

1 lg pesanan die yg aku ingt spai bile2..yg always tersemat aje dlm otak aku ni..wawa kene ingt sebelum kt nak dpt keredhaan dlm idup kt ni..kt kene dptkn keredhaan dr Dia dulu..if x idup kt akn rase kucar kacir..wawa kuat that why Dia bg ujian…