Monday, March 21, 2016

22hb03thn2016 jam 1.50 ptg

Assalamualaikum..
Selamat petang..
Ade di pejabat n sekrg ni wak2 rehat..tp kebiasaan nye aku x rehat lah sbb nye nnt xade org plak kat opis, so sape nak angkt tepon..memg muke aku jelah yg jg pejabat ni bile wak2 rehat..huhuhu...
Memandgkan wak2 rehat so aku bukak lah fb, kdg2 aku bukak ye fb even bukn wak2 rehat..saje nak celik kan mate yg mengntuk ni..
Bile aku bukak fb, aku tgk 1 video ni..video thai..xtahu knp hati aku pedih aje tgk video ni..air mate rase nak bergenang je..
Yelah...video pasal kecurangan suami...x sanggup rase nye aku nak tgk habis..
Tapi bile in the end video ni..aku memg x sangka..setiap perbuatn yg kt bt dibalas dgn perbuatan..suami tersebut curang sbb isteri nye curang..
Hari ni aku belajar sesua2..perasaan n emosi kt as manusia kdg2 kt sendiri x boleh nak kawal..Ermm..
Hari ni jugak aku tgu ade msg die if nak tny 'dah mkn ker', 'keje mcm mane, ok ke'...sbnrnye bukn arini je aku tgu, ari2 sebelum ni pun aku tgu jugak..
Kdg2 aku xtahu perlu ke aku,penting ke aku..
Yelah..xade ucapan syg..xade ucapan rindu..terkeliat kut nak sebut perkataan 2..betul, xckp syg, xckp rindu xsemestinye x sygkan...
Tapi aku ni perempn yg ade emosi, yg kdg2 rase nak kene amik tahu, rase nak kene manje...even bnd 2 kecik tp bg aku bermakne..bermakne sgt2..
Ermm..

#yaAllahjikakuatjodohakudengandieKauteguhkanlah
#Kaukuatkanlahkasihsayangantarakami
#danjikadiabukanuntukakuKaujauhkanlahkamidenganbaik
#akuredhadanbersedia


21hb03thn2016 jam 11.15mlm..

Assalamualaikum..
Selamat malam dunia..
Lama dah tak jengah ke dalam blog, dulu blog ni lah sahabat aku. Bile aku rase sedih, bile aku rase nak menangis, bile aku rase hepi, blog ni lah tempat aku blow kan ape yg aku..segala2nye..
Dan hari ni aku jmp lg shbt aku ni..seorg pendgr yg baik..yg sanggup pinjam kan berjela2 lembaran utk aku menulis..no limited..smpai nak muntah hijau pun tak ape..hahaha..
Betul..bercerita panjang pun blm ten2 dpt hilangkn ape yg aku rase tp ni lah slh satu care utk aku luahkn ape yg terkesan kat hati aku..Ermm..
Aku sebenarnye xmampu nk simpan sorg2, nk tgung sorg2..aku perlukn sesorg utk berbual, berborak..tp org nye xade, hahaha..
Jadi alternatif aku menulis lah dlm badan ko ni blog..jangan marah haaaa..
Aku hny boleh tgk aje, nak wat ape pun xmampu sbb nye aku dah byk kali cube utk perbetulkn tp perkare yg same ttp berulang2, jadi berdiam diri 2 lebih baik kan..so xkan ade yg kecik hati dgn ape yg aku cakap..aku pun xperlu nak ckp perkare2 yg kdg2 aku sendiri x sedar yg aku dah pun ckp..mksd nye perkare yg x sedap di dengar..
Selagi masih terpahat dlm hati aku ni..aku cube utk pertahankn ape yg aku pilih xkan sia2..aku tak nak tersalah pilih..ye betul, kt sbg manusia hny mampu merancg tp Dia Yang Maha Mengetahui yg mengaturkan segala2nye..
Soal jodoh, soal rezeki n soal kematian sumenye dah tertulis sejak azali..sejak kt lahirkan..segala2nye dah diaturkan oleh Maha Pencipta, Allah swt..
Aku xpernah kesal, malah aku rase ni lah pilihan terbaik yg aku pernh buat dlm hidup aku cume aku terkilan, tingkah laku aku, keinginan aku xade sape yg cube faham..
Hahahaha...dah ke mane lah aku melalut ni, syahdu plak mlm ni aku rase..tapi ape2 pun my blog, u are the best..the best fren that I ever had..

#yaAllahtetapkanhatiakuuntukterusistiqamah
#tinggikankesabarandalamdiriaku
#berikanketenangandalamhatiakuagarakutidakterushanyutdibawaemosi
#ampunilahsegalakekhilafanhambaMuiniyaAllah

22hb03thn2016 jam 1.50 ptg

Assalamualaikum.. Selamat petang.. Ade di pejabat n sekrg ni wak2 rehat..tp kebiasaan nye aku x rehat lah sbb nye nnt xade org plak kat op...